X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala też marudna cały wieczór.
    Cyca nie chciała.
    Nic nie chciała.
    Zasnęła mi na rękach.
    Nie wiem o co chodziło.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Byłam na spacerze (czyt. zakupach) ale ciężko było. Wiatr okropny. Musiałam iść na strych po polarowy kombinezon Natki, mój płaszcz i szalik z czapką. :/
    A tak ochoczo te rzeczy wyniosłam z myślą że już ciepło będzie :)

Btw. nie sądziłam że tak trudno jest kupić margarynę do chleba bez śladu mleka...
    Ania ja jak pierwszy raz szukałam spędziłam godzinę w sklepie. Do kanapek omega optima a do pieczenia palma z mlekovity. Polecam grupę na fb mama karmiaca na diecie eliminacyjnej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:21

ania_29 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomina mi sie ten obrazek: Chce spać,ale nie będę spać,chce jeść,ale nie będę jeść.zrobiłem kupę :)

Nuskaw, marrtka, renia83, Anutka, MonisiaK lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na grupie karmienie piersią Wam powiedzą,ze jaka dieta eliminacyjna?!? Przecież nie ważne co się je.Ciemnogród :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta! Daj spokój ja juz drugi dzień mam tego rozhisteryzowanego bobasa z obrazka! Aż mi się płakać chce, nic tylko tłumacze sobie skokiem rozwojowym w 11-12 tygodniu. To jest osobna grupa i w całości nazywa się 'mama karmiaca na diecie eliminacyjnej' i są tam mamy alergików wymieniają się swoimi spostrzeżeniami, zdjęciami wysypek, efektami po odstawieniu alergenów, przepisami i tak dalej. Bez cienia fanatyzmu. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy niechcianych chusteczek w samochodzie. Mąż sobie przeciera plastiki i deskę i jest bardzo zadowolony z efektu :)

A ja dziś przeżyłam masakrę ale już ok. Byliśmy u okulistki z Tomkiem. Specjalistki od zatkanych kanalików, żeby się skonsultować co dalej robić. Przyjechaliśmy a tam mnóstwo dzieciątek i duże opóźnienie. Z gabinetu słychać przeraźliwy płacz i tak za każdym razem jak ktoś wchodził.... Okazało się że ta dr głównie zajmuje się przetykaniem, przyjeżdżają do niej z daleka, i zazwyczaj jak stwierdza że kanalik przetkany to od razu robi zabieg...
    Myślałam że tam zejdę bo czekaliśmy 2 godziny, tyle płaczów się nasłuchałam, dzieci z gabinetu wychodziły spłakane, czerwone, zrozpaczone, niektóre matki tak samo, ja 10 x mówiłam do męża że idziemy stamtąd. Chodziłam w kółko bo nie byłam w stanie siedzieć.
    No i tak jak myślałam Tomek zakwalifikowany do przetkania, mąż został ja wyszłam. Na szczęście dość szybko poszło, Tomuś płakał tylko w chwili zabiegu, jak tatuś wziął na ręce to już było ok. Podobno z noska wyszła masa tych glutków które tam zalegały. Później cycuś i już zapomniał. Teraz cieszę się że to zrobiliśmy, bo już nic nie pomagało (chociaż czy będzie ok zobaczymy za kilka dni).

• Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo.Maruda na maksa.Wczoraj Córka usnela przed druga dziś się szykuje powtórka.Gdybym była na Jej miejscu to już bym spala od 8:-)

relgh371oag5i13h.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią :)
    Ćwiczenia zaliczone, podłoga zamieciona i umyta, śmigam pod prysznic. Jutro rwanie ząbka i zebranie w szkole. Także wybywam na troszkę z domku :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Przypomina mi sie ten obrazek: Chce spać,ale nie będę spać,chce jeść,ale nie będę jeść.zrobiłem kupę :)
    Mamy to! drugi dzień! jest jakiś skok w 10-11 tygodniu? mam nadzieję, że tak. nigdy mnie tak plecy nie bolały, a obiad zjadłam parę minut temu...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam kątem oka ze rozmawiałyscie o rozszerzaniu diety.Tu jest fajna strona, bardzo polecam wszystko fajnie napisane :-)

http://www.1000dni.pl

Ja pewnie zacznę rozszerzać trochę wcześniej bo dokarmiam mm, a przy jego alergii na białko mleka krowiego to dla szczelności jego jelit będzie wskazane redukować porcję tego mleka. Poza tym dziecko nie zje więcej niż łyżeczke a podchodzi się do jednego warzywa czasami i nawet kilka razy wiec to może trwać kilka tygodni zanim tak naprawdę będzie można zastąpić cały posiłek taka papke :-)

A tu blog o rozszerzaniu diety dziecka pisany przez znajoma dietetyczke

http://babyfirstspoon.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:53

renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mowa jest o jakiejś kwocie.ale na pewno można miec umowę zlecenie u tego samego lub innego pracodawcy.poszukaj w Google umowa zlecenie podczas macierzyńskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 03:17

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud my chyba też pójdziemy na to przepchanie,bo masaże pomogły ale nie do końca.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak bardzo Tomkowi ropiało to oczko?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziewczyny karmiące piersi czy wprowadzacie już do swojej diety surówki, warzywa? Ja do tej pory jadłam tylko surowe jabłka i banany, gotowane buraczki i marchewkę, strasznie brakuje mi warzyw, jarzyn i owoców, tylko czy to nie zaszkodzi małemu...
    A Wy jak i co jecie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. :-)
    Kasiakra ja już jem praktycznie wszystko prócz fast foodow i niezdrowego zarcia. Za każdym razem próbowałam czy nie zaszkodzi małej np cytrusy bo uczulaja.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jem wszystkie owoce i warzywa na ktore mam akurat ochote. Jesli chodzi o wprowadzanie ich do diety to z warzywa jadlam normalnie poza papryka, bo po niej maly mial straszne gazy, rozsadzalo mu brzuszek. Teraz o dziwo nic takiego nie ma. Cytrusy jadlam juz poltora miesiaca temu. Najpierw jednego dnia wypilam doslownie 3 lyki swiezo wycisnietego soku z pomaranczy, 2 dni pozniej wypilam wiecej, a po lejnych dniach jadlam juz normalnie. Pozniej jadlam pomelo i mlodemu nic nie dolegalo

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miod jadlam tylko jako skladnik w ciescie. Niedlugo sprobuje normalnie zjesc. Gazowane pilam, ale w malych ilosciach. Bo boje sie ze te cukry zasieja spustoszenie w moim organizmie i waga pojdzie w gore

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela - fotelik z bazą jest poprostu bezpieczniejszy i o wiele bardziej stabilny przy bocznych uderzeniach.

Kasiakra - ja już zaczynam wszystko jeść. :)

Chanela lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2526 2527 2528 2529 2530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ