X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Jakie macie ćwiczenia na asymetrie dla maluchów? Bo nasz też preferuje prawą

Reniu, poszukaj na Youtube pod hasłem NDT Bobath, na pewno znajdziesz proste ćwiczenia do robienia w domu. Ja "bawię się" z Alą (to dla nas zabawa, bo prawdziwe ćwiczenia to Vojta...) w taki sposób, żeby utrwalić u niej wyczucie środka. Dzieci z asymetrią mają problem ze znalezieniem centralnego punktu i odchylają się w którąś ze stron, dlatego należy im pokazywać zabawki najczęściej na wprost, zabrać z maty zabawki wiszące wszędzie i zostawić tylko na środku, samemu też starać się nie zagadywać do dziecka z boku, zmieniać często ułożenie dziecka w łóżeczku, pokazywać książeczki na wprost i tak,żeby dziecko wodziło za nią wzrokiem w obie strony swobodnie, kładę też małą na brzuszku sobie na nogach i pokazuję jej zabawki na środku w linii jej wzroku.

renia83 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Helenka ładnie główkę podnosi. I to imię. :) Moja ma tak na drugie. :)

Dziewczyny które mają problem u dzieci z nietolerancja mleka krowiego. Jak to się objawia? Bo jak zaczęłam pić femaltiker z mlekiem i inke na mleku to mała ma takie szorstkie policzki i ją wysypalo na całym ciele a na dzieciach zdrowych miejsce dopiero w poniedziałek. Tylko z drugiej strony zawsze jem trochę sera lub kawę z mlekiem i nic nie było.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nadrobiłam Was
    U mnie średnio wczoraj u neurologa dostałam skierowanie na EEG i rezonans głowy ze względu na drgawki i utrate przytomności podczas porodu. Ehhh wczoraj kolejna jazda z małym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle dzięki Twojej wypowiedzi odnośnie KP przy moim odżywianiu poczytałam w necie że rzeczywiście skład mleka się niewiele zmienia i stwierdziłam ze w nocy dalej będę kp i chyba rozkręca mi się znowu laktacja!

Ewelina88, jonka91, isabelle, MartaKD, szpilka, lwuska55592, Chanela, Becia81, Maud11 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śmieszek ♡
    j81v05.jpg

Ewelina88, isabelle, jonka91, MartaKD, szpilka, lwuska55592, magdalenka, ania_29, Chanela, Kawa, Bogusiar80, Anutka, Gwiazdeczka27, Becia81, Maud11, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a śniadanie zjadłaś?

szpilka lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Co do powyzszych postów o napiecie miesniowe a szczepienia nie dałabym dziecka zaszczepic jesli juz mam taki problem neurologiczny no ale to Wasza decyzja,dla mnie jest to niedorzeczne dokładac dziecku do pieca najpier trzeba usunac aktualne zaburzenia po szczepieni moze choc nie musi pogłebic stan i zahamowac rozwój

Nasi lekarze wychodzą z założenia, że więcej szkód będzie z niezaszczepienia zgodnie z kalendarzem szczepień niż z zaszczepienia przy niedużym problemie z asymetrią i napięciem mięśniowym. Będziemy rehabilitować małą do ok. roczku, chyba bałabym się na tak długo odraczać szczepienia. Jak było u Ciebie z Tymkiem? Nie szczepiłaś małego jak był na oddziale neonatologicznym? Kiedy dostał pozostałe szczepienia i czy w ogóle?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Isabelle dzięki Twojej wypowiedzi odnośnie KP przy moim odżywianiu poczytałam w necie że rzeczywiście skład mleka się niewiele zmienia i stwierdziłam ze w nocy dalej będę kp i chyba rozkręca mi się znowu laktacja!

Ale fajnie :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Po świętach idziemy na wizytę do pediatry zapytać kiedy można u Ali rozszerzyć dietę, bo podobno można już od 3 miesiąca - troszkę jabłka i marchewki.

Rozszerzanie diety przy karmieniu piersią od 3 miesiąca? Słyszałam, że powinno się po pół roczku dopiero, przy samym mm wcześniej, czyli od 4-5 msc. Daj znać, co Ci powie pediatra.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tymi nie wiem czy bys chciala;p tance na stole, glosnikach, jazda na dachu lub w bagazniku auta ;p

Helena cudowna! Nareszcie sie odezwalas! ;*
    O mamo! Ja chce taka imprezę! Przypominają mi się czasy studiow:)

Ewelina88, Kawa, renia83, Tymi lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Rozszerzanie diety przy karmieniu piersią od 3 miesiąca? Słyszałam, że powinno się po pół roczku dopiero, przy samym mm wcześniej, czyli od 4-5 msc. Daj znać, co Ci powie pediatra.
    Dlatego, że różne opinie słyszałam, to zapytam pediatry :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a ja mysle ze dobrze, ze neurolog zlecil badania, wiadomo, ze fajnie byloby uslyszec, ze tak sie moze zdarzyc raz w zycu i nigdy sie juz nie powtorzy ale lepiej sprawdzic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lekarka mowila ze juz pomalu bedziemy mogli rozszerzac diete.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to witajcie Kochane

prawie sie wyspalam po budka 0.30 na godzine i o 4 na dwie, mlody sie o 7 potem znow obudzil, ale mezu go zabral i do 8 sobie pospalam :D

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstaje dziennie o 9.30 z malym, ale musze chyba sie budzic wczsniej bo dom sie sam nie ogarnie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dla,mnie takie pryszczyki to ewidentnie alergia, u nasmzaczelomsie właśnie od szorstkiej buziaki, potem cale ciałko w pryszczykacj, do tego doszło wtedy mega ulewanie itp.

A ja nadal w łóżku...mała obudziła się przed 7dma, nakarmiłam, zesnęła ponownie, obudziła się om9:30 zjadła, pojawiła się ze mną, pogaworzyla i znowu zasnęła.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 10:25

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mielismy poki co jak jechac na gielde (takie targowisko co niedziele ciuchy, auta, rosliny itp) i co gielda przyjechała do nas
    dokładne to pan rozwożący drzewa i krzewy owocowe, mam nadzieje, ze sie przyjma

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dzięki za odpowiedz w takim razie koniec z mlekiem i zapisze ja na poniedziałek do pediatry.

Marta dokładnie to samo pomyślałam gdy przeczytałam post Kawy.;)

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z was imprezowiczki:P

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:32

Ewelina88, Chanela, Malenq, szpilka, MonisiaK, OliOla, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Maud11 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ