X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj dzis tez tak spokojny ze az sie martwie
    matce nie dogodzisz
    nawet sie obudził otworzyl oczy i dal mi pozmywac do konca, co nie jest normalne bo po pobudce jest kwekanie i wrzask
    pojechalam do biedry nie bylo mnie 1,5 h (bo prawie pol godziny to dojazd) a dziecko sie obudzlo zaraz jak wyszłam i ne tylko ne plakal ale tylko patrzył bez usmechu mnek na tate i w koncu zasnal ze smokiem
    dalej spi
    jutro wizyta patronażowa pediatry to go obejrzy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojawiły mu sie tez ale kropki koło siusiaka nie wiem czy nie odparzenie, ale tylko w jednym miejscu, jest smarowany przy kazdym pampersie, a zmiany sa przed karmieniem zawsze i po karmieniu zwykle, bo słychać, że kupka była w trakcie jedzenia lub zaraz po

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u okulisty. Jeszcze w szpitalu pojawiła się ropka w oczkach i przy wypisie dostaliśmy krople Floxal. Niestety nie pomogły, położna jeszcze na wizycie patronażowej zaleciła masaż, ale coraz gorzej się robiło. Na początku tylko ropa była w kąciku oka, a teraz to po każdym spaniu całe oko się klei, trudno umyć bo na rzęsach się trzyma. Wczoraj poszłam po skierowanie (od stycznia do okulisty trzeba mieć skierowanie). Męża wysłałam rano po 6 w kolejkę (wizyta na NFZ) i udało się byłyśmy 2 w kolejce. Oczywiście lekarz zaczął przyjmować z pół godzinnym opóźnieniem. Wizyta trwała minute - dostałyśmy receptę na antybiotyk - Vigamox - 3 x dziennie zakraplać i masaż 3x3 (uciskać w kąciku wewnętrznym oka). Trochę źle ten masaż robiłam, uciskałam tak bardziej od góry, a to trzeba przy nosi, takim lekkim ruchem od nosa do kącika oka. Jak nie pomoże to za 3 tyg. na kontrole.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamy NUTRAMIGEN....czas pożegnać się z cycem:( na razie kończymy puszkę BEBILONY PEPTI DHA....
    mam nadzieję, że mała po tym mleku będzie czuła się lepiej...
    martwi mnie tylko taka diagnoza w ciemno...no tylko z wywiadu, wysypki itp.
    bo skąd ja mam niby wiedzieć czy to nietolerancja laktozy, czy białka mleka krowiego??
    są na to jakieś testy? jak tak to prywatnie zrobię....

Wiki81 lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Nasza Ala ma łuszczącą się skórę na czole i nosie, a także na dłoniach. Ponadto od kilku dni ma małe czerwone krostki na policzkach. Dziwne, bo ja nic nowego nie jadłam, a krostki są. No i znowu mamy czerwone krostki w okolicy odbytu, masakra! Dopiero co zwalczyliśmy i znów są - shit!

Małe czerwone krostki to może trądzik noworodkowy? Mój mały ma właśnie na policzkach, ponoć ma samo zniknąć, no i faktycznie raz znikają i pojawiają się w innych miejscach na policzku.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Milusia też dziś ładnie śpi. A wczoraj już płakałam razem z nią. Aż miło z mężem posiedzieć przed tv w spokoju. Mam potem obiecany masaż. Mogłoby tak być codziennie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq polubiłam za pozytywną energię że mały będzie czuł się lepiej

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dopiero teraz zobaczyłam zdjęcie Zosi. blue śliczna jest :)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    no i mamy NUTRAMIGEN....czas pożegnać się z cycem:( na razie kończymy puszkę BEBILONY PEPTI DHA....
    mam nadzieję, że mała po tym mleku będzie czuła się lepiej...
    martwi mnie tylko taka diagnoza w ciemno...no tylko z wywiadu, wysypki itp.
    bo skąd ja mam niby wiedzieć czy to nietolerancja laktozy, czy białka mleka krowiego??
    są na to jakieś testy? jak tak to prywatnie zrobię....

U mnie położna też zasugerowała że mały ma nietolerancje laktozy, mam spróbować odstawić nabiał na tydzień i zobaczyć czy coś się zmieni, jakie objawy ma twoja mała?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko na cycu:
    - mocne, bolesne kolki - krzyk występował jakieś 10-15min po jedzeniu i trwał ok. 1-2h i tak w kółko
    - ulewanie
    - cała buźka w wysypce
    - na nóżkach sucha, łuszcząca się skóra;

Mam wrażenie, że wszystko posypało się po tym antybiotyku który brałam, a który małą uczulił...
    a teraz moje mleko to WODA...nawet gdybym chciała spróbować karmić piersią i sprawdzić czy uczulenie zniknie czy nie, to mała się nie najada....:(

Bebilon 1 HA też nieźle namieszał!!!!!!!!!!!! mała po nim bardzo nerwowa i płaczliwa była....teraz na BEBILONIE Pepti DHA drugi dzień i już jest kolosalna różnica...maleńka spokojniejsza jest...ma jeszcze prężenia i krzyki ale lżejsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:25

• OliOla Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:34

isabelle lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:34

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Składałyście już wniosek o Becikowe? Ja siadłam właśnie do tego. Jak dla mnie to strasznie dużo papierów trzeba złożyć!!! Oświadczenia o dochodach za rok 2013. A mamy rok 2015 - nie ogarniam :(

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia co tam jeszcze trzeba?

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w czwartek wybieram sie do urzedu miejskiegi to bede wiedziec wiecej o becikowym, choc u nas tez mega zapetlona sytuacja :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    czy to mleko jest na recepte czy nie?

nie, jedno i drugie kupujesz normalnie...tylko nutramigen jest na receptę...

u nas to dużo załatwiania z tym becikowym, a i jeszcze nie wiadomo czy się załapiemy, bo może za wysoki dochód....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:30

• Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze dzieci tez maja takie jak by bezdechy kilku sekundowe jak u doroslych gdy chrapia i czasem sie tak "zacinaja" i nie moga zlapac oddechu. Nie wiem skad u tak malych dzieci takie cos ;/

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy becikowe już załatwione. Mąż się tym wszystkim zajął, bo ja bym tej papierologii nie ogarnęła. :P

Ale faktycznie był w Urzędzie Skarbowym po nasze zaświadczenia o dochodach za 2013 rok.
    Do tego trzeba było mieć akt urodzenia dziecka, potem wiem że donosił jeszcze PESEL.
    A i zaświadczenie z Mopsu że nie złożył wniosku o becikowe u siebie w Mopsie.
    Był też w ZUSie po jakiś papierek o odprowadzanych składach na ubezpieczenie społeczne.

Trochę się nabiegał. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w kimono, wczoraj spałam tylko 3 godziny, może dziś będzie lepiej. Do zobaczenia na nocnym seansie karmienia :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi :) nic mu się nie działo także kamień z serca, ja też już padam na twarz, za dużo emocji jak na jeden dzień, dobranoc mamuśki :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ