X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja strasznie charczy, spać nie mogę bo się boję że się udusi. Nie wiem co robić, jutro jechać do pediatry? We wtork nasza lekarka przyjmuje zdrowe dzieci, nie wiem czy jechać jutro czy czekać do wt.

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) my wczoraj mielismy piekna niedziele bo cala trojka razem, bylismy na pierwszych zakupach ciuchowych z MALA :-) od 16 do 19.30 :-) z przerwa na jedzenie w TCHIBO :-) dla nas byla kawka.
    Dalam malej mm Byla b. grzeczna a my wrescie zrobikismy sobie troche prezentow ciuchowych.

Paula tez mam zolte odchody, przepraszam za,doslownosc, taki sluz.

Ja jak narazie karmie mala ale nie powiem to jest dosc uciazliwe bo je dluzej i budzi sie czesciej, ale odeszlam juz prawie od sciagania ciaglego bo Ada zalapala cyca.

Co do wspomnien to pamietam przyrosniete raczki do buzi jak dla mnie hit :-)

Mala mi tez ulewa dlatego nie moge jej przewijac nawet jak cos zrobi podczas jedzenia tak ok. 40 min. Po zarelku bo ulewa.
    Klade ja na boczkach daje waleczki z kocyka za pleckami Ada czuje sie nezpieczniej bo dotyka jej plecow a i ja sie nie stresuje ze majgnie sie na bok.
    Polecam tez Paula delicol mala nam beka po nim nie ja gazow a i mleko sie mniej ulewa.

Od tygodnia walcze z kozami :-) jakos idzie
    Dzis w nocy z ropami w oczkach.
    Dzis jedziemy ustawic orteze tubingera, bo mamy zalecenie by zabkowac z racji tego ze caly tydzien jestem sama i musze wszystko ogarnac nie jestem wstanie jej nosic na zabke czy patrzec jak lezy na brzuszku dlugo, wiec lekarz polecil orteze. MALA nie ma duzej wady ale czekamy a w jednym bioderko sie naprawi. Widzialam konsekwencje nie zabkowania i nie noszenia ortezy, wiec dlatego na nia sie zdecydowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:43

Paula44 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam:-)taki wzor od lekarki:-) 140 x waga dziecka czyli 3,5 = 490 ml na dobe

Anutka lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tp Szymi je ponad normę. . . Wychodzi 588 a on zazwyczaj 650-80 pochłania.

Obudził się o 6. Ryczał na maxa. A moj mąż spi jak zabity. Więc motorek do doopy i do kuchni po mleko. Przybieranie teraz. Zasypia. Bylam u męża co z nim. Oddycha , bo chrapie.
    Rany boskie taki płacz to i umarłego by obudził. Ja ba nogi jak mały tylko głośniej przelknie ślinę ;)

Oooo! Pamiętam! Rączki przyrosniete do Buzi Haha! Miejsce nr 2.

A jeśli chodzi o opis porodu - to wygrywa Ficina ( chyba nie pomyliłam - goście, sylwester, odeszły mi wody, szpital i chyba dwie godziny później dzidzi już na świecie - oczywiście przed 0:00 )
    ;)

Anutka lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala obudziła się na karmienie pierwszy raz od 22:30. :D
    Cycki pełne, mleko tryska pod ciśnieniem ale Młoda daje rade. :D

Selene, zielarka, ania_29 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:01

zielarka, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc wymarzona, młoda spała i jadła a rano obudziła się i uśmiech wielki na widok męża. Gdy wzięłam ją do cyca chwyciła go łapczywie i zaczęła wydawać dźwięki cmokania-źle zassała i sama zaczęła się śmiać słysząc to cmokanie :D :D :D
    Martwi mnie tylko to chrumkanie...w jakim stopniu to jest u was? Odciągacie gile?

Selene, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    My wczoraj przezylismy najazd mojej rodzinki. Mlody grzeczniutki, chwilke tylko marudzil na przewijaku bo szla kupka. A tak Aniolek tylko jadl i spal. Wszyscy sa nim zachwyceni! Dostal duzo ubranek, zabawek i kosmetykow, w tym i rozwe ubranka, bo moja babcia zyje nadal w przekonaniu, ze to chlopcow ubiera sie w roz! No trudno moze to Filis przezyje, albo ciuszki poczekaja na ew. siostrzyczke...
    Moja mamuska zaszalała i upiekla nam tort, bo dzis mamy nasza 2 rocznice slubu, a juz jutro Filip skonczy miesiac i stanie sie powaznym mezczyzna!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:04

Selene, isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też mam rozstępy na boczkach i ze trzy sztuki w dole brzucha. Lubię je, tak jak blizna po cc to pamiątki po Zoi i kocham je bardzo. W ogóle to jestem pod wielkim wrażeniem mojego ciała, nosiło dwukrotnie dziecko, donosiło ciążę zagrożoną, przeszło poród sn i cc i nadal mi służy. Cchcę bardziej o nie zadbać by choć trochę się odwdzięczyć.
    Zielarko,mam to samo, na boczkach i na samym dole,zaraz nad blizną rozstepy,dosłownie po 2-3.Do blizny się od razu przyzwyczaiłam i ją kocham już, taka mała jest,że się dziwie jak Klarcię wyjeli:)
    I też stwierdziłam,że teraz mam dla kogo być w formie,więc musze o siebie zadbać jeszcze bardziej, szczególnie o kręgosłup.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wczoraj karminłam i mała przyłozyła sobie rączkę do buzi,to mi się przypomniała własnie przyrośnieta rączka w brzuchu:)
    Bardzo się ciesze,że wszystkie z nas mają już dzieciaczki szczesliwie poza brzuszkiem.A niedawno wklejałam fotki z usg w 17tygodniu,gdy się dowiedzieliśmy,że to dziewczynka...
    Fajnie,że jestescie.Całuję wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agus89, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:01

zielarka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Martwi mnie tylko to chrumkanie...w jakim stopniu to jest u was? Odciągacie gile?
    Moja tez tak chrumka ale tylko w nocy, wiec przed spaniem Odciągam glutki jeśli są, później daje po kropelce na każdą dziurke soli fizjologicznej i wlacza m nawilzacz powietrza.

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza ZOsia bardzo łądnie śpi w nocy, tylko zastanawiam sie czy aby nie za długo, bo dziś doszła do 5,5h:/ Ale położna mówiła, żeby w nocy jej nie wybudzać...i sama nie wiem...
    My wczoraj też niedzielę spędziliśmy u moich rodziców, dziadkowie zakochani we wnusi :D

Na spacerek czekamy jeszcze aż gondola wróci z reklamacji bo dwa elementy przyszły uszkodzone...

A w środę pierwsza wizyta u pediatry, aż się nie mogę odczekać, żeby ją zważyli i zmierzyli...wg. mnie rośnie w oczach, ale chcę mieć potwierdzenie :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... jak to dobrze że mam dojarkę, bo pierś jak kamień - mogłabym nią kogoś zabić ;) U nas nocka standardowa - 2 podłączenia pod cyce, ostatnie 3h temu :) Mały człowiek jeszcze śpi pod kołderką :)

zielarka moja też dość mocno "furczy", zwłaszcza karmiąc na leżąco. Niekiedy mleko jest nosem wychodzi. Mimo to, rano właściwie nic nie udaje mi się odessać z jej noska

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    mielismy wczoraj gosci dwoch braci mojego meza z rodzinami, nawet bylo fajnie a Pawelek dostal pierwsza grzechotke. niestety potem pojechali do tesciowej i wieczoremmezu mial przez telefon rozmowe wychowawcza na temat tego ze nie nosimy malego w rozku. nasz maly tylko w nocy spi w rozku lub jesli sie zdarzy ze mezu bierze go do lozka, w ciagu dnia noszenie go w rozku jest dla mnie bardzo niewygodne, szczegolnie karmienie i odbijanie, w dzien spi pod cienkim kocykiem, bo jest ze mna w kuchni pod kontrola no i w rozku byloby mu za cieplo. tu nastepuje pytanie czy to takie dziwne, ze wole nosic dziecko przytulone do mnie a nie rozek, tym bardziej, ze rozek nie jest ulubionym miejscem mojefo synka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko i bardzo dobrze że Pawełka nie nosisz w rożku. Dziecko powinno mieć trochę swobody, zwłaszcza jeśli chodzi o nóżki. A poza tym co komu do tego? Niektórym to się chyba za bardzo nudzi i muszą swój wszędobylski nos powtykać nie tam gdzie trzeba ;)

szpilka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka no stress niech sobie gadają! U mnie rożek też jest tylko na noc, chcę by mała kojarzyła rożek z porą nocną. Też wolę poprzytulać się z małą niż z poduchą! :)

szpilka lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konkurs na fb dla mam chustowych :)
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.771407686284680.1073742032.228452930580161&type=1

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny od razu mi lepiej, nie zebym od razu miala sluchac tesciowej, ale zaczelam sie zastanawiac czy nie zostal za szybko uwolniony ;) raczki to sobie w drugiej dobie uwalnial ze szpitalnej wersji rozka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Dzien dobry!
    My wczoraj przezylismy najazd mojej rodzinki. Mlody grzeczniutki, chwilke tylko marudzil na przewijaku bo szla kupka. A tak Aniolek tylko jadl i spal. Wszyscy sa nim zachwyceni! Dostal duzo ubranek, zabawek i kosmetykow, w tym i rozwe ubranka, bo moja babcia zyje nadal w przekonaniu, ze to chlopcow ubiera sie w roz! No trudno moze to Filis przezyje, albo ciuszki poczekaja na ew. siostrzyczke...
    Moja mamuska zaszalała i upiekla nam tort, bo dzis mamy nasza 2 rocznice slubu, a juz jutro Filip skonczy miesiac i stanie sie powaznym mezczyzna!!
    Wszystkiego najlepszego w dniu rocznicy!
    My za pierwszym razem też świętowaliśmy 2 rocznicę z 24 dniową córcią na rękach. Fajny to był czas :)

jonka91 lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ