X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Pisałyscie wczoraj o seksie. To ja się pochwałę że u nas zawsze było ok ale teraz jest o wiele lepiej. U nas dziecko wszystko zmieniło do góry nogami w każdej dziedzinie ale na plus. :)

Anutka Marta dobrze radzi. Poszukaj na fb różnych grup z rzeczami dla dzieci. Moj mąż wczoraj kupił 4reklamówki ubranek na 68. Połowa z matkami a druga może raz ubrana. Wszystkie ze Smyka, hm i ff. Liczyłam wczoraj to bodziakow, spodni, geterek, pajaców i czapeczek jest po ok 20 sztuk każdego. Do tego trochę sukienkę, bluz i bluzeczek. Zapłacił tylko 100zł. Laska ma dziewczynkę która ma rok i ma spakować reszta ubrań jak będzie mieć czas i obejrzymy i kupimy co nam się będzie podobc. A naprawdę fajne rzeczy nowe lub prawie nowe .

Anutka lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Pisałyscie wczoraj o seksie. To ja się pochwałę że u nas zawsze było ok ale teraz jest o wiele lepiej. U nas dziecko wszystko zmieniło do góry nogami w każdej dziedzinie ale na plus. :)

mnie czasem zaboli jeszcze ale ogolnie tez stwierdzam, ze jest na plus;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja jak piore np biale to swoje dorzucam zeby nie prac osobno tego samego tak naprawde i tylko z tego względu;)

U nas to te ciuchy się mnożą w koszu do prania chyba :D Bo co zrobie białe, to znów pełno, a w między czasie ciemne, ciuszki Blanki i suszara stoi prawie non stop :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Laski moje,bierzecie ciuszki dzieciaczkow nadal w dzieciaczkowych plynach i proszkach?
    Tak mam duży proszek jelpa (dopiera każdego kupsztala bez wcześniejszego namaczania - polecam)i do tego koncentrat do płukania Bobini baby z rossmana i razem z Jasia ciuszkami pirę też moje i męża ale tylko jasne. Do roku czasu planuję prać w proszku dla dzieci z tym że teraz kupię już chyba lovelę bo tańsza, płyn tez jakiś tańszy bo skóra małego nie potrzebuje już aż takiej ochrony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:40

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    noc po szczepieniu w miare, choc byl problem z zasnieciem, humor tez poki co nienajgorszy za to tym razem jest zaczerwienienie w miejscu wklucia ostatnio nie bylo

tak pierzemy wciaz mam jeszcze ogromne ciazowe zapasy loveli proszkow i plynow wszelakich

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie po cc ale boli.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    U nas to te ciuchy się mnożą w koszu do prania chyba :D Bo co zrobie białe, to znów pełno, a w między czasie ciemne, ciuszki Blanki i suszara stoi prawie non stop :D

dovrze ze teraz ja moge na balkon wystawic bo mniej wiecej taki sam tryb mamy;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ubranek- ja zostawiam wszystko dla potomnych;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ale na plus w Twoich odczuciach, czy częstotliwości, czy ogólnie bliskości waszej?

To tylko u mnie taka kaszana...??!! :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mnie czasem zaboli jeszcze ale ogolnie tez stwierdzam, ze jest na plus;)
    Mnie też trochę blizna boli czasem. Rozmawiałam z mężem o tym wczoraj i doszliśmy do wniosku że teraz jest lepiej bo po pierwsze ja się czuje bardziej kobieco przez to że urodziłam dziecko. A po drugie on mówi że też teraz go jeszcze bardziej pociągam bo tym co widział na porodzie. Niektórych mężczyzn po takich doświadczeniach jak znaczenie jak główka wychodzi itp odpycha a u nas jest na odwrót.

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ale na plus w Twoich odczuciach, czy częstotliwości, czy ogólnie bliskości waszej?

Wszystko na plus. Tylko ja czasem już zmęczona jestem po całym dniu a mąż wtedy ma ochotę. No ale jakoś daje radę. :p Trochę mi głupio teraz pisać o takich rzeczach jak się na fb widzimy. :)

Ag..., MonisiaK lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia u mnie np czestotliwosc raczej taka sama, bliskosc napewno na plus ale moje odczzucia sie poprawiły- nie to ze wczesinej bylo niedobrze ale teraz jest lepiej- nie wiedzialam ze moze byc lepiej;) mąż tez mowi ze jest teraz super.
    a balam sie jak cholera tego ze nic nie bede czula po porodzie;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde my we wtorek mamy szczepienie. A że koniecznie chciałam do pediatry do której chodził mój mąż bo dużo osób ją chwali to dopiero o 17.45 i się zastanawiam czy to nie zapozno. Pewnie całą noc nie będę spać.

Dziecko śpi, czas na kawę i śniadanie a potem jakiś makijaż i na spacer. :)

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a co do ubranek- ja zostawiam wszystko dla potomnych;)
    Ja te pierwsze oddaję dla znajomej w ciaży bo są uniwersalne. Ale obecnie te za małe odkładam dla siebie bo mam przeczucie że drugi też będzie chłopak.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Wszystko na plus. Tylko ja czasem już zmęczona jestem po całym dniu a mąż wtedy ma ochotę. No ale jakoś daje radę. :p Trochę mi głupio teraz pisać o takich rzeczach jak się na fb widzimy. :)

Rozumiem ;)

Choć nie ma się czego wstydzić, wszyscy wiemy jak nasze pociechy się poczęły ;)

Mój poród był mega ekspresowy, myślałam, że urodzę na korytarzu, 20 minut i była na świecie, także mój W. nie miał za bardzo co obserwować i czym się przerazić czy coś... A jednak posucha dalej trwa, mimo, żę już rozmawiałam pytałam itp...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 4 kolezanki na maj;) ale jakbym miala jesszcze raz robic wyprawke to bym oszalala chyba wiec zostawiam jak leci. po 3 dziecku bede mogla oddac komus;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy miesiące temu o tej godzinie skakałam na piłce i proponowałam mężowi gaz bo fajna faza po nim. :) o 10.00 poczułam jakby mi coś pękło w brzuchu, wstaje, krzycze że chyba mi dziecko wypadło a to tylko wody odeszły. :) Potem okropny ból a o 11.40 całowałam ta moją mała paskude.:) Kurcze już 3 miesiące. :)

Ag..., magdalenka, jonka91, Agus89, MonisiaK, Wiki81, Viv78, Kawa, MonikaJ, isabelle, rastafanka, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Nie wiem jak to opisać :D

zaciskam "pipkę" wraz z "pupką" :D i przytrzymuje przez co najmniej 10 sekund i znowu :) Musisz czuć, że Ci się wszystko razem zaciska :P

Kawa wiem co czujesz...My mamy 23 szczepienie, ale jak pomyśle jak mała płakała za pierwszym razem, to aż mnie ściska w sercu...Jakby ją ze skóry obdzierali... :(
    Aaaa rozumiem :-). I ile razy powtarzasz ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Nie tylko, u mnie zmeczenie bierze gore. A poza tym zle sie czuje z waga ciezka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:01

relgh3718o9n8rtv.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    tak.
    Tak, chce do roku :-) chodzi o pranie ubranek w loveli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:54

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ