*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaJ wrote:Dziewczyny co można brać na przeziębienie przy kp? Rozłożylo mnie że hej, ból głowy gardła i ogólne złe samopoczucie.
Dziewczyny, nie chcę być złośliwa, ale takie tematy jak ten i wiele podobnych były na forum wałkowane już pierdyliard razy. Na prawdę chcecie co kilka tygodni wałkować te same porady i te same tematy? Macie jeszcze cierpliwość, by ciągle pisać o tym samym? Przecież to już było obgadane wzdłuż i wszerz, a na forum mając osobne wątki na takie problemy łatwo do tych informacji powrócić. Tu wpada wszystko do jednego wora, nikt nie ma tyle czasu, żeby cofać się o setki stron wstecz i szukać konkretnych odpowiedzi, więc co chwila pada to samo pytanie... Męczy mnie to.
Wyżej Selene napisała, że tu jest lepiej, bo na odpowiedź czeka się krócej. No ok, to zależy Wam, żeby odpowiedź była byle szybko czy żeby w kilka dni, w różnych odstępach czasu odpowiedziały na dany temat dziewczyny, które faktycznie zetknęły się z danym tematem a nie siedzą na forum non stop? Co bardziej wyczerpie temat i uzyskacie satysfakcjonujące odpowiedzi? W osobnych wątkach tematy żyją długo, można zawsze do nich wrócić i dopisać nowe doświadczenia, albo po jakimś czasie ktoś inny ma podobny problem - wtedy łatwo wątek wznowić.
Nie oszukujmy się, czasu będziemy miały coraz mniej, dzieci rosną i zaczną być coraz bardziej absorbujące. Na prawdę chcecie każdego dnia czytać setki wypowiedzi - często będących tylko pogaduszkami, bo a nuż wśród nich znajdzie się wartościowa porada czy odpowiedź na nurtujące was pytanie?
Na ja belly nie wracam. Postanowiłam.MonisiaK, Maud11, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Dziewczyny, nie chcę być złośliwa, ale takie tematy jak ten i wiele podobnych były na forum wałkowane już pierdyliard razy. Na prawdę chcecie co kilka tygodni wałkować te same porady i te same tematy? Macie jeszcze cierpliwość, by ciągle pisać o tym samym? Przecież to już było obgadane wzdłuż i wszerz, a na forum mając osobne wątki na takie problemy łatwo do tych informacji powrócić. Tu wpada wszystko do jednego wora, nikt nie ma tyle czasu, żeby cofać się o setki stron wstecz i szukać konkretnych odpowiedzi, więc co chwila pada to samo pytanie... Męczy mnie to.
Wyżej Selene napisała, że tu jest lepiej, bo na odpowiedź czeka się krócej. No ok, to zależy Wam, żeby odpowiedź była byle szybko czy żeby w kilka dni, w różnych odstępach czasu odpowiedziały na dany temat dziewczyny, które faktycznie zetknęły się z danym tematem a nie siedzą na forum non stop? Co bardziej wyczerpie temat i uzyskacie satysfakcjonujące odpowiedzi? W osobnych wątkach tematy żyją długo, można zawsze do nich wrócić i dopisać nowe doświadczenia, albo po jakimś czasie ktoś inny ma podobny problem - wtedy łatwo wątek wznowić.
Nie oszukujmy się, czasu będziemy miały coraz mniej, dzieci rosną i zaczną być coraz bardziej absorbujące. Na prawdę chcecie każdego dnia czytać setki wypowiedzi - często będących tylko pogaduszkami, bo a nuż wśród nich znajdzie się wartościowa porada czy odpowiedź na nurtujące was pytanie?
Na ja belly nie wracam. Postanowiłam.
Jestem za, na prawdę czasem, żeby przeczytać coś konkretnego trzeba się naszukać.
O przeziębieniu może i było, ale ja osobiście jestem dość krótko i też bym miała problem żeby to odnaleźć, więc może osobny dział na "naszym" forum?
Tam jest bardziej przejżyście...
-
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, wzięłam cała podekscytowana podniosłam to oparcie i dupa blada z tego wyszła za przeproszeniem, ponieważ Mateusz jak zobaczył świat dookoła niego na dworze to było to za dużo jak na moje dziecko i zaczął bardzo płakać, więc mu opuściłam, to chyba nie ten czas , ale zaczne go do tego oparcia przyzwyczajać, zwłaszcza że w domu mamy leżaczek bujaczek, który uwielbia
U nas ostatnio mamy ciężkie noce, w ciągu dnia wzdęcia się uspokoiły i to bardzo za to w nowy kurcze wstawałam o 01.00 po 02, 03, 04, 05 bo małego tak ciągle w tym brzuchu muliło, bąków nie mógł puścić i musiałam podkurczać mu nóżki albo wkładać smoka bo musiał "ciumkać"
Moje dziecko ma już tego dosyć i ja też, kurcze no już 3 miesiąc ma a go cały czas to męczy!! grrr -
a mi nie przeszkadza 10000 raz odpowiedzieć na zadane przez kogoś pytanie Dziewczyna potrzebuje odpowiedzi, to trzeba odpowiedzieć i tyle, mi sie podoba to (moja opinia), że sobie poczytam co tam nakrobałyście to taka lekturka
a co do wątków założonych na nowym forum np. rehabilitacja albo rozszerzenie diety, uważam że z czasem powstanie ten sam problem, stron porobi się tak wiele, tak wiele postów że również będą pojawiały się te same pytania na które udzielono odpowiedzi ja wchodzę z sentymentu ale również może przez to, że strona jest w bardzo prosty sposób stworzona jakoś lepiej się tutaj odnajduję? no i oczywiście przyzwyczajenieMalenq, MonikaJ, Viv78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MonikaJ wrote:Dziewczyny co można brać na przeziębienie przy kp? Rozłożylo mnie że hej, ból głowy gardła i ogólne złe samopoczucie.
Paracetamol 500 do 2 mg na dzien do 5 dni. Mnie nie przeszlo i dostalam doumox na 5 dni.
Lepiej udac sie do lekarza bo pozniej antybiotyk bedzie jak u mnie.MonikaJ lubi tę wiadomość
-
polaola wrote:Paracetamol 500 do 2 mg na dzien do 5 dni. Mnie nie przeszlo i dostalam doumox na 5 dni.
Lepiej udac sie do lekarza bo pozniej antybiotyk bedzie jak u mnie.
Dziękuję
Ale chyba bez lekarza się nie obejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:27
-
witajcie,
ja także jestem styczniówką, mam córeczkę Helenkę. Do tej pory nie odzywałam się na forum, chociaż śledziłam je niemal od początku;)
Oprócz paracetamolu można zażywać ibuprom, przechodzi w niewielkim stopniu do pokarmu.
http://www.leki-informacje.pl/195,bezpieczenstwo_farmakoterapii_w_okresie_ciazy_i_karmienia.html
Mnie pomogły syropy lipomal, prenalen, wit C, wapno, płukałam gardło szałwią (ale uwaga-szałwia może zmniejszać laktację, myślę że płukanie a nie picie jej nie zaszkodzi)Gwiazdeczka27, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Paula44, walczycie jakoś z refluksem oprócz wyższego układania?
Moja Helenka też przez to cierpi-pokarm cofa się nawet 2 godz. no jedzeniu, nosem, najgorsze są nocne krztuszenia:/ Gastrolog 3 tyg temu przepisał debridat, gastrotuss baby i probiotyk. Niby jest poprawa ale minionej nocy znowu mieliśmy dramatyczną pobudkę.. -
ja ubolewam słuchajcie bardzo nad tym, że często lekarze zamiast wysłać na odpowiednie przebadanie dziecka np. czy nie cierpi na nietolerancję laktozy po prostu od razu sugerując się samymi objawami np. mówią aby podawać delicol albo zmienić mleko mm na inne a przyczyna może tkwić np. w jakiś bakteriach itp
Malenq, marrtka lubią tę wiadomość
-
Merylu wrote:Paula44, walczycie jakoś z refluksem oprócz wyższego układania?
Moja Helenka też przez to cierpi-pokarm cofa się nawet 2 godz. no jedzeniu, nosem, najgorsze są nocne krztuszenia:/ Gastrolog 3 tyg temu przepisał debridat, gastrotuss baby i probiotyk. Niby jest poprawa ale minionej nocy znowu mieliśmy dramatyczną pobudkę..
Jesli piersia to przed przykladaniem do piersi odciagnij ok 30ml dodaj pol miarki nutramingenu- to najpierw podaj dziecku a potem przystaw normalnie. Tak mi kazala robic lekarka mimo ze okazalo sie ze maly jednak refluksu nie mial. Ale na wieksze ulewanie pomagalo