X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzac na zdjecia to pozytywke mozna właczyc samodzielnie jak juz dziecko bedzie za duże na karuzelke nad łózeczkiem, i miski zdejmuja sie do prania

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:54

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzisiejszy dzień mamusie? U nas zupełnie inaczej niż wczoraj. Mała obudziła się tylko na zmianę pieluchy, jedzenie i poszła dalej spać :)

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) za nami pierwsze strzelające musztardowe kupy i pierwsza kąpiel - ryk był niesamowity! Mam nadzieję że następne kąpiele będą bardziej przyjemne, ale się nastresowałam przy tym :D Mieliśmy też pierwszą wizytę w niedzielę, ale goście wpadli na moment nawet nie zdjęli kurtek :P dostaliśmy taką huśtawkę, ten sam model http://www.smyk.com/bright-starts-lezaczek-hustawka-do-9-kg-slonik,p1084948842,swiat-niemowlaka-p
    Przetestujemy to zdam relację, jest piękna i taka milusia w dotyku :)
    Ooo ssak się budzi...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym pałąku jest włącznik, zmiana glosnosci, wybor melodyjki i lampka, miski do prania pewnie mozna zdjąć bo są na sznureczkach

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Cześć dziewczyny :) za nami pierwsze strzelające musztardowe kupy i pierwsza kąpiel - ryk był niesamowity! Mam nadzieję że następne kąpiele będą bardziej przyjemne, ale się nastresowałam przy tym :D Mieliśmy też pierwszą wizytę w niedzielę, ale goście wpadli na moment nawet nie zdjęli kurtek :P dostaliśmy taką huśtawkę, ten sam model http://www.smyk.com/bright-starts-lezaczek-hustawka-do-9-kg-slonik,p1084948842,swiat-niemowlaka-p
    Ooo ssak się budzi...
    Nasza mala przez 2 tyg plakala w kapieli, teraz jest spokoj :-) pewnie kojwrze ze zataz po tym jest mleko :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ooo ssak się budzi...
    u nas pierwsza kapiel to tez byl ryk, woda wg termemetru dla dziec ok, wg mnie troche za chłodna dziecko sie trzesło
    teraz ma wode o dwie kreski cieplejsza, wg lokcia "dobrze ciepła" czyli taka jak ja sie kapie i dziecko uwielbia sie kapac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna. :)
    Wyspałam się! :D

Teraz czas na karmienie, a później na spacer do lasu. O ile dam radę pchać wózek po śniegu. :P

Wczoraj chodziłam po wsi i jakieś babsko tak szybko jechało że wróciłam do domu cała mokra i ochlapana po pas. :/ Nienawidzę takich bezmyślnych kierowców. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece sie szykowac na spacer, zeby potem tylko dziecko obudzic, przebrac nakarmic w kombinezon i w droge

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania29, a kupka była? Musztardowa oczywiście.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam przeboje.... Od 8 nie wiedzialam co chce Filip. On tez nie wiedzial... Dopiero teraz sprawa sie sama rozwiazala... Prrzyczyna: zalegajaca kupka..
    Dalam mu na czczo lyzeczke przegotowanej wody i sie ruszylo.. Ale w miedzyczasie byly tez ulewania i fontanna z mleka..
    Teraz po zaladowaniu na ful 3 pamperow kupa i po zafajdaniu kilka razy przewijaka spi Aniolek. Oby do 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:55

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ania29, a kupka była? Musztardowa oczywiście.
    Była, taka jak być powinna :) I teraz przez sen trzaska w łóżeczku kolejną ;)

OliOla, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i od dzis mezu wrocil do roboty. Zostalam sama na placu boju. W sumie ostatnio nawet jak byl w domu to i tak prawie caly czas siedzial przy kompie.. Choc czasami Malego pobujal albo przypilnowal go chwile pomiedzy przewijaniem a karmieniem, albo jak musialam skorzystac z toalety a byl wrzask... Najwazniejsze ze jako tako daje sobie rade...

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Czekam z niecierpliwością na opinie.zaraz tez będziemy kupować takie ustrojstwo.
    On się sam buja,tak? Nie ze trzeba nim "dyndac"? Bo to robimy wiecznie z naszym koszem mojzesza-za raczki i bujamy,a ręce mi już odpadają
    Viv, ten leżaczek ma wibracje, ale ponieważ nie mam na razie baterii to nie wiem jak one działają. Malenq pisała że są delikatne, ale chyba ok. A typowe bujanie na płozach trzeba robić samemu :P Ale jak raz "bujnę" to chwilę się tyrpie :)
    A Tomuś zaakceptował. Najpierw 15 minut dziecka nie było bo musiał się odnaleźć w sytuacji i była kompletna cisza, później jak zaczęłam bujać to się chwilę porozglądał, zaczął ziewać i usnął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:22

Viv78, Malenq lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam wyplate z pzu za pobyt w szpitalu,a za urodzenie dziecka jeszcze nie.Dziwnie wypłacają...
    Bylyśmy dzis 10 minut na dworze przed domem, już wiem,że Klara średnio lubi czapke i kapturek:)Jutro już dłuższy trochę spacerek po ulicy.
    Na ipla właczyłam sobie Porody.Tak milo wspominam pobyt w szpitalu i cięcie,ze normalnie z nostalgią oglądam:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę nad lezaczkiem-bujaczkiem.Chce taki na dłużej do 12kg czy wiecej, żeby później na krzesełko przerobić.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do AG,jaki macie poziom bilubliryny i czy badaliscie hemoglobine?moj mały ma anemie:( i bilublirina 10:(

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula bilirubina w poniedzialek ubiegly byla 6,2. w czwartek mam kontrole.
    Badania krwi robilam w ubiegly poniedzialek ale nie moge odebrac wynikow bo dostaje je z lab lekarz od razu. W czwartek sie dowiem jakie są wyniki z morfologii crp i ta zakichana bilirubina.

jakie masz zalecenia zeby ją zbic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    renia83 wrote:
    OliOla my mieliśmy Bebilon Pronutra na początku i gdyby nie alergia to zostalabym przy tym mleku które z resztą pediatra chwalił./QUOTE]

A co u Was się działo? jak objawiła się alergia??

Najpierw mega ulewanie, potem kolki, biegunka na zmianę z zaparciami, bóle brzuszka, luszczaca się skóra na brwiach i czole a na koniec wysypka przechodząca w atopowe zapalenie skóry także cała gama

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu w domku, mały jeszcze dosypia pospacerowo. 2 wkłucia w udziorki, mały płakał ale do zniesienia tylko tak patrzał na mnie z wyrzutem co ja mu dałam zrobić i coś czuję że taki płaczek będzie z niego dziś i oby tylko tyle. Za 4 tyg powtórka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:08

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ