X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Maud moze i przewrazliwiona ale za to chyba do dobrego pediatry trafilas, ze zleca profilaktycznie badania choc wiadomo, że stres dla Ciebie i dziecka, ale jednak wiekszosc bagatelizuje u maluchow rozne rzeczy

Żebyś wiedziała Szpilka, byliśmy do tej pory u 3 różnych pediatrów (1 na NFZ i 2 w Luxmedzie i żaden nic dodatkowego nie zlecał) a ta babka od razu wszystko.
    Mimo że te szmery w sercu mnie martwią to mam nadzieję że to nic takiego, w końcu żaden lekarz ich do tej pory nie słyszał.
    Fajnie mieć sprawdzonego pediatrę, my na razie chodzimy do różnych żeby znaleźć odpowiedniego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jakby ktoś się dalej zastanawiał czy wybudzać dziecko w nocy, to powiem na przykładzie Tomka co powiedziała lekarka.
    Zapytaliśmy dziś czy może przesypiać tak długo (dziś padł rekord, Tomek spał od 20 do 6 rano...). Pani sprawdziła przyrost wagi, wychodzi nam teraz w granicach 200 g na tydzień, i w jakim jest centylu - i tu w zaledwie 10 (ale tak się trzyma od urodzenia) i powiedziała że może :)

Ag..., szpilka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.

Ni i dlatego rota muszę odpuścić bo się nie wyrobie w czasie z 2 dawka. Jeszze kostek wogole nie był szzepiony. Mam nadzieje ze posiew z dziś wyjdzie ok i zaszczepiny go za tydzień.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud ja juz 2 razy mialam profilaktycznie crp i morfologie, usg brzuszka tez, mocz w zwiazku z ciagle za wys bilirubiną. Daj znac ile ci wyszla.
    Ag i łapałaś mocz do tego woreczka? Udało Ci się do pierwszego zamontowanego? Bo się zastanawiam ile sztuk kupić :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud dziś się udało rano ale za mało nasikal i będę próbować po południu i mocz zawiozd do 24h lab. Kup kilka, one są po 50gr bo możesz zmarnować ze 2 na próbowanie.
    Nie smaruj kremem pachwin i tyłka to się lepiej trzyma wtedy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:49

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:49

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski moje:) od kiedy z bobasem można na basen chodzić? 4 miesiąc?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem trochę zaniepokojona.
    Ala przez 2 tygodnie przytyła tylko 100g. A w dzień je co godzinę praktycznie. :/
    Czy to znaczy że mój pokarm jej nie wystarcza?

U nas znowu powróciły odparzenia. Takie grudkowate mocno czerwone. Nie wiem czemu. Pupę przemywamy wodą i zasypujemy mąka ziemniaczaną. Ręce opadają.

Chyba jutro wybierzemy się do lekarza...

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekalam sie zamiast sprzatac i gotowac robie 1 podejscie do zeszłotygodniowych chirurgow :D

Ag..., isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja jestem trochę zaniepokojona.
    Ala przez 2 tygodnie przytyła tylko 100g. A w dzień je co godzinę praktycznie. :/
    Czy to znaczy że mój pokarm jej nie wystarcza?

U nas znowu powróciły odparzenia. Takie grudkowate mocno czerwone. Nie wiem czemu. Pupę przemywamy wodą i zasypujemy mąka ziemniaczaną. Ręce opadają.

Chyba jutro wybierzemy się do lekarza...
    Moze grzybek sie przyplatal u nas sie pojawiło i nie chciało zejsc mimo sudokremu i roznych innych cudow, lekarka przy szczepieniu zaleciła tomentiol (nie uzylam bo az tak zle to odparzenie nie wygladalo, ,zeby najciezsze dziala wyciagac) i masc clotrimazolum po dwoch-moze trzech dniach zeszlo

Agus89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdziły się moje obawy... mamy skaze białkowa... czeka mnie całkowita eliminacja białka... cZytanie etyket I unikanie produktów, które zawierają nawet śladowe ilości mleka w proszku czyli nie mogę nawet biszkoptów czy przysłowiowego lizaka jeśli zawiera to głupie mleko. .

Dzisiaj czekają nas zakupy specjalnych kosmetyków, mleka mm na wszelki wypadek, gdybym nie miała na tyle odciagniete, a synek byłby głodny.. Między posiłkami mogę mu podawać kaszke na wodzie z racji takiej ze straszny z niego glodomorek. ..

Czuje, ze rygorystyczna dieta będzie męcząca, ale czego się nie robi dla dziecka, aby móc go karmić swoim mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell dasz radę. Jest nas tu więcej ze skazą białkową. Co prawda Tomek ma tylko objawy na skórze, ale ja też od dziś całkiem odpuszczam takie produkty.
    No dobra - zjem do końca opakowanie biszkoptów i dziś na obiad sos do kurczaka na śmietanie, a później już nic a nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a jak masz potwierdzone ze to skaza??? Tylko obserwacja....??

U nas tez pediatra żadnych innych badan profilaktycznych nie zleca.,..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam na policzku siniaka po dentyscie...wyglądam jakby mi mąż przyłożył:(
    niczym nie idzie tego zatuszowac:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...nie strasz...ja zaraz ide:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Aha i jakby ktoś się dalej zastanawiał czy wybudzać dziecko w nocy, to powiem na przykładzie Tomka co powiedziała lekarka.
    Zapytaliśmy dziś czy może przesypiać tak długo (dziś padł rekord, Tomek spał od 20 do 6 rano...). Pani sprawdziła przyrost wagi, wychodzi nam teraz w granicach 200 g na tydzień, i w jakim jest centylu - i tu w zaledwie 10 (ale tak się trzyma od urodzenia) i powiedziała że może :)

Kurcze a mojej siostrze ciotecznej pediatra powiedzial ze do 3 mies. Trzeba wybudzac ze max moze dziecko przespac 6 h bo jak dluzej spi to u takich dzieci spada wowczas cukier za bardzo... Masakra i kogo tu sluchac kazdy lekarz co innego mowi...

Maud11 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty zarejestrowana jestem na 25 marca. Czy u Was tez funkcjonuje dentysta z dopłatą ?? bo ja zawsze tak chodzę. Czyżby am wszystkim po ciąży zęby tak poleciały??

Dowiedziałam sie odnośnie sali na chrzciny za osobę 50zł w tym obiad z dwóch dań, kawa, herabata i ciasta. Jeśli chcę więcej jedzenia to kwota się zwiększa. Jak Wy robicie ? Tylko obiad, kawka i do domciu czy dłuższa posiadówka w restauracji??

szpilka, u nas pierwsze spanie też zazwyczaj dłuższe a później co godzinkę pobudka, to jest wykańczające....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:03

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie-mąz chodzil tak wlasnie na NFZ z dopłatą gdzie plombe robil 10 min a kanalowe 20. jak wyleczyl zęby to musial zaczynac od nowa bo się posypały wszystkie.
    mam swojego zaufanego i mimo ze się czeka 3 mce na wizyte to nie zmienie.
    mam 2 ubytki i koronę na 6 do zrobienia bo mi aparat osłabil zęba.
    Ciąza w zaden sposob mi na zęby nie wpłynęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:13

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja do dentysty zarejestrowana jestem na 25 marca. Czy u Was tez funkcjonuje dentysta z dopłatą ?? bo ja zawsze tak chodzę. Czyżby am wszystkim po ciąży zęby tak poleciały??

Dowiedziałam sie odnośnie sali na chrzciny za osobę 50zł w tym obiad z dwóch dań, kawa, herabata i ciasta. Jeśli chcę więcej jedzenia to kwota się zwiększa. Jak Wy robicie ? Tylko obiad, kawka i do domciu czy dłuższa posiadówka w restauracji??

szpilka, u nas pierwsze spanie też zazwyczaj dłuższe a później co godzinkę pobudka, to jest wykańczające....
    wykanczajace, choc dzis w nocy udało mi sie przy pierwszym snie sie na 3 godziny snu dla siebie zalapac

a zeby tragedia juz w ciazy teraz trezba doleczyc to czego nie rzobilysmy, ale to czekam az moja mama wyzdrowieje, bo dentystke mam u niej w miescie wiec dziecko bym podrzuciła

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...kanałowe też lecze prywatnie, a jeśli zwykłe wypełnienie to właśnie z dopłatą bo szkoda mi kasy, a jestem zadowolona do tej pory nic się nie dzieje. Dlatego zawsze przed dentystą robię zdjęcie zęba i wiem czy iść z dopłatą czy prywatnie w zależności co się z zębem dzieje.
    Swoja drogą to delikatnie mówiąc denerwujące że pomimo płacąc podatki człowiek nie ufa lekarzom i wydaje ciężkie pieniadze lecząc się prywatnie.

‹‹ 2243 2244 2245 2246 2247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ