*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Dziewczyny tak piszecie o rozszerzaniu diety,ze mam wyrzuty sumienia,ze chce dopiero dac cos po skończonym 5miesiacu.
-
MartaKD wrote:Dziewczyny tak piszecie o rozszerzaniu diety,ze mam wyrzuty sumienia,ze chce dopiero dac cos po skończonym 5miesiacu.
Marta, nie masz powodu do wyrzutów sumienia, dajesz córci to co najcenniejsze - Twoje mleczko. Gdybym ja karmiła samym swoim mlekiem to nie wprowadzałabym nic do 6 miesiąca z pewnością.
A wyrzuty to mam ja, że nie daję rady wyprodukować tyle mleka żeby starczyło Wiktorkowi.
Także ciesz się Kochana, bo córcia teraz nic lepszego nie mogłaby od Ciebie dostać -
blador wrote:Hahaha
Dlugo po szczepieniu utrzymuje sie ta sennosc? W dzien nie dzialalo, ale w nocy... dopiero pobudka nr 1, ostatni raz tak spal jak mial miesiac
U mnie senność po szczepieniu trwała 2 dni, pobudki jedynie na karmienie były. Po drugim szczepieniu też myślałam, że tak będzie a było wręcz przeciwnie - przerażający płacz i podanie czegoś przeciwbólowego. -
MonisiaK wrote:Mam jeszcze pytanko do dziewczyn kp i kpi, używacie wkładek laktacyjnych? Jak często je zmieniacie? Gdzieś przeczytałam, że należy zmieniać nawet 8 razy dziennie, bo każda kropla może powodować grzybice sutków... Chyba bym zbankrutowała...
Ja zmieniam codziennie.
Od czasu gdy jestesmy tez na fb, to trudno mi okarnac i forum i fb zwykle na forum jestem dzien do tylu.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Hej!
W końcu pospałam
Tak rozmawiacie o rozszerzaniu diety a ja dopóki mnie ten temat nie dotyczy to nie zaprzątam sobie nim głowy. Po co sobie głowę obciążać jak można to zrobić za 2 miesiąceM..., MartaKD, Ewelina88, Agus89, Rybka1 lubią tę wiadomość
-
Chanela wrote:Aniu czy w końcu są rzadsze pobudki?
Przynajmniej pierwsza pobudka o 24 a nie 23 i musiałam na 2 razy karmić (czyt. z 2 piersi), bo zaczęła kwękać po odłożeniu. Następna pobudka 3:30 i już wtedy wylądowała w naszym łóżku. Trzecia coś po 5. Wstałyśmy z wyra o 7:45 Natalka spędziła 12h w jednej pieluszce
Gdybym miała karmić, odkładać do kołyski i ją lulać to by tak dobrze nie było.
Malutko spała w dzień, dużo jadła w nocy a i tak bez rewelacji.
Termometr już pokazuje 17 stopni. Zapowiada się ciepełko
-
Docia wrote:Ja wprowadzam pokarmy od ok. 2,5 tygodnia.
I u mnie to wygląda tak, że popołudniu gdzieś godzinę po karmieniu mlekiem daje małemu coś do spróbowania. Na początku dawałam po dwie łyżeczki, teraz jak już coś poznał to daje mu tyle ile chce i dzisiaj przykładowo wszamał większą połowe słoiczka. Zawsze potem zapija to jeszcze mleczkiem co mnie cieszy, bo nie chce żeby rezygnował z mleka na rzecz pokarmu stałego, przynajmniej na tym etapie. Przed spaniem daje mu butle z kaszką lub kleikiem do picia wymieszane z moim mlekiem. Do picia kaszek kupiłam specjalne smoki i dobrze mu idzie, nie krztusi się i ładnie je.
Kurcze dziewczyny, tyle piszecie, że ciężko nadrobić, żeby odnieść się do wszystkiego co piszecie.
wprowadzilas jednoczesnie kaszke i to cos do sprobowania? rozumiem ze to warzywko, tak? czy kaszke po jakims tygodniu od warzywka? -
U mnie cieplutko, ok poludnia idziemy na spacerek a pozniej przyjezdz moja mama z sis i tez pojdziemy. O 17 mam pazurki i brwi, w sobote fryzjera i na chrziny bedzie jak znalazl;) dzis ma bc 17 st a jutro juz 12 i deszcz:(
na chrzciny oczywiscie zimno:/
moje dziecko poszlo spac o 8, dotankowalam po project runway i spal do 5, zjadl na spiocha i spal do 8.30:DWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:12
-
nick nieaktualny
-
Anutka wrote:Jak cwiczysz miesnie kregla ?
Nie wiem jak to opisać
zaciskam "pipkę" wraz z "pupką" i przytrzymuje przez co najmniej 10 sekund i znowu Musisz czuć, że Ci się wszystko razem zaciska
Kawa wiem co czujesz...My mamy 23 szczepienie, ale jak pomyśle jak mała płakała za pierwszym razem, to aż mnie ściska w sercu...Jakby ją ze skóry obdzierali...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:30