*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
posyp zasypką, niech ma takie białe pliczki, po godzinie juz ich nie bedziepolaola wrote:A u nas potowki na polikach i brodzie bo malej mleko pod koniec ssania leje sie po polikach

Macie jakies sprawdzone sposoby na buzke, narazie walcze z sudokremem i nivea sos.www.styczniowki2015.phorum.pl -
u nas to samo , nie ma mowy o przespaniu całej nocy...blador wrote:Izabelle no Oli nie mial problemow z kupa przy tym mleku wiec moze i u was sie uda, ale tak pieknie nie spal. W ogole moj glodomorek budzi sie w systemie 4-3-3 i strasznie wam zazdroszcze tych nocek

Ag Kostek rzadzi
-
trzymam kciuki,żeby ta bilirubina wkońcu spadła, mi też spędzała sen z powiek:)Ag... wrote:Wiki lekarka, cudowna pani dr którą polecila mi Paula powiedziala ze tak dlugo utrzymujaca sie zoltaczka moze byc konsekwencją np infekcji w moczu.
Zrobilam posiew i wyszla franca, na szczescie wrazliwa na 6 lekow.
akurat lekarka na urlopie gdzies w troppikach ale odpisala mi zeby podawac urofuraginum no i daje mu 2x po 1/3 tabletki.
calkiem mozliwe tez ze nie ma jej w moczu ale gdzies tam wyszla spod napletka, albo niedokladnie sisiora wyczyscilam przed pobraniem. zobaczymy, mam dzwonic w niedziele do niej. no ale dzis na planowane szczepieia nie ide bo napisala zeby najpierw wyleczyc ta infekcje.
robilam dzis morfologie, CRP i bilirubine- zobaczymy jak sytuacja wygląda. -
Dziś niestety "3" Dady też nie dała rady.. Ale to przez to, że Młody długo w nocy wisiał na cycu.. Najpierw spał nieprzerwanie 5 godzin, a później głodny był na maxa.. W nocy to ja pierwsza się obudziłam przed nim.. Zazwyczaj ostatnio budził się chwile po północy, a dziś była już 1:15, a on spał. Ale za 15 minut on już też był gotowy na jedzenie, które zajęło mu prawie 2 h, a kolejne 1,5h patrzył się w sufit, śmiał się i ze mną rozmawiał.
Mój sutek nadal boli, ale mam nadzieję, że młody pomoże mamusi i pozbędę się tego dyskomfortu. -
jonka ja też mam taką kropeczkę na sutku tuż przy brodawce! wyglada to jak krostka. z tym że ja to mialam jeszcze przed ciążą, a dopiero teraz sie "uaktywniło" i wydziela mikroskopijny ilości mleka. Mnie to nie boli...
Jaś nie chce spać już od 9, za to w nocy pierwszy sukces, pierwszy raz przespał 5h ! i nie wiem czemu, czesto ulewa po kp, wcześniej tak nie miał. -
u mnie tez przy kp tak było...magdalenka wrote:jonka ja też mam taką kropeczkę na sutku tuż przy brodawce! wyglada to jak krostka. z tym że ja to mialam jeszcze przed ciążą, a dopiero teraz sie "uaktywniło" i wydziela mikroskopijny ilości mleka. Mnie to nie boli...
Jaś nie chce spać już od 9, za to w nocy pierwszy sukces, pierwszy raz przespał 5h ! i nie wiem czemu, czesto ulewa po kp, wcześniej tak nie miał. -
Ale ja od poczatku kp i wcześniej nie było tego problemu, teraz jakieś 10 minut po karmieniu ulewa...pomimo wcześniejszego odbicia. Wczoraj pierwszy raz zabrakło mi ubranek i na noc musiałam założyć najładniejszy nowiutki komplecik hehejulaa85 wrote:u mnie tez przy kp tak było...
a ja polecam to ...
http://podaj.to/post/1020,1,lekarka-nie-wytrzymaa-i-napisaa-co-myli-na-temat-szczepionek-mocne.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Kawa jak sama odrzuciła to może i lepiej ... a jaki teraz ma swposób na uspokojenie się?
Właściwie to nie mamy, Dela jest bardzo spokojnym dzieckiem, potrafi się sama sobą zająć, nie domaga się noszenia na rękach, a płacze sporadycznie
zielarka lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:29
Kawa, zielarka, Ag..., ania_29, Becia81, szpilka, jonka91, Ewelina88, Selene, kasia86, Agus89, renia83, Maud11, M4DZI4, rastafanka, Bogusiar80, Chanela lubią tę wiadomość
-
A my z mama po zakupach i spacerze.kupilysmy w lumpku różowe nowe futerko na chrzest zalozymy Klarze,bo u nas w kościele jest zimno nawet latem.i buciki materialowe białe,przyszyje do nich jakiś ozdobny guziczek i też mogą być na chrzest.i rajstopki tez nowe:) i zrobiłam właśnie spaghetti.moj mąż uwielbia.a jutro idę po południu na 2 godziny do pracy.

a Zoja dzioba otwiera