X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Esplayaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na święta pojechaliśmy do mojej mamy (600 km) Łóżeczko turystyczne mieliśmy pożyczone.Przeraziła mnie wielkość tej paki, kiedy jest jeszcze złożone.Ciężarówka jest potrzebna, żeby się zapakować z Małym na tydzień.Moja rada wiec-jeśli wybieracie się na wyjazd, sprawdźcie, czy przypadkiem nie możecie pożyczyć łóżeczka na miejscu ;) W naszym przypadku okazało się, że znajomi na miejscu mogliby nam pożyczyć.Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, zaoszczędziloby to nam sporo miejsca w bagażniku.

mhsvanlio7gxokuj.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam, których dziecko ma AZS, jakich używacie kremów na buźkę? My już dwa razy byliśmy z tym problemem u dermatologa, bo dzieciak ma skórę przesuszoną i ewidentnie go swędzi. Po ostatniej nocy całe czoło podrapane do krwi.
    Lekarz dwa razy już nam przepisywał maści robione na receptę, ale działają one krótko. Maść cholesterolową też nam nie pomaga.

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co prawda nie ma azs, ale ma bardzo suchą skórę. Używamy na to Cutibaze

0lgam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71096.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał na początku tylko suchą skórę, ale przeszło jak zaczełam dodawać oliwę z oliwek do wanienki przy kąpieli. Teraz dodaję tylko co kilka dni i żadne przesuszenia nam się nie przytrafiają. Bez zbędnej chemii i tanio więc polecam :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Zuzula Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarka polecała na suchą skórę oilatum krem. Plus do kąpieli tez oilatum. Ale dziś piękna pogoda, pewnie będziemy większość dnia spacerku:)Ja jak zwykle bede miec problem jak ubrac moja malutką żeby jej nie przegrzać. Czy Wy stawiacie budę od wózka? Bo ja zwykle opuszczam jak nie wieje, ale co patrzę na inne wózki to mają postawione

0lgam lubi tę wiadomość

km5skrhmub05wp6f.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzula ja stawiam budę, ale tylko z tego względu, że Ula się denerwuje jak ja razi słońce ;)my też zaraz na spacer;) już mam zakwasy od wciągania i znoszenia tego wózka z 3 pietra;) póki co mąż ubiera Mała a ja mam chwile dla siebie ;)

Pojawiły się Stycznióweczki 2016;)

• Annnn Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my stosujemy emolium emulsję do kąpieli i emulsję do ciała, bo Stas miał mocną wysuszoną skórę, teraz jest ok. Położna też polecała oliwę z oliwek

0lgam lubi tę wiadomość

ncny4cy.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słońcu mam postawioną do połowy tak żeby Grzesia nie raziło bo nie lubi ale w pół cieniu jak nie wieje to jak najbardziej odsłaniam.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)

My to chcemy pojechać nad polskie morze gdzieś w takie miejsce bardziej spokojne, oczywiście pierwsze co zrobie to zacznę rozglądać się nad szpitalem czy przychodnią aby taka była w pobliżu w razie gdyby była potrzeba udania się w to miejsce, żeby potem nie panikować nie szukać i nie jeździć daleko.
    Ale wyjedziemy jeżeli Mateuszek już będzie siedział, jeżeli nadal nie będzie sam siadał to nie chce wyjeżdżać , poczekamy

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie w jakim wieku maluszki zaczynają siadać? W tych poradnikach to sprzeczne informacje są. Mój to już by chciał, tak sie napina i rwie do przodu, ale jeszcze długo musi poczekać na tą przyjemność:-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • MamaUli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wakacje raczej nigdzie latem, ewentualnie gdzieś na weekend... Mąż nie dostanie dłuższego urlopu... Chyba, że trafi mu sie wyjazd sluzbowy nad morze to zabierzemy sie z nim;)

• Zuzula Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci, dopiero co my bylysmy w ciazy a juz sa styczniowki 2016:) my na szczęście mamy windę w bloku, ale jak się zepsuje to koszmar bo mieszkamy na 11 piętrze.

Udanych spacerków:)

km5skrhmub05wp6f.png
  • Zuzula Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My moze gdzies w góry na pare dni pojedziemy, chciałabym nad morze ale chyba to za daleko z takim maluszkiem. Albo znajdziemy jakies fajne miejsce żeby pochodzić troche:) Teraz to wielka wyprawa z takimi maluchami.

km5skrhmub05wp6f.png

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak jeszcze chłodniej było, ubrałam małego na spacer, poszłam do windy, patrze że nie działają, więc przeszłam korytarzem na drugą część klatki, też patrze nie działają, taka byłam wkurzona mówię Wam, ale w sumie szczęście i tak miałam, lepiej jak będąc na górze okazało się, że jest awaria niż gdybym wracała z synkiem ze spaceru ( a mieszkam na 9 piętrze) :)

Jaka u Was pogoda? u nas w Warszawie przecudnie, gorąco jak w lecie :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w świętokrzyskim tez pięknie ;) tylko młoda sie prawie ugotowała... Bo mamy ciemny wózek... No nic wyjdziemy popołudniu ;) do 14 mąż ma dyżur, więc wyjdziemy rodzinnie popołudniu ;)

• Esplayaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzula, my wyrwaliśmy się na Wielkanoc z Pomorza do Małopolski. 600 km. Też myśleliśmy, że za daleko, że za wcześnie. Ale Szymon zniósł podróż bardzo dobrze. Nawet imprezę na 25 osób przeżył bez szwanku. Planujcie wyjazdy z Maluszkami. Szkoda w domu siedzieć. Owszem, spakowanie się na taki wyjazd to wyzwanie, ale pomyślałam sobie, że jak wrócę do pracy, to już nie bedzie czasu na wyjazd co chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 12:35

mhsvanlio7gxokuj.png
  • Zuzula Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Krakowie tez piękna pogoda, prawdziwa wiosna:) Musiałyśmy wrócić bo Zuzia glodna, ale popołudniu jeszcze raz moze wyjdziemy. Trzeba korzystać z pogody i pięknego weekendu:)

km5skrhmub05wp6f.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wieżowców ;) to fajnie mieszkać na samej górze, fajne widoki... Gorzej jak się właśnie winda zepsuje... Na 11 piętro na pewno bym nie wciągnęła wózka
    .. Z założenia miałam zostawiać wózek w samochodzie ale do mojego bagażnika wchodzą dwie zgrzewki wody... Wiec musiałabym kłaść stelaż na siedzenia... A gondole i tak nosić... Ale w weekendy trzymam u męża w samochodzie;) wiec jest lżej.

No trzeba korzystać z weekendu;)

Kurczę nie wiem co zrobić z pracą... Jakbym wróciła teraz to mogłabym do 2,5 roku pracować z Ula... Ale z drugiej strony po kilku godzinach z dwójką takich maluchów czuje się jakby mnie czołg przejechał

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Mój miał na początku tylko suchą skórę, ale przeszło jak zaczełam dodawać oliwę z oliwek do wanienki przy kąpieli. Teraz dodaję tylko co kilka dni i żadne przesuszenia nam się nie przytrafiają. Bez zbędnej chemii i tanio więc polecam :-)

już to przerabialiśmy, u nas nie działa

2nn3rjjgoahsqho3.png

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, że bardzo dobra jest seria kosmetyków mustela ,może też zielony linomag? z naturalnych to słyszałam, aby dziecko kąpać z dodatkiem siemienia lnianego

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 2569 2570 2571 2572 2573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ