X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala też marudna cały wieczór.
    Cyca nie chciała.
    Nic nie chciała.
    Zasnęła mi na rękach.
    Nie wiem o co chodziło.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Byłam na spacerze (czyt. zakupach) ale ciężko było. Wiatr okropny. Musiałam iść na strych po polarowy kombinezon Natki, mój płaszcz i szalik z czapką. :/
    A tak ochoczo te rzeczy wyniosłam z myślą że już ciepło będzie :)

Btw. nie sądziłam że tak trudno jest kupić margarynę do chleba bez śladu mleka...
    Ania ja jak pierwszy raz szukałam spędziłam godzinę w sklepie. Do kanapek omega optima a do pieczenia palma z mlekovity. Polecam grupę na fb mama karmiaca na diecie eliminacyjnej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:21

ania_29 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomina mi sie ten obrazek: Chce spać,ale nie będę spać,chce jeść,ale nie będę jeść.zrobiłem kupę :)

Nuskaw, marrtka, renia83, Anutka, MonisiaK lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na grupie karmienie piersią Wam powiedzą,ze jaka dieta eliminacyjna?!? Przecież nie ważne co się je.Ciemnogród :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta! Daj spokój ja juz drugi dzień mam tego rozhisteryzowanego bobasa z obrazka! Aż mi się płakać chce, nic tylko tłumacze sobie skokiem rozwojowym w 11-12 tygodniu. To jest osobna grupa i w całości nazywa się 'mama karmiaca na diecie eliminacyjnej' i są tam mamy alergików wymieniają się swoimi spostrzeżeniami, zdjęciami wysypek, efektami po odstawieniu alergenów, przepisami i tak dalej. Bez cienia fanatyzmu. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy niechcianych chusteczek w samochodzie. Mąż sobie przeciera plastiki i deskę i jest bardzo zadowolony z efektu :)

A ja dziś przeżyłam masakrę ale już ok. Byliśmy u okulistki z Tomkiem. Specjalistki od zatkanych kanalików, żeby się skonsultować co dalej robić. Przyjechaliśmy a tam mnóstwo dzieciątek i duże opóźnienie. Z gabinetu słychać przeraźliwy płacz i tak za każdym razem jak ktoś wchodził.... Okazało się że ta dr głównie zajmuje się przetykaniem, przyjeżdżają do niej z daleka, i zazwyczaj jak stwierdza że kanalik przetkany to od razu robi zabieg...
    Myślałam że tam zejdę bo czekaliśmy 2 godziny, tyle płaczów się nasłuchałam, dzieci z gabinetu wychodziły spłakane, czerwone, zrozpaczone, niektóre matki tak samo, ja 10 x mówiłam do męża że idziemy stamtąd. Chodziłam w kółko bo nie byłam w stanie siedzieć.
    No i tak jak myślałam Tomek zakwalifikowany do przetkania, mąż został ja wyszłam. Na szczęście dość szybko poszło, Tomuś płakał tylko w chwili zabiegu, jak tatuś wziął na ręce to już było ok. Podobno z noska wyszła masa tych glutków które tam zalegały. Później cycuś i już zapomniał. Teraz cieszę się że to zrobiliśmy, bo już nic nie pomagało (chociaż czy będzie ok zobaczymy za kilka dni).

• Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo.Maruda na maksa.Wczoraj Córka usnela przed druga dziś się szykuje powtórka.Gdybym była na Jej miejscu to już bym spala od 8:-)

relgh371oag5i13h.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią :)
    Ćwiczenia zaliczone, podłoga zamieciona i umyta, śmigam pod prysznic. Jutro rwanie ząbka i zebranie w szkole. Także wybywam na troszkę z domku :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Przypomina mi sie ten obrazek: Chce spać,ale nie będę spać,chce jeść,ale nie będę jeść.zrobiłem kupę :)
    Mamy to! drugi dzień! jest jakiś skok w 10-11 tygodniu? mam nadzieję, że tak. nigdy mnie tak plecy nie bolały, a obiad zjadłam parę minut temu...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam kątem oka ze rozmawiałyscie o rozszerzaniu diety.Tu jest fajna strona, bardzo polecam wszystko fajnie napisane :-)

http://www.1000dni.pl

Ja pewnie zacznę rozszerzać trochę wcześniej bo dokarmiam mm, a przy jego alergii na białko mleka krowiego to dla szczelności jego jelit będzie wskazane redukować porcję tego mleka. Poza tym dziecko nie zje więcej niż łyżeczke a podchodzi się do jednego warzywa czasami i nawet kilka razy wiec to może trwać kilka tygodni zanim tak naprawdę będzie można zastąpić cały posiłek taka papke :-)

A tu blog o rozszerzaniu diety dziecka pisany przez znajoma dietetyczke

http://babyfirstspoon.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:53

renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mowa jest o jakiejś kwocie.ale na pewno można miec umowę zlecenie u tego samego lub innego pracodawcy.poszukaj w Google umowa zlecenie podczas macierzyńskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 03:17

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud my chyba też pójdziemy na to przepchanie,bo masaże pomogły ale nie do końca.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak bardzo Tomkowi ropiało to oczko?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziewczyny karmiące piersi czy wprowadzacie już do swojej diety surówki, warzywa? Ja do tej pory jadłam tylko surowe jabłka i banany, gotowane buraczki i marchewkę, strasznie brakuje mi warzyw, jarzyn i owoców, tylko czy to nie zaszkodzi małemu...
    A Wy jak i co jecie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. :-)
    Kasiakra ja już jem praktycznie wszystko prócz fast foodow i niezdrowego zarcia. Za każdym razem próbowałam czy nie zaszkodzi małej np cytrusy bo uczulaja.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jem wszystkie owoce i warzywa na ktore mam akurat ochote. Jesli chodzi o wprowadzanie ich do diety to z warzywa jadlam normalnie poza papryka, bo po niej maly mial straszne gazy, rozsadzalo mu brzuszek. Teraz o dziwo nic takiego nie ma. Cytrusy jadlam juz poltora miesiaca temu. Najpierw jednego dnia wypilam doslownie 3 lyki swiezo wycisnietego soku z pomaranczy, 2 dni pozniej wypilam wiecej, a po lejnych dniach jadlam juz normalnie. Pozniej jadlam pomelo i mlodemu nic nie dolegalo

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miod jadlam tylko jako skladnik w ciescie. Niedlugo sprobuje normalnie zjesc. Gazowane pilam, ale w malych ilosciach. Bo boje sie ze te cukry zasieja spustoszenie w moim organizmie i waga pojdzie w gore

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela - fotelik z bazą jest poprostu bezpieczniejszy i o wiele bardziej stabilny przy bocznych uderzeniach.

Kasiakra - ja już zaczynam wszystko jeść. :)

Chanela lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2526 2527 2528 2529 2530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ