X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle jest starszy o tydzień i 1 dzień, dlatego taki wielki. Więc tak właściwie jestem już w 2 trymestrze :)
    Kawa, pewnie Twój będzie miał jutro z 6 cm albo też już 7 :)

Jako weteryniorz ;) posiadam w domu stetoskop, więc w późniejszym okresie będę próbować wyłapać tętno malucha przy jego pomocy :) Czytałam jednak, że będzie to możliwe dopiero gdzieś po 18 tygodniu. Zobaczymy, czy się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:52

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    można się... napisali mi na wyniku - zniszczenie materiału. Myślicie, że każą mi płacić za poprawkę badań?
    nie powinni, jedynie co to beda cie musieli jeszcze raz kluc za co masz prawo sie wkurzyc.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ciągle jest starszy o tydzień i 1 dzień, dlatego taki wielki. Więc tak właściwie jestem już w 2 trymestrze :)
    Kawa, pewnie Twój będzie miał jutro z 6 cm albo też już 7 :)
    moj mial w 12+6 6,71mm ( jest o 1 dzien do przodu w stosunku do suwaczka) wiec naprawde wielkoluda nosisz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:55

A.loth lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.loth super wieści :) mój maluch ma 66mm
    a jeśli chodzi z tym leżeniem to nie muszę leżeć czuje się bardzo dobrze może trochę senna jestem ale poza tym to nic mi nie jest...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluch w 12+1 miał 6,32 cm :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na koniec dnia pochwalę się moimi nowymi zdobyczami :)
    sya1c4.jpg
    ossimp.jpg
    rix8nm.jpg

Kawa, Ag..., Paula44, ania_29, kejti91, agattee, Agataa, MonikaDM, jonka91, Maud11, Monifah, Monifah, waszka88, Ewelina88, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

Patrycha, Paula44, isabelle, MonikaDM, Maud11, waszka88 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus jakie fajnie :)
    te śpiochy mi się najbardziej podobają z tymi uszami gdzie kupiłaś jeśli mogę zapytać:)
    my jak na razie to okupujemy się w chusteczki nawilżające płyny do kąpieli itp

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, aleś sie obkupiła:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    agus jakie fajnie :)
    te śpiochy mi się najbardziej podobają z tymi uszami gdzie kupiłaś jeśli mogę zapytać:)
    my jak na razie to okupujemy się w chusteczki nawilżające płyny do kąpieli itp

Wszystkie rzeczy kupione w lumpku. Za te z uszkami dałam 1,50 zł. :)

Troszkę się obkupiłam, dkatego boję się co będzie później. :D Na szczęście mąż nic nie mówi tylko też szaleje. Może też dlatego, że jesteśmy w rozłące i tylko to nas pociesza i łączy. :)

jonka91 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wszystkie rzeczy kupione w lumpku. Za te z uszkami dałam 1,50 zł. :)

Troszkę się obkupiłam, dkatego boję się co będzie później. :D Na szczęście mąż nic nie mówi tylko też szaleje. Może też dlatego, że jesteśmy w rozłące i tylko to nas pociesza i łączy. :)
    No to masz talent dziewczyno.
    Moja mama z sis w lumpku to takie perelki wynajdują że glowa boli, ja jakos nie umiem, nigdy na nic nie trafie wiec nawet nie chodze.
    a ja z mezem tez w rozłące (przeniesienie do szwajcarii) wiec tez sobie co chwile cos wysylamy lacznie z aktualizacją rozmiaru brzuchola:)
    moze jak wyzdrowieje tez zaczne kupowac, narazie kupilam spioszki ktore M wziął ze sobą bo szaleje na ich widok:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Piękne brzuszki. Ja to chyba za duża jestem, bo brzuszek jest, ale na ciążowy nie wygląda ;)

Dziewczyny mają śliczne brzucholki, ale Aniu u mnie też za dużo tłuszczyku więc chyba cos później będzie widoczne. Cóż poradzić...Trza poczekać :)

Zielarko, to cudne wieści od Ciebie. Ja czasem tez coś tam czuję w dole brzucha, podobnie jak to opisałaś, taką malutką rybkę; ale ja nigdy nie czułam swoich jelit więc ja ich nie wykluczam. Ty bardziej doświadczona to możesz być pewniejsza :)

Dziewczyny mnie już chyba też bierze ciuszkomania :) dzis byłąm w jednym sklepie i było tyyyyle ślicznosci, ze wszystko chciałam kupić :) Ale w ostatecznosći coś mi powiedziało, ze po badaniu 10 lipca zaczniemy kupować :)
    Aha - co do kalendarza mam idealnie jak M4DZI4 (chyba)- wiek 30 i od kwietnia same dziewczynki :) Zobaczmy czy nam się sprawdzi; ja sprawdzałam wszystkim dziewczynom które pamiętam i tylko jedna ma teraz chłopca a niby powinna być dziewczynka, ale znowu ta dziewczynka była między dwoma chłopcami, więc niby mimo wszystko większe prawdopodobieństwo na chłopca z opisu kalendarza. U nas były serducha i przed owulką i w owulkę więc nic nie wiadomo. Ciekawe co to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 22:29

Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy ciążowy rzyg zaliczony i drugi w sumie tez bleee

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny jak mnie ciesza takie wasze super wieści o maluszakch :)
    To takie fajne, ze możemy sie podzielić radościami i wręcz "widzimy" jak maluchy rosną. Pamiętacie sam początek?? 2 kreski na tescie? Ja ostatnio znalazłam w telefonie fotkę testu...ale sie rozczuliłam :) Później nasze pierwsze wizyty i wielkości maluszków po kilka mm...a teraz to juz konkretne centymetry się robią :)

zielarka, agnb6 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tym dziś, gdy wyciągnęłam wydruki z usg z ostatnich trzech wizyt.

FITop1.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pamiątkę zostawiłam sobie test i też ostatnio trochę sprzątałam (od kiedy jestem w ciąży przekładam rzeczy z miejsc na miejsce, by było `wygodniej`, nie wie czy nowe ułożenie jest lepsze czy nie, no ale... ) cienka, bo cienka, ale druga kreska, jeden z najcudowniejszych widoków w życiu ;)
    Co do kalendarza to wychodzi mi dziewczynka, od początku ciąży mam przeczucie, że to będzie właśnie ją nosze pod serduszkiem, z resztą dużo osób mówi, że myśli, że będę mamą dziewczynki, no ciekawe co na usg się pokaże ;) Chociaż przyznać muszę, że mojemu M śniło się ostatnio śniło, że się chłopiec urodził :)
    Jutro wstawię zdjęcie swojego brzuszka, chociaż dla większości nie wygląda na ciążowy (dla mnie wygląda hihi )

Ag..., kejti91 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa mnie się już kilka razy śnił chłopczyk, raz tylko bliźniaki chłopczyk i dziewczynka, mojemu M wczoraj snił sie chłopczyk. Mój tata mówi, ze to na odwrót. A moja siostra jeszcze przed staraniami powiedziała nam że jak bedziemy mieć dziecko to będzie u nas dziewczynka...zobaczymy jak te wszystkie "czary-mary" maja sie do rzeczywistości :) Ja ostatnio usłyszałąm od znajomej, ze będę mieć synka :) Zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chyba jestem pierwsza. Obudziłam się pół godziny temu na sik - pierwszy był o 24. No i zasnąć nie mogę. Jestem jakaś taka połamana, , boli mnie całe ciało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Myślę, że Wam się spodoba. To tak z tematu: jak szybko rosną nasze dzieci :)

http://szybki.fakt.pl/ojciec-nagrywal-swoja-corke-od-momentu-narodzin,artykuly,455505,1.html

kejti91 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też myślałam o tym dziś, gdy wyciągnęłam wydruki z usg z ostatnich trzech wizyt.
    ja mam tez wszystkie fotki po kolei i niesamowicie jak szybko rosnie brzdąc:)
    planuje tez zrobic jakis album metoda scrapbookingu od testu zaczynając:) bedzie fajna pamiatka:)

a tak to wlasnie zjadłam miske twarozku z cukrem i smietaną i juz mi lepiej jak brzusio troche wiekszy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 08:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ