X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq a tel do poloznej?? kiedy Kosi odpadl pepek? jaka to krew? zaschnięta? świeza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna to s.....
    Odpadł tydzień temu.... W nocy i nad ranem ostro krzyczała i spinała się.. I nad ranem zauważyłam zaschniętą krew, ale świeżą bo wcześniej pępuszek był czysty...uhmmmm po obserwuje dzisiaj, popsikam octoniseptem i zobaczę jutro..na razie nic nie leci..

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zauwazylam ze maly ma wieksze ciemiączko. Mial 1x1, teraz ma 2x2,5. lekarka w pon oglądala i nic nie powiedziala wiec sie nie martwie. polozna tez powiedziala ze jest OK, dopytam w nast czwartek.

a ja po osttaniej wizycie- wypytalam o wszystko i jaka szkoda ze to juz ostatnia wizyta:(

Isabelle daj znac, ale wszystko bedzie OK!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wlasnie ja moze tez nie patrzalam ale jakos wczoraj dotknelam wydaje mi sie ze zrobilo sie wieksze- moze takie bylo, nie wiem. Skoro lekarz nic nie mowil to przyjmuje ze jest dobrze.

ale ze moja polozna jest aniolem to mialam liste pytan i pytalam o kazda "bzdure" co mi d glowy przyjdzie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) U mnie też miała być dziś położna przed 11 i co? Przyszła przed 10 i zastała nas śpiące w łóżku bo dziadek ją wpuścił :P aleee wstyd hahah

ania_29, Ag... lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dobry :) U mnie też miała być dziś położna przed 11 i co? Przyszła przed 10 i zastała nas śpiące w łóżku bo dziadek ją wpuścił :P aleee wstyd hahah

wrrr jak ja nienawidze jak ktos przychodzi wczesniej albo sie spoznia( ale juz wole to drugie, bynajmniej jesli chodzi o goscine u mnie)

się nie przejmuj- o 10 mozna przeciez spac z maluchem jeszcze:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak ktoś się spóźnia to przynajmniej się czeka przygotowanym, a jak jest wcześniej to zastaje Cię w piżamie i workiem z odżywką na głowie haha
    ale położna powiedziała mi że odchowała trójkę dzieci i mam się nie przejmować bo to naturalne że się korzysta ze snu jak jest okazja:)

isabelle, Ag... lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoko babka:) jakby do mnie przyszla godzine wczesniej to tez bym byla w pizamie:p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc w miarę dobra. Ala była wykończona po wczorajszym niespaniu.
    Wieczorem przyszły jeszcze kolki. Przynajmniej tak mi się wydaje. Leżała na plecach, płakała i szybko podkurczała nóżki. Strasznie się spinała. Podałam 5 kropli Espumisanu, ale nie było nic lepiej. W końcu zrobiłam jej herbatkę Humany tą na brzuszek. Wypiła 30ml i poszły pierdy. :)

Dzisiaj jest o niebo lepiej. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Położna to był dla mnie jeden z większych stresów. Wstawałam wcześnie, myłam włosy, robiłam makijaż, sprzątałam mieszkanie. Czułam się tak jakby jej wizyta to był jakiś egzamin, a moje potknięcie (tłuste włosy czy kurz na podłodze) miałby zostać odnotowane w dokumentacji :D

haha, noo cos w tym w sumie jest.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja też dom wcześniej musiałam ogarnąć, żeby mi nie było wstyd :D Stresowałam się jak przy położnej karmiłam małą a później przewijałam, bo miałam wrażenie że jestem w tym nieporadna ;) A przecież każda mama musi mieć czas żeby się wprawić :)

Co Wy z tymi kolkami? Kolka to nieprzerwany, bardzo długi płacz a właściwie wrzask, którego nijak nie idzie załagodzić.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi babeczka powiedziała że kolki pojawiają się dopiero od 6 tyg i ja w to wierzę (że wcześniej nie mogą się pojawić):P

Moja butla z TT sie rozciekła i wysłałam męża po nową butlę antykolkową i powiem wam że jest rewelacyjna. Poleciła mi ją koleżanka jej córa cały czas z niej korzysta i ponoć nigdy kolek nie miała.
    Jakby któraś chciała podam nazwę MAMbaby antykolkowa z odkręcanym dnem. Tylko lepiej zamówić z allegro bo są po ok 25zł a w sklepie M zapłacił 38zł.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mam tą butelkę, ale jeszcze jej nie uzywałam. :) Mówisz o tej samosterylizującej? :)

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, jeżeli Wasze maluszki są też tutaj zameldowane to jest akcja bezpłatnego badania usg stawów biodrowych:

http://www.imed24.pl/aktualnosci/zdrowy-maluszek-to-szczesliwy-maluszek-program-bezplatnych-badan-profilaktycznych-dla-niemowlat

• Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheb Kawa to moja EWIDENTNIE MA KOLKI.... a 6 tyg. nie ma...
    wczorajszy wrzask był od 20.30 do 00.30 i nijak nie da się uspokoić...

zasnęła z mega płaczem i obudziła się z mega płaczem szukając cyca...
    tak się zastanawiam teraz, czy to może nie było od mojego mleka i czy jest sens nadal karmić MM? kurczę...no nic pewnie rozwaga wygra i poczekam do niedzieli/soboty nocy i przystawię małą....

Ag... a można wiedzieć o co pytasz położną???

‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ