*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie noc masakra Jaś budził sie co godzine !!!pomimo iż zjadł i dalej spał już przy cycu to wybudzanie co godzine sprawiło że jestem jak zombie !!!
U nas ciemieniuchy nie ma tylko troszeczke brwi się łuszczą ale smaruję wtedy zielonym linomagiem. Tylko za uszkami pojawiło sie jakby odparzenie ? zrobiło sie takie zagłebienie, zmarszczka a w środku czerwone.
Kurcze u nas kupki są rzadkie za każdym razem, do tego czesto zielone cząstki...miały takWasze dzieci?? -
U mnie to charczenie tez jest...albo sapka albo przegroda nosowa...moj pediatra mowi ze trzeba czasu bu wszystko sie unormowalo..osluchowo czysto...a ma tez taki jslby zalegajacy katar,ktorego fizycznie nie ma?Melula wrote:Heloł, czy wasze dzieci też charczą? Nie w nocy, a tylko w ciągu dnia i nie zawsze. Zastanawiam się czy to normalne czy udać się wcześniej do pediatry?
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Kurcze u nas kupki są rzadkie za każdym razem, do tego czesto zielone cząstki...miały takWasze dzieci??
Mój Tomek ma rzadkie. Dziś pytałam o tę rzadkość lekarkę - powiedziała że przy kp jak najbardziej mogą sobie być rzadkie
Tomek robi takich 1-3 dziennie i jest ok.
-
nick nieaktualny
-
My staralismy sie prawie poltora roku o drugie. I kiedy nie dostalam dwa dni po terminie okresu zrobilam test i nic. Kreski pojawily sie w dniu kanonizacji naszego papieza

Maly ubrany w krotkie body, spiochy, grubsza bluza, czapucha i skarpetki, do tego koc. My nie zalozylismy kombinezonu ani razu. Jak byly mrozy to zakladalam kozuchowa kurteczke.
Ja okresu jeszcze tez nie i oby nie nadszedl.
Chcialabym jeszcze dziewczynke. Ale trzeciego chlopca juz nie.
Moi wrocili z Pily wczoraj fak. Nastepny termin mamy na sierpien ehhh. Tymrazem syn zdrkwy, ale dwa zeby masakra. A mowilam dentystce, zeby wyrwala, bo bedzie mial zabieg. Ona, ze mleczakow sie nie usuwa. No to licze, ze do sierpnia jemu sie wybija stale jak nie to bedziemy usuwac ehhh -
nick nieaktualnyA tak w ogóle to właśnie wróciliśmy od pediatry.
Tak jak wczoraj pisałam chciałam pokazać tę łuszczącą się skórkę na buzi i głowie. I co? Skóra jest dość ładna, a ja przewrażliwiona
Rzeczywiście może być od białka ale tragedii nie ma. Odstawić białka, czekoladę (buuuuuuuuuuuu
) i zobaczyć. Ale fakt - 2 dni z tym walczyłam linomagiem zielonym i olejem z migdałów i rzeczywiście dziś było dużo lepiej.
Ale żeby nie było za fajnie, pani usłyszała jakieś szmery w sercu, więc skierowanie do kardiologa, oprócz tego usg brzuszka i morfologia, crp, mocz.
Żaden lekarz do tej pory nie skierował nas na takie badania, a tu babka mówi, że powinno się profilaktycznie zrobić.
A no i w końcu bilirubina. Do tej pory tylko wszyscy mówili że żółty i żółty a nikt nie kazał nam badać bilirubiny... -
Witajcie Kochanemagdalenka wrote:U mnie noc masakra Jaś budził sie co godzine !!!pomimo iż zjadł i dalej spał już przy cycu to wybudzanie co godzine sprawiło że jestem jak zombie !!!
U nas ciemieniuchy nie ma tylko troszeczke brwi się łuszczą ale smaruję wtedy zielonym linomagiem. Tylko za uszkami pojawiło sie jakby odparzenie ? zrobiło sie takie zagłebienie, zmarszczka a w środku czerwone.
Kurcze u nas kupki są rzadkie za każdym razem, do tego czesto zielone cząstki...miały takWasze dzieci??
Magdalenko mój najpierw odsypial dzien i spał od 21 do 1.40 za to jak zasnał ok 2.30 to potem co godzine pobudki na pierdy i/lub jedzenie na szczescie szybko zasypial a ja wyrodna matka stwierdzilam, że nie rozbudzam zmienianiem pieluchy skoro na wech kupy nie czuc, teraz pomarudzil i zasnal pogoda u nas badziewna a młody ma oczka jakby zaplakane i boje sie czy go jakies przeziebienie nie bierze w nocy kaszlnął za dwa razy inaczej niz od ulewania ale poza tym nic i teraz ani kaszlu ani goraczki, chcarczenie w nosie tylko przed przebudzeniem jak ma lzejszy sen, ale ma to od jakis 6 tygodni, smarkow brak -
julaa85 wrote:rota i pneumo odpuszczam na razie
Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.
jonka91, julaa85, Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość
-
Maud moze i przewrazliwiona ale za to chyba do dobrego pediatry trafilas, ze zleca profilaktycznie badania choc wiadomo, że stres dla Ciebie i dziecka, ale jednak wiekszosc bagatelizuje u maluchow rozne rzeczyMaud11 wrote:A tak w ogóle to właśnie wróciliśmy od pediatry.
Tak jak wczoraj pisałam chciałam pokazać tę łuszczącą się skórkę na buzi i głowie. I co? Skóra jest dość ładna, a ja przewrażliwiona
Rzeczywiście może być od białka ale tragedii nie ma. Odstawić białka, czekoladę (buuuuuuuuuuuu
) i zobaczyć. Ale fakt - 2 dni z tym walczyłam linomagiem zielonym i olejem z migdałów i rzeczywiście dziś było dużo lepiej.
Ale żeby nie było za fajnie, pani usłyszała jakieś szmery w sercu, więc skierowanie do kardiologa, oprócz tego usg brzuszka i morfologia, crp, mocz.
Żaden lekarz do tej pory nie skierował nas na takie badania, a tu babka mówi, że powinno się profilaktycznie zrobić.
A no i w końcu bilirubina. Do tej pory tylko wszyscy mówili że żółty i żółty a nikt nie kazał nam badać bilirubiny...
Maud11, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Oj,tego nie wiedzialam....ja jednak.nie szczepie,boje sie ze za duzo tego jak na pierwszy raz...isabelle wrote:Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.