X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znac co ci powie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów ja.
    Dziewczyny czy Wy tutaj pisałyscie o syropie lacto.... coś tam zamiast lewatywy czy wspomagajacy lewatywe czy jakoś tak? Jesli tak mozecie podac linka chciałabym go zamowic a nie wiem ktory to.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    To znów ja.
    Dziewczyny czy Wy tutaj pisałyscie o syropie lacto.... coś tam zamiast lewatywy czy wspomagajacy lewatywe czy jakoś tak? Jesli tak mozecie podac linka chciałabym go zamowic a nie wiem ktory to.
    Slash nie wiem czy o to Ci chodzi ale syrop na zaparcia to Lactulosum albo Duphalac (to jedno i to samo). Ja to przez pół ciąży stosowałam :)
    http://www.aptekagemini.pl/duphalac-syrop-na-zaparcia-300ml.html
    Obydwa są tak słodkie że pożygać się można ale działają :p

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lactuloson - na zaparcia, syrop
    cos a'la lewatywa ale miodowa wlewka to melilax

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naszej Ali też się coś robi na głowie, ale pediatra powiedziała, że to początek ciemieniuszki i trzeba zapobiec rozprzestrzenieniu. Na brwiach też może być. Miała też krostki i szorstkie policzki - przeszło po odstawieniu mleka i jego przetworów.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, jeszcze jedno czy takie rzeczy jak puder czy jakas zasypka do pupy to tez powinnam zakupic. Stosuje sie teraz takie rzeczy, bo kiedys pamiętam ze tak?

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    naszej Ali też się coś robi na głowie, ale pediatra powiedziała, że to początek ciemieniuszki i trzeba zapobiec rozprzestrzenieniu. Na brwiach też może być. Miała też krostki i szorstkie policzki - przeszło po odstawieniu mleka i jego przetworów.

Melula czyli odstawiłaś mleko i jego przetwory, ale np. jak jest zupa zabielana śmietaną to też? Czy takie ilości nie mają znaczenia?

• Chanela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:58

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    aha, jeszcze jedno czy takie rzeczy jak puder czy jakas zasypka do pupy to tez powinnam zakupic. Stosuje sie teraz takie rzeczy, bo kiedys pamiętam ze tak?
    Ja mam puder Babydream z Rossmanna i ani raz nie użyłam. Ale kosztował grosze. Ale dziewczyny tu używają np. na potówki albo inne i chwalą :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:27

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    cos a'la lewatywa ale miodowa wlewka to melilax

Ag - ambasadorka melilaxu. Przyznaj się, ile ci zapłacili za reklamę :D

Ag..., OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mojej tez coś pojawiło się na główce i lekarka powiedziała ze to potówki ale coś mi się wydaje ze to coś innego bo drapie się jak szalona i coś tak jakby się jej sypało, podobne do łupieżu. I tylko za uszami. Chciałam dokładnie to zobaczyć, ale przez włosy prawie nic nie widać a dodatkowo kreci głową wtedy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Moja wlasnie po kapieli tak pila mleko ze polowe zwrocila na mnie. Zabralam ja do lozka zeby zasnela i lezymy we 2 a ona ewidentnie szuka piersi. Nazarta jest po korek i sie wkurza bo przeciez jej nie dam.

Chanela, nie używasz smoczka? U nas po jedzeniu się super sprawdza.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - wielkie dzięki, Jak coś to zdąze kupic.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Alicja też miała tak - placek z suchą i łuszczącą się skórą. Dwa dni z rzędu umyłam jej główkę olejuszką Ziaji (dostałam próbkę w którymś z poporodowych pudełek) i minęło bezpowrotnie.

To co piszesz mnie przekonuje że u nas jednak będzie to skaza białkowa :/
    Ja od początku stosuję u Tomka szampon Musteli przeciw ciemieniuszce, od 2 dni w ciągu dnia aplikuję Linomag a przed kąpielą olej z migdałów i na razie nic :/

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Ja nie używam, smaruję pupę tylko kremem linomag A+E lub zielony.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Melula czyli odstawiłaś mleko i jego przetwory, ale np. jak jest zupa zabielana śmietaną to też? Czy takie ilości nie mają znaczenia?
    Nie zabielam zup. Odstawiłam mleko, wszelkie jogurty, sery, maślanki, nawet produkty z zawartością serwatki czy mleka w proszku.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Ja moge polecic zwykla make ziemniaczana na odparzenia na pupci. Na potoweczki i na faldki na szyjce, raczkach i nozkach, tak jak Maud napisala puder z rossmanna. Stosujemy codziennie w ciagu dnia.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc dziewczyny.
    Zdrówka dla Waszych pociech życzę.

klz98u696p33kjce.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też "smyra" się po głowie i za uszami, ale to potówki, bo ciemieniucha nie swędzi, a tę ma na czubku głowy i tam, gdzie ciemiączko...

‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ