X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ANia_29 ona myslala ze to nie dotrze do mnie, moja mama mi powiedziala tylko. jeszcze ma czelnosc mowic mojej mamie ze ona jest dobra tesciową i czemu ja nie przepadam za nią. ja ją olewam w 90%, te 10 ktore dotyczą Kostka gdzies podzialaly. Bo widze ze jak miala gog na rękach to mine ma jakby to dziecko bylo skrzywdzone i nawet nie mowi do niego.
    No i właśnie może mama nie powinna Ci przekazywać tego wszystkiego. Tej kobiety raczej i tak nie zmienicie.

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś załatwiłam salę na chrzciny :) termin dość odległy, bo sala oblegana.. Troszkę za miastem, a cena od razu 30% niższa niż pod domem. Dojazd mamy dobry, więc ja wybraliśmy. Jedzenie tam jest super pod tym względem sala została już sprawdzona - 3 gorące posiłki, 10 przystawek ciągle uzupełnianych na stołach, zimne i ciepłe napoje i ciasta za 100zł od dorosłego, dzieci 3-12 lat 50% płatne, a maluchy do 3 r.ż za darmo. Dodatkowo tort 7zł/os. i pucharek deseru lodowego z owocami i galaretką 10zł/os.
    Organizacja chrzcin w domu na ok. 50 osób nie wchodzi w grę. Cenowo wyjdzie podobnie, a ile więcej roboty..? Nie chcę się w to bawić!
    Będziemy chrzcić Filipa 12.07, będzie miał równo pół roczku.

W tym roku mamy strasznie dużo imprez, więc też musieliśmy to jakoś dobrze zorganizować.
    W drugi dzień Świąt Wielkanocnych są chrzciny siostrzeńca ciotecznego mojego męża, później nasze chrzciny, w sierpniu wesele mojego brata, w październiku wesele mojej bliskiej koleżanki, w międzyczasie 30-te rocznice ślubu rodziców i teściów (kwiecień i czerwiec), pod koniec roku wesele i chrzciny u mojego brata ciotecznego.
    Dużo imprez=dużo wydatków..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie w zalozeniu nie powinna, ale jej tez nie zmienie a ze jest gaduła to gada wszystko;) ale bynajmniej jest szczera. a ta kręci po kątach

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

Kawa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka 50 osob??? matko to ja na weselu mialam tyle:)
    masz duzą rodzine?
    no i faktycznie imprez masz sporo, musisz kupic malemu garniaki w zapasie na cały rok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene po tym co teraz powiedziala na temat Kostka jak tylko przyjedzie to napewno swoje jej powiem, wg mnie przekroczyla bariere "tolerowania" jej jaką miala u mnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen to trzymajmy się może lepiej wersji Twojej położnej, żeby nasze dzieciaczki kolki ominęły :D

Ag..., Selene lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze mnie tez nie dopadną. Nie spytalam poloznej ale na bol brzuszka i wzdecia polecila mi te kateterki windi- ze ponoc lepsze niz espumisan.

zamowilam wczoraj 2 sztuki na allegro. w razie wzdęć sprobuje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie 60 szt pampersów wyszło w szpitalu, a byłyśmy 5 dni.
    Niestety, taką mamy Księżniczkę wrażliwą.
    My już ubezpieczenia za urodzenie dziecka dostaliśmy - w sumie czekaliśmy od zgłoszenia: małż 1 dzień w PZU 1400zł, a ja w Uniqa - 3 dni - 600zł, bo miałam niską kwotę i z tym się liczyłam. Zgłosiłam też pobyt w szpitalu i cc, ale nie wiem czy mam to w warunkach, ale zgłosiłam, a co mi tam.

Chrzciny planujemy w maju. Jeszcze nie mamy ustalonych chrzestnych, a poza tym mam "konflikt" w sprawie osób zaproszonych, bo mój małż chce pół swojej rodziny zaprosić, a ja chcę kameralnie - tylko babcie, rodziców, chrzestnych i rodzeństwo nasze, a to już ponad 20 osób, jak nic... Poza tym my robimy na Mazurach, bo tam są wszyscy, więc tylko my dojedziemy i szwagier :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg nie daj sobie w kaszę dmuchać. Ja o Adeli też się nasłuchałam nawet w dzień kiedy jechaliśmy ją rejestrować:/ a obecnie uczę małą tak by nikt bez potrzeby nie nosił jej na rękach bo jak będzie przyzwyczajona do rąk to kto ją bedzie nosił jak już będzie ważyć 10kg?? a będzie się napewno domagać. A co zostawiam ja z teściową bo muszę gdzieś jechać to nawet jak śpi wyciąga ją z kołyski i nosi :/ wkurwia mnie to niesamowicie a nie da się jej przegadać

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula niestety w uniqa nie dostaniesz za pobyt w szpitalu. w OWU pisze ze nie dotyczy ciazy i porodu ( tak mi 2000 przelecialy za moje szpitalne wakacje)
    a jak dostaniesz to daj znac juz ja sie z nimi rozprawie:p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka 50 osob??? matko to ja na weselu mialam tyle:)
    masz duzą rodzine?
    no i faktycznie imprez masz sporo, musisz kupic malemu garniaki w zapasie na cały rok:)

Stety niestety mam duużą rodzinę! Naliczyliśmy najbliższych ode mnie i od męża 47 osób, ale to też z dziećmi.
    Ma już chyba z 6 koszul kupionych.. Oczywiście ani jedna przeze mnie :P Zobaczymy czy wszystkie założy.. :P

A na weselu u nas byo 114 osób, a zaproszonych chyba ponad 150.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:24

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Ag..., Kawa, jonka91, renia83, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin my załatwiliśmy wczoraj salę na 22 luty, zapraszamy tylko dziadków, chrzestnych i rodzeństwo.

Oczywiście teściowa oburzona że na chrzestną nie wzięliśmy jej córki, bo ona sama sobie wybrała chrzestnych dla małej O_o ale ona sobie może :D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Selene a tam nie wypada...toż my tu prawie jak rodzina juz:P
    tymczasem moj staly niezlomny stanowczy walczy ze snem od 11, spal 40 min na spacerze i tyle...oczy ma juz jak zombie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:26

Selene, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Melula niestety w uniqa nie dostaniesz za pobyt w szpitalu. w OWU pisze ze nie dotyczy ciazy i porodu ( tak mi 2000 przelecialy za moje szpitalne wakacje)
    a jak dostaniesz to daj znac juz ja sie z nimi rozprawie:p
    Nie dostanę to trudno, złożyłam wniosek, bo mi znajoma doradziła. Mała ma już kwotkę odłożoną - 2000zł na start ma, plus 200zł od teściowej dostała i 50zł na pampersy :) wie, że u nas dużo schodzi, he he he

U nas Alę zaakceptowali wszyscy. Mój brat nawet zamieścił fotkę Małej na fb przede mną, chwaląc się, że ma Małą Siostrzenicę :) Chyba z 5 zdjęć wkleił, a ja zastanawiałam się, skąd znajomi wiedzą, że urodziłam, bo wysyłali smsy z gratulacjami. Potem tata zadzwonił, że chciał Ali fotkę na fb umieścić, że ma wnusie, ale synek (czytaj: mój brat) go uprzedził i sprawa się wyjaśniła, he he he

Dziewczyny, mam pytanie: Nie werandowałam Ali, bo zdaje mi się to być zbyteczne ochładzać całe mieszkanie, myślałam żeby ją na balkon wyprowadzić z wózkiem, ale w sumie już byłyśmy dwa razy na dworze: oba w szpitalu z wózkiem spacerowaliśmy z parkingu, więc tak pomyślałam, co to za różnica balkon czy spacer przed blokiem na 5-10 minut, co wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:30

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie na odwrót, cały czas śpi, lub czuwa z otwartymi oczkami. Ale to pewnie dlatego ty dobrze śpisz w nocy, a ja mam plac zabaw :D
    kiedy mate dostaniesz?

edit- śpi:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ