X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest fajne,ze są tematy bo łatwiej duzo rzeczy znalesc :) zgadzam się

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już nie wiem gdzie pisać:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:26

201501064565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paracetamol i ja bym się jakoś naturalnie ratowała, miód, czosnek,itp.A na gardło ssałam Isla

MonikaJ lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Dziewczyny co można brać na przeziębienie przy kp? Rozłożylo mnie że hej, ból głowy gardła i ogólne złe samopoczucie.

Dziewczyny, nie chcę być złośliwa, ale takie tematy jak ten i wiele podobnych były na forum wałkowane już pierdyliard razy. Na prawdę chcecie co kilka tygodni wałkować te same porady i te same tematy? Macie jeszcze cierpliwość, by ciągle pisać o tym samym? Przecież to już było obgadane wzdłuż i wszerz, a na forum mając osobne wątki na takie problemy łatwo do tych informacji powrócić. Tu wpada wszystko do jednego wora, nikt nie ma tyle czasu, żeby cofać się o setki stron wstecz i szukać konkretnych odpowiedzi, więc co chwila pada to samo pytanie... Męczy mnie to.

Wyżej Selene napisała, że tu jest lepiej, bo na odpowiedź czeka się krócej. No ok, to zależy Wam, żeby odpowiedź była byle szybko czy żeby w kilka dni, w różnych odstępach czasu odpowiedziały na dany temat dziewczyny, które faktycznie zetknęły się z danym tematem a nie siedzą na forum non stop? Co bardziej wyczerpie temat i uzyskacie satysfakcjonujące odpowiedzi? W osobnych wątkach tematy żyją długo, można zawsze do nich wrócić i dopisać nowe doświadczenia, albo po jakimś czasie ktoś inny ma podobny problem - wtedy łatwo wątek wznowić.

Nie oszukujmy się, czasu będziemy miały coraz mniej, dzieci rosną i zaczną być coraz bardziej absorbujące. Na prawdę chcecie każdego dnia czytać setki wypowiedzi - często będących tylko pogaduszkami, bo a nuż wśród nich znajdzie się wartościowa porada czy odpowiedź na nurtujące was pytanie?

Na ja belly nie wracam. Postanowiłam.

MonisiaK, Maud11, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie masz rację Isabelle.myślę,że belly to po prostu przyzwyczajenie i trzeba dac szanse nowemu forum.

MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, nie chcę być złośliwa, ale takie tematy jak ten i wiele podobnych były na forum wałkowane już pierdyliard razy. Na prawdę chcecie co kilka tygodni wałkować te same porady i te same tematy? Macie jeszcze cierpliwość, by ciągle pisać o tym samym? Przecież to już było obgadane wzdłuż i wszerz, a na forum mając osobne wątki na takie problemy łatwo do tych informacji powrócić. Tu wpada wszystko do jednego wora, nikt nie ma tyle czasu, żeby cofać się o setki stron wstecz i szukać konkretnych odpowiedzi, więc co chwila pada to samo pytanie... Męczy mnie to.

Wyżej Selene napisała, że tu jest lepiej, bo na odpowiedź czeka się krócej. No ok, to zależy Wam, żeby odpowiedź była byle szybko czy żeby w kilka dni, w różnych odstępach czasu odpowiedziały na dany temat dziewczyny, które faktycznie zetknęły się z danym tematem a nie siedzą na forum non stop? Co bardziej wyczerpie temat i uzyskacie satysfakcjonujące odpowiedzi? W osobnych wątkach tematy żyją długo, można zawsze do nich wrócić i dopisać nowe doświadczenia, albo po jakimś czasie ktoś inny ma podobny problem - wtedy łatwo wątek wznowić.

Nie oszukujmy się, czasu będziemy miały coraz mniej, dzieci rosną i zaczną być coraz bardziej absorbujące. Na prawdę chcecie każdego dnia czytać setki wypowiedzi - często będących tylko pogaduszkami, bo a nuż wśród nich znajdzie się wartościowa porada czy odpowiedź na nurtujące was pytanie?

Na ja belly nie wracam. Postanowiłam.

Jestem za, na prawdę czasem, żeby przeczytać coś konkretnego trzeba się naszukać.

O przeziębieniu może i było, ale ja osobiście jestem dość krótko i też bym miała problem żeby to odnaleźć, więc może osobny dział na "naszym" forum? :)

Tam jest bardziej przejżyście...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, wzięłam cała podekscytowana podniosłam to oparcie i dupa blada z tego wyszła za przeproszeniem, ponieważ Mateusz jak zobaczył świat dookoła niego na dworze to było to za dużo jak na moje dziecko i zaczął bardzo płakać, więc mu opuściłam, to chyba nie ten czas , ale zaczne go do tego oparcia przyzwyczajać, zwłaszcza że w domu mamy leżaczek bujaczek, który uwielbia :)

U nas ostatnio mamy ciężkie noce, w ciągu dnia wzdęcia się uspokoiły i to bardzo za to w nowy kurcze wstawałam o 01.00 po 02, 03, 04, 05 bo małego tak ciągle w tym brzuchu muliło, bąków nie mógł puścić i musiałam podkurczać mu nóżki albo wkładać smoka bo musiał "ciumkać"
    Moje dziecko ma już tego dosyć i ja też, kurcze no już 3 miesiąc ma a go cały czas to męczy!! :/ grrr

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi nie przeszkadza 10000 raz odpowiedzieć na zadane przez kogoś pytanie :P Dziewczyna potrzebuje odpowiedzi, to trzeba odpowiedzieć i tyle, mi sie podoba to (moja opinia), że sobie poczytam co tam nakrobałyście :) to taka lekturka ;)
    a co do wątków założonych na nowym forum np. rehabilitacja albo rozszerzenie diety, uważam że z czasem powstanie ten sam problem, stron porobi się tak wiele, tak wiele postów że również będą pojawiały się te same pytania na które udzielono odpowiedzi :) ja wchodzę z sentymentu ale również może przez to, że strona jest w bardzo prosty sposób stworzona jakoś lepiej się tutaj odnajduję? no i oczywiście przyzwyczajenie :)

Malenq, MonikaJ, Viv78 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hejoooooooooooooooooo

• marrtka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu 22 kwietnia 2014 rozpoczął się mój szczęśliwy cykl. skrupulatnie zaznaczałam wszystkie objawy na ovufriend, a testowałam 22 maja :)

Ewelina88, polaola lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Dziewczyny co można brać na przeziębienie przy kp? Rozłożylo mnie że hej, ból głowy gardła i ogólne złe samopoczucie.

Paracetamol 500 do 2 mg na dzien do 5 dni. Mnie nie przeszlo i dostalam doumox na 5 dni.

Lepiej udac sie do lekarza bo pozniej antybiotyk bedzie jak u mnie.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Paracetamol 500 do 2 mg na dzien do 5 dni. Mnie nie przeszlo i dostalam doumox na 5 dni.

Lepiej udac sie do lekarza bo pozniej antybiotyk bedzie jak u mnie.

Dziękuję ;)

Ale chyba bez lekarza się nie obejdzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:27

201501064565.png
  • Merylu Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    ja także jestem styczniówką, mam córeczkę Helenkę. Do tej pory nie odzywałam się na forum, chociaż śledziłam je niemal od początku;)

Oprócz paracetamolu można zażywać ibuprom, przechodzi w niewielkim stopniu do pokarmu.
    http://www.leki-informacje.pl/195,bezpieczenstwo_farmakoterapii_w_okresie_ciazy_i_karmienia.html

Mnie pomogły syropy lipomal, prenalen, wit C, wapno, płukałam gardło szałwią (ale uwaga-szałwia może zmniejszać laktację, myślę że płukanie a nie picie jej nie zaszkodzi)

Gwiazdeczka27, MonikaJ lubią tę wiadomość

• MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ jak masz inhalator dla Małej to skorzystaj;) na pewno ułatwi Ci oddychanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 23:12

https://www.maluchy.pl/li-71096.png
  • Merylu Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44, walczycie jakoś z refluksem oprócz wyższego układania?
    Moja Helenka też przez to cierpi-pokarm cofa się nawet 2 godz. no jedzeniu, nosem, najgorsze są nocne krztuszenia:/ Gastrolog 3 tyg temu przepisał debridat, gastrotuss baby i probiotyk. Niby jest poprawa ale minionej nocy znowu mieliśmy dramatyczną pobudkę..

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a refluks objawia się tylko ulewaniem czy też np. wzdęciami ? Czy np. niespokojne jedzenie posiłku przez maluszka i nagły krzyk podczas jedzenia też może świadczyć o refluksie?

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubolewam słuchajcie bardzo nad tym, że często lekarze zamiast wysłać na odpowiednie przebadanie dziecka np. czy nie cierpi na nietolerancję laktozy po prostu od razu sugerując się samymi objawami np. mówią aby podawać delicol albo zmienić mleko mm na inne a przyczyna może tkwić np. w jakiś bakteriach itp

Malenq, marrtka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:26

201501064565.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merylu wrote:
    Paula44, walczycie jakoś z refluksem oprócz wyższego układania?
    Moja Helenka też przez to cierpi-pokarm cofa się nawet 2 godz. no jedzeniu, nosem, najgorsze są nocne krztuszenia:/ Gastrolog 3 tyg temu przepisał debridat, gastrotuss baby i probiotyk. Niby jest poprawa ale minionej nocy znowu mieliśmy dramatyczną pobudkę..
    Jeśli karmisz butelka to pomoze zageszczanie pokarmu nutramigenem.
    Jesli piersia to przed przykladaniem do piersi odciagnij ok 30ml dodaj pol miarki nutramingenu- to najpierw podaj dziecku a potem przystaw normalnie. Tak mi kazala robic lekarka mimo ze okazalo sie ze maly jednak refluksu nie mial. Ale na wieksze ulewanie pomagalo

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
‹‹ 2564 2565 2566 2567 2568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ