X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela też juz prawie trzyma główkę,czasem się zachwieje,no ale to chyba ta waga daje jej moc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 23:00

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaUli a gdzie rodziłaś? W Starachowicach? Pytam bo ja z Kielc jestem:)
    Co do wagi to moja obecnie wazy 5 kg i pediatra mówi ze ok. Urodzeniowa 3280, spadła do 2980.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 tak, w Starachowicach;) w Kielcach kiedyś mieszkałam za czasów pierwszego licencjata;) na Stoku;) a teraz Kielce to tez mój drugi dom bo kończę jeszcze szkolę ;) super,ze jest ktoś z okolicy;)

Na to wychodzi, że Świętokrzyskie Dzieci są drobne;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 23:18

https://www.maluchy.pl/li-71096.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj , no może jakoś się uda i będzie wyjątkowo grzeczna, tego Ci życzę :)
    a dużo macie dzieci do chrztu? u nas było aż 11-ścioro ( zawsze myślałam, że max 5-6 dzieci) ale to pewnie też kwestia daty
    uciekam spać. Mąż właśnie karmi synka więc ja skorzystam z tej okazji i się położę, chociaż i tak w nocy będę musiała wstawać do małego bo ostatnio w nocy go strasznie "muli" i ma problemy z puszczeniem bączka ( a miały być te magiczne 3 miesiące i problemy miały ustąpić)

olenka_30 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaUli ja przed ślubem mieszkałam na Stoku.:) Jeszcze jedna dziewczyna jest z Kielc tutaj.

MamaUli, MamaUli lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, świat jest mały ;) a w ogóle to Twoja Córeczka ma piękne włoski ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    o a ja się pochwalę zdjęciem z chrzcin mojego synka :) Strasznie bałam się, że będzie płakał albo zacznie robić kupkę i zacznie stękać na cały kościół ale na szczęście po tym jak zaczął najpierw z zainteresowaniem przyglądać się otoczeniu po chwili zasnął :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dc452cfe2ef.jpg

a od kiedy dzieci już same trzymają główkę jak trzyma się je na rękach?

Synek przeuroczy

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszę na tablecie, nie wiem czemu ciągle po wysłaniu wiadomości prócz pierwszego zdania jest usuwana reszta postu?

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ojoj , no może jakoś się uda i będzie wyjątkowo grzeczna, tego Ci życzę :)
    a dużo macie dzieci do chrztu? u nas było aż 11-ścioro ( zawsze myślałam, że max 5-6 dzieci) ale to pewnie też kwestia daty
    uciekam spać. Mąż właśnie karmi synka więc ja skorzystam z tej okazji i się położę, chociaż i tak w nocy będę musiała wstawać do małego bo ostatnio w nocy go strasznie "muli" i ma problemy z puszczeniem bączka ( a miały być te magiczne 3 miesiące i problemy miały ustąpić)
    U nas w Kościele będzie tylko Amelia,poniekąd fajnie,że sami :) Te "magiczne" trzy miesiące to pewnie u jednego bobasa dwa,a u drugiego pięć :/ ech...powodzenia w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 00:14

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Moje dziecko postanowiło mnie wykończyć... Wstała o 3 i ani myśli iść dalej spać...

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaUli wrote:
    Agus89 a ile Ala ważyła jak się urodziła? Moja 3480... Ale lekarz mówi, że wszystko ok;)

3330g. Nasza lekarka też mówi że jest ok. :) Nasze Kruszynki. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko moja Ala już trzyma sama głowę. Jak ją noszę na rekach to trzyma sztywno.

MamaUli lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, ja co prawda jestem lutówką bo mój synuś urodził się 4.02, ale czytałam styczniówki przez całą ciążę i teraz (termin był 29.01). Jakoś wcześniej nie było czasu ani odwagi żeby się ujawnić, dopiero teraz do tego dojrzałam :-) Później naskrobię o sobie i synku coś więcej jak będzie miał jakąś drzemkę.

MamaUli, Gwiazdeczka27, olenka_30 lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 witamy serdecznie :D pisz jak tam sobie radzisz w roli mamuśki :)

No u mnie oczywiście nocka taka, że wstawałam parenaście razy do małego, już mam tego dosyć ale trzeba jakoś ulżyć dziecku bo ono najważniejsze, gdybym mogła to bym na siebie przejęła te jego dolegliwości.
    Teraz właśnie piję sobie kawkę (mocną) na rozbudzenie.
    Pogoda u nas piękna chyba po karmieniu o 10.00 udam się na spacerek.

Jak jest ponad 20 stopni w słońcu to jak myślicie ubrać dziecko?

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Gwiazdeczko moja Ala już trzyma sama głowę. Jak ją noszę na rekach to trzyma sztywno.

a często kładłaś ją na brzuszku aby ćwiczyła mięśnie karczku? czy tak po prostu zaczęła ładnie sama główkę utrzymywać?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam tylko chustkę na głowę, spodenki, skarpetki body i cienka bluzeczka. Ale w chuście więc małej ciepło jeszcze ode mnie :-) Nikoli główka jeszcze się chwieje, ale nie wymaga już takiego podtrzymywania i właściwie leży na brzuszku non stop bo na pleckach nie lubi. :-) Śpi też często na brzuszku.

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilkę więc napiszę troche informacji o mnie. Mam 24 lata, jestem z małej miejscowości na Dolnym Śląsku. Mojego Grzesia (chyba pierwsze takie imię na styczniówkach - nie wiem czy nie ładne ale nam się takie spodobało ze względu na uniwersalność i własnie małą popularność) urodziłam SN 4.02.2015r. Poród był długi - ponad 15 godzin i bolesny (w trakcie podano mi oksytocynę) ale na szczęście bez komplikacji.

Na codzień siedzę z młodym sama bo mąż pracuje od 6 do 17 a później ma jeszcze inne zajęcia koło domu więc razem tylko kąpiemy i wcześnie troszkę się z synkiem pobawi.
    Na razie udawało mi się tylko kp ale kupiłam wczoraj laktator i zamierzam czasem podawać moje mleko odciągnięte bo synek często ostatnio denerwuje się przy piersi i nic z karmienia nie wychodzi (nie wiem co sie dzieje ale nie ma sensu męczyć siebie i jego).
    I tu mam pytanie do mam karmiących odciągniętym mlekiem: ile wasze maluchy zjadają na jedną porcję? nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać i ile mleka szykować na raz...

A w temacie wagi to urodzeniowa była 3130g a teraz dokładnie nie wiem bo szczepienie mamy 30.04 ale na mojej wadze domowej wychodzi ponad 6500g.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Wam o ciąży....

U mnie starania o dziecko były dość skomplikowane... Po kilku operacjach ginekologicznych... Ostatniej ginekologiczno- onkologicznej i usunięciu jajnika, jajowodu i przydatka... Byłam załamana... Po jakimś 1,5 roku po operacji udalo sie zajść w ciążę... Słabo przyrastała beta... Podejrzenie ciąży pozamacicznej, na szczęście po kilku dniach stresu okazało się, że pęcherzyk jest w macicy... Jednak moje szczęście nie trwało długo, gdyż w 9 tygodniu dostałam krwawienia... Po wizycie u lekarza, okazało się, że to puste jajo płodowe...
    O kolejną ciążę starałam się prawie rok. Dziś mija rok od zrobienia pierwszego testu... Kilka dni po jego zrobieniu dostałam krwawienia i wylądowałam w szpitalu... Nikt nie potrafił powiedzieć skąd to krwawienie... Dostałam konska dawkę progesteronu i krwawienie ustąpiło...
    W 18 tygodniu zaczęła sie skracać szyjka.. A także dostałam skurczy... Znów kilka dni w szpitalu , następnie kilka tygodni z nakazem leżenia... Ale mimo wszystko Ula dała radę ;) urodziła się dwa dni po terminie;)

• MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest ciepło to ubieram body z krótkimi rękawkami, legginsy, skarpetki i polara... Jak wieje to zakrywam tym ochraniaczem od wózka... I zakładam opaskę na uszy... Czapkę zakładam jak jest mniej niż 15 stopni..

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ja zakładam tylko chustkę na głowę, spodenki, skarpetki body i cienka bluzeczka. Ale w chuście więc małej ciepło jeszcze ode mnie :-) Nikoli główka jeszcze się chwieje, ale nie wymaga już takiego podtrzymywania i właściwie leży na brzuszku non stop bo na pleckach nie lubi. :-) Śpi też często na brzuszku.

ale przykrywasz też jakimś np. cienkim kocyczkiem?

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ