X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki taka jesteś dziewczęca :)tez rozważałam pracę na uczelni,ale wiedziałam juz,ze będziemy mieli zaraz dziecko i nie chciałam juz brać następnej pracy.
    Chodzę teraz do pracy na 2-3 godzinki dziennie i jest ok:) na ten tydzień juz wolne.Klarcia dziś niespokojna,oczka zaczerwienione.teraz śpi.juz jej nawet nie kąpiemy.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzisiaj pierwszy bunt do cyca.
    Wyginała się przy piersi, krzyczała i płakała. Była głodna bo wpychała piastki do buzi, a cyca nie chciała. :/ Dałam mm w akcie desperacji. Wypiła i zasnęła.
    Mam nadzieję że to jednorazowy wyskok.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania po szczepieniu wiec mu wybaczam, profilaktycznie dalam mu pedicetamol bo w dzien troche marudny byl i wyjatkowo nie spal jak reszta po szczepieniu, wiedzialam ze mam wyjatkowe dziecie, nie wiedzialam ze az tak ;)
    Przyszla ksiazka w paryzu dzieci nie grymasza wiec w nocy bede tulic i czytac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 20:52

relgh3718o9n8rtv.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza pobudka z placzem zaliczona :( odliczam dni do weekendu kiedy maz bedzie sie z nim bujal

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszna momentami ta książka :) spodoba Ci sie:)
    A ja szukam na allegro leżaczka /krzesełka do kąpieli.od lata już chcemy kąpać w normalnej wannie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Hehe wlasnie po :-)

Anutka, ty idź się do męża poprzytulać a nie na forum siedzisz :D

Anutka, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Renia 7 kg? Wow!!!

A swoją drogą to nie wszystkie pokazały fotki swoje. Hop hop poprosimy nagie fotki. Byle nie w trakcie...
    A ja nie pokaze :-) :-) lol

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szukam hustawki-lezaczka-bujaczka z wiadomych powodow do wagi wyzszej niz 9 kg :) macie cos do polecenia? Mamy lezaczek ale tesciowa chce miec u siebie tez, kazala nam wybrac, ona zaplaci, ale damy jej ten z domu bo oli w swoim dlugim zyciu byl u niej 3 razy i to maks 4h wiec nie wiem po co jej, ale jak chce to prosze bardzo

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzimy Cie na fejsie:)
    Ja tez się czuję jak dziewica podczas seksu:)

Wiki81, Anutka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Julii wag ur. 3370 a teraz 5400
    Lena 2790 52 cm teraz 4780 i 59 cm

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:34

isabelle, Ag..., Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mam to samo, wieczorem przejrze bo to co czytam teraz to jakąś masakra. Ale to mam wydrukowane nie wiem skąd.

Ag, faktycznie niezły chaos informacyjny jest wokół tego rozszerzania diety, ale z drugiej strony po co miałyby istnieć gotowe menu na każdy dzień życia dziecka. Trzeba nauczyć się podstawowych schematów - w jakiej kolejności co wprowadzać, że warzywa najpierw, owoce później, że najpierw jednoskładnikowe, potem zupki itd. Przecież nawet jak popełnisz błąd, czegoś nie podasz albo podasz za szybko to Kostek Cię z tego nie rozliczy. Chyba trzeba wyluzować w tym temacie, bo ja też zaczęłam się spinać, a to chyba nie ma co. Zacznę robić tak jak mi intuicja podpowiada, przecież krzywdy dziecku nie zrobię. Chyba :)

Maud11, Ag..., Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju czy dziewczyny kp, Wy też tak jecie i jecie i jecie ???
    Ja jem chyba z 15 posiłków dziennie, ciągle coś muszę mieć pod ręką :/
    Brzuch rośnie. Najmniejszy to miałam 2 tyg. po cc. Teraz od tego jedzenia jest coraz większy, masakra...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Jeju czy dziewczyny kp, Wy też tak jecie i jecie i jecie ???
    Ja jem chyba z 15 posiłków dziennie, ciągle coś muszę mieć pod ręką :/
    Brzuch rośnie. Najmniejszy to miałam 2 tyg. po cc. Teraz od tego jedzenia jest coraz większy, masakra...
    Mi niestety waga stanęła w miejscu przez to ciągłe podjadanie. Na brzuchu oponka była już mniejsza.. Jem zazwyczaj 3 posiłki dziennie, a w międzyczasie a to herbatniki, banan, malutka kanapka, jabłko, biszkopty, co można szybko przygotować i jeszcze szybciej zjeść :P Ostatnio troszkę poszalałam z cukierkami czekoladowymi.. Ale co zrobić, jak jeść się chce :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie z tym rozszerzaniem diety to jakiś ogólny schemat przykładowy mógłby być dla takich zielonych jak ja np.
    To że warzywka na początku to wiem, ale już czym się różni kleik od kaszki i kiedy co i dlaczego to nie :/

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ta jak mówisz Maud. Dzwonilam dziś do kumpeli co ma 2 latka.i pytam co i jak, a ona no wiesz, najpierw to później to i pytam czy np marchewkę na obiad a wieczorem kaszke? Ile razy dziennie marchewkę a ona w odp no to jak chcesz, zależy,:/ wrrrr
    Kurde a moja babcia mi gotowała zupki i miesko wcinalam od 4 MCA i żyje:/
    Jutro poczytam bobovite na spacerze bo dziś padam na ryj:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 21:46

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie ja tez bym jadla zwlaszcza ostatnio,chyba @ sie zbliza.od jutra zaczynam sie ograniczac i cwiczyc zeby jakos wygladac na chrzcinach tak wiec zostalo prawie dwa miechy.Mialam zaczac miesiac temu cwiczyc i co lenistwo i dodatkowe 2 kg.
    Musze was nadrobic co tam u waszych maluszkow i u was. My sie wczoraj wazylismy i maly w rowne trzy tygodnie przybral 400 gram wazy 5530 a urodzeniowa 3350

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to wróciliśmy od lekarza który miał dać zielone światło do szczepień i nie dał. Wątrobę trzeba wyjaśnić, nie ma co się w ogóle spieszyć ze szczepieniami... Owszem trzeba zaszczepić, ale pośpiechu żadnego nie ma. I to żaden problem że Tomek ma 3,5 m-ca i jedyne co miał po szpitalu to drugą dawkę na WZW. Kobieta jest kierownikiem w wojewódzkiej przychodni więc jak ona tak powiedziała to już w ogóle się nie stresuję.
    Zresztą to ciekawe, że żaden lekarz nie chce Tomka puścić na szczepienia, tylko spychologia - kierują do innych lekarzy, nikt nie chce wziąć odpowiedzialności.

Swoją drogą nie wiem co zrobić. Babka przepisała mu Sylimarol i Essentiale Forte. Nie dała żadnych skierowań na badania. Zamiast znaleźć przyczynę to po prostu chce obniżyć te próby. Nie wiem czy dawać Tomkowi te leki czy skonsultować to z innym lekarzem......... :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud skonsultować z innym lekarzem.........

Maud11 lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud kurcze ciekawe dlaczego Tomek ma kiepskie wyniki. Szkoda ze lekarze nie chca znalezc przyczyny. Mam takie glupie pytanie, te leki to odpowiedniki dla dzieci czy dla doroslych tylko mini dawki?

relgh3718o9n8rtv.png
‹‹ 2534 2535 2536 2537 2538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ