*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Na święta pojechaliśmy do mojej mamy (600 km) Łóżeczko turystyczne mieliśmy pożyczone.Przeraziła mnie wielkość tej paki, kiedy jest jeszcze złożone.Ciężarówka jest potrzebna, żeby się zapakować z Małym na tydzień.Moja rada wiec-jeśli wybieracie się na wyjazd, sprawdźcie, czy przypadkiem nie możecie pożyczyć łóżeczka na miejscu W naszym przypadku okazało się, że znajomi na miejscu mogliby nam pożyczyć.Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, zaoszczędziloby to nam sporo miejsca w bagażniku.
-
Mam pytanie do mam, których dziecko ma AZS, jakich używacie kremów na buźkę? My już dwa razy byliśmy z tym problemem u dermatologa, bo dzieciak ma skórę przesuszoną i ewidentnie go swędzi. Po ostatniej nocy całe czoło podrapane do krwi.
Lekarz dwa razy już nam przepisywał maści robione na receptę, ale działają one krótko. Maść cholesterolową też nam nie pomaga. -
Nam lekarka polecała na suchą skórę oilatum krem. Plus do kąpieli tez oilatum. Ale dziś piękna pogoda, pewnie będziemy większość dnia spacerku:)Ja jak zwykle bede miec problem jak ubrac moja malutką żeby jej nie przegrzać. Czy Wy stawiacie budę od wózka? Bo ja zwykle opuszczam jak nie wieje, ale co patrzę na inne wózki to mają postawione
0lgam lubi tę wiadomość
-
Zuzula ja stawiam budę, ale tylko z tego względu, że Ula się denerwuje jak ja razi słońce ;)my też zaraz na spacer;) już mam zakwasy od wciągania i znoszenia tego wózka z 3 pietra;) póki co mąż ubiera Mała a ja mam chwile dla siebie
Pojawiły się Stycznióweczki 2016;)https://www.maluchy.pl/li-71096.png -
Cześć mamuśki
My to chcemy pojechać nad polskie morze gdzieś w takie miejsce bardziej spokojne, oczywiście pierwsze co zrobie to zacznę rozglądać się nad szpitalem czy przychodnią aby taka była w pobliżu w razie gdyby była potrzeba udania się w to miejsce, żeby potem nie panikować nie szukać i nie jeździć daleko.
Ale wyjedziemy jeżeli Mateuszek już będzie siedział, jeżeli nadal nie będzie sam siadał to nie chce wyjeżdżać , poczekamy -
ja jak jeszcze chłodniej było, ubrałam małego na spacer, poszłam do windy, patrze że nie działają, więc przeszłam korytarzem na drugą część klatki, też patrze nie działają, taka byłam wkurzona mówię Wam, ale w sumie szczęście i tak miałam, lepiej jak będąc na górze okazało się, że jest awaria niż gdybym wracała z synkiem ze spaceru ( a mieszkam na 9 piętrze)
Jaka u Was pogoda? u nas w Warszawie przecudnie, gorąco jak w lecie -
Zuzula, my wyrwaliśmy się na Wielkanoc z Pomorza do Małopolski. 600 km. Też myśleliśmy, że za daleko, że za wcześnie. Ale Szymon zniósł podróż bardzo dobrze. Nawet imprezę na 25 osób przeżył bez szwanku. Planujcie wyjazdy z Maluszkami. Szkoda w domu siedzieć. Owszem, spakowanie się na taki wyjazd to wyzwanie, ale pomyślałam sobie, że jak wrócę do pracy, to już nie bedzie czasu na wyjazd co chwilę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 12:35
-
A co do wieżowców to fajnie mieszkać na samej górze, fajne widoki... Gorzej jak się właśnie winda zepsuje... Na 11 piętro na pewno bym nie wciągnęła wózka
.. Z założenia miałam zostawiać wózek w samochodzie ale do mojego bagażnika wchodzą dwie zgrzewki wody... Wiec musiałabym kłaść stelaż na siedzenia... A gondole i tak nosić... Ale w weekendy trzymam u męża w samochodzie;) wiec jest lżej.
No trzeba korzystać z weekendu;)
Kurczę nie wiem co zrobić z pracą... Jakbym wróciła teraz to mogłabym do 2,5 roku pracować z Ula... Ale z drugiej strony po kilku godzinach z dwójką takich maluchów czuje się jakby mnie czołg przejechałhttps://www.maluchy.pl/li-71096.png -
aniab91 wrote:Mój miał na początku tylko suchą skórę, ale przeszło jak zaczełam dodawać oliwę z oliwek do wanienki przy kąpieli. Teraz dodaję tylko co kilka dni i żadne przesuszenia nam się nie przytrafiają. Bez zbędnej chemii i tanio więc polecam
już to przerabialiśmy, u nas nie działa