X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a myślisz że ksiądz myślą nie grzeszy? Przecież seks to naturalna potrzeba każdego człowieka. I może to trochę kontrowersyjne co napisze, ale jeżeli nawet ksiądz żyje czystości to nie wierze że o seksie nie myśli.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:23

201501064565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Magdalenka a myślisz że ksiądz myślą nie grzeszy? Przecież seks to naturalna potrzeba każdego człowieka. I może to trochę kontrowersyjne co napisze, ale jeżeli nawet ksiądz żyje czystości to nie wierze że o seksie nie myśli.

moja kuzynka wyszla z zakonu bo mimo ogromnej wiary nie wytrzymala molestowania przez siostry wiec ja mam na to inny pogląd. bardzo duzo przeszla dziewczyna, ale juz doszla do siebe ( po kilku latach)i oczekuje malenstwa;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    To masz gorzej niż ja. U mnie pobudki są na jedzenie. Skłaniam się ku temu, żeby odpuścić przekładanie Natki do kołyski...
    do poczatku kwietnia tez mialam tylko na jedzenie, a im dalej w las tym gorzej, delikatnie mowiac jestem zalamana :( w dzien jest ok, a nadchodzi noc i boje sie co tym razem oie czeka :( dba chyba o to zeby mi ríe nastepnego dziecka nie chcialo

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci same układają rączki do podparcia na brzuszku? :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może się zgodzi bo kazał przyjść po mszy aby umówić się kiedy może pogadać z chrzestnym.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

w ensie ze lokcie przed ramiona?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Moja nie. Tak dziwnie na boki ma i chyba dlatego nisko głowę trzyma.

zplX18SyZp.gif
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentysta odwołany, bo dziś przyjmuje krócej. Na 16-ą na zebranie. Mam do pogadania nie tylko z tą jędzą wychowawczynią, ale i jedną mamą.Wczoraj Seba wrócił ze szkoły. Czytam sobie notes. O godz 10-58 Michał uderzył silnie Sebastiana w głowę i przewrócił na posadzkę. Na j.ang. Sebastian został wysłany do pani higienistki. Miał czymś posmarowaną głowę, włosy zlepione i sine. Dobrze, ze nie rozcięte. Seba mówi, że na angielskim położył się na ławce i udawał autobota, żeby nikt nie widział, że płacze. Bolała go głowa, na szczęście nie wymiotował. Trochę go bolał brzuch. No i spał prawie trzy godziny w ciągu dnia.
    Kurczę księża mnie wkurzają, bo przesadzają czasami i to bardzo.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    I jak bardzo Tomkowi ropiało to oczko?

Marta, wydaje mi się że dość bardzo :) Tzn. codziennie rano budził się z ropką i pozasychaną łezką dookoła oczka i w ciągu dnia kilka razy też coś się zbierało no i ta łezka. Chociaż wiem że są dzieci które budzą się z zaklejonym oczkiem tak, że nie mogę otworzyć.

Dziś wstaliśmy - ani śladu żadnej ropki. Oby tak zostało. Jeżeli będzie to skuteczne to uważam że to dobry wybór. 5 minut płaczu i po sprawie. Chociaż były dzieci które płakały dłużej. Zauważyłam po tych co wychodziły z gabinetu że im starsze tym bardziej to przeżywało.
    Z tym płaczem to bardziej chodzi o to że dziecko jest unieruchomione i nie może ani przekręcić główki ani ruszać łapkami (jest zawinięte w kocyk), bo na samo oczko dostaje znieczulenie miejscowe w kroplach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Moja to będzie politykiem bo taka poważna cały czas
    M... wrote:
    To mój może iść z Twoją w parze, żeby go rozśmieszyć to trzeba naprawdę się nagimnastykować. Poza tym to co śmieszy rano to wieczorem się już nie sprawdza ;)

Dołączam się z moim Tomkiem-filozofem :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Mój Tomek układa od jakichś 2 tygodni. Wcześniej ręce na boki albo całkiem z tyłu i pozycja "na Małysza" :) Pomagałam mu często i podkładałam tak jak powinny być a one mu się i tak rozjeżdżały. Ale w końcu sam załapał. Chociaż to w cale nie znaczy że polubił brzuszek. Poleży 5-10 minut, przybija gwoździa i się zaczyna wściekać.

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja się kilkukrotnie budziłam w nocy z zastojami. Pierś jak kamień, ból przy ruszaniu ręką. Za każdym razem ten sam schemat: ciepły okład i przystawianie/odciąganie - masaż - zimna zbita kapusta i tak w kółko. Na szczęście nie przerodziło się to nigdy w zapalenie i pokarmu nie straciłam.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś nie układa sam, rozjeżdżają się na boki. muszę mu pomagać i podkładam pod klatke piersiową./

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal ukladam, rozjezdzaja sie ale troche trzyma ta glowe jak chce oczywiscie

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czyli Natalka jakoś nie odbiega umiejętnościami ;)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezko tym dzieciakom chyba sie podniesc- ta ksiazka 1 rok zycia dziecka ma wysokie wymagania co w ktorym miesiacu. przerwaznie czytam ze podnoszenie na rekach torszke pozniej

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2529 2530 2531 2532 2533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ