*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
no moj dzis tez tak spokojny ze az sie martwie
matce nie dogodzisz
nawet sie obudził otworzyl oczy i dal mi pozmywac do konca, co nie jest normalne bo po pobudce jest kwekanie i wrzask
pojechalam do biedry nie bylo mnie 1,5 h (bo prawie pol godziny to dojazd) a dziecko sie obudzlo zaraz jak wyszłam i ne tylko ne plakal ale tylko patrzył bez usmechu mnek na tate i w koncu zasnal ze smokiem
dalej spi
jutro wizyta patronażowa pediatry to go obejrzy -
pojawiły mu sie tez ale kropki koło siusiaka nie wiem czy nie odparzenie, ale tylko w jednym miejscu, jest smarowany przy kazdym pampersie, a zmiany sa przed karmieniem zawsze i po karmieniu zwykle, bo słychać, że kupka była w trakcie jedzenia lub zaraz po
-
My dziś byliśmy u okulisty. Jeszcze w szpitalu pojawiła się ropka w oczkach i przy wypisie dostaliśmy krople Floxal. Niestety nie pomogły, położna jeszcze na wizycie patronażowej zaleciła masaż, ale coraz gorzej się robiło. Na początku tylko ropa była w kąciku oka, a teraz to po każdym spaniu całe oko się klei, trudno umyć bo na rzęsach się trzyma. Wczoraj poszłam po skierowanie (od stycznia do okulisty trzeba mieć skierowanie). Męża wysłałam rano po 6 w kolejkę (wizyta na NFZ) i udało się byłyśmy 2 w kolejce. Oczywiście lekarz zaczął przyjmować z pół godzinnym opóźnieniem. Wizyta trwała minute - dostałyśmy receptę na antybiotyk - Vigamox - 3 x dziennie zakraplać i masaż 3x3 (uciskać w kąciku wewnętrznym oka). Trochę źle ten masaż robiłam, uciskałam tak bardziej od góry, a to trzeba przy nosi, takim lekkim ruchem od nosa do kącika oka. Jak nie pomoże to za 3 tyg. na kontrole.
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyno i mamy NUTRAMIGEN....czas pożegnać się z cycem:( na razie kończymy puszkę BEBILONY PEPTI DHA....
mam nadzieję, że mała po tym mleku będzie czuła się lepiej...
martwi mnie tylko taka diagnoza w ciemno...no tylko z wywiadu, wysypki itp.
bo skąd ja mam niby wiedzieć czy to nietolerancja laktozy, czy białka mleka krowiego??
są na to jakieś testy? jak tak to prywatnie zrobię....Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:Nasza Ala ma łuszczącą się skórę na czole i nosie, a także na dłoniach. Ponadto od kilku dni ma małe czerwone krostki na policzkach. Dziwne, bo ja nic nowego nie jadłam, a krostki są. No i znowu mamy czerwone krostki w okolicy odbytu, masakra! Dopiero co zwalczyliśmy i znów są - shit!
Małe czerwone krostki to może trądzik noworodkowy? Mój mały ma właśnie na policzkach, ponoć ma samo zniknąć, no i faktycznie raz znikają i pojawiają się w innych miejscach na policzku. -
Malenq wrote:no i mamy NUTRAMIGEN....czas pożegnać się z cycem:( na razie kończymy puszkę BEBILONY PEPTI DHA....
mam nadzieję, że mała po tym mleku będzie czuła się lepiej...
martwi mnie tylko taka diagnoza w ciemno...no tylko z wywiadu, wysypki itp.
bo skąd ja mam niby wiedzieć czy to nietolerancja laktozy, czy białka mleka krowiego??
są na to jakieś testy? jak tak to prywatnie zrobię....
U mnie położna też zasugerowała że mały ma nietolerancje laktozy, mam spróbować odstawić nabiał na tydzień i zobaczyć czy coś się zmieni, jakie objawy ma twoja mała? -
nick nieaktualnytylko na cycu:
- mocne, bolesne kolki - krzyk występował jakieś 10-15min po jedzeniu i trwał ok. 1-2h i tak w kółko
- ulewanie
- cała buźka w wysypce
- na nóżkach sucha, łuszcząca się skóra;
Mam wrażenie, że wszystko posypało się po tym antybiotyku który brałam, a który małą uczulił...
a teraz moje mleko to WODA...nawet gdybym chciała spróbować karmić piersią i sprawdzić czy uczulenie zniknie czy nie, to mała się nie najada....
Bebilon 1 HA też nieźle namieszał!!!!!!!!!!!! mała po nim bardzo nerwowa i płaczliwa była....teraz na BEBILONIE Pepti DHA drugi dzień i już jest kolosalna różnica...maleńka spokojniejsza jest...ma jeszcze prężenia i krzyki ale lżejsze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:25
-
Składałyście już wniosek o Becikowe? Ja siadłam właśnie do tego. Jak dla mnie to strasznie dużo papierów trzeba złożyć!!! Oświadczenia o dochodach za rok 2013. A mamy rok 2015 - nie ogarniamMarianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyOliOla wrote:czy to mleko jest na recepte czy nie?
nie, jedno i drugie kupujesz normalnie...tylko nutramigen jest na receptę...
u nas to dużo załatwiania z tym becikowym, a i jeszcze nie wiadomo czy się załapiemy, bo może za wysoki dochód....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:30
-
My mamy becikowe już załatwione. Mąż się tym wszystkim zajął, bo ja bym tej papierologii nie ogarnęła.
Ale faktycznie był w Urzędzie Skarbowym po nasze zaświadczenia o dochodach za 2013 rok.
Do tego trzeba było mieć akt urodzenia dziecka, potem wiem że donosił jeszcze PESEL.
A i zaświadczenie z Mopsu że nie złożył wniosku o becikowe u siebie w Mopsie.
Był też w ZUSie po jakiś papierek o odprowadzanych składach na ubezpieczenie społeczne.
Trochę się nabiegał.