X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a my jeszcze nie byliśmy w łóżku od porodu... Wcześniej miałam większe ciśnienie i gadałam i pytałam co się dzieje... I nic, ani prośbą, ani groźbą... Teraz już sama nie wiem nie chce się naprzykrzać... Któraś tak miała?
    Myślałam, że ja będę miała większe opory, ale szybko doszłam do siebie, wszystko się zagoiło, mięśnie kegla ćwiczę w wannie, w sumie nie wiem czy są efekty, ale nie zaszkodzi... :D Ale na razie mój W. nie ma potrzeby... :(

Blanka od wczoraj usypia na raty, przebudza się co chwilę, dobrze, że jak już zaśnie to w nocy śpi raczej bez zmian...

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn kp i kpi, używacie wkładek laktacyjnych? Jak często je zmieniacie? Gdzieś przeczytałam, że należy zmieniać nawet 8 razy dziennie, bo każda kropla może powodować grzybice sutków... Chyba bym zbankrutowała...
    Ja zmieniam codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:12

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Maud kurcze ciekawe dlaczego Tomek ma kiepskie wyniki. Szkoda ze lekarze nie chca znalezc przyczyny. Mam takie glupie pytanie, te leki to odpowiedniki dla dzieci czy dla doroslych tylko mini dawki?
    Dla dorosłych. Nie ma odpowiedników dla dzieci. Musiałabym tabletkę dzielić na pół, sproszkować i podawać z mleczkiem :/
    Malenq wrote:
    Maud skonsultować z innym lekarzem.........
    Tak też zrobię. Jesteśmy pod opieką poradni szpitalnej, tam jest inny lekarz.
    Do tej lekarki poszliśmy bo chcę zaszczepić w LuxMedzie bo tylko tam mają Infanrix DTPa. Ale żeby zaszczepić jakiś lekarz tam musi na to zezwolić. Jakby nie to, to nie wróciłabym do tej babki i nie podała tych leków.
    Takie błędne koło się zrobiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 3razy na dobę zmieniam...

• renia83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no powiem ci że rośnie ten mój klusek jak na drożdżach, czasem jak rano go biorę z łóżeczka to po prostu widzę że jest większy :) a nie je nie wiadomo ile, w dalszym ciągu 120 ml co 2,5-3h w nocy śpi od 21 do 4 (sam się tak poprzestawial na dawny tryb) potem je 7-8 jak mu się wstanie, ubranka powoli odkladam już 68 - muszę w końcu się zmobilizować i powystawiac je na olx bo mam już 2 kartony pełne :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dokładnie ta jak mówisz Maud. Dzwonilam dziś do kumpeli co ma 2 latka.i pytam co i jak, a ona no wiesz, najpierw to później to i pytam czy np marchewkę na obiad a wieczorem kaszke? Ile razy dziennie marchewkę a ona w odp no to jak chcesz, zależy,:/ wrrrr
    Kurde a moja babcia mi gotowała zupki i miesko wcinalam od 4 MCA i żyje:/
    Jutro poczytam bobovite na spacerze bo dziś padam na ryj:/
    Haha.Ag czytam Twój post i ze dzwoniłaś do kumpeli co ma 2 latka.i mysle: Kurde i jak Ty z nia gadałaś :) później przemyślałam,ze dwu latka:)

Ag..., blador lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta:D usmialam się;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Kurcze, a my jeszcze nie byliśmy w łóżku od porodu... Wcześniej miałam większe ciśnienie i gadałam i pytałam co się dzieje...

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn kp i kpi, używacie wkładek laktacyjnych? Jak często je zmieniacie? Gdzieś przeczytałam, że należy zmieniać nawet 8 razy dziennie, bo każda kropla może powodować grzybice sutków... Chyba bym zbankrutowała...
    Ja zmieniam codziennie.
    Nie martw się,my byliśmy raz...mowie,ze czuje się jak dziewica.
    Używam wkładek,nie ma opcji żebym nie używała.zmieniam codziennie.jakoś nie odczuwam potrzeby czesciej.zaraz po porodzie to i owszem.ale teraz nie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Marta:D usmialam się;)
    I mysle jeszcze...jakie Ty masz kumpele:)
    W ogole czasami cos czytam i widzę co innego niż jest napisane :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladki kupuje akuku na allegro,a ostatnio je widziałam w textil market.

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, piszę co rozkminiłam z pomocą wujka google :D

Kaszka to rozdrobnione ziarna zbóż.
    Wzbogacone w witaminy i składniki mineralne = Nie można dać za dużo, żeby dziecko nie przedawkowało witamin.
    Bardziej ciężkostrawne.
    Niektóre kaszki zawierają cukier, trzeba czytać skład!!!
    Zależnie od producenta są różnie urozmaicone, mogą zawierać owoce lub warzywa.

Kleik robi się mąki.
    To praktycznie sama skrobia, więc dostarcza praktycznie samych węglowodanów (energii), witaminy w śladowych ilościach.
    Bardziej lekkostrawna od kaszki.

Obydwa mogą służyć jako zagęszczacze do mleka, żeby dziecko najadło się na dłużej, lub stanowić osobny posiłek.

Podsumowując. Kaszka lepsza bo ma witaminy. Jak dziecko będzie miało zaparcie wtedy kleik :D

Dziękuję, dobranoc. Więcej mój mózg nie jest w stanie ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:33

Chanela, MonisiaK lubią tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam kp które zagęszczały swój pokarm nutritonem, dawałyście papkę łyżeczką czy mieszałyście go z mlekiem i z butli? Bo Kuba dziś nie chciał łyżeczką.

relgtgf6uee8xud8.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    I mysle jeszcze...jakie Ty masz kumpele:)
    W ogole czasami cos czytam i widzę co innego niż jest napisane :)
    bosze myslalam ze tylko ja tak mam :) czesto mi sie zdarza tez przekrecac slowa. Smiejemy sie ze moja glupota po ciazowa zostala :D

MartaKD lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Mam pytanie do mam kp które zagęszczały swój pokarm nutritonem, dawałyście papkę łyżeczką czy mieszałyście go z mlekiem i z butli? Bo Kuba dziś nie chciał łyżeczką.
    ja dawałam łyżeczką.............

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Smiejemy sie ze moja glupota po ciazowa zostala :D

Uffff, już myślałam że tylko mi zostało. Ale spoko, gdzieś czytałam że mózg po porodzie wraca do formy nawet do pół roku :) Więc pół tego czasu już za nami!

Chanela, MartaKD, Rybka1 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Kurcze, a my jeszcze nie byliśmy w łóżku od porodu... Wcześniej miałam większe ciśnienie i gadałam i pytałam co się dzieje... I nic, ani prośbą, ani groźbą... Teraz już sama nie wiem nie chce się naprzykrzać... Któraś tak miała?
    Myślałam, że ja będę miała większe opory, ale szybko doszłam do siebie, wszystko się zagoiło, mięśnie kegla ćwiczę w wannie, w sumie nie wiem czy są efekty, ale nie zaszkodzi... :D Ale na razie mój W. nie ma potrzeby... :(

Blanka od wczoraj usypia na raty, przebudza się co chwilę, dobrze, że jak już zaśnie to w nocy śpi raczej bez zmian...

Ja zmieniam codziennie.
    Jak cwiczysz miesnie kregla ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci juz wyrosly z 68 ? Chetnie odkupie pajace ? Uzywam jako pizamek a nie mam ani jednego, teraz jestesmy na 56-62 zalesy od firmy ubranek

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj dziewczyny rozmawiają o rozszerzaniu diety https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/dieta-naszych-maluszkow-i-jej-rozszerzanie,1560.html

Ag... lubi tę wiadomość

• Docia Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    jestem totalnie glupia z tego zywienia.
    rozumiem ze na poczatek po warzywku- raz dziennie?
    jak z kaszkami? jakies zupki, milion przepisow ae nikt nie poda tego w jakiejs rozsadnej propzycji np tygodniowy schemat jak powinien wygladac:/ co ile razy dziennie. czy jak mu dam warzywko to juz mam nie dawac kaszk albo owocu- ehh trudne to!
    kiedy sie wprowadza sniadanka, obiadki, deserki?

Ja wprowadzam pokarmy od ok. 2,5 tygodnia.
    I u mnie to wygląda tak, że popołudniu gdzieś godzinę po karmieniu mlekiem daje małemu coś do spróbowania. Na początku dawałam po dwie łyżeczki, teraz jak już coś poznał to daje mu tyle ile chce i dzisiaj przykładowo wszamał większą połowe słoiczka. Zawsze potem zapija to jeszcze mleczkiem co mnie cieszy, bo nie chce żeby rezygnował z mleka na rzecz pokarmu stałego, przynajmniej na tym etapie. Przed spaniem daje mu butle z kaszką lub kleikiem do picia wymieszane z moim mlekiem. Do picia kaszek kupiłam specjalne smoki i dobrze mu idzie, nie krztusi się i ładnie je.

Kurcze dziewczyny, tyle piszecie, że ciężko nadrobić, żeby odnieść się do wszystkiego co piszecie. ;)

mhsvqtkf8v59xss2.png

*06.03.2011 - Aniołek Laura (38 tc)
  • blador Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Haha.Ag czytam Twój post i ze dzwoniłaś do kumpeli co ma 2 latka.i mysle: Kurde i jak Ty z nia gadałaś :) później przemyślałam,ze dwu latka:)
    Hahaha :)

Dlugo po szczepieniu utrzymuje sie ta sennosc? W dzien nie dzialalo, ale w nocy... dopiero pobudka nr 1, ostatni raz tak spal jak mial miesiac

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Czy wasze dzieci juz wyrosly z 68 ? Chetnie odkupie pajace ? Uzywam jako pizamek a nie mam ani jednego, teraz jestesmy na 56-62 zalesy od firmy ubranek
    Anutka,na fejsie sa różne grupy gdzie sprzedają tanio ciuszki.

Anutka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ