X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej smsa wyślę. Niech ma. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A u nas potowki na polikach i brodzie bo malej mleko pod koniec ssania leje sie po polikach :-)
    Macie jakies sprawdzone sposoby na buzke, narazie walcze z sudokremem i nivea sos.
    posyp zasypką, niech ma takie białe pliczki, po godzinie juz ich nie bedzie

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brodzie i policzkach to nie potówki tylko podrażnienie od ulewania nadtrawionego mleka, trzeba wodą przemywać buzię.

FITop1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Izabelle no Oli nie mial problemow z kupa przy tym mleku wiec moze i u was sie uda, ale tak pieknie nie spal. W ogole moj glodomorek budzi sie w systemie 4-3-3 i strasznie wam zazdroszcze tych nocek :(

Ag Kostek rzadzi :)
    u nas to samo , nie ma mowy o przespaniu całej nocy...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wysłałam życzenia do teściowej z okazji dnia teściowej, oddzwoniła, była bardzo zadowolona.
    Zrobiłam tak sama i odzew był podobny. Tyle, że ja się ze swoją zobaczę po 17, jak wróci z pracy.. :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki lekarka, cudowna pani dr którą polecila mi Paula powiedziala ze tak dlugo utrzymujaca sie zoltaczka moze byc konsekwencją np infekcji w moczu.
    Zrobilam posiew i wyszla franca, na szczescie wrazliwa na 6 lekow.
    akurat lekarka na urlopie gdzies w troppikach ale odpisala mi zeby podawac urofuraginum no i daje mu 2x po 1/3 tabletki.

calkiem mozliwe tez ze nie ma jej w moczu ale gdzies tam wyszla spod napletka, albo niedokladnie sisiora wyczyscilam przed pobraniem. zobaczymy, mam dzwonic w niedziele do niej. no ale dzis na planowane szczepieia nie ide bo napisala zeby najpierw wyleczyc ta infekcje.
    robilam dzis morfologie, CRP i bilirubine- zobaczymy jak sytuacja wygląda.
    trzymam kciuki,żeby ta bilirubina wkońcu spadła, mi też spędzała sen z powiek:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja nie dzwonię...chyba serio nie muszę mowic dlaczego;)
    ja też nie dzwonie....bez komentarza:) za to sama przyjeżdza, jak wspomniałam z narzeczonym....masakra o godz. 14,00

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś niestety "3" Dady też nie dała rady.. Ale to przez to, że Młody długo w nocy wisiał na cycu.. Najpierw spał nieprzerwanie 5 godzin, a później głodny był na maxa.. W nocy to ja pierwsza się obudziłam przed nim.. Zazwyczaj ostatnio budził się chwile po północy, a dziś była już 1:15, a on spał. Ale za 15 minut on już też był gotowy na jedzenie, które zajęło mu prawie 2 h, a kolejne 1,5h patrzył się w sufit, śmiał się i ze mną rozmawiał.
    Mój sutek nadal boli, ale mam nadzieję, że młody pomoże mamusi i pozbędę się tego dyskomfortu.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka ja też mam taką kropeczkę na sutku tuż przy brodawce! wyglada to jak krostka. z tym że ja to mialam jeszcze przed ciążą, a dopiero teraz sie "uaktywniło" i wydziela mikroskopijny ilości mleka. Mnie to nie boli...

Jaś nie chce spać już od 9, za to w nocy pierwszy sukces, pierwszy raz przespał 5h ! i nie wiem czemu, czesto ulewa po kp, wcześniej tak nie miał.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    jonka ja też mam taką kropeczkę na sutku tuż przy brodawce! wyglada to jak krostka. z tym że ja to mialam jeszcze przed ciążą, a dopiero teraz sie "uaktywniło" i wydziela mikroskopijny ilości mleka. Mnie to nie boli...

Jaś nie chce spać już od 9, za to w nocy pierwszy sukces, pierwszy raz przespał 5h ! i nie wiem czemu, czesto ulewa po kp, wcześniej tak nie miał.
    u mnie tez przy kp tak było...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl

Polecam.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    u mnie tez przy kp tak było...
    Ale ja od poczatku kp i wcześniej nie było tego problemu, teraz jakieś 10 minut po karmieniu ulewa...pomimo wcześniejszego odbicia. Wczoraj pierwszy raz zabrakło mi ubranek i na noc musiałam założyć najładniejszy nowiutki komplecik hehe

a ja polecam to ...
    http://podaj.to/post/1020,1,lekarka-nie-wytrzymaa-i-napisaa-co-myli-na-temat-szczepionek-mocne.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po kąpieli mała śpi od 20-ponad 6h, budzi sie 1;30, 3;30, 5;30- jak z zegarkiem w dupie :P i ok 8 wstajemy :)

ah i od kilku dni mamy etap pożerania swoich rączek, a smoka odrzuciła już całkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:07

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jak sama odrzuciła to może i lepiej ... a jaki teraz ma swposób na uspokojenie się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Kawa jak sama odrzuciła to może i lepiej ... a jaki teraz ma swposób na uspokojenie się?

Właściwie to nie mamy, Dela jest bardzo spokojnym dzieckiem, potrafi się sama sobą zająć, nie domaga się noszenia na rękach, a płacze sporadycznie :)

zielarka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka bardzo chce nauczyć małą ssać smoka, siedzi i wtyka nynusia :D a Zoja dzioba otwiera :D

magdalenka lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z moich ulubionych minek - dziubek
    a8cbffb0a81e291dmed.jpg
    Mamusiny tygrysek
    0a2837f5cfa20ea4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:29

Kawa, zielarka, Ag..., ania_29, Becia81, szpilka, jonka91, Ewelina88, Selene, kasia86, Agus89, renia83, Maud11, M4DZI4, rastafanka, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Jedna z moich ulubionych minek - dziubek
    a8cbffb0a81e291dmed.jpg
    Mamusiny tygrysek
    0a2837f5cfa20ea4med.jpg
    Moja też takiego dzióbka robi :D
    Słodziak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:55

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilirubina 3,7:/ spada ale pooooowoli 2 tyg temu bylo 4,5.
    Crp ponizej 1. Morfologia OK. minimalnie zanizona hemoglobina, podwyzszone limfocyty ale podobno to norma u dzieci.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mama po zakupach i spacerze.kupilysmy w lumpku różowe nowe futerko na chrzest zalozymy Klarze,bo u nas w kościele jest zimno nawet latem.i buciki materialowe białe,przyszyje do nich jakiś ozdobny guziczek i też mogą być na chrzest.i rajstopki tez nowe:) i zrobiłam właśnie spaghetti.moj mąż uwielbia.a jutro idę po południu na 2 godziny do pracy.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ