Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ja zarejestrowałam się poprzez konto google. Zobaczymy co z tego będzie. Czy potrzebny jest stał dostęp do internetu w endomondo?

ja internet przez kartę telefoniczna mam zablokowany. Jak idę na spacer włączam endomondo i GPS. Jak już jestem w domu to wciskam Wi-Fi (mam w domu bezpłatny z UPC) i pobiera mi na konto dane ze spaceru na konto strony. Najwygodniej mi oglądać trasę spaceru i międzyczasy na kompie. Loguje się na stronie endomondo.com i przeglądam swoje trasy i statystyki.
    Wczoraj przyszły nowe koła do wózka, bo już łożyska w kółkach zajechałam - mam używany wózek. Dziś przetestujemy :)
    w marcu mam 150 km zrobione, szkoda że to się na moją wagę nie przekłada :( ale już po świętach wezmę się za siebie.

Chanela lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Monisia kup szumisia;)

Widziałam w DDtvn te szumisie, na moją szum działa bardzo dobrze, ale tak na prawdę tylko w nocy używamy jak jest mega marudna...

A to kogoś znajomego pomysł? :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Widziałam w DDtvn te szumisie, na moją szum działa bardzo dobrze, ale tak na prawdę tylko w nocy używamy jak jest mega marudna...

A to kogoś znajomego pomysł? :)
    ja wlasnie zamówiłam wczoraj szumisia:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam szumiące misie jeszcze w ciazy w dd tvn ( prince lionheart chyba), a pozniej trafilam na szumisia i bardziej mi sie spodobal, zamowilam od razu.

w sensie czy to biznes kogos znajomego??? niee. poprosu jesli dziecko lubi szum to wg mnie zamiast wlaczac suszarke lepiej dac misia, jakies takie bardziej ludzkie mi sie to wydaje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieciaki sie juz przekręcają? z brzuszka na plecy i odwrotnie? albo na boczki?

Kostek sie przewrocil ze 2 razy w lutym i od tamtego czasu nic. lezy na plecach, macha nogami irekami i tyle.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal śpi na klinie,bo ulewanie nie przechodzi...

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    czy wasze dzieciaki sie juz przekręcają? z brzuszka na plecy i odwrotnie? albo na boczki?

Kostek sie przewrocil ze 2 razy w lutym i od tamtego czasu nic. lezy na plecach, macha nogami irekami i tyle.

moja się jeszcze nie przekręca. Macha za to rękami i nogami jak opętana :)

Jak Kostek? :)

U mnie dziś dzień marudy. Nic nie pasuje na rękach na samolocik źle, w pionie źle, na plecach w bujaku źle , na płasko źle... wszystko źle.. ech i tylko kwęka i kwęka ja nie wiem czy to skok może

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:04

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas od dwóch dni zryw na płacz co jakiś czas, nie może puścić bąka...a wszystko przez to że kupki są i wiele rzadziej więc gazy się zbierają, bo wczęsniej szły razem z kupą i nie było problemu. Wróciłam do espumisanu zobaczymy czy pomoże.

A ćwiczenia od jutra (tak wiem nie powinno sie tak mówić, tylko zabierać od razu za to) ale niestety jak już obczaiłam co i jak to Jaś się obudził i nie było sensu zaczynać, a teraz robie obiad. Tak więc rano mam zawsze czas jak łapie drzemkę i wtedy się wbiję z ćwiczeniami, jeszcze przed spacerem

julaa mój Jaś też nie przesypia całje nocy. Zasypia około 19 i śpi max.6h a później już pobudka co 2-3h. Rano wstaje około 6-7 pomarudzi do 8 po czym zaśnie i jeszcze godzinke pośpi do 9.

Jaś też się nie przekręca, w ogóle mało jest na brzuchu bo strasznie nie lubi.

U mnie dziś schabowe, ziemnniaczki i mizeria na obiad a u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:06

• Rybka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę kupić małej matę edukacyjną. Co możecie polecić?

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek spi- temp dzis nie ma. zobaczymy jak po jedzeniu z kupą bedzie. w razie biegunki mam dac 1/3 smecty

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Chcę kupić małej matę edukacyjną. Co możecie polecić?
    http://www.smyk.com/tiny-love-gimnastyka-dla-bobasa-z-palakami-plac-zabaw-mata-edukacyjna,p1044659483,zabawki-gry-dla-dzieci-p
    ja mam tą, jestem zadowolona

Rybka1 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas są muzyczki i mozart;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:09

Rybka1 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... Moja się nie przekręca...leniuszek mały nie lubi długo na brzuchu leżeć....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula moja spi na pleckach z glowa na bok, na boczku juz nie klade, widze ze czasem jeszcze sobie uleje ale sporadycznie i leżąc z glowka na bok nie krztusi sie :)

Rybka ja dostalam mate kojec baby mix przyjaciele lasu bardzo fajna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisa z tym usypianiem trzeba poprostu przezyc marudzenie, zostawic dzidzie w lozeczku, jesli sie nie zanosi to nie podchodzic nie wisiec nad lozeczkiem, zostawic i sie przyzwyczaji ze ma samo zasypiac.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie czasem jeszze uleje tym bardziej że daje już 1/3 porcji zagęszczacza , dlatego boję sie go zostawiać w nocy na pleckach....u mnie chyba 2 dni temu był skok bo marudził strasznie....terz je 120ml co 3-godz (w nocy je tylko raz 150 i 60ml), może wdzień za mało dostaje? płacze po jedzeniu czasem i nie wiem czy ma problemy z bąkami czy głodny....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np.w nocy nie lulam(dam butle , do odbicia i kładę)...w dzień jest często na rękach-taki lord

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się czasem przekręca ale ja go często pilnujeżeby był na brzuchu ze wzg. na przepukline pępkową...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tak zaczne robić :) Może się uda ją przyzwyczaić... Tylko ona wieczorem na prawdę robi awanturę, aż myśle czy też jej przed snem butli nie dawać...

Moja z cyckiem ma na odwrót teraz possie max 10 minut i wypycha cycka, a czasem jak chce jej dać to w ogóle nie chce łapać, albo złapie i zaraz płacz... :(
    Wieczorem z ciekawości odciągnęłam, to mleko zrobiło mi się bardzo "tłuste" może bardziej i szybciej się nim najada...

Sporo ten szumiś kosztuje, kurcze..

Ostatnio zauważyłam, że jak ją nie zapakuje w rożek, tylko śpi pod kocykiem to budzi się w poprzek łóżka...Chyba jest za bardzo aktywna, a że u nas też jeszcze pod kątem (może za dużym? bo poduszke włożyłam jaśka...) to jakby się sturlała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:33

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem czy wcześniaki tak jak mój ok.3 tyg.urodzony wcześniej, będą wszystkie czynności wykonywać pozniej od swych rówieśników?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
‹‹ ‹ 2347 2348 2349 2350 2351 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ