X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudeńka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha ja mam kolczyk w pępku i póki co nie wyciągam ;) zamienię go na ten z cieniutkim pręcikiem typu do brwi.

Kupiłam nutelle i mam zamiar przed wyjazdem na badanie zjeść ze dwie kromki, żeby mały fikał :) Czytałam że wszystko co jemy/pijemy dociera dopiero 30min później przez łożysko do malucha. Może cukier nie zdążył dotrzeć do waszych pociech na tyle by go pobudzić, no zależy na ile przed zjadłyście albo rzeczywiście sobie drzemał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 12:34

• agattee Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha ja nosilam kolczyka od 16 roku zycia, a wyciagnelam juz dobre 2-3 lata temu. Dziurka jest i w sumie tez jakis czas temu zastanawialam sie jak to bedzie wygladac po ciazy :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej siostrze zrobiły się dwa pępki, ale ona przytyła bardzo dużo w ciąży.
    Mam nadzieje że nas to ominie :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam zamiaru jeść niczego słodkiego przed tak ważnym badaniem, bo tylko by to utrudniło pracę lekarzowi i bała bym się, że pomiary nie będą rzetelne. Ale z pewnością taką metodę na słodkiego stosować będę jak już przy ruchach dziecka np. zaniepokoi mnie , że nie czuje kopniaków :)
    Dziewczyny śliczne macie te ubranka dla Waszych skarbów, aż serce mięknie jak się ogląda takie słodkie wdzianka :) Ja jak wszystko będzie dobrze to pewnie jakoś po połówkowym zacznę kupować. Ale podobno kupowanie właśnie na "raty" a nie wszystkiego na raz się najlepiej opłaca bo przynajmniej nie wydaje się na raz większych pieniędzy, no i oczywiście łatwiej jest poruszać się po sklepach jak jeszcze nie ma się ogromnego "apartamentu" dla malucha :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki. :) Śliczne brzuchole i maleństwa. :) Ja w poniedziałek mam usg genetyczne i chyba zwariuję do tego momentu. Dziś okropnie mnie jelita bolały. nie wiem czy nie zacznie się u mnie kolka. Mam nadzieję, że dzidzią będzie wszystko ok.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadłam nic słodkiego przed badaniem. Podczas usg Maluszek spał, wiec można było wszystko dokładnie pomierzyć. Poźniej podczas drugiego usg dla męża też spał ale na jego głos obudził się i podskakiwał. :D Wyglądało to tak jakby dziecko reagowało na głos męża. :)

Gwiazdeczka27, Patrycha, Ag..., Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć mamuśki. :) Śliczne brzuchole i maleństwa. :) Ja w poniedziałek mam usg genetyczne i chyba zwariuję do tego momentu. Dziś okropnie mnie jelita bolały. nie wiem czy nie zacznie się u mnie kolka. Mam nadzieję, że dzidzią będzie wszystko ok.

Będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Myślę, że Wam się spodoba. To tak z tematu: jak szybko rosną nasze dzieci :)

http://szybki.fakt.pl/ojciec-nagrywal-swoja-corke-od-momentu-narodzin,artykuly,455505,1.html

Super :) Widziałam kiedys podobne - tylko od 0-18 lat i to było zrobione ze zdjeć :)
    Dziewczyny mój mąż mi powiedział ostatnio że on ma juz w głowie powymyślane zabawy z dzieckiem (tak od 6 miesięcy), jak usłyszałam niektóre to boje sie o swoje zdrowie ;) Cała trójka przeciwko mnie: mąż, dziecko i pies też ma być zaangażowany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:48

Ag..., Kawa, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

ja nie dawno wróciłam z praktyk :) a po drodze zahaczyłam z koleżankami kilka sklepów z ciuszkami nie mogłam się opanować i kupiłam całą reklamówkę ciuszków :)) moje pierwsze zakupy heheh :p a teraz robię obiadek bo niedługo wróci mój M z pracy:) miłego dnia

Ag..., MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczyna przerażać ilość potrzebnych rzeczy...zaczęłam robić "listę", mam już calą stronę a nie rozpisuję się np. body rękaw długi, body rękaw krótki...a boję się ze zapomnę o tych drobiazgach - nożyczki, szczotka do butelek. Jestem przerażona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:48

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Mnie zaczyna przerażać ilość potrzebnych rzeczy...zaczęłam robić "listę", mam już calą stronę a nie rozpisuję się np. body rękaw dłuki, body rękaw krótki...a boję się ze zapomnę o tych drobiazgach - nożyczki, szczotka do butelek. Jestem przerażona :/
    moze są gdzies gotowe listy do sciagniecia? skad mam wiedziec co potrzeba:/ tez mnie to przeraża! nic dziwnego, ze Belly pisze zeby od sierpnia organizować wyprawkę skoro rzeba kupic milion rzeczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 15:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od lekarza takie poradniki i tam jest co potrzebne dla dziecka i dla nas do szpitala. Jak będę w domu napiszę wam co to za poradnik, może jest na necie a jak nie to zeskanuje jutro wam.

MonikaDM lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Belly-> Moje listy-> i na 1 pozycji są wymienione rzeczy niezbędne ;) zajrzyjcie sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 15:24

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Moje Belly-> Moje listy-> i na 1 pozycji są wymienione rzeczy niezbędne ;) zajrzyjcie sobie ;)
    widzialam to, fajna lista jest tez na parenting.pl, wogole to fajna stronka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jeszcze długie dwa tygodnie do następnego usg ma nadzieję, że zrobi mi od razu te genetyczne, bo nic nie mówił na ostatniej wizycie, żeby się gdzie indziej umawiać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a ja mam jeszcze długie dwa tygodnie do następnego usg ma nadzieję, że zrobi mi od razu te genetyczne, bo nic nie mówił na ostatniej wizycie, żeby się gdzie indziej umawiać

a ma u siebie w gabinecie odpowiedni sprzet? no i uprawnienia, bo to robią lekarze certyfikowani. Mój np ma, ale musialam jechac do innej kliniki bo tam byl lepszy sprzęt. Moze dopytaj. Ja mialam w 11+6 tyg nomalne usg a w 12+6 genetyczne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja nie mam zamiaru jeść niczego słodkiego przed tak ważnym badaniem, bo tylko by to utrudniło pracę lekarzowi i bała bym się, że pomiary nie będą rzetelne.

Gwiazdeczka, moje Maleństwo właśnie spało lub raczej odpoczywało, a i tak nie wszystkie pomiary udało się bez problemu zrobić. Był problem z serduszkiem. Pani powiedziała że musi być jakoś inaczej, a Ono cały czas w jednej pozycji...
    Wytarmosiła mnie za brzuch, kazała kaszleć i nic.
    Skończyło się na badaniu dopochwowym, żeby wyłapać przepływy w sercu...
    No ale fakt, że reszta była bez problemu.
    Ale dzięki temu siedziałam tam z 40 minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zakochałam się!

http://m.youtube.com/watch?v=OSB_ZI3juoA

Maud11, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Możemy też sobie zrobić wspólną listę np. w drugiej zakładce pliku z naszymi terminami:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0

Jak któraś będzie miała ochotę to wpisywać, nawet śmieszne i innowacyjne pomysły, a nóż któraś z nasz zaczerpnie z naszej fantazji :)

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ