Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a myślisz że ksiądz myślą nie grzeszy? Przecież seks to naturalna potrzeba każdego człowieka. I może to trochę kontrowersyjne co napisze, ale jeżeli nawet ksiądz żyje czystości to nie wierze że o seksie nie myśli.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:23

201501064565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Magdalenka a myślisz że ksiądz myślą nie grzeszy? Przecież seks to naturalna potrzeba każdego człowieka. I może to trochę kontrowersyjne co napisze, ale jeżeli nawet ksiądz żyje czystości to nie wierze że o seksie nie myśli.

moja kuzynka wyszla z zakonu bo mimo ogromnej wiary nie wytrzymala molestowania przez siostry wiec ja mam na to inny pogląd. bardzo duzo przeszla dziewczyna, ale juz doszla do siebe ( po kilku latach)i oczekuje malenstwa;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    To masz gorzej niż ja. U mnie pobudki są na jedzenie. Skłaniam się ku temu, żeby odpuścić przekładanie Natki do kołyski...
    do poczatku kwietnia tez mialam tylko na jedzenie, a im dalej w las tym gorzej, delikatnie mowiac jestem zalamana :( w dzien jest ok, a nadchodzi noc i boje sie co tym razem oie czeka :( dba chyba o to zeby mi ríe nastepnego dziecka nie chcialo

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci same układają rączki do podparcia na brzuszku? :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może się zgodzi bo kazał przyjść po mszy aby umówić się kiedy może pogadać z chrzestnym.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

w ensie ze lokcie przed ramiona?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Moja nie. Tak dziwnie na boki ma i chyba dlatego nisko głowę trzyma.

zplX18SyZp.gif
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentysta odwołany, bo dziś przyjmuje krócej. Na 16-ą na zebranie. Mam do pogadania nie tylko z tą jędzą wychowawczynią, ale i jedną mamą.Wczoraj Seba wrócił ze szkoły. Czytam sobie notes. O godz 10-58 Michał uderzył silnie Sebastiana w głowę i przewrócił na posadzkę. Na j.ang. Sebastian został wysłany do pani higienistki. Miał czymś posmarowaną głowę, włosy zlepione i sine. Dobrze, ze nie rozcięte. Seba mówi, że na angielskim położył się na ławce i udawał autobota, żeby nikt nie widział, że płacze. Bolała go głowa, na szczęście nie wymiotował. Trochę go bolał brzuch. No i spał prawie trzy godziny w ciągu dnia.
    Kurczę księża mnie wkurzają, bo przesadzają czasami i to bardzo.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    I jak bardzo Tomkowi ropiało to oczko?

Marta, wydaje mi się że dość bardzo :) Tzn. codziennie rano budził się z ropką i pozasychaną łezką dookoła oczka i w ciągu dnia kilka razy też coś się zbierało no i ta łezka. Chociaż wiem że są dzieci które budzą się z zaklejonym oczkiem tak, że nie mogę otworzyć.

Dziś wstaliśmy - ani śladu żadnej ropki. Oby tak zostało. Jeżeli będzie to skuteczne to uważam że to dobry wybór. 5 minut płaczu i po sprawie. Chociaż były dzieci które płakały dłużej. Zauważyłam po tych co wychodziły z gabinetu że im starsze tym bardziej to przeżywało.
    Z tym płaczem to bardziej chodzi o to że dziecko jest unieruchomione i nie może ani przekręcić główki ani ruszać łapkami (jest zawinięte w kocyk), bo na samo oczko dostaje znieczulenie miejscowe w kroplach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Moja to będzie politykiem bo taka poważna cały czas
    M... wrote:
    To mój może iść z Twoją w parze, żeby go rozśmieszyć to trzeba naprawdę się nagimnastykować. Poza tym to co śmieszy rano to wieczorem się już nie sprawdza ;)

Dołączam się z moim Tomkiem-filozofem :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Mój Tomek układa od jakichś 2 tygodni. Wcześniej ręce na boki albo całkiem z tyłu i pozycja "na Małysza" :) Pomagałam mu często i podkładałam tak jak powinny być a one mu się i tak rozjeżdżały. Ale w końcu sam załapał. Chociaż to w cale nie znaczy że polubił brzuszek. Poleży 5-10 minut, przybija gwoździa i się zaczyna wściekać.

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja się kilkukrotnie budziłam w nocy z zastojami. Pierś jak kamień, ból przy ruszaniu ręką. Za każdym razem ten sam schemat: ciepły okład i przystawianie/odciąganie - masaż - zimna zbita kapusta i tak w kółko. Na szczęście nie przerodziło się to nigdy w zapalenie i pokarmu nie straciłam.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś nie układa sam, rozjeżdżają się na boki. muszę mu pomagać i podkładam pod klatke piersiową./

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal ukladam, rozjezdzaja sie ale troche trzyma ta glowe jak chce oczywiscie

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czyli Natalka jakoś nie odbiega umiejętnościami ;)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezko tym dzieciakom chyba sie podniesc- ta ksiazka 1 rok zycia dziecka ma wysokie wymagania co w ktorym miesiacu. przerwaznie czytam ze podnoszenie na rekach torszke pozniej

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2529 2530 2531 2532 2533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ