X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Maud moze i przewrazliwiona ale za to chyba do dobrego pediatry trafilas, ze zleca profilaktycznie badania choc wiadomo, że stres dla Ciebie i dziecka, ale jednak wiekszosc bagatelizuje u maluchow rozne rzeczy

Żebyś wiedziała Szpilka, byliśmy do tej pory u 3 różnych pediatrów (1 na NFZ i 2 w Luxmedzie i żaden nic dodatkowego nie zlecał) a ta babka od razu wszystko.
    Mimo że te szmery w sercu mnie martwią to mam nadzieję że to nic takiego, w końcu żaden lekarz ich do tej pory nie słyszał.
    Fajnie mieć sprawdzonego pediatrę, my na razie chodzimy do różnych żeby znaleźć odpowiedniego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jakby ktoś się dalej zastanawiał czy wybudzać dziecko w nocy, to powiem na przykładzie Tomka co powiedziała lekarka.
    Zapytaliśmy dziś czy może przesypiać tak długo (dziś padł rekord, Tomek spał od 20 do 6 rano...). Pani sprawdziła przyrost wagi, wychodzi nam teraz w granicach 200 g na tydzień, i w jakim jest centylu - i tu w zaledwie 10 (ale tak się trzyma od urodzenia) i powiedziała że może :)

Ag..., szpilka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.

Ni i dlatego rota muszę odpuścić bo się nie wyrobie w czasie z 2 dawka. Jeszze kostek wogole nie był szzepiony. Mam nadzieje ze posiew z dziś wyjdzie ok i zaszczepiny go za tydzień.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud ja juz 2 razy mialam profilaktycznie crp i morfologie, usg brzuszka tez, mocz w zwiazku z ciagle za wys bilirubiną. Daj znac ile ci wyszla.
    Ag i łapałaś mocz do tego woreczka? Udało Ci się do pierwszego zamontowanego? Bo się zastanawiam ile sztuk kupić :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud dziś się udało rano ale za mało nasikal i będę próbować po południu i mocz zawiozd do 24h lab. Kup kilka, one są po 50gr bo możesz zmarnować ze 2 na próbowanie.
    Nie smaruj kremem pachwin i tyłka to się lepiej trzyma wtedy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:49

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:49

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski moje:) od kiedy z bobasem można na basen chodzić? 4 miesiąc?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem trochę zaniepokojona.
    Ala przez 2 tygodnie przytyła tylko 100g. A w dzień je co godzinę praktycznie. :/
    Czy to znaczy że mój pokarm jej nie wystarcza?

U nas znowu powróciły odparzenia. Takie grudkowate mocno czerwone. Nie wiem czemu. Pupę przemywamy wodą i zasypujemy mąka ziemniaczaną. Ręce opadają.

Chyba jutro wybierzemy się do lekarza...

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekalam sie zamiast sprzatac i gotowac robie 1 podejscie do zeszłotygodniowych chirurgow :D

Ag..., isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja jestem trochę zaniepokojona.
    Ala przez 2 tygodnie przytyła tylko 100g. A w dzień je co godzinę praktycznie. :/
    Czy to znaczy że mój pokarm jej nie wystarcza?

U nas znowu powróciły odparzenia. Takie grudkowate mocno czerwone. Nie wiem czemu. Pupę przemywamy wodą i zasypujemy mąka ziemniaczaną. Ręce opadają.

Chyba jutro wybierzemy się do lekarza...
    Moze grzybek sie przyplatal u nas sie pojawiło i nie chciało zejsc mimo sudokremu i roznych innych cudow, lekarka przy szczepieniu zaleciła tomentiol (nie uzylam bo az tak zle to odparzenie nie wygladalo, ,zeby najciezsze dziala wyciagac) i masc clotrimazolum po dwoch-moze trzech dniach zeszlo

Agus89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdziły się moje obawy... mamy skaze białkowa... czeka mnie całkowita eliminacja białka... cZytanie etyket I unikanie produktów, które zawierają nawet śladowe ilości mleka w proszku czyli nie mogę nawet biszkoptów czy przysłowiowego lizaka jeśli zawiera to głupie mleko. .

Dzisiaj czekają nas zakupy specjalnych kosmetyków, mleka mm na wszelki wypadek, gdybym nie miała na tyle odciagniete, a synek byłby głodny.. Między posiłkami mogę mu podawać kaszke na wodzie z racji takiej ze straszny z niego glodomorek. ..

Czuje, ze rygorystyczna dieta będzie męcząca, ale czego się nie robi dla dziecka, aby móc go karmić swoim mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell dasz radę. Jest nas tu więcej ze skazą białkową. Co prawda Tomek ma tylko objawy na skórze, ale ja też od dziś całkiem odpuszczam takie produkty.
    No dobra - zjem do końca opakowanie biszkoptów i dziś na obiad sos do kurczaka na śmietanie, a później już nic a nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a jak masz potwierdzone ze to skaza??? Tylko obserwacja....??

U nas tez pediatra żadnych innych badan profilaktycznych nie zleca.,..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam na policzku siniaka po dentyscie...wyglądam jakby mi mąż przyłożył:(
    niczym nie idzie tego zatuszowac:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...nie strasz...ja zaraz ide:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Aha i jakby ktoś się dalej zastanawiał czy wybudzać dziecko w nocy, to powiem na przykładzie Tomka co powiedziała lekarka.
    Zapytaliśmy dziś czy może przesypiać tak długo (dziś padł rekord, Tomek spał od 20 do 6 rano...). Pani sprawdziła przyrost wagi, wychodzi nam teraz w granicach 200 g na tydzień, i w jakim jest centylu - i tu w zaledwie 10 (ale tak się trzyma od urodzenia) i powiedziała że może :)

Kurcze a mojej siostrze ciotecznej pediatra powiedzial ze do 3 mies. Trzeba wybudzac ze max moze dziecko przespac 6 h bo jak dluzej spi to u takich dzieci spada wowczas cukier za bardzo... Masakra i kogo tu sluchac kazdy lekarz co innego mowi...

Maud11 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty zarejestrowana jestem na 25 marca. Czy u Was tez funkcjonuje dentysta z dopłatą ?? bo ja zawsze tak chodzę. Czyżby am wszystkim po ciąży zęby tak poleciały??

Dowiedziałam sie odnośnie sali na chrzciny za osobę 50zł w tym obiad z dwóch dań, kawa, herabata i ciasta. Jeśli chcę więcej jedzenia to kwota się zwiększa. Jak Wy robicie ? Tylko obiad, kawka i do domciu czy dłuższa posiadówka w restauracji??

szpilka, u nas pierwsze spanie też zazwyczaj dłuższe a później co godzinkę pobudka, to jest wykańczające....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:03

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie-mąz chodzil tak wlasnie na NFZ z dopłatą gdzie plombe robil 10 min a kanalowe 20. jak wyleczyl zęby to musial zaczynac od nowa bo się posypały wszystkie.
    mam swojego zaufanego i mimo ze się czeka 3 mce na wizyte to nie zmienie.
    mam 2 ubytki i koronę na 6 do zrobienia bo mi aparat osłabil zęba.
    Ciąza w zaden sposob mi na zęby nie wpłynęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:13

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja do dentysty zarejestrowana jestem na 25 marca. Czy u Was tez funkcjonuje dentysta z dopłatą ?? bo ja zawsze tak chodzę. Czyżby am wszystkim po ciąży zęby tak poleciały??

Dowiedziałam sie odnośnie sali na chrzciny za osobę 50zł w tym obiad z dwóch dań, kawa, herabata i ciasta. Jeśli chcę więcej jedzenia to kwota się zwiększa. Jak Wy robicie ? Tylko obiad, kawka i do domciu czy dłuższa posiadówka w restauracji??

szpilka, u nas pierwsze spanie też zazwyczaj dłuższe a później co godzinkę pobudka, to jest wykańczające....
    wykanczajace, choc dzis w nocy udało mi sie przy pierwszym snie sie na 3 godziny snu dla siebie zalapac

a zeby tragedia juz w ciazy teraz trezba doleczyc to czego nie rzobilysmy, ale to czekam az moja mama wyzdrowieje, bo dentystke mam u niej w miescie wiec dziecko bym podrzuciła

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...kanałowe też lecze prywatnie, a jeśli zwykłe wypełnienie to właśnie z dopłatą bo szkoda mi kasy, a jestem zadowolona do tej pory nic się nie dzieje. Dlatego zawsze przed dentystą robię zdjęcie zęba i wiem czy iść z dopłatą czy prywatnie w zależności co się z zębem dzieje.
    Swoja drogą to delikatnie mówiąc denerwujące że pomimo płacąc podatki człowiek nie ufa lekarzom i wydaje ciężkie pieniadze lecząc się prywatnie.

‹‹ 2243 2244 2245 2246 2247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ