*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Maud moze i przewrazliwiona ale za to chyba do dobrego pediatry trafilas, ze zleca profilaktycznie badania choc wiadomo, że stres dla Ciebie i dziecka, ale jednak wiekszosc bagatelizuje u maluchow rozne rzeczy
Żebyś wiedziała Szpilka, byliśmy do tej pory u 3 różnych pediatrów (1 na NFZ i 2 w Luxmedzie i żaden nic dodatkowego nie zlecał) a ta babka od razu wszystko.
Mimo że te szmery w sercu mnie martwią to mam nadzieję że to nic takiego, w końcu żaden lekarz ich do tej pory nie słyszał.
Fajnie mieć sprawdzonego pediatrę, my na razie chodzimy do różnych żeby znaleźć odpowiedniego
-
nick nieaktualnyAha i jakby ktoś się dalej zastanawiał czy wybudzać dziecko w nocy, to powiem na przykładzie Tomka co powiedziała lekarka.
Zapytaliśmy dziś czy może przesypiać tak długo (dziś padł rekord, Tomek spał od 20 do 6 rano...). Pani sprawdziła przyrost wagi, wychodzi nam teraz w granicach 200 g na tydzień, i w jakim jest centylu - i tu w zaledwie 10 (ale tak się trzyma od urodzenia) i powiedziała że może
Ag..., szpilka lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Dziewczyny nie piszcie, że szczepionkę na rotawirusy podacie później, bo to będzie niemożliwe. Jeśli ktoś chce zaszczepić to musi wiedzieć, że szczepionkę podaje się między 6 do 12 tygodnia życia (pierwsza dawka). Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia.
Ni i dlatego rota muszę odpuścić bo się nie wyrobie w czasie z 2 dawka. Jeszze kostek wogole nie był szzepiony. Mam nadzieje ze posiew z dziś wyjdzie ok i zaszczepiny go za tydzień. -
nick nieaktualnyAg i łapałaś mocz do tego woreczka? Udało Ci się do pierwszego zamontowanego? Bo się zastanawiam ile sztuk kupićAg... wrote:Maud ja juz 2 razy mialam profilaktycznie crp i morfologie, usg brzuszka tez, mocz w zwiazku z ciagle za wys bilirubiną. Daj znac ile ci wyszla.
-
Maud dziś się udało rano ale za mało nasikal i będę próbować po południu i mocz zawiozd do 24h lab. Kup kilka, one są po 50gr bo możesz zmarnować ze 2 na próbowanie.
Nie smaruj kremem pachwin i tyłka to się lepiej trzyma wtedy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:49
Maud11 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem trochę zaniepokojona.
Ala przez 2 tygodnie przytyła tylko 100g. A w dzień je co godzinę praktycznie.
Czy to znaczy że mój pokarm jej nie wystarcza?
U nas znowu powróciły odparzenia. Takie grudkowate mocno czerwone. Nie wiem czemu. Pupę przemywamy wodą i zasypujemy mąka ziemniaczaną. Ręce opadają.
Chyba jutro wybierzemy się do lekarza... -
Moze grzybek sie przyplatal u nas sie pojawiło i nie chciało zejsc mimo sudokremu i roznych innych cudow, lekarka przy szczepieniu zaleciła tomentiol (nie uzylam bo az tak zle to odparzenie nie wygladalo, ,zeby najciezsze dziala wyciagac) i masc clotrimazolum po dwoch-moze trzech dniach zeszloAgus89 wrote:Ja jestem trochę zaniepokojona.
Ala przez 2 tygodnie przytyła tylko 100g. A w dzień je co godzinę praktycznie.
Czy to znaczy że mój pokarm jej nie wystarcza?
U nas znowu powróciły odparzenia. Takie grudkowate mocno czerwone. Nie wiem czemu. Pupę przemywamy wodą i zasypujemy mąka ziemniaczaną. Ręce opadają.
Chyba jutro wybierzemy się do lekarza...
Agus89 lubi tę wiadomość
-
Niestety potwierdziły się moje obawy... mamy skaze białkowa... czeka mnie całkowita eliminacja białka... cZytanie etyket I unikanie produktów, które zawierają nawet śladowe ilości mleka w proszku czyli nie mogę nawet biszkoptów czy przysłowiowego lizaka jeśli zawiera to głupie mleko. .
Dzisiaj czekają nas zakupy specjalnych kosmetyków, mleka mm na wszelki wypadek, gdybym nie miała na tyle odciagniete, a synek byłby głodny.. Między posiłkami mogę mu podawać kaszke na wodzie z racji takiej ze straszny z niego glodomorek. ..
Czuje, ze rygorystyczna dieta będzie męcząca, ale czego się nie robi dla dziecka, aby móc go karmić swoim mlekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:13
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyBell dasz radę. Jest nas tu więcej ze skazą białkową. Co prawda Tomek ma tylko objawy na skórze, ale ja też od dziś całkiem odpuszczam takie produkty.
No dobra - zjem do końca opakowanie biszkoptów i dziś na obiad sos do kurczaka na śmietanie, a później już nic a nic.
-
nick nieaktualny
-
Maud11 wrote:Aha i jakby ktoś się dalej zastanawiał czy wybudzać dziecko w nocy, to powiem na przykładzie Tomka co powiedziała lekarka.
Zapytaliśmy dziś czy może przesypiać tak długo (dziś padł rekord, Tomek spał od 20 do 6 rano...). Pani sprawdziła przyrost wagi, wychodzi nam teraz w granicach 200 g na tydzień, i w jakim jest centylu - i tu w zaledwie 10 (ale tak się trzyma od urodzenia) i powiedziała że może
Kurcze a mojej siostrze ciotecznej pediatra powiedzial ze do 3 mies. Trzeba wybudzac ze max moze dziecko przespac 6 h bo jak dluzej spi to u takich dzieci spada wowczas cukier za bardzo... Masakra i kogo tu sluchac kazdy lekarz co innego mowi...
Maud11 lubi tę wiadomość
-
Ja do dentysty zarejestrowana jestem na 25 marca. Czy u Was tez funkcjonuje dentysta z dopłatą ?? bo ja zawsze tak chodzę. Czyżby am wszystkim po ciąży zęby tak poleciały??
Dowiedziałam sie odnośnie sali na chrzciny za osobę 50zł w tym obiad z dwóch dań, kawa, herabata i ciasta. Jeśli chcę więcej jedzenia to kwota się zwiększa. Jak Wy robicie ? Tylko obiad, kawka i do domciu czy dłuższa posiadówka w restauracji??
szpilka, u nas pierwsze spanie też zazwyczaj dłuższe a później co godzinkę pobudka, to jest wykańczające....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:03
-
Ja chodze prywatnie-mąz chodzil tak wlasnie na NFZ z dopłatą gdzie plombe robil 10 min a kanalowe 20. jak wyleczyl zęby to musial zaczynac od nowa bo się posypały wszystkie.
mam swojego zaufanego i mimo ze się czeka 3 mce na wizyte to nie zmienie.
mam 2 ubytki i koronę na 6 do zrobienia bo mi aparat osłabil zęba.
Ciąza w zaden sposob mi na zęby nie wpłynęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:13
-
wykanczajace, choc dzis w nocy udało mi sie przy pierwszym snie sie na 3 godziny snu dla siebie zalapacmagdalenka wrote:Ja do dentysty zarejestrowana jestem na 25 marca. Czy u Was tez funkcjonuje dentysta z dopłatą ?? bo ja zawsze tak chodzę. Czyżby am wszystkim po ciąży zęby tak poleciały??
Dowiedziałam sie odnośnie sali na chrzciny za osobę 50zł w tym obiad z dwóch dań, kawa, herabata i ciasta. Jeśli chcę więcej jedzenia to kwota się zwiększa. Jak Wy robicie ? Tylko obiad, kawka i do domciu czy dłuższa posiadówka w restauracji??
szpilka, u nas pierwsze spanie też zazwyczaj dłuższe a później co godzinkę pobudka, to jest wykańczające....
a zeby tragedia juz w ciazy teraz trezba doleczyc to czego nie rzobilysmy, ale to czekam az moja mama wyzdrowieje, bo dentystke mam u niej w miescie wiec dziecko bym podrzuciła -
Ag...kanałowe też lecze prywatnie, a jeśli zwykłe wypełnienie to właśnie z dopłatą bo szkoda mi kasy, a jestem zadowolona do tej pory nic się nie dzieje. Dlatego zawsze przed dentystą robię zdjęcie zęba i wiem czy iść z dopłatą czy prywatnie w zależności co się z zębem dzieje.
Swoja drogą to delikatnie mówiąc denerwujące że pomimo płacąc podatki człowiek nie ufa lekarzom i wydaje ciężkie pieniadze lecząc się prywatnie.