X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej

tez dzis mialam wizyte poloznej
    maly wazy juz 3470 i udalo nam sie w nocy wyrobic w godzine z karmieniem a maly spal potem 3,5

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tak to ta samosterylizująca ;)

Selene Kochana powiedziała tylko tyle co napisałam nie wdrążałam się w temat bo mojej nic nie dolega oprócz dwóch pierwszych dni w domu kiedy ruszała jej perystaltyka jelit wtedy darła się od ok 21 do 5 rano :/

ale teraz biorąc to na chłopski rozum wyszło by na to że Twoja położna przedstawiła to w zupełnie odwrotnym znaczeniu. Wg mojej kolki pojawiają się dopiero po 6 tyg a Twoja powiedziała że jeśli do tego czasu nie wystąpią to nie będzie ich. Hahah :D i komu tu wierzyc?

Agus89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,
    my mamy jak zwykle przespaną noc. Ala poszła spać o 23, wstała o 5 na cyca, a potem o 9 na drugiego i... poszłyśmy spać razem do 12 - wtedy to mama obudziła się na karmienie, a w sumie obudziło mnie burczenie w brzuchu, he he he
    Teraz Ala, nie uwierzycie, śpi :) A ja robię dwa obiady - dla siebie ryż z jabłkiem, a dla małża żeberka pieczone w rękawie...
    Jeśli chodzi o pieluszki: zużyłyśmy 1x30 1.babydream, 1x30 1.premium pampers, 2x43 1.zielony pampers i połowę paczki (ok.36szt) 2.zielonych, ale nadal wydają mi się za duże.
    U nas położna środowiskowa była już 2 razy. Pępuszkowego kikuta nie mamy w sumie od samego początku - pielęgniarka podczas kąpieli go "urwała" - niby jej odpadł. Niestety co jakiś czas wydostaje się z pępka taka wydzielina, z zaschniętą krwią. Pytałam położną, jest to pod kontrolą - przemywam octaniseptem po kąpieli i obserwuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:47

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq o wszystko doslownie.
    o ilosc kupek, kolor
    o ciemiaczko
    o podawanie wody
    o dlugosc spacerow
    o badania
    o szczepionki
    o lezenie na brzuszku
    o zoltaczce sporo dzis rozmawialam
    o karmienie itp itd
    o wysypke ktorą mial chwilowo i generalnie tak sobie gawędzimy na tematy okołodzieciowe zwiazane z tym co akurat przyjdzie mi na mysl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:02

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sie poplakalam po rozmowie z moją mamą. otoz okazalo sie ze dzwonila do niej tesciowa z "pretensjami" zeby moja mama przetlumaczyla swojej corce ze chrzciny to tylko do kosciola i do domu, zeby nie robic w restauracji obiadu, ze co ja wymyslam.
    ze po co nam szkolenie takie jak bylismy bo przeciez za jej czasow tego nie bylo i na koniec przegięła ze jej się Kostek ciągle nie podoba bo ona nie wie jak do niego mowic.
    Mojej mamie odebralo mowe podobno jak to uslyszala- powiedziala tylko ze moze mowic kochanie jak jej Kostek przez gardlo nie przejdzie.

wiec chrzciny są konieczne z obiadem w restauracji bo ojciec chrzestny przyleci z norwegii wiec nie odesle go do domu po kosciele i na 45m2 nie zmieszcze rodzicow, dziadkow i chrzestnych chocby na obiad.

a na imię poprostu sie poplakalam. to juz nie jest ciąża zeby sobie gdybac podoba nie podoba ale 1,5 miesieczne dziecko ktore lezy na macie i sie bawi a ja tu slysze ze jej sie nie podoba. przykro mi sie zrobilo ze tak babcia mysli o wnuczku, zadzwonilam do męża powiedzialz e cos z tym zrobi bo sam sie mocno wkurzyl.

ehhh dziewczyny jak nie urok to... teściowa:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Heloł,
    my mamy jak zwykle przespaną noc. Ala poszła spać o 23, wstała o 5 na cyca, a potem o 9 na drugiego i... poszłyśmy spać razem do 12 - wtedy to mama obudziła się na karmienie, a w sumie obudziło mnie burczenie w brzuchu, he he he
    Teraz Ala, nie uwierzycie, śpi :) A ja robię dwa obiady - dla siebie ryż z jabłkiem, a dla małża żeberka pieczone w rękawie...
    Jeśli chodzi o pieluszki: zużyłyśmy 1x30 1.babydream, 1x30 1.premium pampers, 2x43 1.zielony pampers i połowę paczki (ok.36szt) 2.zielonych, ale nadal wydają mi się za duże.
    U nas położna środowiskowa była już 2 razy. Pępuszkowego kikuta nie mamy w sumie od samego początku - pielęgniarka podczas kąpieli go "urwała" - niby jej odpadł. Niestety co jakiś czas wydostaje się z pępka taka wydzielina, z zaschniętą krwią. Pytałam położną, jest to pod kontrolą - przemywam octaniseptem po kąpieli i obserwuję.

Oj duzo tych psmpersow :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Oj duzo tych psmpersow :-)
    a co ja poradzę, że nasza Księżniczka krzywi się i kwiczy jak coś narobi i domaga się zmiany pieluszki, bo inaczej nie zaśnie. Już ja wiem, po kim to ma. Mnie też denerwuje, gdy mam mokro, he he he

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    a co ja poradzę, że nasza Księżniczka krzywi się i kwiczy jak coś narobi i domaga się zmiany pieluszki, bo inaczej nie zaśnie. Już ja wiem, po kim to ma. Mnie też denerwuje, gdy mam mokro, he he he

chodzisz w pieluchach:P ???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdarza się, a tobie nie?

Ag... lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka jestem damulka tygodniowa:)
    d9f50aaae690ec85med.jpg

Ag..., ania_29, Anutka, Malenq, jonka91, isabelle, Agus89, Kawa, lwuska55592, Selene, renia83, M4DZI4, blador, Wiki81, Ewelina88, rastafanka, Becia81 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrcoliśmy własnie z zakupów i z pzu.dostanę też za pobyt w szpitalu,37,50zł za kazdy dzień:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no to wypas:P
    Klara mina pierwsza klasa:D

Melula:D

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula sporo pampków Wam idzie, delikatna ta Twoja Ala :)
    My jutro kończymy 78szt. pampersów 1, tyle że w czasie pobytu w szpitalu wystarczyły mi próbki różnych pieluszek które uzbierałam przez okres ciąży :)

Ag.. masz teściową z piekła rodem. A może takie "rewelacje" nie powinny do Ciebie docierać? Tylko nerwy sobie szarpiesz. Czasami trzeba takie osoby olać i robić swoje, bez angażowania emocji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:21

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Nic nie mowie :-) :-) heh my tylko 2 op pampers po 43 szt i rozpoczelusmy trzecie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    wrcoliśmy własnie z zakupów i z pzu.dostanę też za pobyt w szpitalu,37,50zł za kazdy dzień:)
    Ja 65 za dzien a bylo ich 16 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia_29 ona myslala ze to nie dotrze do mnie, moja mama mi powiedziala tylko. jeszcze ma czelnosc mowic mojej mamie ze ona jest dobra tesciową i czemu ja nie przepadam za nią. ja ją olewam w 90%, te 10 ktore dotyczą Kostka gdzies podzialaly. Bo widze ze jak miala gog na rękach to mine ma jakby to dziecko bylo skrzywdzone i nawet nie mowi do niego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:38

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1600

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A ile za urodzenie dziecka macie ?? My 1720
    u mnie mały zakład pracy,mamy tylko 800zł.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zuzyliśmy już 1 pampers zielone 43, 1 dada, 1 rossmann, zaczynamy 1 pampers zielone i dostalismy 3 paczki dady i zobaczymy ile zużyjemy wszystko rozmiar 1

najmniejsze z nich to rossmanowe moim zdaniem a w dada i pampers bylo jeszcze sporo miejsca

Anutka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ