*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:ANia_29 ona myslala ze to nie dotrze do mnie, moja mama mi powiedziala tylko. jeszcze ma czelnosc mowic mojej mamie ze ona jest dobra tesciową i czemu ja nie przepadam za nią. ja ją olewam w 90%, te 10 ktore dotyczą Kostka gdzies podzialaly. Bo widze ze jak miala gog na rękach to mine ma jakby to dziecko bylo skrzywdzone i nawet nie mowi do niego.
-
A ja dziś załatwiłam salę na chrzciny
termin dość odległy, bo sala oblegana.. Troszkę za miastem, a cena od razu 30% niższa niż pod domem. Dojazd mamy dobry, więc ja wybraliśmy. Jedzenie tam jest super pod tym względem sala została już sprawdzona - 3 gorące posiłki, 10 przystawek ciągle uzupełnianych na stołach, zimne i ciepłe napoje i ciasta za 100zł od dorosłego, dzieci 3-12 lat 50% płatne, a maluchy do 3 r.ż za darmo. Dodatkowo tort 7zł/os. i pucharek deseru lodowego z owocami i galaretką 10zł/os.
Organizacja chrzcin w domu na ok. 50 osób nie wchodzi w grę. Cenowo wyjdzie podobnie, a ile więcej roboty..? Nie chcę się w to bawić!
Będziemy chrzcić Filipa 12.07, będzie miał równo pół roczku.
W tym roku mamy strasznie dużo imprez, więc też musieliśmy to jakoś dobrze zorganizować.
W drugi dzień Świąt Wielkanocnych są chrzciny siostrzeńca ciotecznego mojego męża, później nasze chrzciny, w sierpniu wesele mojego brata, w październiku wesele mojej bliskiej koleżanki, w międzyczasie 30-te rocznice ślubu rodziców i teściów (kwiecień i czerwiec), pod koniec roku wesele i chrzciny u mojego brata ciotecznego.
Dużo imprez=dużo wydatków.. -
nick nieaktualny
-
U nas prawie 60 szt pampersów wyszło w szpitalu, a byłyśmy 5 dni.
Niestety, taką mamy Księżniczkę wrażliwą.
My już ubezpieczenia za urodzenie dziecka dostaliśmy - w sumie czekaliśmy od zgłoszenia: małż 1 dzień w PZU 1400zł, a ja w Uniqa - 3 dni - 600zł, bo miałam niską kwotę i z tym się liczyłam. Zgłosiłam też pobyt w szpitalu i cc, ale nie wiem czy mam to w warunkach, ale zgłosiłam, a co mi tam.
Chrzciny planujemy w maju. Jeszcze nie mamy ustalonych chrzestnych, a poza tym mam "konflikt" w sprawie osób zaproszonych, bo mój małż chce pół swojej rodziny zaprosić, a ja chcę kameralnie - tylko babcie, rodziców, chrzestnych i rodzeństwo nasze, a to już ponad 20 osób, jak nic... Poza tym my robimy na Mazurach, bo tam są wszyscy, więc tylko my dojedziemy i szwagier -
nick nieaktualnyAgg nie daj sobie w kaszę dmuchać. Ja o Adeli też się nasłuchałam nawet w dzień kiedy jechaliśmy ją rejestrować
a obecnie uczę małą tak by nikt bez potrzeby nie nosił jej na rękach bo jak będzie przyzwyczajona do rąk to kto ją bedzie nosił jak już będzie ważyć 10kg?? a będzie się napewno domagać. A co zostawiam ja z teściową bo muszę gdzieś jechać to nawet jak śpi wyciąga ją z kołyski i nosi
wkurwia mnie to niesamowicie a nie da się jej przegadać
-
Ag... wrote:Jonka 50 osob??? matko to ja na weselu mialam tyle:)
masz duzą rodzine?
no i faktycznie imprez masz sporo, musisz kupic malemu garniaki w zapasie na cały rok:)
Stety niestety mam duużą rodzinę! Naliczyliśmy najbliższych ode mnie i od męża 47 osób, ale to też z dziećmi.
Ma już chyba z 6 koszul kupionych.. Oczywiście ani jedna przeze mnieZobaczymy czy wszystkie założy..
A na weselu u nas byo 114 osób, a zaproszonych chyba ponad 150.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:24
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do chrzcin my załatwiliśmy wczoraj salę na 22 luty, zapraszamy tylko dziadków, chrzestnych i rodzeństwo.
Oczywiście teściowa oburzona że na chrzestną nie wzięliśmy jej córki, bo ona sama sobie wybrała chrzestnych dla małej O_o ale ona sobie może -
Selene a tam nie wypada...toż my tu prawie jak rodzina juz:P
tymczasem moj staly niezlomny stanowczy walczy ze snem od 11, spal 40 min na spacerze i tyle...oczy ma juz jak zombie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:26
Selene, renia83 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:Melula niestety w uniqa nie dostaniesz za pobyt w szpitalu. w OWU pisze ze nie dotyczy ciazy i porodu ( tak mi 2000 przelecialy za moje szpitalne wakacje)
a jak dostaniesz to daj znac juz ja sie z nimi rozprawie:pwie, że u nas dużo schodzi, he he he
U nas Alę zaakceptowali wszyscy. Mój brat nawet zamieścił fotkę Małej na fb przede mną, chwaląc się, że ma Małą SiostrzenicęChyba z 5 zdjęć wkleił, a ja zastanawiałam się, skąd znajomi wiedzą, że urodziłam, bo wysyłali smsy z gratulacjami. Potem tata zadzwonił, że chciał Ali fotkę na fb umieścić, że ma wnusie, ale synek (czytaj: mój brat) go uprzedził i sprawa się wyjaśniła, he he he
Dziewczyny, mam pytanie: Nie werandowałam Ali, bo zdaje mi się to być zbyteczne ochładzać całe mieszkanie, myślałam żeby ją na balkon wyprowadzić z wózkiem, ale w sumie już byłyśmy dwa razy na dworze: oba w szpitalu z wózkiem spacerowaliśmy z parkingu, więc tak pomyślałam, co to za różnica balkon czy spacer przed blokiem na 5-10 minut, co wy na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:30