X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    W ddtvn będzie o przewijaniu i pielęgnacji pępuszka.ale w sumie my juz chyba wszystko wiemy w tym temacie,nie?:)

My juz tam na stanowisku eksperta mogłybyśmy się wypowiadac:)

Ewelina88, Ewelina88, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okresu an widu ani slychu tylko duzo sluzu...24 do gina zobaczymy,ja decyduj si na tabsy juz dzieci wiece nie chce....
    Kucz dzis szczepienie.zdrcydowalam sie na 5 w1....az si boje...rota i pneumo odpuszczam na razie

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ tez brak mimo ze ponad miesiac juz nie kp!

relgh3718o9n8rtv.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody spi jak mysz pod miotłą.....masakra

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, czy wasze dzieci też charczą? Nie w nocy, a tylko w ciągu dnia i nie zawsze. Zastanawiam się czy to normalne czy udać się wcześniej do pediatry?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc masakra Jaś budził sie co godzine !!!pomimo iż zjadł i dalej spał już przy cycu to wybudzanie co godzine sprawiło że jestem jak zombie !!!

U nas ciemieniuchy nie ma tylko troszeczke brwi się łuszczą ale smaruję wtedy zielonym linomagiem. Tylko za uszkami pojawiło sie jakby odparzenie ? zrobiło sie takie zagłebienie, zmarszczka a w środku czerwone.

Kurcze u nas kupki są rzadkie za każdym razem, do tego czesto zielone cząstki...miały takWasze dzieci??

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Heloł, czy wasze dzieci też charczą? Nie w nocy, a tylko w ciągu dnia i nie zawsze. Zastanawiam się czy to normalne czy udać się wcześniej do pediatry?
    Mój czasem charczy jak śpi w dzień, ale nie zawsze.

• Melula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, moja Ala tak ma, jeśli chodzi o kupki, są rzadkie, z grudkami czasami i niekiedy właśnie zielonkawe.
    Moja charczy jak nie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:50

magdalenka lubi tę wiadomość

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    U mnie to charczenie tez jest...albo sapka albo przegroda nosowa...moj pediatra mowi ze trzeba czasu bu wszystko sie unormowalo..osluchowo czysto...a ma tez taki jslby zalegajacy katar,ktorego fizycznie nie ma?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataru nie ma, tylko czasami odciągam gile - takie gęste, ale to raz dziennie, a czasem wcale.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Kurcze u nas kupki są rzadkie za każdym razem, do tego czesto zielone cząstki...miały takWasze dzieci??

Mój Tomek ma rzadkie. Dziś pytałam o tę rzadkość lekarkę - powiedziała że przy kp jak najbardziej mogą sobie być rzadkie :) Tomek robi takich 1-3 dziennie i jest ok.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba okres dostalam.....nie wiem moge ziasc juz pierwsza tabletke anty? No to taki gesty sluz bialy lub kozki ,mozectez cos jak sapka?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ja biorę to:

http://www.doz.pl/apteka/p5444-Ostercal_1250_D_tabletki_60_szt.

Dzięki Nuskaw!
    Kupię sobie też w takim razie. Zapomniałam dziś zapytać pediatry, ale widzę że można brać przy kp więc po prostu będę stosować :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staralismy sie prawie poltora roku o drugie. I kiedy nie dostalam dwa dni po terminie okresu zrobilam test i nic. Kreski pojawily sie w dniu kanonizacji naszego papieza :)
    Maly ubrany w krotkie body, spiochy, grubsza bluza, czapucha i skarpetki, do tego koc. My nie zalozylismy kombinezonu ani razu. Jak byly mrozy to zakladalam kozuchowa kurteczke.
    Ja okresu jeszcze tez nie i oby nie nadszedl.
    Chcialabym jeszcze dziewczynke. Ale trzeciego chlopca juz nie.
    Moi wrocili z Pily wczoraj fak. Nastepny termin mamy na sierpien ehhh. Tymrazem syn zdrkwy, ale dwa zeby masakra. A mowilam dentystce, zeby wyrwala, bo bedzie mial zabieg. Ona, ze mleczakow sie nie usuwa. No to licze, ze do sierpnia jemu sie wybija stale jak nie to bedziemy usuwac ehhh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to właśnie wróciliśmy od pediatry.

Tak jak wczoraj pisałam chciałam pokazać tę łuszczącą się skórkę na buzi i głowie. I co? Skóra jest dość ładna, a ja przewrażliwiona :) Rzeczywiście może być od białka ale tragedii nie ma. Odstawić białka, czekoladę (buuuuuuuuuuuu :( :() i zobaczyć. Ale fakt - 2 dni z tym walczyłam linomagiem zielonym i olejem z migdałów i rzeczywiście dziś było dużo lepiej.

Ale żeby nie było za fajnie, pani usłyszała jakieś szmery w sercu, więc skierowanie do kardiologa, oprócz tego usg brzuszka i morfologia, crp, mocz.
    Żaden lekarz do tej pory nie skierował nas na takie badania, a tu babka mówi, że powinno się profilaktycznie zrobić.

A no i w końcu bilirubina. Do tej pory tylko wszyscy mówili że żółty i żółty a nikt nie kazał nam badać bilirubiny...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    U mnie noc masakra Jaś budził sie co godzine !!!pomimo iż zjadł i dalej spał już przy cycu to wybudzanie co godzine sprawiło że jestem jak zombie !!!

U nas ciemieniuchy nie ma tylko troszeczke brwi się łuszczą ale smaruję wtedy zielonym linomagiem. Tylko za uszkami pojawiło sie jakby odparzenie ? zrobiło sie takie zagłebienie, zmarszczka a w środku czerwone.

Witajcie Kochane

Magdalenko mój najpierw odsypial dzien i spał od 21 do 1.40 za to jak zasnał ok 2.30 to potem co godzine pobudki na pierdy i/lub jedzenie na szczescie szybko zasypial a ja wyrodna matka stwierdzilam, że nie rozbudzam zmienianiem pieluchy skoro na wech kupy nie czuc, teraz pomarudzil i zasnal pogoda u nas badziewna a młody ma oczka jakby zaplakane i boje sie czy go jakies przeziebienie nie bierze w nocy kaszlnął za dwa razy inaczej niz od ulewania ale poza tym nic i teraz ani kaszlu ani goraczki, chcarczenie w nosie tylko przed przebudzeniem jak ma lzejszy sen, ale ma to od jakis 6 tygodni, smarkow brak

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja juz 2 razy mialam profilaktycznie crp i morfologie, usg brzuszka tez, mocz w zwiazku z ciagle za wys bilirubiną. Daj znac ile ci wyszla.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    rota i pneumo odpuszczam na razie

Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.

jonka91, julaa85, Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A tak w ogóle to właśnie wróciliśmy od pediatry.

Tak jak wczoraj pisałam chciałam pokazać tę łuszczącą się skórkę na buzi i głowie. I co? Skóra jest dość ładna, a ja przewrażliwiona :) Rzeczywiście może być od białka ale tragedii nie ma. Odstawić białka, czekoladę (buuuuuuuuuuuu :( :() i zobaczyć. Ale fakt - 2 dni z tym walczyłam linomagiem zielonym i olejem z migdałów i rzeczywiście dziś było dużo lepiej.

Ale żeby nie było za fajnie, pani usłyszała jakieś szmery w sercu, więc skierowanie do kardiologa, oprócz tego usg brzuszka i morfologia, crp, mocz.
    Żaden lekarz do tej pory nie skierował nas na takie badania, a tu babka mówi, że powinno się profilaktycznie zrobić.

A no i w końcu bilirubina. Do tej pory tylko wszyscy mówili że żółty i żółty a nikt nie kazał nam badać bilirubiny...
    Maud moze i przewrazliwiona ale za to chyba do dobrego pediatry trafilas, ze zleca profilaktycznie badania choc wiadomo, że stres dla Ciebie i dziecka, ale jednak wiekszosc bagatelizuje u maluchow rozne rzeczy

Maud11, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.
    Oj,tego nie wiedzialam....ja jednak.nie szczepie,boje sie ze za duzo tego jak na pierwszy raz...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ