X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest w wózku to bawełnianym kocykiem jak w chuście to bez. Jeżeli jest wiatr to zakładam wiązaną cienką czapeczkę :-)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba troszke za ciepło ubieram bo zakładam body, śpioszki, spodnie i materiałowe buciki, bluza polarkowa i na to wszystko cienki kocyk, zanim przeczytałam tutaj wypowiedzi to zakładałam jeszcze czapeczke ale teraz już tylko kapturek z bluzy :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal zakładam czapkę i będę to robić :P

poza tym u mnie to body dł rękaw, spodnie dresowe, skarpetki, bluza dresowa i cienki kocyk jak wieje, a jak nie to pielucha flanelowa

aniab91, MonisiaK lubią tę wiadomość

• olenka_30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez czapeczki się nie wypuszczam :) poza tym body krótki rękaw,bluzeczka długi rękaw, leginsiki, skarpety no i płaszczyk. W cieniu lub przy wietrze okrywam cienką kołderką a w słoneczku odkrywam.Jednak słoneczka muszę unikać,bo mój nerwus nie lubi jak na nią świeci choć trochę :)

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 01:18

slash, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqpri09knt769ltz.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaUli wrote:
    Ewelina88 tak, w Starachowicach;) w Kielcach kiedyś mieszkałam za czasów pierwszego licencjata;) na Stoku;) a teraz Kielce to tez mój drugi dom bo kończę jeszcze szkolę ;) super,ze jest ktoś z okolicy;)

Na to wychodzi, że Świętokrzyskie Dzieci są drobne;)
    Ja przed slubem też na Stoku. Moja wazy prawie 7kg. :-) jest grubas

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam grubas;) po prostu dobrze wygląda ;) ostatnio w przychodni była dziewczyna z 3,5 miesięczną córeczka, która ważyła 9 kg z hakiem. Moja przy niej jak noworodek;)

https://www.maluchy.pl/li-71096.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja ubrałam Matiego tak: koszulka z krótkim rękawem, półśpiochy na to bluza polarowa z kapturem i przykryłam kocykiem. Jak wyszłam z nim to cały czas się wiercił, marszczył brwi i zaczął grymasić, zdjęłam więc mu bluzę i od razu zasnął. Oczywiście był przykryty kocykiem kapturek na główce od bluzy zostawiłam ale ewidentnie było mu za gorąco.

MamaUli ja też miałam straszne przygody w tej ciąży. W 23 tygodniu trafiłam do szpitala ze skracającą się szyjką i rozwarciem wewnętrznym, musiałam leżeć z tyłkiem uniesionym do góry przez parę dni aż nie otrzymają wyników posiewu potem założono mi pessar i miałam nakaz leżenia do końca, wstawałam tylko do wc i jadłam na leżąco. Potem doszła cukrzyca ciążowa, a na koniec dostałam mikro udaru i też wylądowałam w szpitalu, i tam zdecydowano że będę musiała mieć cesarkę.
    Ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze i mam mój mały Wielki Cud przy sobie.
    Już to mówiłam, ale powtórzę, że nie spodziewałam się, że ciąża to aż tak skomplikowany proces i czekać może na kobietę wiele niebezpieczeństw dla niej jak i dla jej nienarodzonego dziecka.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie czy planujecie gdzieś wyjazdy ze swoimi pociechami?
    macie do polecenia jakieś łóżeczko turystyczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 12:46

mhsvp07w3ex0n696.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko turystyczne kupię pewnie dop na dłuższy wyjazd w lipcu lub sierpniu,byliśmy ost na 4 dni w Kołobrzegu i Amela spała między nami.Nie było źle,bo jej rozmiary jeszcze jakoś szczególnie nie przeszkadzają.

dqpri09knt769ltz.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko to tez miałaś przejścia... Myślę, że nie tylko my... Ale na szczęście to już za nami;)
    ze względów zdrowotnych raczej na drugie dziecko się nie zdecydujemy... Poza tym poród u mnie był jedna wielką niewiadoma... Lekarze ze względu na kilka operacji zalecali cesarkę, ale żaden nie chciał sie zdecydować żeby mnie operować ze względu na zrosty. Umówiłam się z lekarzem, że spróbujemy siłami natury, a w każde chwili będę mogła sie zdecydować na cesarkę... Jednak przy trzecim skurczu partym mala była na świecie ;) i to zaraz po 1 w nocy;) w Nowy Rok;)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5277175933
    Ja mam takie po chrzesniaku, on spał w nim w domu bo w drewnianym ciągle się obija.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Esplayaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie rok odwiedzam belly, czytam...czasami porównuję. Nigdy nie zdecydowałam się nic napisać - ani w pamiętniku, ani tutaj, na forum... Myślałam o tym, ale jakoś nie mogłam się zebrać...A dzisiaj tknęło mnie, żeby napisać :)
    Podczytywałam Was tutaj, bo też jestem styczniówką. Szymon urodził się 6 stycznia.
    Czytałam o Waszych Maleństwach, jak to trzymają główki w pionie lepiej lub słabiej... Szymek trzyma głowę już pewnie i stabilnie. Ale nie lubi leżeć na brzuszku. Bardzo długo nie próbował nawet podnieść głowy w tej pozycji - od razu płakał. Teraz podnosi ten swój łebek,ale wkurza się niemiłosiernie. Na rękach mogę go trzymać już w zasadzie bez asekuracji, bo z utrzymaniem głowy nie ma problemu.
    Powiedziano mi też jakiś czas temu, że powinnam już ćwiczyć z nim podnoszenie za rączki do pozycji siedzącej. Zaczęłam więc (niestety?!) ;) Szybko nam poszło... Szymek obczaił, jak to fajnie jest siedzieć i leżenie już jest "bee". A na siedzenie przecież za wcześnie (chyba)...
    ...

MamaUli, olenka_30, Annnn lubią tę wiadomość

mhsvanlio7gxokuj.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esplayaa moja Ula ma to samo... A najgorsze jest to, że robi jakies takie dziwne akrobacje... Że nie wiem czego się po Niej spodziewać ;) ze względu na to, ze ulewała spala na poduszce klin... I tak się ciągnęła żeby usiąść, ze siadla a następnie upadla do przodu twarzą na książeczkę... Wiec pierwszego guza mamy za soba;)

Fajnie, że dołączają nowe Mamusie;)

• Zuzula Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Postanowiłam dołączyć i ja:) CZasem Was podczytywałam, ale nigdy jakoś nie chciało mi się zakładać konta na belly. Urodziłam córeczkę 20.01. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie jeszcze do swojego styczniowego grona.
    Widzę, że część się przeniosła na inne forum, tym bardziej fajnie, że nowe mamusie dołączają:)

MamaUli, Esplayaa, olenka_30, Annnn lubią tę wiadomość

km5skrhmub05wp6f.png
  • MamaUli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzula;) ja tez jestem tu nowa i tez sie cieszę ze nowych jest coraz wiecej;) jak to mówią: W kupie raźniej ;)

Zuzula, 0lgam lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a często kładłaś ją na brzuszku aby ćwiczyła mięśnie karczku? czy tak po prostu zaczęła ładnie sama główkę utrzymywać?

Często nie. 2-3 razy dziennie na parę minut.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie trzymania główki,mam dobrą koleżankę której córa w wieku 5 mies nie potrafiła trzymać pionu,a na brzuszku nosem non stop nurkowała w kocyku,pojechała z małą do lekarza(nie pamiętam jakiego)i ten nie stwierdził żadnych odstępstw-diagnoza leniwe dziecko.W swoim czasie Malwinka zaczęła trzymać główkę,tak więc spokojnie każde dzieciątko ma swój rytm rozwoju.

dqpri09knt769ltz.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku jest promocja na łóżeczka turystyczne jakby co.Fajnie prezentuje się Cartero Grande i obecnie tańsze niż na allegro :)

dqpri09knt769ltz.png
  • Annnn Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a powiedzcie czy planujecie gdzieś wyjazdy ze swoimi pociechami?
    macie do polecenia jakieś łóżeczko turystyczne?

my póki co byliśmy tylko na wyjazdach weekendowych, nie licząc kilkudniowych u rodziców na wsi, ale na pewno pojedziemy gdzieś dalej w wakacje w lipcu. Zastanawiam się właśnie czy lepiej jechać samochodem czy lecieć samolotem. AUtem można wszystko łatwiej zabrać i w razie jakiejś choroby małego wrócić szybko, ale droga będzie długa i może być męcząca, bo chcemy jechać nad jakieś ciepłe morze, żeby starszy też się wyszlał (włochy, chorwacja). Samolotem szybciej i więcej możliwości, ale mam obawy odnośnie służby zdrowia np w Grecji. A przeciez nie można wykluczyć choroby u malucha, a wrócić szybko się nie da.
    A jak wy planujecie?

odnośnie łóżeczka ja korzystam na razie z łóżeczka chicco next2me - ma odpinany bok i przystawiam go do łóżka. Można też zapiąć i jest jak małe łóżeczko turystyczne, leciutkie i szybko się składa. Dla starszych dzieci sie nie nadaje, ale myślę, że jeszcze do wakacji nam posłuży. Jestem z niego bardzo zadowolona, ale na pewno opłaca się go kupić tylko na początku, teraz już nie. Nie umiem wstawiać zdjęć jeszcze :(

ncny4cy.png
‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ