X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Mati urodził się z wagą 4200 a teraz waży prawie 6 kg więc mu się jakoś chyba wyrównało hehe, oj dzieci rosną i przybierają na wadzę własnym tempem a jak lekarz mówi, że jest ok to znaczy że jest, zresztą najważniejsze że przybierają na tej wadzę :)
    A czy Wam się zdarzyło, że pochwaliłyście się czymś na forum np. tym że dziecko ładnie śpi w nocy lub zasypia ładnie a po wpisie nagle wszystko zmieniło się o 180 stopni? Ja tak powiem Wam miałam często teraz aż boje się zachwalać :P
    Ja to zazdroszczę mamom tutaj na forum , które teraz mają kolejne dziecko ale jakoś jak na razie mam dosyć ciąży i nie śpieszno mi do kolejnej. (taki mały paradoksik się wdarł ) :)

jak Wam się kąpie Wasze pociechy?

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka30 ach jaka fajna , widać bardzo jej na bujaczku wygodnie :)

olenka_30 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszak Mikołaj miał 4000g i 57cm przybierał w meeega tempie jako niemowlak,a teraz jako 6-klasista jest jednym ze szczuplejszych i niższych dzieciaków-nic nie jest przesadzone :)

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaj wrote:
    Jeśli karmisz butelka to pomoze zageszczanie pokarmu nutramigenem.
    Jesli piersia to przed przykladaniem do piersi odciagnij ok 30ml dodaj pol miarki nutramingenu- to najpierw podaj dziecku a potem przystaw normalnie. Tak mi kazala robic lekarka mimo ze okazalo sie ze maly jednak refluksu nie mial. Ale na wieksze ulewanie pomagalo

Nutramigenem??? Nutramigen to mm a Nutriton to zageszczacz :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny widzę, że rozmawiacie o zagęszczaniu pokarmu, powiedzci mi, bo mamy problem z ulewaniem, czy jak zaczmę zagęszczać np. nutritonem i to pomoże, to będę musiała zagęszczać cały czas czy do tylko czasu aż dolegliwosć ustąpi i potem już nie trzeba?
    Potem już nie trzeba :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merylu wrote:
    Paula44, walczycie jakoś z refluksem oprócz wyższego układania?
    Moja Helenka też przez to cierpi-pokarm cofa się nawet 2 godz. no jedzeniu, nosem, najgorsze są nocne krztuszenia:/ Gastrolog 3 tyg temu przepisał debridat, gastrotuss baby i probiotyk. Niby jest poprawa ale minionej nocy znowu mieliśmy dramatyczną pobudkę..

Tak. Dostaje syrop Gastrotuss baby. Pomaga.

• olenka_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się juz marzy powoli trzecie dzieciątko...mimo,że Amela jeszcze nie przesypia nocek wogóle,ale to wogóle,kocha cycucha co trzy godziny :) Co do kąpieli to moja córa od ok 2 tyg polubiła i śmieje się od ucha do ucha,w momencie gdy zrezygnowałam z podtrzymywania jej na ręce na rzecz podłożonych pieluszek i zamoczonych uszu :)

renia83, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqpri09knt769ltz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    mój Mati urodził się z wagą 4200 a teraz waży prawie 6 kg więc mu się jakoś chyba wyrównało hehe, oj dzieci rosną i przybierają na wadzę własnym tempem a jak lekarz mówi, że jest ok to znaczy że jest, zresztą najważniejsze że przybierają na tej wadzę :)
    A czy Wam się zdarzyło, że pochwaliłyście się czymś na forum np. tym że dziecko ładnie śpi w nocy lub zasypia ładnie a po wpisie nagle wszystko zmieniło się o 180 stopni? Ja tak powiem Wam miałam często teraz aż boje się zachwalać :P
    Ja to zazdroszczę mamom tutaj na forum , które teraz mają kolejne dziecko ale jakoś jak na razie mam dosyć ciąży i nie śpieszno mi do kolejnej. (taki mały paradoksik się wdarł ) :)

jak Wam się kąpie Wasze pociechy?
    Nie tylko na forum, wystarczy z epochwale, a za 10min mam terrorystów...

Kąpie się coraz lepiej... Mała lubi walić w wodę rączkami...

• olenka_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Olenka30 ach jaka fajna , widać bardzo jej na bujaczku wygodnie :)
    wygodnie,ale 3 do 5 minut ;) świat jest zbyt ciekawy,żeby sie tak bujać i bujać :)

dqpri09knt769ltz.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kąpieli to Ula uwielbia, jak zbliża się 20 to zaczyna wyć ;) dopiero w łazience na przewijaku sie uspokaja. Wcześniej jeszcze płakała przy wyjmowaniu z wanny, ale jakoś jej przeszło ;)

https://www.maluchy.pl/li-71096.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to zaczął wymachiwać nóżkami i coraz więcej wody na podłodze :)

Ojeju ja to podziwiam mamy, które mają już dwójkę pociech przy jednym dziecku tyle jest roboty a trójka albo czwórka to już jest hardcor :)

Ale przyznam , że faktem jest to jak niesamowicie organizm przystosowuje się do nowej sytuacji. Przecież na początku noworodek tylko je i śpi a pamiętam, że z mężem chodziliśmy jak Zombie, teraz dziecko wymaga coraz więcej uwagi i mimo wszystko już jakoś jest tak normalnie.. no ale jeszcze przed nami ząbkowanie i coraz dłuższe okresy skoków rozwojowych :P

ja jestem bardzo wkurzona na naszą pediatrę, jak tylko zadaje jej pytania to widać ewidentnie , że kobieta jest taka zniecierpliwiona a przecież powinna udzielać wszelkich porad i informacji oraz właśnie zlecać niezbędne badania.

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie bujaczek był wybawieniem dla moich rąk :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko masz racje z przystosowywaniem się organizmu do sytuacji;)ja mam jedno dziecko a od czasu do czasu zajmuje sie tez drugim;) urodzonym tego samego dnia co moja Ula;)
    A co do pediatry to ostatnio zauważyłam, że moja ignoruje niektóre pyta... Tak jakby nie słyszała pomimo, że zadaje je po 3 razy....

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też tak mam z moją! a najgorsze w tym wszystkim jest to, że i tak w przychodni naszej jest ona jedną z tych "lepszych" ... może gdyby iść prywatnie i zapłacić to wówczas bardziej na poważnie by traktowano pacjentów i sytuacje

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja się pochwalę zdjęciem z chrzcin mojego synka :) Strasznie bałam się, że będzie płakał albo zacznie robić kupkę i zacznie stękać na cały kościół ale na szczęście po tym jak zaczął najpierw z zainteresowaniem przyglądać się otoczeniu po chwili zasnął :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dc452cfe2ef.jpg

a od kiedy dzieci już same trzymają główkę jak trzyma się je na rękach?

MamaUli, olenka_30, Ewelina88, kasiakra, Malenq, Bogusiar80, Selene, Agus89, MonisiaK, marrtka, lwuska55592, slash, Paula44, polaola lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja pani pediatra prześwietla bardzo szczegółowo dzieciaczki.Skierowania miałam już wystawione przez nia do okulisty,dermatologa,kardiologa,krew pobierana była 4 razy i to ona nie chce nas wypuscic z gabinetu gdy tam jesteśmy.Ironia losu...lekarz a lekarz

dqpri09knt769ltz.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko już wystarczająco dużo płacimy na ubezpieczenie zdrowotne... Ja muszę się rozejrzeć za innym pediatrą... Bo kurczę chodzić ze wszystkim prywatnie to zbankrutować można... Ale faktem jest to, że jak dzieje się coś poważniejszego to trzeba iść prywatnie... Bo na NFZ to szkoda czasu bo i tak nie pomogą...

• MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dwa razy wstawiłam to samo. Gwiazdka elegancik;) słodki i śliczny, a w dodatku grzeczny ;)
    Moja juz trzyma głowę... Tylko ona ma juz prawie 4 miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 22:57

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• olenka_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko jaki cudny aniołek :) my mamy chrzciny za miesiąc 30 maja na 18.30(masakra,nie było innej opcji)i już drże,bo Amelia to straszny niecierpliwiec i gdy przychodzi godz 19 czyli czas kąpieli to nie patrz na mnie i nie dotykaj mnie nie mów do mnie wszystko jest be...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqpri09knt769ltz.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka może w innym otoczeniu będzie grzeczna;) u nas termin chrztu ustalę po podaniu terminu obrony.. Nie dam rady wszystkiego na raz ogarnąć..

‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ