X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady:*

Maud Twoja dostawa właśnie do mnie dotarła- dzięki ;)

Maud11 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mój tata dal wczoraj Klarze do powąchania racuchy z jabłkami.mowie Wam jaka była zdumiona:)

Alicja też lubi wszystko wąchać. :)
    Ależ mi narobiłaś ochoty na racuchy z jabłkami. :D

MartaKD lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu 5w1 i rota, Kubuś śpi :-)
    Na wizycie okazało się, że z racji wady serca (maleńka dziureczka,która prawdopodobnie się juz zrosła - kontrola za 2 tyg, w każdym razie szmeru już pediatra nie usłyszała) Kubuś będzie miał za darmo 3 dawki szczepionki na pneumokoki.

Dziś ważył prawie 6 kg i ma 64 cm długości. Przybrał od oststniej wizyty w miesiąc 650 g, pediatra powiedziała, że nie jest źle, ale mógłby więcej, spowodowane to jest bardzo częstym uleaniem

Z racji ulewania pediatra zaleca wprowadzenie przecierów jarzynowych po skończonym 4 miesiącu, ewentualnie już teraz kleiku raz dziennie.

Rozmawiałyśmy o wytycznych WHO i mówi, że jeśli dziecko dobrze przybiera, to ona zazwyczaj proponuje wprowadzanie pokarmów stałych po skończonym 5 miesiącu, czasem w połowie 6, ale jęśli dziecko dużo ulewa i słabo przybiera to praktkuje wcześniejsze wprowadzenia.

Na przyszłość zaleciła wprowadzanie jarzyn i warzyw w pierwszej kolejności, dopiero jak zacznie jeść jeden posiłek ok. 90 ml warzywno-jarzynowy, poźniej z dodatkiem mięsa to dopiero będziemy myśleć o wprowadzeniu owoców, bo owoce są słodkie i jeśli po nie się najpierw sięgnie to dziecko nie koniecznie będzie chciało jeść warzywa i jarzyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:02

Chanela, magdalenka, Maud11 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w parafi proboszcz bardzo ostrożnie podchodzi do par które biorą ślub i mają małe dziecko bądź kobieta jest w ciąży, bo istnieje "ryzyko" że biorą ślub ze względu na dziecko. A to nie powinno być powodem ślubu. Mamy sąsiadków którzy wpadli młodo, oboje byli w szkole średniej, ona jeszcze była w ciąży kiedy brali ślub. Oczywiście zarzekali się, że to wielka miłość i dziecko tylko przyspieszyło ich decyzję. Proboszcz długo odwlekał decyzję o pobłogosławieniu ich związku. Teraz dziecko ma 4 lata, starają się o unieważnienie małżeństwa. Powód? Ona chciała się rozwijać, poszła do szkoły policealnej, mąż oskarżył ją że w ten sposób zaniedbuje dziecko. Generalnie w takich sytuacjahc wina leży po obu stronach - tak uważam, nie byli gotowi na ślub. Dlatego czasem lepiej żyć bez ślubu kiedy pojawia się dziecko. Przynajmniej nie zamyka to drogi do małżeństwa z inną osobą w momencie rozstania.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ślub w ciąży. :D
    W 5tc. :)

Jak zalatwialismy ślub to oczywiście jeszcze nie byłam w ciąży. Ksiądz się nas pytał czy chcemy mieć dzieci. My powiedzieliśmy że tak że sie staramy o potomka. :) Życzył nam powodzenia. :D
    Dowiedzieliśmy się o ciąży 10 dni przed ślubem. Byliśmy tacy szczęśliwi że zadzwonilismy do księdza się pochwalić. :D Ucieszył się strasznie. :)
    Ale on to jest złoty człowiek. Myśleliśmy że udzieli chrztu Alicji, ale niestety dostał przeniesienie w okolice Bydgoszczy. .

magdalenka, Bogusiar80, Maud11 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepienie odroczone o tydzień.Małej zaczeły wczoraj łzawić i ropieć oczka obydwa i ma zaczerwienione.Pediatra dała kropelki i kazała przyjść za tydzień.Podejrzewamy z mama,że w niedzielę coś załapała.Kazdy ją wyjmował,chciał zdjęcie,ja mówiłam,żeby jej przed kościołem nie wyjmować,bo wiało.Ech...ludzie to nie rozumieją.
    Ja tez czasami mam takie infekcje,że oczy łzawią,czerwone,wirus jakis.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy fajne przygotowanie do ślubu. Wyjechaliśmy na weekend ze spaniem i wyżywieniem i caly piątek, sobota i niedziela mieliśmy spotkania z księdzem i małżeństwem promującym NPR. Było bardzo kameralnie bo zalediwe 4 pary razem z nami. Były różne zadanie, między innymi napisanie listu miłosnego który mieliśmy schować głęboko i odczytac ponownie po 10 latach lub porównywanie swoich partnerów do jakiegoś zwierzęcia, a partnerki do kwiata.

Mamy kp czy podtrzymujecie pierś podczas karmienia?? bo w ddtv mówili że prawidłowo powinno się trzymac pierś dziecku. Ja nie podtrzymuje, mam małe piersi i wydaje mi się, że małemu dobrze się ssie pierś bo nie cmoka tylko ładnie łapie brodawke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:44

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Mam do Was pytanie. Czy myślicie już o jakiś zajęciach dla swoich maluchów typu basen, rytmika i co tam jeszcze jest? Jeśli tak to od kiedy można zacząć takie zajęcia? Nie zrozumcie mnie źle. Nie mam parcia na rozwój osobisty mojej córki, wszystko w swoim czasie. Interesuje mnie Wasze podejście.
    My na basen chcemy iśc w czerwcu.ale nie na zajęcia,tylko sami tak z Klara.A wszelkie grupowe zajęcia,itp to od przedszkola.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ciezko tym dzieciakom chyba sie podniesc- ta ksiazka 1 rok zycia dziecka ma wysokie wymagania co w ktorym miesiacu. przerwaznie czytam ze podnoszenie na rekach torszke pozniej
    tak,ta książka jest hardcorowa:) już wolałam tę część o ciąży.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Mamy kp czy podtrzymujecie pierś podczas karmienia?? bo w ddtv mówili że prawidłowo powinno się trzymac pierś dziecku. Ja nie podtrzymuje, mam małe piersi i wydaje mi się, że małemu dobrze się ssie pierś bo nie cmoka tylko ładnie łapie brodawke.
    ja podtrzymuje czesto,bo mam duże piersi i jeszcze bym dziecko udusiła,hehehe:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Ja tylko mu przytrzymuje w nocy, żeby ładnie zjadł i się nie obudził. W ciągu dnia zazwyczaj nie przytrzymuje.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed ślubem ze sobą nie mieszkaliśmy.Nawet jak mój Tomek przyjezdzał do mnie,to nie moglismy razem spac:)
    A do slubu w ciązy nie chciałam nigdy iść.Jak ja się bałam,że zajdę przed slubem,o masakra:) decyzje o dziecku podjeliśmy 3 lata po ślubie,no ale były 2 poronienia,więc dopiero teraz nam się Klarcia urodziła:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu, mam malego klocuszka... 7 kg :)

jonka91, ania_29, Ewelina88, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:29

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelismy byc ze soba w styczniu 2010, w lipcu juz bylismy zareczeni, slub w czerwcu 2012, a oli pojawil sie dopiero w styczniu

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ja też nie podtrzymuję bo nie mam co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy podejrzewali ciążę bo w 3 miesiące zorganizowaliśmy ślub :)

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ