X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ANia_29 ona myslala ze to nie dotrze do mnie, moja mama mi powiedziala tylko. jeszcze ma czelnosc mowic mojej mamie ze ona jest dobra tesciową i czemu ja nie przepadam za nią. ja ją olewam w 90%, te 10 ktore dotyczą Kostka gdzies podzialaly. Bo widze ze jak miala gog na rękach to mine ma jakby to dziecko bylo skrzywdzone i nawet nie mowi do niego.
    No i właśnie może mama nie powinna Ci przekazywać tego wszystkiego. Tej kobiety raczej i tak nie zmienicie.

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś załatwiłam salę na chrzciny :) termin dość odległy, bo sala oblegana.. Troszkę za miastem, a cena od razu 30% niższa niż pod domem. Dojazd mamy dobry, więc ja wybraliśmy. Jedzenie tam jest super pod tym względem sala została już sprawdzona - 3 gorące posiłki, 10 przystawek ciągle uzupełnianych na stołach, zimne i ciepłe napoje i ciasta za 100zł od dorosłego, dzieci 3-12 lat 50% płatne, a maluchy do 3 r.ż za darmo. Dodatkowo tort 7zł/os. i pucharek deseru lodowego z owocami i galaretką 10zł/os.
    Organizacja chrzcin w domu na ok. 50 osób nie wchodzi w grę. Cenowo wyjdzie podobnie, a ile więcej roboty..? Nie chcę się w to bawić!
    Będziemy chrzcić Filipa 12.07, będzie miał równo pół roczku.

W tym roku mamy strasznie dużo imprez, więc też musieliśmy to jakoś dobrze zorganizować.
    W drugi dzień Świąt Wielkanocnych są chrzciny siostrzeńca ciotecznego mojego męża, później nasze chrzciny, w sierpniu wesele mojego brata, w październiku wesele mojej bliskiej koleżanki, w międzyczasie 30-te rocznice ślubu rodziców i teściów (kwiecień i czerwiec), pod koniec roku wesele i chrzciny u mojego brata ciotecznego.
    Dużo imprez=dużo wydatków..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie w zalozeniu nie powinna, ale jej tez nie zmienie a ze jest gaduła to gada wszystko;) ale bynajmniej jest szczera. a ta kręci po kątach

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:49

Kawa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka 50 osob??? matko to ja na weselu mialam tyle:)
    masz duzą rodzine?
    no i faktycznie imprez masz sporo, musisz kupic malemu garniaki w zapasie na cały rok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene po tym co teraz powiedziala na temat Kostka jak tylko przyjedzie to napewno swoje jej powiem, wg mnie przekroczyla bariere "tolerowania" jej jaką miala u mnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen to trzymajmy się może lepiej wersji Twojej położnej, żeby nasze dzieciaczki kolki ominęły :D

Ag..., Selene lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze mnie tez nie dopadną. Nie spytalam poloznej ale na bol brzuszka i wzdecia polecila mi te kateterki windi- ze ponoc lepsze niz espumisan.

zamowilam wczoraj 2 sztuki na allegro. w razie wzdęć sprobuje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie 60 szt pampersów wyszło w szpitalu, a byłyśmy 5 dni.
    Niestety, taką mamy Księżniczkę wrażliwą.
    My już ubezpieczenia za urodzenie dziecka dostaliśmy - w sumie czekaliśmy od zgłoszenia: małż 1 dzień w PZU 1400zł, a ja w Uniqa - 3 dni - 600zł, bo miałam niską kwotę i z tym się liczyłam. Zgłosiłam też pobyt w szpitalu i cc, ale nie wiem czy mam to w warunkach, ale zgłosiłam, a co mi tam.

Chrzciny planujemy w maju. Jeszcze nie mamy ustalonych chrzestnych, a poza tym mam "konflikt" w sprawie osób zaproszonych, bo mój małż chce pół swojej rodziny zaprosić, a ja chcę kameralnie - tylko babcie, rodziców, chrzestnych i rodzeństwo nasze, a to już ponad 20 osób, jak nic... Poza tym my robimy na Mazurach, bo tam są wszyscy, więc tylko my dojedziemy i szwagier :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg nie daj sobie w kaszę dmuchać. Ja o Adeli też się nasłuchałam nawet w dzień kiedy jechaliśmy ją rejestrować:/ a obecnie uczę małą tak by nikt bez potrzeby nie nosił jej na rękach bo jak będzie przyzwyczajona do rąk to kto ją bedzie nosił jak już będzie ważyć 10kg?? a będzie się napewno domagać. A co zostawiam ja z teściową bo muszę gdzieś jechać to nawet jak śpi wyciąga ją z kołyski i nosi :/ wkurwia mnie to niesamowicie a nie da się jej przegadać

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula niestety w uniqa nie dostaniesz za pobyt w szpitalu. w OWU pisze ze nie dotyczy ciazy i porodu ( tak mi 2000 przelecialy za moje szpitalne wakacje)
    a jak dostaniesz to daj znac juz ja sie z nimi rozprawie:p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka 50 osob??? matko to ja na weselu mialam tyle:)
    masz duzą rodzine?
    no i faktycznie imprez masz sporo, musisz kupic malemu garniaki w zapasie na cały rok:)

Stety niestety mam duużą rodzinę! Naliczyliśmy najbliższych ode mnie i od męża 47 osób, ale to też z dziećmi.
    Ma już chyba z 6 koszul kupionych.. Oczywiście ani jedna przeze mnie :P Zobaczymy czy wszystkie założy.. :P

A na weselu u nas byo 114 osób, a zaproszonych chyba ponad 150.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:24

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Ag..., Kawa, jonka91, renia83, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin my załatwiliśmy wczoraj salę na 22 luty, zapraszamy tylko dziadków, chrzestnych i rodzeństwo.

Oczywiście teściowa oburzona że na chrzestną nie wzięliśmy jej córki, bo ona sama sobie wybrała chrzestnych dla małej O_o ale ona sobie może :D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Selene a tam nie wypada...toż my tu prawie jak rodzina juz:P
    tymczasem moj staly niezlomny stanowczy walczy ze snem od 11, spal 40 min na spacerze i tyle...oczy ma juz jak zombie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:26

Selene, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Melula niestety w uniqa nie dostaniesz za pobyt w szpitalu. w OWU pisze ze nie dotyczy ciazy i porodu ( tak mi 2000 przelecialy za moje szpitalne wakacje)
    a jak dostaniesz to daj znac juz ja sie z nimi rozprawie:p
    Nie dostanę to trudno, złożyłam wniosek, bo mi znajoma doradziła. Mała ma już kwotkę odłożoną - 2000zł na start ma, plus 200zł od teściowej dostała i 50zł na pampersy :) wie, że u nas dużo schodzi, he he he

U nas Alę zaakceptowali wszyscy. Mój brat nawet zamieścił fotkę Małej na fb przede mną, chwaląc się, że ma Małą Siostrzenicę :) Chyba z 5 zdjęć wkleił, a ja zastanawiałam się, skąd znajomi wiedzą, że urodziłam, bo wysyłali smsy z gratulacjami. Potem tata zadzwonił, że chciał Ali fotkę na fb umieścić, że ma wnusie, ale synek (czytaj: mój brat) go uprzedził i sprawa się wyjaśniła, he he he

Dziewczyny, mam pytanie: Nie werandowałam Ali, bo zdaje mi się to być zbyteczne ochładzać całe mieszkanie, myślałam żeby ją na balkon wyprowadzić z wózkiem, ale w sumie już byłyśmy dwa razy na dworze: oba w szpitalu z wózkiem spacerowaliśmy z parkingu, więc tak pomyślałam, co to za różnica balkon czy spacer przed blokiem na 5-10 minut, co wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:30

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie na odwrót, cały czas śpi, lub czuwa z otwartymi oczkami. Ale to pewnie dlatego ty dobrze śpisz w nocy, a ja mam plac zabaw :D
    kiedy mate dostaniesz?

edit- śpi:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ