X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus pomogło trochę chociaż?

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka - może jest odrobinkę lepiej, chociaż nie wiem. Dzisiaj kolejny dzień walki z odparzeniami.

Przed chwilą obudziłam Alę na karmienie. W sumie wzięłam ją na śpiocha z łóżeczka, bo w cycach się nazbierało. Jeden eksplodował, nie wytrzymał presji czasu. :D Spała od 23-7. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 paluszki, 2 fiolki krwi totalnie na spiocha, bez zająknięcia.
    Mocny zawodnik z tego mojego Kostolina:)

jonka91, Kawa, blador, Ewelina88, Maud11, kasia86, szpilka, Viv78, M4DZI4, renia83, Chanela, Agus89, Rybka1, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:23

Ag..., blador, szpilka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    3 paluszki, 2 fiolki krwi totalnie na spiocha, bez zająknięcia.
    Mocny zawodnik z tego mojego Kostolina:)

Twardziel :)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:23

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle no Oli nie mial problemow z kupa przy tym mleku wiec moze i u was sie uda, ale tak pieknie nie spal. W ogole moj glodomorek budzi sie w systemie 4-3-3 i strasznie wam zazdroszcze tych nocek :(

Ag Kostek rzadzi :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador u mnie tez jest 4-3-3 hehehe

AG...super facet:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja ze swojego doświadczenia odnośnie nosideł-wisideł powiem że są dobre na chwilkę bo na dłuższe wyjście ,spacer to sobie można garba wyrobić a wiadomo zanim dziecko do niego wsadzimy to będzie już trochę ważyć. Ja się raz wybrałam na giełdę jak moja córka miała jakieś 5 miechów to po godzinie myślałam ze padnę tam między stoiskami a na dodatek było gorąco bo lato. Więcej nie założyłam postawiłam na dobrą spacerówkę.

M4DZI4, Malenq lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...witam się z migreną :( trzyma mnie od wczoraj aż mnie na wymioty ciąga...żadne tabsy nie pomagają.
    My dziś idziemy na szczepienie..muszę się psychicznie przygotować na kłucie maluszka,oby dobrze wszystko zniósł !
    A u mnie po kryzysie laktacyjnym dziś pierwszy raz miałam rano pełne piersi aż bolały a mleczko samo kapało więc sytuacja chyba jest do uratowania i uda się jeszcze dalej karmić piersią :)
    Miłego dzionka !

zielarka, Malenq, kasia86 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja mam tinylove mate i też jest cienka ale one takie są. W liście prezentów na chrzciny wpisałam piankowa skip hop bo na niej moze leżeć na podłodze. Edykacyjna mam na łóżku bo za cienka właśnie zeby ja na podłogę dać.
    Ta piankowa niby od 10mcy ale dlatego ze puzzle się łączy, w innyv krajach jest podobno od urodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ag.. twardziel z Kostka, moja krzyczała i to nie mało.
    Nie było mnie wczoraj, bo przyjechała moja mama a ja po pracy chciałam z nią posiedzieć, włosy jej pomalowałam, poplotkowałysmy i zrobiłyśmy, pieczone mięso, kopytka, rybe, omlety na kolację i mam zapasy jedzenia na kilka dni.

M4DZI4 myslę, że Twoje mdłości są spowodowane też stresem przed szczepieniem.

Mam matę fisher Pricea i też jest cienka, ja kłade na koc poczwórnie złożony.

Co do nosidła, to mam po synku ...nowe! .. bo strasznie mi było z tym źle i tego nie używałam w ogóle. Nosidło jest dla "starszych" niemowląt, ale mój 4 miesięczny synek już się w tym dusił, więc stwierdziłam że juz za małe.

Ag.. jakie e.coli Skąd to jest i jak to wyczaiłaś?

Renia u nas chyba dobrze, przeziębienie się nie rozwinęło. Nosek jeszcze trochę oczyszczam. Synek już chodzi do szkoły zdrowy. Super że Filip tak ładnie sie śmieje, a jeszcze lepiej, że sam zasypia - moją czesto kładę na śpiocha, albo ze mną w łózku zasypia. Hania też juz ładnie guga i sie uśmiecha i w końcu ładnie na rączkach się utrzymuje leżąc na brzuszku. Tylko leniwa jest bo nie przewraca się. Jak jest na brzuszku to sie porozgląda, poleży i ... przysypia.

Zielarka, Ania zdrówka życzę dla maluszków, niech już zdrowe będą!!!

renia83, Ag... lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! U nas dziś lepiej, lekarka mówi, że spodziewała się dziś lawinowego pogorszenia a jest tak jak wczoraj a nawet ciut lepiej. Mała w ciągu 2 dniu tu przybrała 150g, a gdy pielęgniarka dowiedziała się jaka była waga urodzeniowa powiedziała, że mam turbo mleko :D Noc była spokojna :) już nie płaczę, mam zakaz bo to spowalnia zdrowienie dziecka :) chwalę za to Zojcię za kaszlenie, że się skutecznie gluta pozbywa.

MartaKD, ania_29, Ag..., renia83, szpilka, Agus89, Rybka1, Wiki81, jonka91, kasia86 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki lekarka, cudowna pani dr którą polecila mi Paula powiedziala ze tak dlugo utrzymujaca sie zoltaczka moze byc konsekwencją np infekcji w moczu.
    Zrobilam posiew i wyszla franca, na szczescie wrazliwa na 6 lekow.
    akurat lekarka na urlopie gdzies w troppikach ale odpisala mi zeby podawac urofuraginum no i daje mu 2x po 1/3 tabletki.

calkiem mozliwe tez ze nie ma jej w moczu ale gdzies tam wyszla spod napletka, albo niedokladnie sisiora wyczyscilam przed pobraniem. zobaczymy, mam dzwonic w niedziele do niej. no ale dzis na planowane szczepieia nie ide bo napisala zeby najpierw wyleczyc ta infekcje.
    robilam dzis morfologie, CRP i bilirubine- zobaczymy jak sytuacja wygląda.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, u nas Ala też nie płakała przy szczepieniu, za to przed i owszem, bo trzymałam jej sztywno nóżkę, a ona tego nie lubi :( U niej "wolność" rządzi!

Położyłam ją przed chwilą na matę, aby się ubrać na spacer, wracam a ona śpi, he he he i śmieje się przez sen :)

Na delicolu jest o niebo lepiej. Już się nie spina, a płacze, bo chce być pionowo - tak się jej najlepiej robi kupkę. Na usypianie mamy nowy patent. Teść dał nam kiedyś taką fajną żarówkę, która się obraca i na suficie wyświetla różne wzorki kolorowe. Jak kładę Alę do łóżeczka to patrzy w sufit i woła "ejjjj", żeby jej włączyć - mały cwaniak nam rośnie :) Tak właśnie zasypia po 5 minutach maks :)

Na szczepieniu ważyli Małą - ma 4685g, przybrała od 11.02 tylko 465g, ale pediatra twierdzi, że to z powodu tego rozwolnienia. Teraz robi kupki 5-6 razy dziennie, zwykle po jedzeniu. Co prawda nadal są pieniące, rzadkie i brzydko pachną, ale to nie 12 czy 14, jak we czwartek.
    Podaję jej częściej cyca, aby się nie odwodniła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:20

szpilka, zielarka, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas potowki na polikach i brodzie bo malej mleko pod koniec ssania leje sie po polikach :-)
    Macie jakies sprawdzone sposoby na buzke, narazie walcze z sudokremem i nivea sos.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam życzenia do teściowej z okazji dnia teściowej, oddzwoniła, była bardzo zadowolona.

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potówki i szorstkie policzki oraz brodę: najpierw myję wodą przegotowaną, a potem wklepuję emolium. Pomogło, a teraz robię to z przyzwyczajenia :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wysłałam życzenia do teściowej z okazji dnia teściowej, oddzwoniła, była bardzo zadowolona.
    Ja swojej nie wyślę, bo zadzwoni,pomyśli, że mam dużo wolnego czasu i będzie chciała gadać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:45

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie dzwonię...chyba serio nie muszę mowic dlaczego;)

renia83, Malenq, julaa85, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ