X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... mogłabyś podać namiary na tą babeczkę od zaproszeń na chrzest? Bardzo proszę

relgtgf6uee8xud8.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody mial dzis body i spiochy, cienki kombinezon, kocyk polaqgkowy i przykrywke i kurde bylo mu za cieplo! Jak ja mam go ubierac jak ten kombinezon cienszy od misiowego, a boje sie go wychlodzic

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska jeżeli chodzi o długość spacerów to jak jest ładnie tak jak dziś to 2-3godziny. W niedzielę nawet 3,5było. A jak jestbrzydko to ok godziny lub nawet mniej. Mam koleżankę w bloku co ma 5miesięczna córkę to razem sobie chodzimy i nawet nie wiem kiedy ten czas leci.

A my mamy powtórkę z wczorajszego dnia. Płacz bez powodu i ciągle na rękach u mamy. Nie wiem czy te szczepienia to był dobry pomysł. W dzień pogodna jest i ciągle się śmieje a wieczór to tragedia.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja widzę,ze my styczniowki jestesmy opiniotwórcze :) i wyrocznie:) fajnie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0393963ef91e.jpg

Nie mam jak nadrabić, ale foty oglądałam ;) i też się chwalimy.
    Uściski dla wszystkich!

jonka91, Becia81, polaola, szpilka, Maud11, Ewelina88, Chanela, isabelle, Bogusiar80, magdalenka, rastafanka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jej szablony:)

Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba przegięłam z ubiorem dziś na spacerze. Na ubranko "po domu" dostał tylko bluzę polarową i spodnie... No i czapeczka i szaliczek. I tak do wózka i kocyk na to.
    Ale u mnie na termometrze było 15 stopni...

Jutro rano jedziemy do lekarza bo Tomkowi coś się dzieje ze skórą na główce :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAUD 11 to ja ubieram najbardziej podobnie do Ciebie/
    Body krótki rekaw, pajacyk, spodenki i kurtka i przykrywam w wózku
    Szalika mała nie miała nigdy, zawsze chustka tylko i bawelniana czapka.

• polaola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc znowu nie idzie Was nadrobic :-)
    Ja za szczep. 5 w 1 placilam 119 zl najtaniej w sosnowcu w aptece w hipermarkecie plejada, tam tez kupilam pneumokoki 239 i maningokoki 149 w czwartek sie szczepimy.

Ada jest b. grzeczna dziewczynka,oprocz ostatnich kilku popoludni gdzie nie spi od 16 a pada z pe zmecaenia wyciem o 21 DZIS O 19.45

Bylam u gina i odradzil przez pol roku zakladania wkladki antykonceocyjnej w moim przypadku czyli po cc, wybralam narazie zwstrzyk na 90 dni za 45 zl domiesniowy podobno gesty ciekawe czy bedziebolec bede kluta z corka :-) w czwartek :-) jednak przez dwa tyg. antykomceocja wspomagana ma byc gumeczka :-)

TU jedna z dziewczyn jest z bedzina, wynalazlam tam fajny sklep obok pepco nazywa sie kk fajne cenymunran dla,dzieci i fajne do tego te ubranka sa.

Ada fajnie sie rozwija zaczyna gugac, smieje sie na twarze wiszace nad nia, karmimy sie piersia dokarmiamy ewentualnie raz namdobe mm.

Schudlam 5 kg. po ciazy, za te ruchy to powinnam miec juz z 10 na minusie.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś na dworze ponad 2h, ale jeszcze raczej ciepło ubieram. Tylko czapka już cieńsza

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam doswiadczone mamusie ;)
    przepraszam ze wpraszam sie w wasz watek ale z racji ze macie wieksze doswiadczenie niz ja, mam do was takie pytanie:

powiedzcie mi jak karmicie swoje pociechy (piersia) chodzi mi o godziny i jak je liczycie (pomijajac karmienie na zadanie bo wtedy to wiadomo ze trzeba dac cyca) moja polozna kazala mi w dzien co 3h malego wybudzac a w nocy co 4h i ja licze te godziny od poczatku karmienia do poczatku nastepnego karmienia a wy?? czy moze liczycie od zakonczenia karmienia??czynie wybudzacie swoich pociech w nocy i przesypiaja nawet wiecej niz 4h?????i czy wasze maluchy mialy zoltaczke bo moje mialo i zastanawiam sie czy moze przez to polozna nam tak zalecila z tym wybudzaniem??
    bedę wdzieczna za odpowiedz ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tu któraś karmi inaczej niz na żądanie.ja próbowałam co 2,5-3 godziny ostatnio,ale w dzień nie ma szans:) muszę częściej.a jak chcesz sie wyspac albo cos zrobic w domu to nie wybudzaj:)
    Mi położna mówiła,że liczy sie od poczatku karmienia do początku następnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 20:51

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam doswiadczone mamusie ;)
    przepraszam ze wpraszam sie w wasz watek ale z racji ze macie wieksze doswiadczenie niz ja, mam do was takie pytanie:

powiedzcie mi jak karmicie swoje pociechy (piersia) chodzi mi o godziny i jak je liczycie (pomijajac karmienie na zadanie bo wtedy to wiadomo ze trzeba dac cyca) moja polozna kazala mi w dzien co 3h malego wybudzac a w nocy co 4h i ja licze te godziny od poczatku karmienia do poczatku nastepnego karmienia a wy?? czy moze liczycie od zakonczenia karmienia??czynie wybudzacie swoich pociech w nocy i przesypiaja nawet wiecej niz 4h?????i czy wasze maluchy mialy zoltaczke bo moje mialo i zastanawiam sie czy moze przez to polozna nam tak zalecila z tym wybudzaniem??
    bedę wdzieczna za odpowiedz ;)

Słodka,
    ja liczę od początku karmienia do początku następnego, czyli tak jak Ty.
    Jak Tomek miał ok. 2 tygodnie i wyszło że przybiera 250 g na tydzień to położna powiedziała żeby już nie wybudzać w nocy, tak więc wszystko zależy od wagi - jak będzie ok to ja bym nie wybudzała :)
    Z żółtaczką pewnie chodzi o to że dzieci wtedy są bardziej senne i przesypiają trochę głód więc trzeba im przypominać o jedzeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Nie wiem czy tu któraś karmi inaczej niz na żądanie.ja próbowałam co 2,5-3 godziny ostatnio,ale w dzień nie ma szans:) muszę częściej.a jak chcesz sie wyspac albo cos zrobic w domu to nie wybudzaj:)

Ja w dzień karmię co 2,5-3, ale właśnie licząc od początku do początku karmień. Bo karmienie trwa nawet i 40 minut :) jakoś tak sam się Tomuś ustawił że tak je.
    W nocy to nawet nie mówię. Dziś był rekord, Tomek spał od 20 do 5 rano. Tzn. ja o 5 wyleciałam z łóżka jak z procy, no bo bez przesady, ile można spać :P

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spaceruje godzinkę lub półtorej.dzis bylam najdłużej,bo aż dwie:) ale taka pogoda to żal było wracać.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojęcia nie mam co ile wychodzi karmienie w trakcie dnia. W nocy co 3-4h

201501145565.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

Jutro rano jedziemy do lekarza bo Tomkowi coś się dzieje ze skórą na główce :|
    Daj znać co lekarz mówił, u Kuby pojawiło się kilka krostek pod włosami, skóra zaczyna mu się sypać.

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Ag... mogłabyś podać namiary na tą babeczkę od zaproszeń na chrzest? Bardzo proszę

celina pławecka kartki i zaproszenia
    http://www.kartkiizaproszenia.pl/

ja czekalam 4 dni bodajże.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek się łuszczy na głowie trochę, ale to chyba nie powod do lekarza, co?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 dni temu zaczęło się łuszczyć, teraz przeszło na całą głowę. Na buźce też się łuszczy. Tydzień temu pediatra sugerowała skazę białkową bo Tomek ma też taką tarkę na policzkach, nie widać jej ale czuć jak się dotyka. Wyczytałam że łuszczenie może też być objawem skazy. Dlatego chcę to sprawdzić.

‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ