X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Chanela no właśnie, to mogła się już nie przyznać, a nie przed wszystkimi na głos się chwali. Tak zawsze jest "daj dłoń to będą chcieli całą ręke"
    Mogla powiedziec, ze miesiąc temu zarezerwowała

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba potwierdza się u nas skaza. Liszaje zaczęły się delikatnie łuszczyć

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wiele rzeczy załatwiam sobie pi znajomości,pól miasta przychodzi do mojej szkoły językowej i stad znam tyle osób,ale wręcz sie nie przyznaje,ze ktoś coś mi zalatwil.no ale sa ludzie i trepy:)
    Juz po spacerku.Siostre męża chyba troche ruszylo sumienie,bo przyslala prezent na chrzest.kolczyki i łańcuszek.bardzo ładne,przyznaję.ale nie przyjechała.

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora mnie zadziwia... nauczyla sie ciumkac swoja dolna warge, tak smiesznie ja wciaga :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Moja cora mnie zadziwia... nauczyla sie ciumkac swoja dolna warge, tak smiesznie ja wciaga :)

Moj to samo robi z gorna :)

Ewelina88, Anutka lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, spróbuj poćwiczyć z małym 15-30min dziennie przez miesiąc, zobaczysz jakie efekty będą!
    aha!
    nie pamiętaj czy nie było jakiejś nowelizacji przepisów, ale było tak:
    §20. ust. 9. W wyjątkowych przypadkach rada pedagogiczna może postanowić o powtarzaniu klasy przez ucznia klasy I-III szkoły podstawowej na wniosek wychowawcy klasy oraz po zasięgnięciu opinii rodziców (prawnych opiekunów) ucznia.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 12.00 - wiatr wieje strasznie, ale ciepło więc z koleżanką umówiłam się na długi spacer. Wzięłam sobie coś do picia i jedzenia a Małej mleko w cycku i na wszelki wypadek w butli. Przeszłyśmy kawałek a tu deszcz i dupa ze spaceru. Na szczęście córcia śpi a ja kawę pije.:)

Magdalenka u nas tez szczepionki kupuje się w przychodni wiec nie muszę nigdzie latać.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście,najpierw musi być rozmowa z rodzicem.Jest jeszcze trochę czasu,wiec jak poćwiczycie na pewno będzie poprawa.
    A co do powtarzania klasy,to czasami sami rodzice chcą,żeby ich dziecko zostało,bo teraz przy tych 6latkach sobie wiele dzieci nie radzi.
    Ja jestem za tym,żeby 6latki szły do szkoły pod warunkiem,że zmieni sie troche plan nauczania i przede wszystkim podejscie nauczycieli.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, byłam dzisiaj z małą w przychodni - miałyśmy szczepić kolejną dawką prevenerau, ale Ala ma lekki katar i lekarka zgodziła się przesunąć szczepienie o tydzień. Porozmawiałam z nią przy okazji o rozszerzanie diety - to starsza pediatra z dużym doświadczeniem. Powiedziała, że mogę już podawać małej warzywka - na takiej zasadzie jak tu wyżej rozmawiałyśmy, a co do kaszek to ona jest zdania, że nie powinno się dodawać kaszki do mleka i dawać dziecku w butelce. Dziecko powinno się przyzwyczajać do jedzenia kaszki łyżeczką, bo dzięki temu nie będzie miało potem problemu z jedzeniem np. krupniku czy w ogóle kaszy. Radzi też podawać różne rodzaje kasz - mannę, ryżową itd, żeby przyzwyczajać do różnych smaków. Ustaliłam z nią, że na początek zacznę podawać pojedyncze warzywa stopniowo zwiększając porcje i wprowadzając kolejne warzywka, do tego po pół łyżeczki manny ugotowanej na wodzie, żeby wprowadzić małe ilości glutenu (całość zamiast jednej porcji mleka w porze obiadowej), następnie po jakiś 3 tygodniach zacząć dawać małej kaszkę na mleku lub bezmleczną (jaką chcę i jak chcę) łyżeczką zamiast drugiego mleka w ciągu dnia (na drugie śniadanie) a w porze obiadowej warzywka + pierwsze mięska (słoiczki po 5 miesiącu), a stopniowo po obiadku podawać pierwsze najmniej słodkie owoce (np. jabłka). Ilość dobowa mleka mm po rozszerzeniu w ten sposób diety nie powinna jej zdaniem przekroczyć 600 ml (duże ilości mleka mogą zbytnio obciążać organizm), ale też nie powinno się ograniczać zbytnio mleka, czyli mniej więcej za miesiąc zastąpię jedną porcję mleka kaszką a drugą porcję obiadkiem i owocem. Reszta dnia bez zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:46

magdalenka, Ag..., Maud11, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody spi od czasu jak wyszlismy na spacer czyli 10.30, na spiocha wyjelam go z wozka, rozebralam, obudzil sie na sekunde na jedzenie i zasnal w pozycji do odbicia, a ja przeczytalam juz 120str. I zgodnie z rada z ksiazki wierze ze mimo wszystko bedzie spal w nocy :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:

Moja też ciumka i czasem niby przypadkiem plunie śliną :D
    Będzie łobuziara...

Ewelina88, Anutka lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka odparzyla sobie otworek w dupce to znaczy dookola niego. Co na to poradzic ? Mama pofpowiada zeby na zmiane bephanten i puder i czesciej zmieniac pieluszki. Zmieniamy po kapieli ok 20 i fo rana spi w nim bo budzi sie ok 7 rano

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, Ala już czuje się lepiej. Przespała ładnie w nocy. Uśmiecha się i gaworzy. Jak nie zwracam na nią uwagi to zaczepia poprzez "eeeeee" i się w głos śmieje. Rozkoszna jest. Wróciło moje zdrowe dziecko. Tylko kupki jeszcze rzadkie, ale znów pewnie coś zjadłam co mialo mleko, a nie doczytałam.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    I jak Delka lepiej spala?

Super, obudziła się po 3 na cyca :)

blador lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Super, obudziła się po 3 na cyca :)
    A wczesniej o ktorej wstawala? Wypytuj tak bo nasze noce nie sa za ciekawe, a i olek kawal chlopa i tez bije sie z myslami czy mu juz nie dodac

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    A wczesniej o ktorej wstawala? Wypytuj tak bo nasze noce nie sa za ciekawe, a i olek kawal chlopa i tez bije sie z myslami czy mu juz nie dodac

Zazwyczaj budziła się miedzy 12-1 ;) więc 2h to jak prezent :D

blador lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:09

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela do ciepłego mleka mm ok-40st dodaję mieszam i gotowe ;) nie trzeba gotować wystarczy użyć wody przegotowanej :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też strasznie wieje ale spacer zaliczyłam. Zrobiłam 6,5km i zmarzłam okropnie. Ale przynajmniej Alicja się wyspała. :) Macierzyństwo jest pełne poświęceń. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 14,30 do 16 na spacerze mała ubrana w body bezrękawnik, bluzke dł rękaw i bez czapeczki, bez kocyka- było tak ciepło!

‹‹ 2540 2541 2542 2543 2544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ