X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny jak tam z kupkami u maluchów? Klara niw robi codziennie.i sie zastanawiam...
    U nas 1 dziennie tuz przed albo po kapieli.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlody spal calą noc fajnie a ja monitoring co 30 min jak temp. Generalnie nie spie od 48h:/ temp co prawda od wczoraj od 18 nie ma no ale sprawdzalam mimo to.
    za to rano sraka- kręci go w jelitkach i zrobil juz 2 wodniste zolte kupy dzis to zapewne po bactrimie. Ok 10 zadzwonie do lekrki co dalej:/

co do ubranek z zary slyszalam ze wlasnie zara promuje fit dzieciaki i ze są raczej malutkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:10

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No ja nie mogę nosić. Zanim dostanę zielone światło od fizjoterapeuty to chyba mi ręce odpadną :(
    Tobie ręce a mnie kręgosłup.....

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...promują ? masakra jakaś, jak można promować szczupłe niemowlaki to jest chore.

MartaKD u nas od dwóch dni kupka jest o wieeele rzadziej. Np. wczoraj była z rana a kolejna dopiero dziś ok. 2 w nocy. I od tamtej pory cisza. Co więcej siuśków też mniej, czasem po 3h pampers suchy. A jeszcze 3 dni temu kupka była nawet przy każdej zmianie pieluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:26

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ag...promują ? masakra jakaś, jak można promować szczupłe niemowlaki to jest chore.

MartaKD u nas od dwóch dni kupka jest o wieeele rzadziej. Np. wczoraj była z rana a kolejna dopiero dziś ok. 2 w nocy. I od tamtej pory cisza. Co więcej siuśków też mniej, czasem po 3h pampers suchy. A jeszcze 3 dni temu kupka była nawet przy każdej zmianie pieluszki.

Magdalenka z przymrużeniem oka to napisalam;) w sensie ze mają bardzo malutkie rozmiary.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba wykąpany przed 22, bo wcześniej hrabia sobie smacznie spał, dospał do 6 rano bez karmienia, od tego czasu jadł już 4 razy. Też z niepokojem sprawdzam pampersa, bo kupki są rzadziej niż zwykle i siuśki też, po całej nocy prawie suchy pampers, a wsunął 130 ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:30

relgtgf6uee8xud8.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny jak tam z kupkami u maluchów? Klara niw robi codziennie.i sie zastanawiam...

Moja też nie, ostatnio zrobiła w sobotę a później w środę.

Dzień Dobry,

wczoraj padłam o 21... Wy tu piszecie o ćwiczeniach i zajęciach fizycznych , matko ja to nie mam już siły wieczorem na żadne aktywności marzy mi się jedynie łóżko. Spacery po dwie godziny są wystarczające. ;)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Magdalenka z przymrużeniem oka to napisalam;) w sensie ze mają bardzo malutkie rozmiary.
    A to spoko, bo już się przeraziłam że taką polityke ma zara.

Jas odkrył jak to wspaniale jest przyciągać pieluszkę do buzi i ją cmokać. W ogóle ostatnio wszystko miętosi w rękach, a i same rączki stale głaszcze, dotyka, składa...

Wymyśliłam sobie że w ramach podziękowań dla gości na chrzcie dam ramki ze zdjęciem Jasia i napisem "Chrzest Święty Jasia 3.05.2015r." Napis już na zdjęciu dodam w picasie. Jedno zdjęcie na parę czyli babcia i dziadek dostają jedno zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:41

Ag... lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Hej pomóżcie :) chcę kupić skarpetki dla małej, w smyku najmniejszy rozmiar to 13/15 (tych co bym chciała) na jaki miesiąc to jest rozmiar? Zupełnie się w tym nie ogarniam..
    Nasza miesiac temu miala 7 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A to spoko, bo już się przeraziłam że taką polityke ma zara.

Jas odkrył jak to wspaniale jest przyciągać pieluszkę do buzi i ją cmokać. W ogóle ostatnio wszystko miętosi w rękach, a i same rączki stale głaszcze, dotyka, składa...

Wymyśliłam sobie że w ramach podziękowań dla gości na chrzcie dam ramki ze zdjęciem Jasia i napisem "Chrzest Święty Jasia 3.05.2015r." Napis już na zdjęciu dodam w picasie. Jedno zdjęcie na parę czyli babcia i dziadek dostają jedno zdjęcie.

haha moja podobnie :) pielucha to teraz super zabawka miętoli ja w buzi opróćz tego że ślini się jak mały buldog ;)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hej u nas tez noc ładnie przesłana...

A ja czekam na zielone światło od neurologa, bo przy diagnozie wzmożonego napięcia mięśniowego czy asymetrii nie można nosić ani w chuście ani w nosidła...ale mam nadzieje ze u nas to nie to....

Malenq a co wzbudziło Twoje wątpliwości ze poszliscie do neurologa?bo tez się nad tym zastanawiam. A chusta nas często ratuje jak jest marudny wieczór.czyli często ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Malenq a co wzbudziło Twoje wątpliwości ze poszliscie do neurologa?bo tez się nad tym zastanawiam. A chusta nas często ratuje jak jest marudny wieczór.czyli często ...
    Mała zaczęła się dość często prężyć, kilka razy zauważyłam ze jak śpi to wygina się łuk do tego jak się ja trzyma w pionie to bardzo głowę do tyłu wygina, i zaczęła dość często zaciskać piąstki, oraz coraz czestsze wojny podczas jedzenia czy to z piersi czy z butli mala niespokojna jest, wierzga nogami itp wszystko zaczęło się po szczepieniu jakiś tydzień. Teraz pediatra dała nam skierowanie do neurologa, no jakby cos to mówiła o przełożeniu kolejnych szczepień.....

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym zaczać ćwiczyć z Chodakowską ale nie mogę się połapać od czego zaczac ?? Turbo, skalpel, killer czy jest coś jeszcze?? nie wiem jak się do tego zabrać...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny chciałabym zaczać ćwiczyć z Chodakowską ale nie mogę się połapać od czego zaczac ?? Turbo, skalpel, killer czy jest coś jeszcze?? nie wiem jak się do tego zabrać...

po nazwach odrzucilabym killera;) nie ma nic w nazwie soft??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:17

Malenq, renia83, isabelle, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznij od rogrzewko i skalpela nr2 moim zdaniem najłatwiejszy... Turbo zostaw sobie na później, jak juz obcykasz skalpel 1i2....polecam Tomka Choiñskiego tez fajnie SOE ćwiczy i 10min ćwiczenia z MelB tez spoko, można sobie ułożyć własne 50min.'....mtez bym chciała ćwiczyć ale boje się ze to będzie koniec karmienia piersią....

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wczoraj kupiłam Milence taki mały gryzak. Bo wkładała raczki do buzi i ssała. Teraz w buzi ciągle gryzak, ale sama muszę dać jej do złapania go. Potrafi trzymać go tak godzinę i mamlać.

Tez właśnie rozglądam się za fajna chusta ale nie mogę odpowiedniej znaleźć. Sama nie wiem jaka ma być, bo kilka mi się podoba i ciężko coś wybrać.

Pinia gdzie uczyłaś się wiązać chustę??

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    po nazwach odrzucilabym killera;) nie ma nic w nazwie soft??
    Tak czytam i oglądam te filmiki że to chyba zbyt duże przeciążenie na brzuch póki co...ale znalazłam filmik z ćwiczeniami na wewnetrzną strone ud, więc od tego zacznę bo generalnie wszędzie przyda mi się wzmocnić mięśnie, także zacznę od nóg. Z brzuchem chyba jeszcze poczekam bo nadal czuję ból w miejscu cięcia ale od środka jakby na macicy ??

pogoda jakaś dziwna dzisiaj, nie wiem czy będzie padać czy nie...

malenq przez ćwiczenia można stracić pokarm??? nie wiedziałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:21

• Selene Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:39

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i koleżanka szczepimy pentaximem i też jej nigdzie nie ma od ponad miesiąca, miała być po 15 marca, ale na ten moment nawet u producenta nie można uzyskać informacji. My drugą dawkę szczepień mamy mieć po świętach wielkanocnych

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja juz ma wątku grudniowek czytalam ze wczesniej był problem z ta szczepionka.....

Magdalenka tak bo podczas intensywnych ćwiczeń wydziela się kortyzol a on może zahamować laktacje, tam mi lekarka tłumaczyła i powiedziała żeby lepiej joga, spacery a ćwiczyć intensywnie po zakończeniu kp

‹‹ 2345 2346 2347 2348 2349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ