X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady:*

Maud Twoja dostawa właśnie do mnie dotarła- dzięki ;)

Maud11 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mój tata dal wczoraj Klarze do powąchania racuchy z jabłkami.mowie Wam jaka była zdumiona:)

Alicja też lubi wszystko wąchać. :)
    Ależ mi narobiłaś ochoty na racuchy z jabłkami. :D

MartaKD lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu 5w1 i rota, Kubuś śpi :-)
    Na wizycie okazało się, że z racji wady serca (maleńka dziureczka,która prawdopodobnie się juz zrosła - kontrola za 2 tyg, w każdym razie szmeru już pediatra nie usłyszała) Kubuś będzie miał za darmo 3 dawki szczepionki na pneumokoki.

Dziś ważył prawie 6 kg i ma 64 cm długości. Przybrał od oststniej wizyty w miesiąc 650 g, pediatra powiedziała, że nie jest źle, ale mógłby więcej, spowodowane to jest bardzo częstym uleaniem

Z racji ulewania pediatra zaleca wprowadzenie przecierów jarzynowych po skończonym 4 miesiącu, ewentualnie już teraz kleiku raz dziennie.

Rozmawiałyśmy o wytycznych WHO i mówi, że jeśli dziecko dobrze przybiera, to ona zazwyczaj proponuje wprowadzanie pokarmów stałych po skończonym 5 miesiącu, czasem w połowie 6, ale jęśli dziecko dużo ulewa i słabo przybiera to praktkuje wcześniejsze wprowadzenia.

Na przyszłość zaleciła wprowadzanie jarzyn i warzyw w pierwszej kolejności, dopiero jak zacznie jeść jeden posiłek ok. 90 ml warzywno-jarzynowy, poźniej z dodatkiem mięsa to dopiero będziemy myśleć o wprowadzeniu owoców, bo owoce są słodkie i jeśli po nie się najpierw sięgnie to dziecko nie koniecznie będzie chciało jeść warzywa i jarzyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:02

Chanela, magdalenka, Maud11 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w parafi proboszcz bardzo ostrożnie podchodzi do par które biorą ślub i mają małe dziecko bądź kobieta jest w ciąży, bo istnieje "ryzyko" że biorą ślub ze względu na dziecko. A to nie powinno być powodem ślubu. Mamy sąsiadków którzy wpadli młodo, oboje byli w szkole średniej, ona jeszcze była w ciąży kiedy brali ślub. Oczywiście zarzekali się, że to wielka miłość i dziecko tylko przyspieszyło ich decyzję. Proboszcz długo odwlekał decyzję o pobłogosławieniu ich związku. Teraz dziecko ma 4 lata, starają się o unieważnienie małżeństwa. Powód? Ona chciała się rozwijać, poszła do szkoły policealnej, mąż oskarżył ją że w ten sposób zaniedbuje dziecko. Generalnie w takich sytuacjahc wina leży po obu stronach - tak uważam, nie byli gotowi na ślub. Dlatego czasem lepiej żyć bez ślubu kiedy pojawia się dziecko. Przynajmniej nie zamyka to drogi do małżeństwa z inną osobą w momencie rozstania.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ślub w ciąży. :D
    W 5tc. :)

Jak zalatwialismy ślub to oczywiście jeszcze nie byłam w ciąży. Ksiądz się nas pytał czy chcemy mieć dzieci. My powiedzieliśmy że tak że sie staramy o potomka. :) Życzył nam powodzenia. :D
    Dowiedzieliśmy się o ciąży 10 dni przed ślubem. Byliśmy tacy szczęśliwi że zadzwonilismy do księdza się pochwalić. :D Ucieszył się strasznie. :)
    Ale on to jest złoty człowiek. Myśleliśmy że udzieli chrztu Alicji, ale niestety dostał przeniesienie w okolice Bydgoszczy. .

magdalenka, Bogusiar80, Maud11 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepienie odroczone o tydzień.Małej zaczeły wczoraj łzawić i ropieć oczka obydwa i ma zaczerwienione.Pediatra dała kropelki i kazała przyjść za tydzień.Podejrzewamy z mama,że w niedzielę coś załapała.Kazdy ją wyjmował,chciał zdjęcie,ja mówiłam,żeby jej przed kościołem nie wyjmować,bo wiało.Ech...ludzie to nie rozumieją.
    Ja tez czasami mam takie infekcje,że oczy łzawią,czerwone,wirus jakis.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy fajne przygotowanie do ślubu. Wyjechaliśmy na weekend ze spaniem i wyżywieniem i caly piątek, sobota i niedziela mieliśmy spotkania z księdzem i małżeństwem promującym NPR. Było bardzo kameralnie bo zalediwe 4 pary razem z nami. Były różne zadanie, między innymi napisanie listu miłosnego który mieliśmy schować głęboko i odczytac ponownie po 10 latach lub porównywanie swoich partnerów do jakiegoś zwierzęcia, a partnerki do kwiata.

Mamy kp czy podtrzymujecie pierś podczas karmienia?? bo w ddtv mówili że prawidłowo powinno się trzymac pierś dziecku. Ja nie podtrzymuje, mam małe piersi i wydaje mi się, że małemu dobrze się ssie pierś bo nie cmoka tylko ładnie łapie brodawke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:44

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Mam do Was pytanie. Czy myślicie już o jakiś zajęciach dla swoich maluchów typu basen, rytmika i co tam jeszcze jest? Jeśli tak to od kiedy można zacząć takie zajęcia? Nie zrozumcie mnie źle. Nie mam parcia na rozwój osobisty mojej córki, wszystko w swoim czasie. Interesuje mnie Wasze podejście.
    My na basen chcemy iśc w czerwcu.ale nie na zajęcia,tylko sami tak z Klara.A wszelkie grupowe zajęcia,itp to od przedszkola.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ciezko tym dzieciakom chyba sie podniesc- ta ksiazka 1 rok zycia dziecka ma wysokie wymagania co w ktorym miesiacu. przerwaznie czytam ze podnoszenie na rekach torszke pozniej
    tak,ta książka jest hardcorowa:) już wolałam tę część o ciąży.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Mamy kp czy podtrzymujecie pierś podczas karmienia?? bo w ddtv mówili że prawidłowo powinno się trzymac pierś dziecku. Ja nie podtrzymuje, mam małe piersi i wydaje mi się, że małemu dobrze się ssie pierś bo nie cmoka tylko ładnie łapie brodawke.
    ja podtrzymuje czesto,bo mam duże piersi i jeszcze bym dziecko udusiła,hehehe:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Ja tylko mu przytrzymuje w nocy, żeby ładnie zjadł i się nie obudził. W ciągu dnia zazwyczaj nie przytrzymuje.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed ślubem ze sobą nie mieszkaliśmy.Nawet jak mój Tomek przyjezdzał do mnie,to nie moglismy razem spac:)
    A do slubu w ciązy nie chciałam nigdy iść.Jak ja się bałam,że zajdę przed slubem,o masakra:) decyzje o dziecku podjeliśmy 3 lata po ślubie,no ale były 2 poronienia,więc dopiero teraz nam się Klarcia urodziła:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu, mam malego klocuszka... 7 kg :)

jonka91, ania_29, Ewelina88, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:29

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelismy byc ze soba w styczniu 2010, w lipcu juz bylismy zareczeni, slub w czerwcu 2012, a oli pojawil sie dopiero w styczniu

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ja też nie podtrzymuję bo nie mam co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy podejrzewali ciążę bo w 3 miesiące zorganizowaliśmy ślub :)

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ