X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq a tel do poloznej?? kiedy Kosi odpadl pepek? jaka to krew? zaschnięta? świeza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna to s.....
    Odpadł tydzień temu.... W nocy i nad ranem ostro krzyczała i spinała się.. I nad ranem zauważyłam zaschniętą krew, ale świeżą bo wcześniej pępuszek był czysty...uhmmmm po obserwuje dzisiaj, popsikam octoniseptem i zobaczę jutro..na razie nic nie leci..

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zauwazylam ze maly ma wieksze ciemiączko. Mial 1x1, teraz ma 2x2,5. lekarka w pon oglądala i nic nie powiedziala wiec sie nie martwie. polozna tez powiedziala ze jest OK, dopytam w nast czwartek.

a ja po osttaniej wizycie- wypytalam o wszystko i jaka szkoda ze to juz ostatnia wizyta:(

Isabelle daj znac, ale wszystko bedzie OK!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wlasnie ja moze tez nie patrzalam ale jakos wczoraj dotknelam wydaje mi sie ze zrobilo sie wieksze- moze takie bylo, nie wiem. Skoro lekarz nic nie mowil to przyjmuje ze jest dobrze.

ale ze moja polozna jest aniolem to mialam liste pytan i pytalam o kazda "bzdure" co mi d glowy przyjdzie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) U mnie też miała być dziś położna przed 11 i co? Przyszła przed 10 i zastała nas śpiące w łóżku bo dziadek ją wpuścił :P aleee wstyd hahah

ania_29, Ag... lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dobry :) U mnie też miała być dziś położna przed 11 i co? Przyszła przed 10 i zastała nas śpiące w łóżku bo dziadek ją wpuścił :P aleee wstyd hahah

wrrr jak ja nienawidze jak ktos przychodzi wczesniej albo sie spoznia( ale juz wole to drugie, bynajmniej jesli chodzi o goscine u mnie)

się nie przejmuj- o 10 mozna przeciez spac z maluchem jeszcze:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak ktoś się spóźnia to przynajmniej się czeka przygotowanym, a jak jest wcześniej to zastaje Cię w piżamie i workiem z odżywką na głowie haha
    ale położna powiedziała mi że odchowała trójkę dzieci i mam się nie przejmować bo to naturalne że się korzysta ze snu jak jest okazja:)

isabelle, Ag... lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoko babka:) jakby do mnie przyszla godzine wczesniej to tez bym byla w pizamie:p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc w miarę dobra. Ala była wykończona po wczorajszym niespaniu.
    Wieczorem przyszły jeszcze kolki. Przynajmniej tak mi się wydaje. Leżała na plecach, płakała i szybko podkurczała nóżki. Strasznie się spinała. Podałam 5 kropli Espumisanu, ale nie było nic lepiej. W końcu zrobiłam jej herbatkę Humany tą na brzuszek. Wypiła 30ml i poszły pierdy. :)

Dzisiaj jest o niebo lepiej. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Położna to był dla mnie jeden z większych stresów. Wstawałam wcześnie, myłam włosy, robiłam makijaż, sprzątałam mieszkanie. Czułam się tak jakby jej wizyta to był jakiś egzamin, a moje potknięcie (tłuste włosy czy kurz na podłodze) miałby zostać odnotowane w dokumentacji :D

haha, noo cos w tym w sumie jest.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja też dom wcześniej musiałam ogarnąć, żeby mi nie było wstyd :D Stresowałam się jak przy położnej karmiłam małą a później przewijałam, bo miałam wrażenie że jestem w tym nieporadna ;) A przecież każda mama musi mieć czas żeby się wprawić :)

Co Wy z tymi kolkami? Kolka to nieprzerwany, bardzo długi płacz a właściwie wrzask, którego nijak nie idzie załagodzić.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi babeczka powiedziała że kolki pojawiają się dopiero od 6 tyg i ja w to wierzę (że wcześniej nie mogą się pojawić):P

Moja butla z TT sie rozciekła i wysłałam męża po nową butlę antykolkową i powiem wam że jest rewelacyjna. Poleciła mi ją koleżanka jej córa cały czas z niej korzysta i ponoć nigdy kolek nie miała.
    Jakby któraś chciała podam nazwę MAMbaby antykolkowa z odkręcanym dnem. Tylko lepiej zamówić z allegro bo są po ok 25zł a w sklepie M zapłacił 38zł.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mam tą butelkę, ale jeszcze jej nie uzywałam. :) Mówisz o tej samosterylizującej? :)

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, jeżeli Wasze maluszki są też tutaj zameldowane to jest akcja bezpłatnego badania usg stawów biodrowych:

http://www.imed24.pl/aktualnosci/zdrowy-maluszek-to-szczesliwy-maluszek-program-bezplatnych-badan-profilaktycznych-dla-niemowlat

• Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheb Kawa to moja EWIDENTNIE MA KOLKI.... a 6 tyg. nie ma...
    wczorajszy wrzask był od 20.30 do 00.30 i nijak nie da się uspokoić...

zasnęła z mega płaczem i obudziła się z mega płaczem szukając cyca...
    tak się zastanawiam teraz, czy to może nie było od mojego mleka i czy jest sens nadal karmić MM? kurczę...no nic pewnie rozwaga wygra i poczekam do niedzieli/soboty nocy i przystawię małą....

Ag... a można wiedzieć o co pytasz położną???

‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ