X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach moje 2 miesieczne dziecie dzis z rana przywitalo dzien tryskajaca kupka, a zakonczylo zwracajac znaczna czesc zjedzonego mleka. Bidulek sie dzis przejadl po kapieli..
    kJedyny plus ten sytuacji to to, ze milo bylo patrzec jak mezu lata ze scierka!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek sypał się na uszach, głowie i brwiach. Na brwiach było najgorzej taka skorupa się zrobiła. Przyszła położna kazała kupić emolium żel na ciemieniuche i krem do pyszczka. Żel daje rade zmiękcza sucha skórę i ona później ładnie schodzi tak się wykrusza, czesaliśmy miękka szczoteczka do zębów. Krem do pyszczka nawilża ale nie natłuszcza. Nie jest gorzej, ale lepiej też nie. Wiec to tymczasowe rozwiązanie, trzeba znaleźć przyczynę problemu, sądzę że to mleko modyfikowane. (Białka krowiego mleka).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Nie zabielam zup. Odstawiłam mleko, wszelkie jogurty, sery, maślanki, nawet produkty z zawartością serwatki czy mleka w proszku.
    Ja też dziś już nie zabieliłam, ale zrobiłam sobie wczoraj taki pyszny sos curry na bazie śmietany... W sumie ostatnio lekarka powiedziała żeby na razie nic nie odstawiać tylko obserwować, no ale właśnie ta skóra się pogorszyła...
    Więc chyba odstawię, zobaczę co jutro lekarz powie.

A zażywasz jakieś wapno żeby uzupełniać?

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza zwróciła jedzenie, na szczęście, tylko 4 razy, i niech tak zostanie. Nie pozwalam się jej przejadać, pionizuje mniej więcej w połowie jedzenia :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A zażywasz jakieś wapno żeby uzupełniać?
    Witaminy :) Nabiał Odstawiłam, żeby zobaczyć, czy będzie poprawa... Cera Ali jest teraz ok. Obniżyłam temperaturę, więc ma potówki tylko w miejscach, gdzie leży (tył głowy i za uszami, oraz pod brodą), ale tego nie uniknę póki leży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 21:59

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:27

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na swoją wizytę u gina ubrałam Alę do fotelika w: body dł rękaw, rajstopki, spodnie i bluzę Misiową, czapkę cienką i apaszkę, bo nie zapinam bluzy pod samą szyjkę. Nie zasłaniam pieluszką. Wzięłam kocyk na wszelkie wypadek...

Becia81 lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasłaniałam gdy były siarczyste mrozu albo strasznie wiało:)
    Ja tez staram się nie przegrzewać małego ale jak go nie ubiorę to wg teściowej jest mu zimno :D jak się mój M w końcu odezwał bo go to zaczęło drażnić (ja tam puszczam te uwagi mimo uszu) to mówi Ale to dziecko ;p

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka i Kawa proszę się częściej odzywać...

Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż ubierałby jeszcze cieniej, bo uważa, że wózek ze śpiworkiem to wystarczająco plus tyle warstw, co u dorosłego.

Byłam na wizycie. Dostałam skierowanie na USG. Ogólnie wszystko ok. Plamienia i krwawienia mogą się jeszcze zdarzyć, taki mój urok (podobno), może potrwać jeszcze dwa tygodnie, a potem mam przyjść na wizytę. Mam drętwy brzuch pod pępkiem, niestety mogło dojść do uszkodzenia nerwów podczas cc. Do obserwacji. Kolejne starania za minimum 2,5 roku (taaaaaaaaa, wg Pana dr oczywiście). Chyba będę dalej szukała gina, Pan nie przypadł mi do gustu. Szkoda, że moja była ginka nie pracuje już w przychodni na Starynkiewicza, bo bym tam wróciła, i to na NFZ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Witaminy :) Nabiał Odstawiłam, żeby zobaczyć, czy będzie poprawa... Cera Ali jest teraz ok. Obniżyłam temperaturę, więc ma potówki tylko w miejscach, gdzie leży (tył głowy i za uszami, oraz pod brodą), ale tego nie uniknę póki leży...

Widzę że edytowałaś, a właśnie tak się zastanawiałam czy witaminy odstawiłaś :p
    Ja myślę nad czymś dodatkowym bo w witaminach które mam jest tylko 25% zapotrzebowania dziennego :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Widzę że edytowałaś, a właśnie tak się zastanawiałam czy witaminy odstawiłaś :p
    Ja myślę nad czymś dodatkowym bo w witaminach które mam jest tylko 25% zapotrzebowania dziennego :)
    Wiem, ale mam wizytę u pediatry za tydzień to zobaczę, co dalej z tym nabiałem

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dziecko powinno się ubierać tak jak siebie + jedna warstwa. Do wózka tą dodatkową warstwą dla mnie jest kocyk, ale nie zrezygnuję z zimowego kombinezonu/futerkowego otulacza dopóki sama zakładam zimowy płaszcz.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoim zimowym płaszczu wyglądam nadal jak ciężarówka. 20kg mniej robi swoje. Dziś ogarnęłam swoją starą (za wąską kiedyś) "skajkę". Ale jak pogorszy się pogoda to znów powróci za duża kurtka. Nowe u mnie jest to, ale chyba już wam pisałam, że zamieniłam spodnie na spódniczki i sukienki, to jedyna słuszna (czytaj: dobra w rozmiarze) garderoba teraz, a nie mam czasu skoczyć do chinola po jeansy w dobrym rozmiarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Byłam na wizycie. Dostałam skierowanie na USG. Ogólnie wszystko ok. Plamienia i krwawienia mogą się jeszcze zdarzyć, taki mój urok (podobno), może potrwać jeszcze dwa tygodnie, a potem mam przyjść na wizytę. Mam drętwy brzuch pod pępkiem, niestety mogło dojść do uszkodzenia nerwów podczas cc. Do obserwacji. Kolejne starania za minimum 2,5 roku (taaaaaaaaa, wg Pana dr oczywiście). Chyba będę dalej szukała gina, Pan nie przypadł mi do gustu. Szkoda, że moja była ginka nie pracuje już w przychodni na Starynkiewicza, bo bym tam wróciła, i to na NFZ :(

Czemu aż za 2,5 roku??? Przez wzgląd na cc czy coś innego?
    Ja też mam brak czucia nad cięciem, myślałam że to normalne.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag - ambasadorka melilaxu. Przyznaj się, ile ci zapłacili za reklamę :D

Roczny zapas:D to co dobre warto polecać:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak ja bym chciała, żeby mój zimowy płaszcz był za duży... Na wiosnę będę chodzić w ciążowej parce, bo na bank nie zapnę wiosennych płaszczyków sprzed ciąży

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze pociechy dalej mają kupki jak musztardka? Moja od jakiegoś czasu robi takie jednolite ( hm, nie wyglądają jak serwatka). Dobrze to opisałam?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Nie wiem, myślałam, że rok wystarczy plus 9 miesięcy ciąży. Między innymi dlatego rozważam poszukiwania nowego gina, który będzie mi odpowiadał. Znów zaczyna się to, co rok temu, a już byłam zadowolona, że znalazłam odpowiedniego lekarza.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Mi gin powiedział,ze prawie zawsze nie ma się tego czucia.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2240 2241 2242 2243 2244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ