X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to jadłam miód już dawno, przez kilka dni pod rząd i nic młodemu nie było, dużo miodu jadłam też w ciąży np. do owsinki.
    Z tymi owocami tak się bałam i w sumie matka z teściową mnie zgadały, że chyba zgłupiałam, że będę je jeść i małemu zaszkodzę, ale musze zaczać jej jeść, bo mam na nie takie zapotrzebowanie, że mi się nawetw nocy śnią :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 07:48

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też zaczynam powoli jeść wszystko, choć i tak dużo jadłam, tylko te surówki, warzywa i owoce

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:01

• Melula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, zazdroszczę wam, że możecie jeść już prawie wszystko. Ja na diecie bezmlecznej, Ala, jak zjadłam cokolwiek innego niż zwykle, miała problemy z kupą i czasem z brzuszkiem, szczególnie w nocy. Muszę robić to naprawdę w wolnym tempie i w dużej odległości poszczególnych produktów i składników. Ostatnio miała ból brzuszka po kotlecie schabowym-drobiowym, mimo iż zjadłam tylko jednego i to smażonego niemalże na suchej patelni. Surówki u nas to nadal marchew, marchew z jabłkiem i buraczki. Przy czym z marchwią też ostrożnie, bo zbyt duża ilość powoduje luźne kupy. Ostatnio, jak zjadłam dwie kostki czekolady to Ala dostała krostek na policzku i ma suchą, jak atopowa, plamkę na kolanku. Smaruje emolientem i pomału schodzi, ale mega wolno.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    kasiakra ja tez jem surowe warzywa, nawet wczoraj zjadlam. awokado i czekam czy wszystko ok. Nie jem tylko cytrusow, rzeczy wzdymajacych, fast foodow, nie pije napojow gazowanych. Aha no i z miodem sie jeszcze boje. Uzywanie miodu?
    Codziennie rano na czczo piję wodę z miodem i cytryną.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Super! Zachęciłaś mnie ;) Czy planujesz później taki chlebek dawać malej? Czy od niego zaczniesz wprowadzac gluten?
    Nie myślałam o tym :) Nie wiem, może...

Nuskaw dzięki, zaraz będę obczajać :)

Ja jadłam niemal wszystko. Tylko bigosu i fasolki jakoś mama mi nie chciała dawać ;) Pomarańcze w niewielkiej ilości. Dotąd niedawna nie było żadnych problemów

Nasze noce coś nie chcą być lepsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:26

201501145565.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Taaaaka radość! :D
    zwet14.jpg
    Boskie zdjęcie :)
    Wiki81 wrote:
    Wow Agus super!!! Moja to będzie politykiem bo taka poważna cały czas
    To mój może iść z Twoją w parze, żeby go rozśmieszyć to trzeba naprawdę się nagimnastykować. Poza tym to co śmieszy rano to wieczorem się już nie sprawdza ;)
    kasiakra wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny karmiące piersi czy wprowadzacie już do swojej diety surówki, warzywa? Ja do tej pory jadłam tylko surowe jabłka i banany, gotowane buraczki i marchewkę, strasznie brakuje mi warzyw, jarzyn i owoców, tylko czy to nie zaszkodzi małemu...
    A Wy jak i co jecie?
    Ja w zasadzie jem już wszystko, no może poza rzeczami wzdymającymi. Powoli zaczynam też cytrusy. Miód do serka białego też już jadłam i nic się nie działo.

My zaraz do lekarza się wybieramy z przepukliną pępkową, aby wszystko już było dobrze. Trzymajcie kciuki :)

Wiki81, Agus89 lubią tę wiadomość

201412271856.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to tak jak nasze, mysle ze to przez to ze duzo spi w dzien, ale jak go nie uspie to jest placz, lawent, zawodzenie i po ok. Godzince sam pada

Matko brzuch mnie boli tak sie boje tego szczepienia

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Ania to tak jak nasze, mysle ze to przez to ze duzo spi w dzien, ale jak go nie uspie to jest placz, lawent, zawodzenie i po ok. Godzince sam pada

Matko brzuch mnie boli tak sie boje tego szczepienia

Kochana, a Twój jak śpi? Bo moja się się obudzi, zje i raczej pójdzie spać dalej. Wczoraj poszła lulu po 20, obudziła się po 23. Nakarmiłam, przysnęła na rękach, więc odłożyłam. Obudziła się i zaczęło się kwękanie. Wzięłam ją do łóżka. Trochę zjadła i zasnęłyśmy. O 1:30 przełożyłam do kołyski... Już po 2 znów pobudka na jedzenie. Wzięłam na ręce a ta oczy jak 5zł i uśmiech od ucha do ucha na mój widok. Nie szło karmić, więc znów wzięłam do łóżka. Zjadła, zasnęłyśmy... O 6 budzik mojego kochanego i miałyśmy we dwie po spaniu :/ W zasadzie to i tak jej pora na wstanie, przebranie i godzinną zabawę. Teraz śpi, ale co z tego jak ja mam noc poszatkowaną :/ Do tego kciuk boli, zwłaszcza w nocy jak ręka nie pracuje - ciężko mi ją podnieść z leżenia. Staw kolanowy też zaczął dokuczać :( Nie dość że nieprzytomna jestem w nocy, to jeszcze syczę z bólu :/

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest możliwy nawał po dłuższym okresie karmienia piersią??
    Miałam wczoraj taką sytuacje: po kąpieli małej siedziałam oglądałam tv, cycki miękkie, poszłam spać o 22.30 ok 24 obudziłam się bo mną trzęsło z zimna (wzięłam dwie kołdry i dalej zimno) poczułam jak mnie pali lewa piers i była olbrzymia i twarda jak przy nawale zaraz po porodzie (a od tamtego czasu nic takiego nie wystąpiło) prawa pierś normalna i miekka. Zdarzyło Wam się tak? To kolejny nawał?

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szpitalu krecil sie cale noce, pozniej bylo super bo kapiel 19.30, o 20 juz spal i pobudka ok. 2, jadl na spiocha i o 6 pobudka, a teraz z nocy na noc mam wrazenie ze co raz gorzej, wczoraj po raz pierwszy nie zasnal po kapieli, maz go uspil ok. 22, obudzil sie o 24.30, o 2 krecil sie, wlaczylam mu serce w karuzeli, pomoglo, o 4 jedzenie i pelnia szczescia i aguuu, okielznalam go suszara, padl przed 5, wstal po 6. A w dzien spi lacznie od 5 do 7h ale nie wiem jak mam zrobic zeby nie spal tyle w dzien

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador będzie dobrze:) nie boj się tylko myśl pozytywnie.

blador lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie chciałam Cię urazić moim postem o chustach, zdaję sobie z tego sprawę ile one kosztują, to tylko kwestia upodobań ;) i chusty i nosidła dobre "swoje" kosztują :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kawa absolutnie mnie nie urazilas:) wiec spoko. Jednak niebjestem chustomaniakiem jak te z grup na necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a mierzyłas temperaturę jak miałaś dreszcze? Zazwyczaj wynikają one z gorączki i to nie jest wtedy nawał tylko zapalenie. Ja tak miałam 2tygodnie po porodzie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa myslę, że może to być nawał. Jak nie odciągnęłaś pokarmu o tej porze co pierś była przyzwyczajona to sie naprodukowało więcej.

Ja czasami nie odciągnę i nie dam Hani bo nie chcę albo podam mm to też mam później więcej, ale może nie aż tak dużo. Ja będę karmiła do ukończenia 4 mies, później zobaczę jak wyjdzie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z okolic Kielc widziała na żywo hotel Uroczysko? Na booking ładnie wygląda, a jak jest w rzeczywistości?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador to się z Olkiem bujaliście :/

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Która z okolic Kielc widziała na żywo hotel Uroczysko? Na booking ładnie wygląda, a jak jest w rzeczywistości?
    Wiki jak chcesz to mogę jechać i sprawdzić jak jest w środku. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ