X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko mam pytanko! Na prawym sutku wyskoczyla mi malutka kropeeczka, taki bialy punkcik wielkosci ok.0,5mm. No i niestety boli, jak scisne sutek to mleko leci z tego miejsca. Czy to moze byc zatkany kanalik/przewod??
    Piers jest miekka, nie boli, oprocz sutka.
    Co zrobic, zeby sobie z tym poradzic, przekuc to? Smarowac mascia jakas? Czy od razu do lekarza? Jak myslisz?
    Ew. zdjecie moge wyslac na priw.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Zwazylam mojego Maluszka moim domowym sposobem. Czyli najpierw ja na wage, pozniej z Fifkiem, pozniej na wadze kuchennej waze jego ciuchy, wszystko odejmuje i dzis wyszlo mi az 5700g! Okaze sie czy moj sposob jest ok w poniedzialek, bo bedziemy sie szczepic..
    W poniedzialek ja bede pewnie ryczala..

Jonka my z mężem jakiś czas temu tak zrobiliśmy, i wtedy u niego i u mnie wyszło tyle samo wagi Tomka. Ale kolejnego dnia byliśmy u lekarza i już na wadze dla dzieci wyszło 200 g mniej. Myślę więc że na pewno waga nie zaniża, ale może zawyżać pomiar.

jonka91 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu mi wyszlo w jednym pomiarze 5330g a w drugim 5435g. Generalnie do cyferek nie przywiazuje bardzo uwagi. Bardzo mnie cieszy jak widze przyrosty.. Alee w sumie i bez wazenie po Filipie widac i czuc, ze przybiera na wadze.
    Wiem ze ten sposob jest dosc slaby i jest spora granica bledu.

Ag... lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula to zupelnie tak jak moja, tez ma narzeczonego i jest nowoczesna na maksa. Dobrze ze ta nowoczesnosc objawia sie tez tym ze zupelnie sie nie wtraca, ale tez zbytnio nie angazuje

julaa85 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pesel, to u nas szpital zglasza w usc. Usc wysyla do naszej gminy, gmina do wa-wy. Po dwoch tygodniach od urodzenia mialam pesel. Podali mi go przez telefon.
    Becikowe dochod 1922 na osobe. Dochod za 2013. Musialam miec zasw z us o dochodach. Natomiast skladki zdrowotne musialam wpisac na kartce. Nie musialam zaliczac Zusu :) U nas brali oryginal aktu urodzenia.
    Maz w usc tylko akt urodzenia odbieral dwa dni po narodzinach.
    Od wrzesnia zaczyna sie nowy okres zasilkowy, wiec wtedy trzeba miec zasw o dochodach za 2014.
    Pity kazdy powinien dostac do konca lutego. Ja wyplate dostawalam tylko od pracodawcy pomimo L4, wiec za zusem nie musialam czekac. Kiedys firmy byly karane jak nie daly pitow na czas. Zglaszalo sie to w us. Ja sie w styczniu rozliczalam elektronicznie i w niecale dwa tygodnie mialam zwrot na konto.
    Moj glodomorek od dnia dzisiejszego wypija 150 ml jak narazie co 3 i pol godz. Ostatni miesiac pil 120 ml. Moje mleko juz sie konczy. A podawalam jemu ostatnio 130 a nawet i 140 ml. I po niecalej poltora godz moje dziecie wylo bo bylo glodne. Sama wode mam w cyckach. Nic tresciwego tylko picie.
    Szpitalnym dzieciom zdrowka, a mamom wytrwalosci.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mielismy bioderka. Badanie wyszlo ok :) Bylam u kumpeli odswiezyc kolor i podciac koncowki. Niestety musiala mis troszke sciac, bo byly porozdwajane i popalone. Mam sama sobie nie farbowac. Taki efekt wyszedl mojego farbowania przed chrzcinami. Potem odebralam zdjecia wywolane przez empik foto :) i zaliczylam kawke u psiapsioly. Maly dzielnie i grzecznie spedzil czas u babci :) czyli mojej mamy. A wieczorem jeszcze bylam z dzieciakami na zebraniu rady soleckiej z soltysem. Tzw przekazanie wladzy soltysa. Dzien szybko minal

renia83, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Melula ten miś, w który Ala jest ubrana, to z hm? ocieplany? chcę taki kupić, bo kombinezon mamy za duzy i Iga się denerwuje. Ręce muszą mieć wolność ;)
    A nie wiem skąd ten Miś, ucięłam metkę, a kupiłam go na OLX :) Ocieplany jest, ma podszewkę i super ciepły. Nóżki i ręce zakładane, jak "niedrapki" w body. A Iga ile ma teraz wzrostu/wagi? Właśnie planuję go sprzedać, bo za mały się zrobił i ciśnie Alę już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:41

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Zielarko mam pytanko! Na prawym sutku wyskoczyla mi malutka kropeeczka, taki bialy punkcik wielkosci ok.0,5mm. No i niestety boli, jak scisne sutek to mleko leci z tego miejsca. Czy to moze byc zatkany kanalik/przewod??
    Piers jest miekka, nie boli, oprocz sutka.
    Co zrobic, zeby sobie z tym poradzic, przekuc to? Smarowac mascia jakas? Czy od razu do lekarza? Jak myslisz?
    Ew. zdjecie moge wyslac na priw.
    Nie jestem co prawda zielarką ;)
    Skoro mleko leci, to kanalik nie jest niedrożny. Ja bym na Twoim miejscu tego nie ruszała, przypuszczalnie Filipek przy ssaniu wyciągnie ten mleczny korek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:48

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam taka nadzieje... Choc ta moja mala zakala przy prawej piersi strasznie placze i woli lewa.. Probuje zmieniac pozycje, karmic spod pachy, zeby go oszukac, czasami sie nabierze, choc i tak zawsze prawa ssie krocej i moze tostad sie wzielo..

• renia83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Zielarka jak tam dziewczynki się czują? Wiki a jak u ciebie sytuacja na froncie chorobowym? Filip śpi od 20.30 wymęczony, padł jak kawka :) odpukac humorek mu dopisywal, rozochocil się na całego, wystarczy że ja zęby do niego wysuszę a on zaraz uśmiechy i śmiechy do mamy trzaska :) nawet pieluche ze śmiechem przebieramy :) super rozesmiany młodzieniec mi rośnie :) po mamusi :D

jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Aniu mam taka nadzieje... Choc ta moja mala zakala przy prawej piersi strasznie placze i woli lewa.. Probuje zmieniac pozycje, karmic spod pachy, zeby go oszukac, czasami sie nabierze, choc i tak zawsze prawa ssie krocej i moze tostad sie wzielo..

No widzisz, u mnie też jest bunt na jednego cyca. Karmię spod pachy, bo klasycznie nie idzie :/ Mama się śmiała że mam w prawej piersi smaczniejsze mleko, jak przy jednym cycu mała krzyczała a za drugi ochoczo złapała.
    Gdyby Ci się kanalik zatkał to go przekłuj igiełką. Ja tak miałam z miesiąc temu i poskutkowało

reniu Natalce udrożnił się w końcu nosek, nic jej w trakcie dnia nie furczało. Kaszel bywa krótszy, więc też jest postęp :)
    Za to moja cwaniara próbuje mnie urobić. Pierwszy raz mi się rozżaliła z zamknietymi oczami jak tylko próbowałam ją przełożyć do łóżeczka. Za nic nie chciała dać się odłożyć z moich ramion ;) Aż się zdziwiłam, bo tego typu płaczu dotąd nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 22:03

renia83 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy 3 miesiące :) jejku jak to zlecialo a ja i tak pamiętam jakby to było wczoraj, o tej godzinie zaczynało mnie wykręcać,brrr ała :)

Ag..., Ewelina88, ania_29, jonka91, OliOla, Agus89, Chanela, kasia86, M4DZI4 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, bo ok. 24 pobudka zastrzykiem... Dobranoc!

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn właśnie padł od 11 spał tylko pół h i walił małe drzemki! Może w nocy da pospać :D
    Dobranoc

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne dziewczyny trzymajcie sie u ucalujcie dzieciaczki

JOnka ja tak niekiedy miewam jak mam zastoj, rozgrzewam piers pod prysznicem i palcami wyciskam mleko pod roznymi katami i na poczatku nic nie idzie potem pojawia sie odrobina mleka spod tego bialego a potem to biale strzela takimi krotkimi seriami do 2 mm i pozniej leci fontanna mleka, czasami musze delikatnie zdrapac wierzch tego bialego

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku no to ja mam aniołka, mały "zje" butlę,bekamy i odkladam go do łóżeczka, nigdy jeszcze nie odlozylam go na spiocha, po kilku minutach do kwadransa max usypia, raz czy dwa zdarzyła się awantura ale nie wyciagalam go tylko dałam smoka i lulu :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa może i ja kupię Womar Zaffiro Eco. :P Ale później, bo teraz to jeszcze za wcześnie chyba. Daj mi znać jak się sprawuje jeśli je kupisz. :)
    Trochę poczytałam dzisiaj o tych wisiadłach i faktycznie nieciekawie to wygląda pod względem wygody.

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala właśnie zasnęła. Cały dzień walczyłam z odparzeniami. Wietrzyłam pupę co chwilę.
    Zrobiła kupę do wózka (na szczęście miałam podkład położone :D ) potem obsikała kolejny podkład, później jeszcze dwa razy przewijak i na końcu mnie jak trzymałam ją na rękach. :D Pochlapała podłogę w pokoju, a potem się cieszyła że ojciec z mopem lata. :D :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) nasza Młoda nauczyła się chodzić spać o 23... Ciężko też ją ululac w łóżeczku.Renia sprzedaj patent :-)

Trzymam mocno kciuki za szpitalne dzieciątka dużo zdrowka.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ