*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:Bella a jak masz potwierdzone ze to skaza??? Tylko obserwacja....??
U nas tez pediatra żadnych innych badan profilaktycznych nie zleca.,..
Na podstawie objawów skórnych oraz ciągłego płaczu, braku snu, bólu brzucha, rozdrażnienie i zielonych kupek. Po tym alergolog stwierdziła skaze. dodam, że mąż także miał jako niemowlę, a jeśli u jednego z rodziców występowała alergia u dziecka o 70 procent zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia objawów. Także czeka mnie ostra dieta, a efekty mogą być dopiero za 3-4 tygodnie, tyle trwa oczyszczenie organizmu.
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
magdalenka wrote:Ag...kanałowe też lecze prywatnie, a jeśli zwykłe wypełnienie to właśnie z dopłatą bo szkoda mi kasy, a jestem zadowolona do tej pory nic się nie dzieje. Dlatego zawsze przed dentystą robię zdjęcie zęba i wiem czy iść z dopłatą czy prywatnie w zależności co się z zębem dzieje.
Swoja drogą to delikatnie mówiąc denerwujące że pomimo płacąc podatki człowiek nie ufa lekarzom i wydaje ciężkie pieniadze lecząc się prywatnie.
Mnie też czeka wymiana plomb po ciazy i kanałowe. Ile w ogóle kosztuje taką przyjemność? Do tej pory robiłam w przychodni to tylko 120 placilam, ale robili niedokładnie i wszystko muszę poprawić i wolę już prywatnie.
Obecnie jestem na etapie chirurgicznego usuwania wszystkich 8. Dwie już za mną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:30
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A co to? Pogoda się pogorszyła i więcej mamuś siedzi w domu?

Dałam sobie trochę w kość dwugodzinnym spacerem. Trochę się zapędziłam a pogoda nie jest do tego wymarzona. Wiatr jest nieprzyjemny i mnie trochę przedmuchało
Była dzisiaj pielęgniarka środowiskowa. Parokrotnie skrytykowała moją położną, że nie przypilnowała pępka. Ponoć kikuta należy trochę wykręcać, żeby ścisnąć naczynia, co ma przyspieszyć wysychanie...
Teraz to po ptakach. Nie spotkałam się z taką praktyką
Lecę poczytać co naskrobałyście. 3 zakładki zaległości
-
nick nieaktualnyNadrobiłam już. My się na spacer w taką ciepłą pogode jak wczoraj ubieramy tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d374073cb35f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebd3b305a696.jpg
Body dł. rękaw, rajstopki, skarpetki, spodnie dresowe i cieplejsza bluza. Na to tylko ochraniacz z wózka żeby nie wiało, bez kocyka- myślę że nie ma po co opatulać maluszka dodatkowo jak sama szłam tylko w cienkim sweterku
U mnie sytuacja w związku nie ciekawa, właściwie już ze sobą nie rozmawiamy. Krótka wymiana zdań czego brakuje czy potrzeba w domu albo dla małej. Pozostawiam to bez dyskusji.
I mam pytanie do mam po cc. Jak wasze blizny? bo moja nadal mocno różowa a codziennie 2x smaruję ją cepanem, bliznasilem albo no scarem. Zakupiłam te plastry silikonowe ciakawa jestem czy może one szybciej zadziałają.
Maud11, magdalenka, szpilka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Moja też różowa, ale zupełnie się nią nie przejmuję. I tak jestem pręgowanaKawa wrote:I mam pytanie do mam po cc. Jak wasze blizny? bo moja nadal mocno różowa a codziennie 2x smaruję ją cepanem, bliznasilem albo no scarem. Zakupiłam te plastry silikonowe ciakawa jestem czy może one szybciej zadziałają.

Melula 2 razy? Podziwiam
Czasowo bym się chyba nie wyrobiła 
Niuńcia śpi. Uwielbiam spacery a właściwie błogi spokój po powrocie
Pierwsza opaska na jakże bujną czuprynę
Ag..., Kawa, Maud11, magdalenka, szpilka, Ewelina88, kasiakra, lwuska55592, Becia81, Agus89, MartaKD, Gwiazdeczka27, isabelle, renia83, Bogusiar80, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Kawa, moja blizna też różowa. Już od jakiegoś czasu stosuję te plastry silikonowe i mam wrażenie, że blizna się spłaszczyła, bo wcześniej zaczynała już narastać. Opakowanie starczy mi na bardzo długo, bo jeszcze nie skończyłam pierwszego plastra. Zmieniam co 2 dni, czasem po 24 h jak mi się źle odklei do mycia. Zapachu Cepanu nie jestem w stanie znieść
-
nick nieaktualnyKawa wrote:I mam pytanie do mam po cc. Jak wasze blizny? bo moja nadal mocno różowa a codziennie 2x smaruję ją cepanem, bliznasilem albo no scarem. Zakupiłam te plastry silikonowe ciakawa jestem czy może one szybciej zadziałają.
Kawa polubiłam oczywiście za śliczną Delicję
Ja używam od ok. 10 dni te plastry. Jeden noszę 3-4 dni. Odklejam tylko na prysznic. Moja blizna była mocno różowa, teraz odrobinkę może zjaśniało, ale to na razie krótki czas używania.
W każdym razie polecam bo zaklejasz raz i masz spokój na cały dzień. Nic nie trzeba wcierać. Ja akurat nie lubię smarowania więc te plastry to dla mnie wygoda.
Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.loth, a ile Ci wychodzi sztuk plasterków z tego jednego kawałka?A.loth wrote:Kawa, moja blizna też różowa. Już od jakiegoś czasu stosuję te plastry silikonowe i mam wrażenie, że blizna się spłaszczyła, bo wcześniej zaczynała już narastać. Opakowanie starczy mi na bardzo długo, bo jeszcze nie skończyłam pierwszego plastra. Zmieniam co 2 dni, czasem po 24 h jak mi się źle odklei do mycia. Zapachu Cepanu nie jestem w stanie znieść

-
Kawa moja blizna mocno różowa ze strupkami jeszcze. Generalnie słabo się goi bo miałam dużo wrośniętych włosków przez co porobiły się krosty z ropą. Do tego wyszedł mi dość długo szew z rany jakieś 3 tygodnie temu więc na bliźnie zrobiła się dodatkowa rana. Moja blizna nie jest równa, jest jak fala hehe pewnie będzie bardzo widoczna.
-
nick nieaktualnyNo rzeczywiście Gwiazdeczko, co lekarz to opinia. Poczytałam trochę i rzeczywiście są artykuły że dzieci nie powinny spać dłużej nić 6 h na początku, a już szczególnie te kp. W nocy jest najlepszy pokarm... Ja ściągam koło 22-23 i później nad ranem, mam nadzieję że to tłuste mleko nie "wsiąka"Gwiazdeczka27 wrote:Kurcze a mojej siostrze ciotecznej pediatra powiedzial ze do 3 mies. Trzeba wybudzac ze max moze dziecko przespac 6 h bo jak dluzej spi to u takich dzieci spada wowczas cukier za bardzo... Masakra i kogo tu sluchac kazdy lekarz co innego mowi...

Co do spadającej glukozy, to rzeczywiście jest bardzo ważne przez pierwsze kilka tygodni, im dziecko starsze tym ryzyko niedocukrzenia maleje.
Dopytam kolejnym razem u lekarza, idziemy do jeszcze innego, jak ten też powie że nie wybudzać to już nie będę więcej tematu zgłębiać
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

[/ur