X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Passiflora, wyszło coś w badaniach?

Dzisiaj dopiero zanosimy, dam znać jak odbiorę wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a neurolog wam mówił, ze przy asymetrii i/lub wzmożonym napięciem mięśniowym można odroczyć szczepienia??? Ponieważ moga one wzmożyc problem z napięciem i asymetria.....ale to jest indywidualna decyzja neurologa,który po badaniu dziecka, USG główki może podjąć taka decyzję oraz jak płaciło się za 5w1 to neurolog może zaznaczyć ze dziecko kwalifikuje się do darmowego szczepienia.....

Dzień dobry....

Gwiazko ale przy mm kupy mogą byc plastelinowe.....z kolorem zielonym!.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:32

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie ćwiczenia na asymetrie dla maluchów? Bo nasz też preferuje prawą

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak neurolog powiedział..ze on wystawia notę, a lekarz rodzinny POZ, czy pediatra zapisuje w karcie i wysyła na szczepienie...
    Przy WNP liczy się ze w szczepieniach na NFZ podobno jest więcej syfu....
    Zobaczę co u mojej malej będzie, wizytę mamy na poczatku kwietnia, pierwsze szczepienie miała na nfz....

• Tymi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b85b1bb30087.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25ef0bb93c1.jpg

Witajcie Kochane
    nie nadrobie Was....nie jestem w stanie
    probowalam...

Selene dzieki za troske....jestem i mamy sie dobrze..
    za chwile naskrobie cos wiecej bo Heli sie budzi

renia83, Ewelina88, Bogusiar80, szpilka, lwuska55592, Agus89, ania_29, jonka91, MartaKD, isabelle, Kawa, Chanela, Becia81, Maud11, rastafanka lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a jak u Was z bilirubiną? Staram sie czytac na bieżąco ale moi chlopcy pochlaniają mnie bez reszty...:-) nadrabiam w nocy przy karmieniu:-) chyb jestem uzalezniona od czytania belly...:-) czy dostaliscie skierowanie do neurologa?, nasza nam dala bo podobno po dluzszej zoltaczce trzeba.
    Moj Mati zobil sie taki" duzy" juz gaworzy i smieje sie calą buzią- ale tylko do mamusi...poza tym mocno trzyma głowke i bacznie obserwuje naszego psa futrzaka shih tzu:-) pewnie nie wie czy to plusza czy co:-)

Ewelina88, Ag... lubią tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, Ala śpi, a ja ogarniam forum, a za chwilę kuchnię, bo od pn nic tam nie tknęłam.
    Ala poszła padnięta spać o 21.30 po nocnych wędrówkach w poszukiwaniu jej bryki. Wstała głodna o 3.30, podczas jedzenia zasnęła i odbiło jej się na śpiocha, ponowny cyc o 6.30 i śpi :) Ma już stałe godziny snu, chyba że coś się zaburzy - inny układ dnia lub goście... Przeprosiła się z cycem (dwa dni pluła na cyca, wolała mleko mamy z butelki). Dziś pierwszy spacer w nowej bryce - oby tym razem już nic nam nie strzeliło.
    U mnie waga stanęła na 74kg i nie chce już spaść - stały tryb jedzenia daje o sobie znać.
    Po świętach idziemy na wizytę do pediatry zapytać kiedy można u Ali rozszerzyć dietę, bo podobno można już od 3 miesiąca - troszkę jabłka i marchewki.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec moje Kochane:)

Troche Was podczytywałam na telefonie ale miałysmy jeden tydzien wyjety z zycia z Heleną bo miała skok i była po prostu marudna no to wsadzałam ją do wózka i chodziłysmy na długie spacery
    Sama byłam tez przemeczona,te zmiany pogody mnie wykończą do tego w weekend wszyscy u mnie byli chorzy( prócz Heleny-tfu tfu)
    Byłysmy wczoraj u pediatry sie osłuchac i wszystko ok
    Helena to kluseczka wazy 5920!

Karmimy sie ju MM tylko od kilku dni bo mój pokarm sie zbuntował i odkad zaczełam cwiczyc zanikał powoli:/ a Helena odrzuciła cycka sama
    Mój pediatra powiedział ze i tak wystarczajaco karmiłam i mam sie nie przejmowac
    No wiec teraz zabieram sie za siebie:) w sobote ide do endo bedziemy regulowaz szalejace hormony w moim organizmie:)

Smiac mi sie wczoraj chciało bo ja mieszkam w małej miejscowosci no i jak odmówiłam szczepienia w 1 dobie zycia to cały szpital wiedział
    wczoraj wchodze do lekarza prywatnie a babka do mnie "Ona nie jest szczepiona prawda?" zapamietała skubana;p no i pytania czy bedziemy sie szczepic i takie tam;)

Co do powyzszych postów o napiecie miesniowe a szczepienia nie dałabym dziecka zaszczepic jesli juz mam taki problem neurologiczny no ale to Wasza decyzja,dla mnie jest to niedorzeczne dokładac dziecku do pieca najpier trzeba usunac aktualne zaburzenia po szczepieni moze choc nie musi pogłebic stan i zahamowac rozwój

Moja Heli jest boska smieje sie w głos ,pzrewracamy sie z brzucha na plecy,cwiczymy teraz w druga strone,głowe trzymamy mocno,podnosi mi juz głowe z klatka do siadu skubana ale jej nie pozwalam bo to za wczesnie niby na 4 mc dopiero.generalnie jak na nia patrze to jakbym miała w domu 5 mc dziecko,jest mega kontaktowa i ciekawa swiata,wczoraj skonczyłysmy 11 tygodni i nie wiem kiedy mi to zleciało Dziewczyny..
    Delektujemy sie kazdym dniem razem choc bywaja chwile zmeczenia totalnego,wczoraj padłam o 20 !spałysmy do 1 w nocy i potem do 6;) wiec nocki mamy spoko;)

Pijemy Nan pro,kupy raczej utlenione na zielono choc wczoraj pojawiła sie żółta;p raz na dzien raz na dwa dni zrobi ale taka gestą jak plastelina az czasem ciezko jej sie wykupciac

Ja kaszle jak gruzlik i jestem w szoku bo ja terminator i mnie nigdy nic nie łapie a tu widocznie osłabiony organizm bardzo.czekam na 2 okres

Ide Was podczytac troszke:)

Pozdrawiam i Sciskam WAS I WASZE SŁODKIE MALUSZKI:)

Malenq, renia83, Ewelina88, Agus89, jonka91, Chanela, Selene, Maud11, Viv78 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noc w miare od 20-30 do 1-30 potem od 2-00 do 5-00.
    Ja jemu zaczne wprowadzac jedzonko tak jak starszemu czyli jak bedzie mial 3 i pol miesiaca. Moje dwie kuzynki i kumpeli siostra tez tak robia. Kumpeli siostra to zaczela tak z zalecenia pediatry. Bo maly pil za duzo mm na dobe. A ponoc dziecko tak nie powinno. Takze u mnie jeszcze miesiac i bedziemy probowac :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cofnełam sie kilka stron wstecz i jak czytałam niektóre posty to smiałam sie do łez:)
    Forum czyta sie jak dobrą książkę

Kawa rozwaliłas mnie totalnie swoim opalaniem-nie znam drugiej takiej szalonej! swoją droga chciałabym pójsc kiedys z Tobą na impreze-czuje ze byłoby grubo;)

Ewelina Twoja Mała ma takie włosy ze patrzyłam 5 min w ekran i niedowierzałam-przesliczna dziewczynka!!

Wiki-zdecydowanie zatrudniłabym nianie ze wzgledu na czyste zasady,tez nie wiem jaki masz kontakt z mama ale sama wolałabym nianie a mame z doskoku;)

Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.

Ktoś chyba podmienił mi dziecko! ;)
    Szymi spał od 21 do 4:05! Zjadł. Przebralismy mega ciężka pieluche, jedna kołyska i
    ... spi. Aaaaaaaaa! Czy to mój rozbojnik? :)

Poza tym ćwiczymy trzymanie głowki - jest ta asymetrie. Postęp taki, że obroci już głowę w lewo i kolka minut tak pośpi. .problem jeszcze z ta rączka o dziwo prawa - jakby ustawiała się pod innym kątem i on ma problemy leżąc na brzuszku. ; (

W przyszłym tygodniu myślę wizyta u rehabilitanta.

No i to nieszczęsne usg bioderek. Boże, żeby było ok. Ktoś jeszcze ma ten problem?

U nas kupa co dwa dni. Mega. Ale zastoj zdarzył się jeden. Czwartego dnia podałam czapeczk i poszło. Gwiazdko Szymi Hippa przestał tolerować po miesiącu, wiec jest to możliwe!
    Paula a co za czopek dalas?bo u nas tez chyba zastój :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.

No i to nieszczęsne usg bioderek. Boże, żeby było ok. Ktoś jeszcze ma ten problem?

u mnie mamy prawe na granicy normy a kontrola dopiero pod koniec kwietnia, dziwi mnie ze nie wcześniej.

Jonka nie martw się ten typ tak ma to raczej nie od kupek.. mój mały w domu nie śpi za cholerę co najwyżej drzemka 15 20 minut i mimo że widać zmęczenie zaraz się budzi, inaczej jest na spacerach czy chodzimy 2 czy trzy godziny śpi jak zabity. Kupy robi rzadziej ale widzę kiedy że one sprawiają mu dyskomfort i nie wydaje mi się że nie spanie to wina tego :)

jonka91 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pisze z pracy: Mala zrobila kupke? Odpisuje ze nie,a on na to,ze koledzy mu mówią,że mamy się nie martwić bo takie zastoje się zdarzają i póki nie płacze to nic złego. A ja sie pytam: O kupkach rozmawiacie z kolegami z pracy? A on,ze tak,często ich o coś pyta bo niektórzy sa już dziadkami:)
    Haha śmiesznie to musi wyglądać.moj mąż jej kierownikiem i wchodzi na zakład i mówi do pracowników: Moja córka nie robi kupy.i wywiązuje się dyskusja :)

Malenq, renia83, Kawa, Ewelina88, Agus89, jonka91, isabelle, szpilka, Chanela, Bogusiar80, OliOla, Anutka, Becia81, Maud11, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta normalka, mój od urodzenia gada z innymi facetami, o kupkach też hehehe.....

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:32

Malenq lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula dzis popoludniu jade pobrac krew i zobaczymy. Jestem w kontakcie tel z lekarką dopoki nie zwalczymy e.coli z moczu i wtedy mam przyjechac na szczepienia i dowiem sie co dalej i z zoltaczka i wogole. Narazie nic o neurologu nie mowila.
    Najwyzej skontroluje w poradni jeszcze jak dzis dostane wynik.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Filip mnie zadziwia!
    Mieliśmy tylko jedną nocną pobudkę o 1:40 później usnął chwilkę przed 3 i spał do 6:20. Pobawił się chwilkę, wykonaliśmy poranne czynności higieniczne, zmieniłam pieluchę, nakarmiłam, wybąblował mleko z obydwu piersi, bez problemu usnął i śpi już ponad 2h!
    Wieczór pewnie będzie masakryczny :P ale przynajmniej w nocy i teraz z rana odpoczęłam! :)

Miłego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:03

ania_29, Agus89, lwuska55592, szpilka, Chanela, Bogusiar80, Becia81, Maud11, rastafanka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi nie wiem czy bys chciala;p tance na stole, glosnikach, jazda na dachu lub w bagazniku auta ;p

Helena cudowna! Nareszcie sie odezwalas! ;*

Ewelina88, szpilka, Chanela lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora dziekuje ale nie bede kombinowac ze zrywaniem umow- i tak sie nie oplaca bra telefonow na abonament. ja w orange jestem.
    Kupuje nexusa 5 bo chce czystego androida bez nalecialosci LGE samsungowych lub motoroli.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ