X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Rozumiem ;)

Choć nie ma się czego wstydzić, wszyscy wiemy jak nasze pociechy się poczęły ;)

Mój poród był mega ekspresowy, myślałam, że urodzę na korytarzu, 20 minut i była na świecie, także mój W. nie miał za bardzo co obserwować i czym się przerazić czy coś... A jednak posucha dalej trwa, mimo, żę już rozmawiałam pytałam itp...
    Monisia ale jak on to tłumaczy? Może on nadal się boi.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po porodzie też lepiej ! nie czestotliwość bo ja czesto jestem zmeczona po całym dniu, ale nie boję się już niektórych pozycji (mimo że miałam cc to mam wrażenie że jestem, tam bardzej...elastyczna) i dzięki temu mam odwagę na to, żeby w łóżku było troche śmielej i odważniej. I jesli juz do czegoś dochodzi to chyba trwa dłużej - ale w dobrym znaczeniu.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmeczenie to faktycznie najwiekszy problem obecnie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej ze oli wstaje w nocy tak czesto :/

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Nie powiedziałabym ;)
    Przynajmniej pierwsza pobudka o 24 a nie 23 i musiałam na 2 razy karmić (czyt. z 2 piersi), bo zaczęła kwękać po odłożeniu. Następna pobudka 3:30 i już wtedy wylądowała w naszym łóżku. Trzecia coś po 5. Wstałyśmy z wyra o 7:45 :) Natalka spędziła 12h w jednej pieluszce ;)
    Gdybym miała karmić, odkładać do kołyski i ją lulać to by tak dobrze nie było.
    Malutko spała w dzień, dużo jadła w nocy a i tak bez rewelacji.

Termometr już pokazuje 17 stopni. Zapowiada się ciepełko :)
    Aniu, a jaka temperaturę i wilgotność utrzymujecie w domu? Bo u mnie było tak, że Tymek zasypia o 21 i pierwsza pobudka o 2-3. Pojechaliśmy do rodzicow i tu zonk bo budzil się już koło 24. I tak cały tydzień. Nie wiedziałam o co chodzi. Po tygodniu jakoś robiliśmy pranie i w mieszkaniu zrobiło się mega wilgotno i wtedy znowu spał 6h. Potem skręciłam kaloryfer i rozwiesilam mokre ręczniki. Jak wróciliśmy do krk to tez wszystko było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:15

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja w sumie po cc ale boli.
    Też mialam cc, i nadal boli. Z każdym razem już trochę mniej. Bardziej cieszy mnie to co jest przed, ze maż ma na mnie ochote i go podniecam, i ta gra wstępna niż sama penetracja. Wstep jest dla mnie, a finish dla chłopa. :-)

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ok. 20 stopni (choć przeważnie chyba bliżej 19). W sypialni mamy najchłodniej. Jak biorę Natalkę to ma rączki jak sopelki.

U nas też posucha. Moje libido jest bliskie 0 i coś innego mi wciąż zaprząta głowę

Idziemy do ogrodu. Matka w końcu musi ogarnąć "rabatkę" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:23

201501145565.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Aaaa rozumiem :-). I ile razy powtarzasz ?

Ja to z 50 razy, zależy ile mam czasu, staram się jak najwięcej, ale zaczynasz od mniejszej ilości powtórzeń. Ważne, żeby robić to codziennie.

blador wrote:
    Nie tylko, u mnie zmeczenie bierze gore. A poza tym zle sie czuje z waga ciezka :(

Zmęczenie, zmęczeniem, al raz na jakiś czas można podziałać, np w piątek, wtedy w weekend tatusiowie są w domu, można troszkę odespać...

Ewelina, on nie za bardzo chce o tym gadać, najczęściej słysze, że w TYM WIEKU (!!!) to już się mniej chce... Jest ode mnie 8 lat starszy, w tym roku będzie miał 36 lat.
    To skąd są te kryzysy wieku średniego ja się pytam :D :D :D Że chłopy sobie znajdują młodsze dupy... A on ma młodszą i co :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia- zrob klimat jakiegos wieczoru i postaw go przed faktem (hehe...w tym kontekscie to mozna dwojako zrozumiec)

ja np ostatnio poszlam do wanny, mąż mi przyniosl głosnik do lazienki, swieczki ( kupil sobie na wifi bezprzewodowy glosnik i go przenosi i puszcza ze spotify muzyke wszedzie)
    zebym sie zrelaksowala...no to leze i leze w tej wannie, wychodze a tam wszystko pieknie i tekst " myslalam ze sie utopilas juz":) ojj bylo jak na randkach daaawno temu;)

Wiki81, szpilka, Ewelina88, MonisiaK lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie posucha na maksa, bo jakoś mi " nie po drodze," ... I wcale mi to nie przeszkadza....a mąż??? Nie wiem, nie naprasza się jakoś szczególnie...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania, to mam zapas dzidziusia i lowelli wiec wszystko w tym piorę, nawet nasze ubrania i pościel. Z serduszkowaniem nie mam problemu, poza zmęczeniem. Weekendy są bardziej owocne.
    Ag widzę ze rozplanowane masz wszystko przed chrztem. Ale mama musi byc piekna!!!
    Ja podjechałam do pracy, ale wszystko tak gra, zaległości żadnych, wiec siedzę teraz u fryzjera. Jak jazda pi porodzie mam ochotę na zmianę, ale nie ścinam, tylko robię rude refleksy. Ciekawe czy wyjdą bo bez rozjaśniania.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki no wszystko mam rozplanowane poza ogromną zimą na wardze ktora nie chce zniknąc!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pojawiły się okropne prosaki w okolicach oczu...w ogóle chyba hormony znowu działają bo i pryszcze przed @ wróciły. A taką piękną cerę miałam szczególnie w 2 i 3 trymestrze ciaży i zaraz po porodzie.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiki no wszystko mam rozplanowane poza ogromną zimą na wardze ktora nie chce zniknąc!
    Koleżanka zawsze ma z tym problem. Ostatnio kupił jakis plyn w aptece na to a nie plasterki i podobno szybciej jej zeszlo. Mam w domu taki prąd jak używają kosmetyczki na twarz i tam jest napisane, że na opryszczkę tez dobry. Może jak będziesz u kosmetyczki na brwiach,to poproś żeby Ci zrobiła

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A u mnie pojawiły się okropne prosaki w okolicach oczu...w ogóle chyba hormony znowu działają bo i pryszcze przed @ wróciły. A taką piękną cerę miałam szczególnie w 2 i 3 trymestrze ciaży i zaraz po porodzie.
    Z tym to nic nie zrobisz. Trzeba to igłą przekłuwać.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Koleżanka zawsze ma z tym problem. Ostatnio kupił jakis plyn w aptece na to a nie plasterki i podobno szybciej jej zeszlo. Mam w domu taki prąd jak używają kosmetyczki na twarz i tam jest napisane, że na opryszczkę tez dobry. Może jak będziesz u kosmetyczki na brwiach,to poproś żeby Ci zrobiła

ale ta kosmetyczka to taka w bloku tylko paznokcie i henna;) moja taka z salonu z prawdziwego zdarzenia jest na macierzynskim:( przejde sie do apteki chyba jeszcze bo po plasterkah jest gorzej niz bylo

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Z tym to nic nie zrobisz. Trzeba to igłą przekłuwać.
    wiem, najgorzej się za to zabrać.

Czy któraś ma tą oliwkę Corine de farm z gemini ?? wczoraj wypórnbowałam na sobie i ma zapach identyczny jak te perfumy Pani Walawska...nie wiem jak tym małego wysmaruje jakoś dziwnie mi będzie pachniał.

Pogoda dziwna ale i tak wyjdę bo nie chce się w domu siedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... Olejek z drzewa herbacianego na wacik i do zimna przykładać, zniknie....

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza? Podbijam bo znikamy z pierwszej strony.

Ag..., szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki pewnie spacerki. My też zaraz się zbieramy :)

Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ