*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Anutka wrote:Dziewczyny dostala ktoras z was za pobyt w szpitalu z pzu ???
Ja bylam 16 dni i odmowili mi wyplaty bo porod zakonczyl sie sn a nie cc.
Mi babka w PZU wzieła wypis ze szpitala i powiedziała,że dostanę,więc chyba dostanę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 09:21
-
Kasiakra ja mam juz miękkie piersi a mleko jest. One na początku są takie obrzmiałe. Nawet jak Ty nie możesz nic wycisnąć z pierś to dziecko potrafi tak mocno ssać ze pokarm leci. Ja wypilam po jednym karmi przez 2 dni jak miałam mniej. A wydaje mi się ze miałam mniej jak ćwiczyłam.
Ania moja Hania wazy juz 5 kg a jest tylko na piersi i w nicy juz od 2 tyg nie robi kupek. A wczesniej bylo 10 dziennie + co chwile kleks. Takze ja mysle ze dobrze przybiera, je ile chce i tak tez robi kupki. Chyba ze Natalka ma jeszcze inne objawy, które Cie niepokoją, bo te kupki mogą tak byc.www.styczniowki2015.phorum.pl -
MartaKD wrote:Anutka, ja byłam 7 dni i za każdy dzień mam 37,50złchyba wypłacone.Pytałam nawet babki czy ma znaczenie jaki poród,powiedziała,że nie.A jakie masz ubezpieczenie?grupowe?
Mi babka w PZU wzieła wypis ze szpitala i powiedziała,że dostanę,więc chyba dostanę.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki po prostu wczoraj było coś nie tak. Kupa zielona, później bardziej musztardowa, ale chyba ze śluzem, wieczorem prężenie się a pobudka po 6 z rykiem, raczej przez brzuszek niż z głodu. Jak zrobi standardowego, musztardowego kleksa to będę spokojna
-
hej, u nas jak sie popoludniu dziecku poprawilo to i noc byla w miare ok, obudzil sie o 1.30 i 5.30 a polozonie spowrotem spac zajelo nam najpierw godzine a potem 1,5 wiec w normie, zaraz powinien sie obudzic, bo juz 2,5 h spi
za to mi biust zyc nie daje w nocy w lewej zrobila mi sie bolaca gula w gorze piersi a w prawej mala pod pacha, mam nadzieje, ze maly to wyssie
podsumowanie Ag chyba wiekszosc z nas moglaby miejscami skopiowac, tez mysle, ze niekiedy bez Was nie daloby sie zachowac rozsadku, bo wsparcie ogromne duzo daje, chlopy nasze nawet jak sie staraja to polowy nie sa w stanie zrozumiec, no i zawsze jest kogo poprosic o kopa na powrot zdrowego rozsadku -
a co do ubezpieczen to czesc zakladow pracy opiera sie tylko na tych tabelach, ale czesc tez negocjuje warunki, pamietam jak u nas tak bylo ze kilka razy przedstawiali nam oferte zanim dyrekcja sie zgodzila, bo bardziej zalezalo jej (po zasiegnieciu opinii pracownikow), zeby wyzsze byly swiadczenia, zktorych mozemy skorzystac za zycia (szpitalne, operacje, nieszczesliwe wypadki, urodzenia dzieci i smiers w rodzinie) niz wysoka suma ubezpieczenia na wypadek smierci przy jednoczesnym zachowaniu wysokosci skladki na rozsadnym poziomie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 09:53
-
Ja dziś ze łzami w oczach opiekuje się kostkiem. Coś mnie strzelilo w karku i nie umiem go nawet podnieść. Słońce świeci a chyba nie dam rady znieść wózka bo ledwo jego podnoszę.
Młody strajkuje przy jedzeniu, poszlabym do lekarza bo martwi mnie jego zachowanie ale poczekam do czwartku juz na umówioną wizytę.
MartaKD ja też sie wzruszyłam jak je pisałam.
Szpilka masz racje, kilka punktów jest zapewne u każdej z nas w podsunowaniu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 09:59
-
MartaKD wrote:Anutka, ja byłam 7 dni i za każdy dzień mam 37,50złchyba wypłacone.Pytałam nawet babki czy ma znaczenie jaki poród,powiedziała,że nie.A jakie masz ubezpieczenie?grupowe?
Mi babka w PZU wzieła wypis ze szpitala i powiedziała,że dostanę,więc chyba dostanę. -
Maud11 wrote:A do mnie też dziś dotarł leżaczek i mata.
Leżaczek ten sam co u MalengiejPotwierdzam - super. Na razie opinia jakościowa i wizualna, a czy Tomcio zaakceptuje to zobaczymy jak się wypierze i wyschnie
Czekam z niecierpliwością na opinie.zaraz tez będziemy kupować takie ustrojstwo.
On się sam buja,tak? Nie ze trzeba nim "dyndac"? Bo to robimy wiecznie z naszym koszem mojzesza-za raczki i bujamy,a ręce mi już odpadają -
Ag... wrote:ja mam fisher price z misiami. fajna jest, z pilotem wiec nie trzeba wstawac:)
na suficie latają chmurki. moze sie krecic z muzyczką albo bez. ma tez lampke co przydaje sie do nocnego wstawania.
to ta?
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Gwiezdna-karuzelka-ze-swiatekami-i-projektorem