X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej smsa wyślę. Niech ma. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A u nas potowki na polikach i brodzie bo malej mleko pod koniec ssania leje sie po polikach :-)
    Macie jakies sprawdzone sposoby na buzke, narazie walcze z sudokremem i nivea sos.
    posyp zasypką, niech ma takie białe pliczki, po godzinie juz ich nie bedzie

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brodzie i policzkach to nie potówki tylko podrażnienie od ulewania nadtrawionego mleka, trzeba wodą przemywać buzię.

FITop1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Izabelle no Oli nie mial problemow z kupa przy tym mleku wiec moze i u was sie uda, ale tak pieknie nie spal. W ogole moj glodomorek budzi sie w systemie 4-3-3 i strasznie wam zazdroszcze tych nocek :(

Ag Kostek rzadzi :)
    u nas to samo , nie ma mowy o przespaniu całej nocy...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wysłałam życzenia do teściowej z okazji dnia teściowej, oddzwoniła, była bardzo zadowolona.
    Zrobiłam tak sama i odzew był podobny. Tyle, że ja się ze swoją zobaczę po 17, jak wróci z pracy.. :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki lekarka, cudowna pani dr którą polecila mi Paula powiedziala ze tak dlugo utrzymujaca sie zoltaczka moze byc konsekwencją np infekcji w moczu.
    Zrobilam posiew i wyszla franca, na szczescie wrazliwa na 6 lekow.
    akurat lekarka na urlopie gdzies w troppikach ale odpisala mi zeby podawac urofuraginum no i daje mu 2x po 1/3 tabletki.

calkiem mozliwe tez ze nie ma jej w moczu ale gdzies tam wyszla spod napletka, albo niedokladnie sisiora wyczyscilam przed pobraniem. zobaczymy, mam dzwonic w niedziele do niej. no ale dzis na planowane szczepieia nie ide bo napisala zeby najpierw wyleczyc ta infekcje.
    robilam dzis morfologie, CRP i bilirubine- zobaczymy jak sytuacja wygląda.
    trzymam kciuki,żeby ta bilirubina wkońcu spadła, mi też spędzała sen z powiek:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja nie dzwonię...chyba serio nie muszę mowic dlaczego;)
    ja też nie dzwonie....bez komentarza:) za to sama przyjeżdza, jak wspomniałam z narzeczonym....masakra o godz. 14,00

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś niestety "3" Dady też nie dała rady.. Ale to przez to, że Młody długo w nocy wisiał na cycu.. Najpierw spał nieprzerwanie 5 godzin, a później głodny był na maxa.. W nocy to ja pierwsza się obudziłam przed nim.. Zazwyczaj ostatnio budził się chwile po północy, a dziś była już 1:15, a on spał. Ale za 15 minut on już też był gotowy na jedzenie, które zajęło mu prawie 2 h, a kolejne 1,5h patrzył się w sufit, śmiał się i ze mną rozmawiał.
    Mój sutek nadal boli, ale mam nadzieję, że młody pomoże mamusi i pozbędę się tego dyskomfortu.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka ja też mam taką kropeczkę na sutku tuż przy brodawce! wyglada to jak krostka. z tym że ja to mialam jeszcze przed ciążą, a dopiero teraz sie "uaktywniło" i wydziela mikroskopijny ilości mleka. Mnie to nie boli...

Jaś nie chce spać już od 9, za to w nocy pierwszy sukces, pierwszy raz przespał 5h ! i nie wiem czemu, czesto ulewa po kp, wcześniej tak nie miał.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    jonka ja też mam taką kropeczkę na sutku tuż przy brodawce! wyglada to jak krostka. z tym że ja to mialam jeszcze przed ciążą, a dopiero teraz sie "uaktywniło" i wydziela mikroskopijny ilości mleka. Mnie to nie boli...

Jaś nie chce spać już od 9, za to w nocy pierwszy sukces, pierwszy raz przespał 5h ! i nie wiem czemu, czesto ulewa po kp, wcześniej tak nie miał.
    u mnie tez przy kp tak było...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl

Polecam.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    u mnie tez przy kp tak było...
    Ale ja od poczatku kp i wcześniej nie było tego problemu, teraz jakieś 10 minut po karmieniu ulewa...pomimo wcześniejszego odbicia. Wczoraj pierwszy raz zabrakło mi ubranek i na noc musiałam założyć najładniejszy nowiutki komplecik hehe

a ja polecam to ...
    http://podaj.to/post/1020,1,lekarka-nie-wytrzymaa-i-napisaa-co-myli-na-temat-szczepionek-mocne.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po kąpieli mała śpi od 20-ponad 6h, budzi sie 1;30, 3;30, 5;30- jak z zegarkiem w dupie :P i ok 8 wstajemy :)

ah i od kilku dni mamy etap pożerania swoich rączek, a smoka odrzuciła już całkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:07

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jak sama odrzuciła to może i lepiej ... a jaki teraz ma swposób na uspokojenie się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Kawa jak sama odrzuciła to może i lepiej ... a jaki teraz ma swposób na uspokojenie się?

Właściwie to nie mamy, Dela jest bardzo spokojnym dzieckiem, potrafi się sama sobą zająć, nie domaga się noszenia na rękach, a płacze sporadycznie :)

zielarka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka bardzo chce nauczyć małą ssać smoka, siedzi i wtyka nynusia :D a Zoja dzioba otwiera :D

magdalenka lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z moich ulubionych minek - dziubek
    a8cbffb0a81e291dmed.jpg
    Mamusiny tygrysek
    0a2837f5cfa20ea4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:29

Kawa, zielarka, Ag..., ania_29, Becia81, szpilka, jonka91, Ewelina88, Selene, kasia86, Agus89, renia83, Maud11, M4DZI4, rastafanka, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Jedna z moich ulubionych minek - dziubek
    a8cbffb0a81e291dmed.jpg
    Mamusiny tygrysek
    0a2837f5cfa20ea4med.jpg
    Moja też takiego dzióbka robi :D
    Słodziak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:55

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilirubina 3,7:/ spada ale pooooowoli 2 tyg temu bylo 4,5.
    Crp ponizej 1. Morfologia OK. minimalnie zanizona hemoglobina, podwyzszone limfocyty ale podobno to norma u dzieci.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mama po zakupach i spacerze.kupilysmy w lumpku różowe nowe futerko na chrzest zalozymy Klarze,bo u nas w kościele jest zimno nawet latem.i buciki materialowe białe,przyszyje do nich jakiś ozdobny guziczek i też mogą być na chrzest.i rajstopki tez nowe:) i zrobiłam właśnie spaghetti.moj mąż uwielbia.a jutro idę po południu na 2 godziny do pracy.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ