X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mierzyłam temperatury bo tak się trzęsłam że nie chciałam wyjść spod kołdry, już minęło, ale widać że pierś dalej duża, choć już nie jest twarda.

Chanela ja nawet nie wiem ile u mnie jest mleka bo nie odciągam wcale, mała jest z piersią na bieżąco, a z laktatora korzystam czasem przy PP.

Jeśli to zapalenie to mam nadzieję że nie stracę pokarmu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki tu masz opinie i kilka zdjęć:
    http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g274770-d3211953-Reviews-Hotel_Uroczysko-Kielce_Swietokrzyskie_Province_Central_Poland.html

Wiki81 lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zapalenie chyba trzeba ibuprom tak? Tylko mnie nie zlinczujcie jesli cos pokrecilam ;)

Ania ostatnio niestety czesto tak sie bujamy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:40

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciach fajnie wygląda ten hotel. Mąż po porodzie obiecał mi spa itp to może namówie go na ten hotel bo już 3 miesiące minęły i tu nic z obietnic nie ma.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina,widocznie tak świetnie wyglądasz,ze mąż stwierdził że tego spa nie potrzebujesz:)
    Ja w ciąży miałam 2 razy takie napady zimna wręcz cala cierpłam tak sie opatulałam kołdrą.mnie w szpitalu straszyli,żeby nie przeziębiać piersi.wiec Kawcia,cieplejsza bluzeczka Kochana.

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Ania ostatnio niestety czesto tak sie bujamy :(

To masz gorzej niż ja. U mnie pobudki są na jedzenie. Skłaniam się ku temu, żeby odpuścić przekładanie Natki do kołyski...

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata dal wczoraj Klarze do powąchania racuchy z jabłkami.mowie Wam jaka była zdumiona:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa Marta dobrze mówi cieplszejsza bluzka, wczoraj była u mnie sąsiadka i niestety zapalenie zakończyło jej karmienie wiec mam nadzieję to tylko nawał. Ja w nocy tez miałam jak kamień cycka, dalam kostkowi żeby mi ulzyl.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Na zdjęciach fajnie wygląda ten hotel. Mąż po porodzie obiecał mi spa itp to może namówie go na ten hotel bo już 3 miesiące minęły i tu nic z obietnic nie ma.
    w tym hotelu mają dobrą ofertę na weekend majowy 520 zł z wyżywieniem (sniadanie - bufet i obiadokolacja) od os dorosłej za pobyt na 4 dni (3 noclegi). Dziecko pewnie gratis

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania kończy dzisiaj 17 tygodni... Ehhh... jest już taka dorosła. Wg norm nawet gotowa żeby jeść papki. Kiedy to minęło.
    Niedługo pójdzie na dyskotekę 0dj.gif

A wiecie,, że mój Synek ma juz dziewczyne w klasie. Jest w III klasie, co się dzieje???

Ag..., jonka91, Chanela, Ewelina88, MonikaJ, Selene, Maud11, Rybka1, Kawa, Agus89, MartaKD, szpilka, Paula44, Becia81, lwuska55592, rastafanka, MonikaDM lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi polozna i lekarka w szpitalu mówiły że zapalenie powstaje w wyniku np złego przystawiania i złego ssania przez dziecko lub przez długie przerwy w karmieniu. Trzeba wtedy prawidłowo i często dziecko przystawiac i ściągać pokarm żeby się bakteri więcej nie namnożyło i żeby nie stracić pokarmu.

Marta a powiem Ci że na wygląd nie narzekam. Mam już 2kg mniej niż przed ciążą. Jeszcze 3 i będzie równe 50kg czyli mój cel. :) Tylko celulit za cholerę nie chce zniknąć.

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    w tym hotelu mają dobrą ofertę na weekend majowy 520 zł z wyżywieniem (sniadanie - bufet i obiadokolacja) od os dorosłej za pobyt na 4 dni (3 noclegi). Dziecko pewnie gratis
    Akurat w weekend majówy a dokładnie w sobotę mamy chrzest. Więc odpada.
    Tylko Kurde mamy problem bo chrzestny mieszka z narzeczona a ślub mają w czerwcu i ksiądz nie chce się zgodzić. A chciałam być szczera i prawdę powiedziałam. Ma z nim rozmawiać w niedzielę.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo niezle Wiki ale dziwisz sie? taki przystojniacha;)

a my tez mielismy jechac na weekend majowy i jak zapisywalam mlodego na bioderka na 29 to nawet mąż mowil ze zaraz po badaniu pojedziemy do niedziei gdzies.
    wczoraj oznajmia ze 29-30 leci do niemiec i jak wroci to pojedziemy bo on myslal ze weekend majowy to nastepny (??!!) i za nic nie pamieta co sam mowil:/
    wiec szukam czegos ale raczej Wisłą ( Paula hehe szykuj sie na spacer) ustron, szczyrk- te rejony.

w czerwcu leci na 3 tyg do niemiec ( mial w styczniu i tak co chwile sie przesuwa) wiec o ile wyleci pakuje mlodego i jade do Krynicy bo moja mama jedzie tam do sanatorium.

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Akurat w weekend majówy a dokładnie w sobotę mamy chrzest. Więc odpada.
    Tylko Kurde mamy problem bo chrzestny mieszka z narzeczona a ślub mają w czerwcu i ksiądz nie chce się zgodzić. A chciałam być szczera i prawdę powiedziałam. Ma z nim rozmawiać w niedzielę.

dlaczego nie? u mnie powiedzial osoby wolne albo w malzenstwie ( byle nie po rozwodzie)
    nasz chrzestny ma slub w sierpniu a moja sis ma 18 lat i mam nadzieje slubu nie planuje jeszcze;)

mieszkanie jest problemem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dlaczego nie? u mnie powiedzial osoby wolne albo w malzenstwie ( byle nie po rozwodzie)
    nasz chrzestny ma slub w sierpniu a moja sis ma 18 lat i mam nadzieje slubu nie planuje jeszcze;)

mieszkanie jest problemem??
    Nie może być chrzestnym osoba która żyje z nieczystości. Nie można przed ślubem mieszkać razem itp. Chyba że się wyopowiada i do ślubu zachowa czystość. Ale potem ksiądz dodał że jak tylko czasu będzie spał w jednym łóżku z dziewczyna i nic z tego nie będzie to widocznie coś z nim nie tak. Sama już nie wiem o co chodzi temu księdzu, może na jakąś kase liczy.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za koles:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta parafia strasznie przestrzega takich rzeczy. Jak przed ślubem pisaliśmy protokoł i ksiądz się dowiedzial że mieszkamy razem to nakrzyczał na nas i potem dziwnie nas traktował. Już nie śmiał się, nie żartował tylko był bardzo poważny i nie miły. Dla mnie to trochę wszystko przestarzale. Teraz raczej wszystkie pary przed ślubem uprawiają seks. Nie ważne czy mieszkają razem czy nie.

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez osoba żyjąca w konkubinacie nie może być chrzestnym/chrzestną. Ewelina księdzu pewnie chodzi o to że nie ma fizycznej mozliwości aby zdrowy facet nie czuł podniecenia śpiąc w jednym łóżku z dziewczyną. A nawet jeśli fizycznie do nieczego nie dojdzie to grzeszymy myślą, mową i ciałem. Więc jeśli jest zdrowym heteroseksulanym facetem to zgrzeszy myślą.

My po szczepieniu mały krzyczał przeraźliwie !! Znowu były 4 wkłucia i jeszcze raz będą 4. Od powrotu śpi. Pewnie powtórzy się to co było osttatnim razem czyli prześpi 6h obudzi się z krzykiem. Wtedy od razu czopek bo nie mam serca patrzeć jak cierpi.

My też mieszkaliśmy razem przed ślubem, oczywiście nie było to pochwalone ale chyba liczy się fakt, że biorąc ślub chcesz zmienić ta sytuację. Tak by nie żyć dłużej w grzechu.
    Ciekawe co na to wiara Selene...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:23

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mieszkalismy razem na wynajetym, w dowodzie byly inne addresy wiec poprostu podalismy je jako adresy zamieszkania i nie dopytywal;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 2528 2529 2530 2531 2532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ