X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle jest starszy o tydzień i 1 dzień, dlatego taki wielki. Więc tak właściwie jestem już w 2 trymestrze :)
    Kawa, pewnie Twój będzie miał jutro z 6 cm albo też już 7 :)

Jako weteryniorz ;) posiadam w domu stetoskop, więc w późniejszym okresie będę próbować wyłapać tętno malucha przy jego pomocy :) Czytałam jednak, że będzie to możliwe dopiero gdzieś po 18 tygodniu. Zobaczymy, czy się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:52

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    można się... napisali mi na wyniku - zniszczenie materiału. Myślicie, że każą mi płacić za poprawkę badań?
    nie powinni, jedynie co to beda cie musieli jeszcze raz kluc za co masz prawo sie wkurzyc.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ciągle jest starszy o tydzień i 1 dzień, dlatego taki wielki. Więc tak właściwie jestem już w 2 trymestrze :)
    Kawa, pewnie Twój będzie miał jutro z 6 cm albo też już 7 :)
    moj mial w 12+6 6,71mm ( jest o 1 dzien do przodu w stosunku do suwaczka) wiec naprawde wielkoluda nosisz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:55

A.loth lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.loth super wieści :) mój maluch ma 66mm
    a jeśli chodzi z tym leżeniem to nie muszę leżeć czuje się bardzo dobrze może trochę senna jestem ale poza tym to nic mi nie jest...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluch w 12+1 miał 6,32 cm :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na koniec dnia pochwalę się moimi nowymi zdobyczami :)
    sya1c4.jpg
    ossimp.jpg
    rix8nm.jpg

Kawa, Ag..., Paula44, ania_29, kejti91, agattee, Agataa, MonikaDM, jonka91, Maud11, Monifah, Monifah, waszka88, Ewelina88, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

Patrycha, Paula44, isabelle, MonikaDM, Maud11, waszka88 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus jakie fajnie :)
    te śpiochy mi się najbardziej podobają z tymi uszami gdzie kupiłaś jeśli mogę zapytać:)
    my jak na razie to okupujemy się w chusteczki nawilżające płyny do kąpieli itp

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, aleś sie obkupiła:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    agus jakie fajnie :)
    te śpiochy mi się najbardziej podobają z tymi uszami gdzie kupiłaś jeśli mogę zapytać:)
    my jak na razie to okupujemy się w chusteczki nawilżające płyny do kąpieli itp

Wszystkie rzeczy kupione w lumpku. Za te z uszkami dałam 1,50 zł. :)

Troszkę się obkupiłam, dkatego boję się co będzie później. :D Na szczęście mąż nic nie mówi tylko też szaleje. Może też dlatego, że jesteśmy w rozłące i tylko to nas pociesza i łączy. :)

jonka91 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wszystkie rzeczy kupione w lumpku. Za te z uszkami dałam 1,50 zł. :)

Troszkę się obkupiłam, dkatego boję się co będzie później. :D Na szczęście mąż nic nie mówi tylko też szaleje. Może też dlatego, że jesteśmy w rozłące i tylko to nas pociesza i łączy. :)
    No to masz talent dziewczyno.
    Moja mama z sis w lumpku to takie perelki wynajdują że glowa boli, ja jakos nie umiem, nigdy na nic nie trafie wiec nawet nie chodze.
    a ja z mezem tez w rozłące (przeniesienie do szwajcarii) wiec tez sobie co chwile cos wysylamy lacznie z aktualizacją rozmiaru brzuchola:)
    moze jak wyzdrowieje tez zaczne kupowac, narazie kupilam spioszki ktore M wziął ze sobą bo szaleje na ich widok:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Piękne brzuszki. Ja to chyba za duża jestem, bo brzuszek jest, ale na ciążowy nie wygląda ;)

Dziewczyny mają śliczne brzucholki, ale Aniu u mnie też za dużo tłuszczyku więc chyba cos później będzie widoczne. Cóż poradzić...Trza poczekać :)

Zielarko, to cudne wieści od Ciebie. Ja czasem tez coś tam czuję w dole brzucha, podobnie jak to opisałaś, taką malutką rybkę; ale ja nigdy nie czułam swoich jelit więc ja ich nie wykluczam. Ty bardziej doświadczona to możesz być pewniejsza :)

Dziewczyny mnie już chyba też bierze ciuszkomania :) dzis byłąm w jednym sklepie i było tyyyyle ślicznosci, ze wszystko chciałam kupić :) Ale w ostatecznosći coś mi powiedziało, ze po badaniu 10 lipca zaczniemy kupować :)
    Aha - co do kalendarza mam idealnie jak M4DZI4 (chyba)- wiek 30 i od kwietnia same dziewczynki :) Zobaczmy czy nam się sprawdzi; ja sprawdzałam wszystkim dziewczynom które pamiętam i tylko jedna ma teraz chłopca a niby powinna być dziewczynka, ale znowu ta dziewczynka była między dwoma chłopcami, więc niby mimo wszystko większe prawdopodobieństwo na chłopca z opisu kalendarza. U nas były serducha i przed owulką i w owulkę więc nic nie wiadomo. Ciekawe co to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 22:29

Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy ciążowy rzyg zaliczony i drugi w sumie tez bleee

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny jak mnie ciesza takie wasze super wieści o maluszakch :)
    To takie fajne, ze możemy sie podzielić radościami i wręcz "widzimy" jak maluchy rosną. Pamiętacie sam początek?? 2 kreski na tescie? Ja ostatnio znalazłam w telefonie fotkę testu...ale sie rozczuliłam :) Później nasze pierwsze wizyty i wielkości maluszków po kilka mm...a teraz to juz konkretne centymetry się robią :)

zielarka, agnb6 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tym dziś, gdy wyciągnęłam wydruki z usg z ostatnich trzech wizyt.

FITop1.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pamiątkę zostawiłam sobie test i też ostatnio trochę sprzątałam (od kiedy jestem w ciąży przekładam rzeczy z miejsc na miejsce, by było `wygodniej`, nie wie czy nowe ułożenie jest lepsze czy nie, no ale... ) cienka, bo cienka, ale druga kreska, jeden z najcudowniejszych widoków w życiu ;)
    Co do kalendarza to wychodzi mi dziewczynka, od początku ciąży mam przeczucie, że to będzie właśnie ją nosze pod serduszkiem, z resztą dużo osób mówi, że myśli, że będę mamą dziewczynki, no ciekawe co na usg się pokaże ;) Chociaż przyznać muszę, że mojemu M śniło się ostatnio śniło, że się chłopiec urodził :)
    Jutro wstawię zdjęcie swojego brzuszka, chociaż dla większości nie wygląda na ciążowy (dla mnie wygląda hihi )

Ag..., kejti91 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa mnie się już kilka razy śnił chłopczyk, raz tylko bliźniaki chłopczyk i dziewczynka, mojemu M wczoraj snił sie chłopczyk. Mój tata mówi, ze to na odwrót. A moja siostra jeszcze przed staraniami powiedziała nam że jak bedziemy mieć dziecko to będzie u nas dziewczynka...zobaczymy jak te wszystkie "czary-mary" maja sie do rzeczywistości :) Ja ostatnio usłyszałąm od znajomej, ze będę mieć synka :) Zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chyba jestem pierwsza. Obudziłam się pół godziny temu na sik - pierwszy był o 24. No i zasnąć nie mogę. Jestem jakaś taka połamana, , boli mnie całe ciało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Myślę, że Wam się spodoba. To tak z tematu: jak szybko rosną nasze dzieci :)

http://szybki.fakt.pl/ojciec-nagrywal-swoja-corke-od-momentu-narodzin,artykuly,455505,1.html

kejti91 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też myślałam o tym dziś, gdy wyciągnęłam wydruki z usg z ostatnich trzech wizyt.
    ja mam tez wszystkie fotki po kolei i niesamowicie jak szybko rosnie brzdąc:)
    planuje tez zrobic jakis album metoda scrapbookingu od testu zaczynając:) bedzie fajna pamiatka:)

a tak to wlasnie zjadłam miske twarozku z cukrem i smietaną i juz mi lepiej jak brzusio troche wiekszy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 08:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ