X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to jadłam miód już dawno, przez kilka dni pod rząd i nic młodemu nie było, dużo miodu jadłam też w ciąży np. do owsinki.
    Z tymi owocami tak się bałam i w sumie matka z teściową mnie zgadały, że chyba zgłupiałam, że będę je jeść i małemu zaszkodzę, ale musze zaczać jej jeść, bo mam na nie takie zapotrzebowanie, że mi się nawetw nocy śnią :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 07:48

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też zaczynam powoli jeść wszystko, choć i tak dużo jadłam, tylko te surówki, warzywa i owoce

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:01

• Melula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, zazdroszczę wam, że możecie jeść już prawie wszystko. Ja na diecie bezmlecznej, Ala, jak zjadłam cokolwiek innego niż zwykle, miała problemy z kupą i czasem z brzuszkiem, szczególnie w nocy. Muszę robić to naprawdę w wolnym tempie i w dużej odległości poszczególnych produktów i składników. Ostatnio miała ból brzuszka po kotlecie schabowym-drobiowym, mimo iż zjadłam tylko jednego i to smażonego niemalże na suchej patelni. Surówki u nas to nadal marchew, marchew z jabłkiem i buraczki. Przy czym z marchwią też ostrożnie, bo zbyt duża ilość powoduje luźne kupy. Ostatnio, jak zjadłam dwie kostki czekolady to Ala dostała krostek na policzku i ma suchą, jak atopowa, plamkę na kolanku. Smaruje emolientem i pomału schodzi, ale mega wolno.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    kasiakra ja tez jem surowe warzywa, nawet wczoraj zjadlam. awokado i czekam czy wszystko ok. Nie jem tylko cytrusow, rzeczy wzdymajacych, fast foodow, nie pije napojow gazowanych. Aha no i z miodem sie jeszcze boje. Uzywanie miodu?
    Codziennie rano na czczo piję wodę z miodem i cytryną.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Super! Zachęciłaś mnie ;) Czy planujesz później taki chlebek dawać malej? Czy od niego zaczniesz wprowadzac gluten?
    Nie myślałam o tym :) Nie wiem, może...

Nuskaw dzięki, zaraz będę obczajać :)

Ja jadłam niemal wszystko. Tylko bigosu i fasolki jakoś mama mi nie chciała dawać ;) Pomarańcze w niewielkiej ilości. Dotąd niedawna nie było żadnych problemów

Nasze noce coś nie chcą być lepsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:26

201501145565.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Taaaaka radość! :D
    zwet14.jpg
    Boskie zdjęcie :)
    Wiki81 wrote:
    Wow Agus super!!! Moja to będzie politykiem bo taka poważna cały czas
    To mój może iść z Twoją w parze, żeby go rozśmieszyć to trzeba naprawdę się nagimnastykować. Poza tym to co śmieszy rano to wieczorem się już nie sprawdza ;)
    kasiakra wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny karmiące piersi czy wprowadzacie już do swojej diety surówki, warzywa? Ja do tej pory jadłam tylko surowe jabłka i banany, gotowane buraczki i marchewkę, strasznie brakuje mi warzyw, jarzyn i owoców, tylko czy to nie zaszkodzi małemu...
    A Wy jak i co jecie?
    Ja w zasadzie jem już wszystko, no może poza rzeczami wzdymającymi. Powoli zaczynam też cytrusy. Miód do serka białego też już jadłam i nic się nie działo.

My zaraz do lekarza się wybieramy z przepukliną pępkową, aby wszystko już było dobrze. Trzymajcie kciuki :)

Wiki81, Agus89 lubią tę wiadomość

201412271856.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to tak jak nasze, mysle ze to przez to ze duzo spi w dzien, ale jak go nie uspie to jest placz, lawent, zawodzenie i po ok. Godzince sam pada

Matko brzuch mnie boli tak sie boje tego szczepienia

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Ania to tak jak nasze, mysle ze to przez to ze duzo spi w dzien, ale jak go nie uspie to jest placz, lawent, zawodzenie i po ok. Godzince sam pada

Matko brzuch mnie boli tak sie boje tego szczepienia

Kochana, a Twój jak śpi? Bo moja się się obudzi, zje i raczej pójdzie spać dalej. Wczoraj poszła lulu po 20, obudziła się po 23. Nakarmiłam, przysnęła na rękach, więc odłożyłam. Obudziła się i zaczęło się kwękanie. Wzięłam ją do łóżka. Trochę zjadła i zasnęłyśmy. O 1:30 przełożyłam do kołyski... Już po 2 znów pobudka na jedzenie. Wzięłam na ręce a ta oczy jak 5zł i uśmiech od ucha do ucha na mój widok. Nie szło karmić, więc znów wzięłam do łóżka. Zjadła, zasnęłyśmy... O 6 budzik mojego kochanego i miałyśmy we dwie po spaniu :/ W zasadzie to i tak jej pora na wstanie, przebranie i godzinną zabawę. Teraz śpi, ale co z tego jak ja mam noc poszatkowaną :/ Do tego kciuk boli, zwłaszcza w nocy jak ręka nie pracuje - ciężko mi ją podnieść z leżenia. Staw kolanowy też zaczął dokuczać :( Nie dość że nieprzytomna jestem w nocy, to jeszcze syczę z bólu :/

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest możliwy nawał po dłuższym okresie karmienia piersią??
    Miałam wczoraj taką sytuacje: po kąpieli małej siedziałam oglądałam tv, cycki miękkie, poszłam spać o 22.30 ok 24 obudziłam się bo mną trzęsło z zimna (wzięłam dwie kołdry i dalej zimno) poczułam jak mnie pali lewa piers i była olbrzymia i twarda jak przy nawale zaraz po porodzie (a od tamtego czasu nic takiego nie wystąpiło) prawa pierś normalna i miekka. Zdarzyło Wam się tak? To kolejny nawał?

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szpitalu krecil sie cale noce, pozniej bylo super bo kapiel 19.30, o 20 juz spal i pobudka ok. 2, jadl na spiocha i o 6 pobudka, a teraz z nocy na noc mam wrazenie ze co raz gorzej, wczoraj po raz pierwszy nie zasnal po kapieli, maz go uspil ok. 22, obudzil sie o 24.30, o 2 krecil sie, wlaczylam mu serce w karuzeli, pomoglo, o 4 jedzenie i pelnia szczescia i aguuu, okielznalam go suszara, padl przed 5, wstal po 6. A w dzien spi lacznie od 5 do 7h ale nie wiem jak mam zrobic zeby nie spal tyle w dzien

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador będzie dobrze:) nie boj się tylko myśl pozytywnie.

blador lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie chciałam Cię urazić moim postem o chustach, zdaję sobie z tego sprawę ile one kosztują, to tylko kwestia upodobań ;) i chusty i nosidła dobre "swoje" kosztują :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kawa absolutnie mnie nie urazilas:) wiec spoko. Jednak niebjestem chustomaniakiem jak te z grup na necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a mierzyłas temperaturę jak miałaś dreszcze? Zazwyczaj wynikają one z gorączki i to nie jest wtedy nawał tylko zapalenie. Ja tak miałam 2tygodnie po porodzie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa myslę, że może to być nawał. Jak nie odciągnęłaś pokarmu o tej porze co pierś była przyzwyczajona to sie naprodukowało więcej.

Ja czasami nie odciągnę i nie dam Hani bo nie chcę albo podam mm to też mam później więcej, ale może nie aż tak dużo. Ja będę karmiła do ukończenia 4 mies, później zobaczę jak wyjdzie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z okolic Kielc widziała na żywo hotel Uroczysko? Na booking ładnie wygląda, a jak jest w rzeczywistości?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador to się z Olkiem bujaliście :/

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Która z okolic Kielc widziała na żywo hotel Uroczysko? Na booking ładnie wygląda, a jak jest w rzeczywistości?
    Wiki jak chcesz to mogę jechać i sprawdzić jak jest w środku. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ