X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Miałam już dawniej zapytać: Selene to Ty jesteś na awatarze tutaj? I Isabelle-co Twój przedstawia?
    A ja się zastanawiałam czy na avatarze wiki to wiki, no i w sumie po zdjęciach z chrztu tez nie wiem. Wiki to ty?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Miałam już dawniej zapytać: Selene to Ty jesteś na awatarze tutaj? I Isabelle-co Twój przedstawia?

Marta, to zwykły obrazek. Nie jest to moje zdjęcie :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Marta, to zwykły obrazek. Nie jest to moje zdjęcie :)
    Ale co to? Tanczaca kobieta?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to chyba Wiki:) fajna ta fotka :) lubię zdjęcia z profilu.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś szczepieni, młody płakał tylko przy pneumo ale za to jak :) i też nam wybiło 7kg - czuję w nosidełku a raczej w krzyżach :)
    I śpi dziecię również, jak nie on no ale lepiej żeby to przspał niż przemarudził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:41

kasiakra, szpilka, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem totalnie glupia z tego zywienia.
    rozumiem ze na poczatek po warzywku- raz dziennie?
    jak z kaszkami? jakies zupki, milion przepisow ae nikt nie poda tego w jakiejs rozsadnej propzycji np tygodniowy schemat jak powinien wygladac:/ co ile razy dziennie. czy jak mu dam warzywko to juz mam nie dawac kaszk albo owocu- ehh trudne to!
    kiedy sie wprowadza sniadanka, obiadki, deserki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nie pojechałam na szczepienia i już............
    byłam u neuro godzinę czasu z małą, naciskała ją, ćwiczyła itp.
    diagnozy wzmożonego napięcia nie mamy, ale powiedziała że lekkie napięcie jest, pokazała kilka ćwiczeń na całe ciałko, plus mam kilkadziesiąt razy dziennie naciskać pod brodą u małej, aby pobudzać odruch ssania (to na problem, że nie chce z piersi jeść)....i powiedziała, że wszak ona nie widzi związku między szczepeniem, a tym problemem, i nie widzi przeciwwskazań do kolejnego szczepienia, ale decyzję pozostawia nam, bo może się mylić.........
    więc nie pojechałam.........nie wiem co zrobię w przyszłym tyg. - to już ostatni termin, bo to będzie 8tydz po pierwszym szczepieniu..........
    mąż mnie nie wspiera....mądry dzisiaj chciał szczepić, a sam na 2dni wyjeżdża na szkolenie, a ja zostałabym sama z dzieckiem po szczepieniu :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    jestem totalnie glupia z tego zywienia.
    rozumiem ze na poczatek po warzywku- raz dziennie?
    jak z kaszkami? jakies zupki, milion przepisow ae nikt nie poda tego w jakiejs rozsadnej propzycji np tygodniowy schemat jak powinien wygladac:/ co ile razy dziennie. czy jak mu dam warzywko to juz mam nie dawac kaszk albo owocu- ehh trudne to!
    kiedy sie wprowadza sniadanka, obiadki, deserki?
    Ag mam to samo. A w tych książkach co zamówiłaś tego nie ma? Też je chciałam zamówić żeby się coś rozjaśniło.....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ale jak nie podejmiesz decyzji o szczepieniu to co zrobisz? kiedy mozesz ewentualnie ponownie probowac? czy wogole juz olewasz szczepienia?

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • justynka881 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Czy ktoras z Was miala latana laserowo siatkowke? Po takim zabiegu zajmujecie sie dziecmi normalnie, chodzi mi o noszenie, podnoszenie dziecka? Ja mam miec niebawem i zastanawiam sie co bedzie po zabiegu, Mala ma dopiero 3 miesiace i jest coraz ciezsza..

Pozdrawiam!

Justynka881
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, a my dalej bez szczepienia. Jedynie mamy 2 dawkę na WZW. Robiliśmy na własną rękę próby wątrobowe. Jedne minimalne spadły, drugie wzrosły :/ Czyli dalej ponad 2 x za wysokie. Bilirubina już prawie w normie. Dziś wieczorem mamy konsultację u lekarza chorób zakaźnych, żeby klepnęła że możemy w tej sytuacji szczepić. Chociaż ja nie jestem przekonana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Malenq ale jak nie podejmiesz decyzji o szczepieniu to co zrobisz? kiedy mozesz ewentualnie ponownie probowac? czy wogole juz olewasz szczepienia?
    Ja olewam, mąż nadal walczy o to bym zmieniła zdanie...........na razie była kłótnia w domu i trzaskanie drzwiami :-/

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ag mam to samo. A w tych książkach co zamówiłaś tego nie ma? Też je chciałam zamówić żeby się coś rozjaśniło.....
    Jeszczevich nie przejrzalam dokładnie ich, czytam narazie inne. Na stronie hipp jakoś normalnej pisze póki co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spacer o tej porze jest milszy niż w południe, bynajmniej nie wieje.

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ja... Jak weszłam na forum to szybko szukałam jakiegoś awatara w necie bo miałam nowy komp i zero swoich zdjęć. A to mi przypadło do gustu, bo nawet podobna postać i mam też takie zdjęcie, jak sobie na skraju takiego kamienia nad morzem siedzę ;) Potem mi się już nie chciało zmieniać :)

Ja jeszcze nie dowiadywałam się o żywieniu ale patrzyłam jak robiła to moja szwagierka, że zaczynała tak jak zalecali, od 1 łyżeczki w ciągu dnia warzywka potem jak nic się nie działo to 2 itd a wieczorem oprócz tego do snu jedną miarkę kaszki do mleka.

Też muszę zakupić jakieś publikacje :/

Lubię też oglądać o tym vblogi :)

https://www.youtube.com/watch?v=OTnLlhYyAyk

https://www.youtube.com/watch?v=Odp8eNIdNfI

Relaksują mnie te filmiki :D

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam taką książeczkę z BoboVity - Poradnik żywienia z Planem 5 kroków, tam też jest coś opisane - to właśnie te kroki to po kolei co się wprowadza.
    Nie wiem czemu dostałam od nich paczkę, nie pamiętam żebym się rejestrowała, chyba że to te dane podane w szpitalu :)
    Oni wysyłają też słoiczek marchewki :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, wieczorem przejrze bo to co czytam teraz to jakąś masakra. Ale to mam wydrukowane nie wiem skąd.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:33

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ja dostałam taką książeczkę z BoboVity - Poradnik żywienia z Planem 5 kroków, tam też jest coś opisane - to właśnie te kroki to po kolei co się wprowadza.
    Nie wiem czemu dostałam od nich paczkę, nie pamiętam żebym się rejestrowała, chyba że to te dane podane w szpitalu :)
    Oni wysyłają też słoiczek marchewki :)
    Ja mam z hipp :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dziewczyny wlasnie <3 i jeszcze odczuwam bol, Wy tez ?
    Piszesz w trakcie:)??

Maud11, szpilka, blador, Kawa, jonka91, MonikaJ, Paula44, MartaKD, isabelle, Ewelina88, renia83, Rybka1, MonikaDM, Becia81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2532 2533 2534 2535 2536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ