X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam problem z cyckami. :) Rosną w zadziwiającym tempie, ale mi to odpowiada. :) Tylko właśnie te żyłki. Ciężko bluzkę z dekoltem założyć bo średnio to wygląda. Od dziś już nie ukrywam brzucha w pracy i super się z tym czuję. Taka jestem dumna! A mój mąż chyba jeszcze bardziej bo ja przyszłam na chwilę do niego do pracy tak czule go pogłaskał. Super widok.:)
    U mnie burza wczoraj była. Ze sklepu do taksówki miałam 2 kroki a i tak cała mokra byłam. Grzmiało okropnie, a taka mała chmurka się na początku wydawała.

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza straszna była i lało, ale teraz powietrze takie inne, lepiej się oddycha. Wyatraszylam się, bo gdy wstałam - wcale nie gwałtownie- to poczułam bardzo mocny bol po lewej stronie podbrzusza. .. aż mnie zgięło. Boże. Miałyscie też tak?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 często tak mam, czasem w nocy jak się przewracam na drugi bok, czasem jak buty sznuruję. Pewnie wiązadła macicy dają o sobie znać. A ogólnie jak się czujesz? Powiem Ci, że mi magnez na takie bóle pomaga.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Uspokoiłaś mnie. Czuje się juz ok. Tzn te mega okropn objawy minęły po zwiększeniu dawki hormonu tarczycy - bylo widocznie za mało już. Mdli mnie ale rzadko już wymiotuje. Najwyżej mnie naciąganie. Jestem trochę silniejsza :*

marrtka lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się cieszę. :) Bo sama miałam przez jakiś tydzień takie mdłości i wymioty, że prosiłam męża aby do szpitala mnie zawiózł, ale na szczęście się unormowało. Kiedy Ty masz wizytę? Chyba jakoś w tym tygodniu?

zplX18SyZp.gif
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Paula widzę że teraz jakieś dolegliwości ciebie złapały... Trzymam kciuki by Ci szybko przeszło pozdrawiam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny u mnie trochę lepiej ze sprawami żołądkowymi, nadal boli ale chyba się przyzwyczaiłam. U mnie w mieście nie ma lekarza który posiada certyfikat na badanie genetyczne, najbliższy jest aż 120 km ;/

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Witam dziewczyny u mnie trochę lepiej ze sprawami żołądkowymi, nadal boli ale chyba się przyzwyczaiłam. U mnie w mieście nie ma lekarza który posiada certyfikat na badanie genetyczne, najbliższy jest aż 120 km ;/
    skąd jestes?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z okolic Giżycka, swoją drogą zastanawiam się jak kobiety z całej okolicy sobie radzą gdzie robią te badanie

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    z okolic Giżycka, swoją drogą zastanawiam się jak kobiety z całej okolicy sobie radzą gdzie robią te badanie

no faktycznie dziwne,współczuje. I co jedziesz tak daleko?

swoją drogą jakby jakis sobie zrobił certyfikat i załozył gabinet to przy takiej niszy mógłby niezle wyjsc na tym. oczywsicie wiem ze sprzet pewnie nieziemsko drogi ale pewnie i tak by sie oplacało.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lekarz który ma niezły sprzęt 3d4d ale certyfikatu nie posiada, kolejki są takie że mogę zapisać się na marzec/ kwiecień..babki do niego lgną jak nie wiem co.. eh te mazury kochane;). Zadzwonię jutro do położnej i dowiem się co i jak, może ona mi coś poradzi. Ewentualnie w Poniedziałek będę w Poznaniu, sama nie wiem ;/ to głupie że mój nawet mi nie powiedział jakiej wielkości jest maleństwo

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Jest lekarz który ma niezły sprzęt 3d4d ale certyfikatu nie posiada, kolejki są takie że mogę zapisać się na marzec/ kwiecień..babki do niego lgną jak nie wiem co.. eh te mazury kochane;). Zadzwonię jutro do położnej i dowiem się co i jak, może ona mi coś poradzi. Ewentualnie w Poniedziałek będę w Poznaniu, sama nie wiem ;/ to głupie że mój nawet mi nie powiedział jakiej wielkości jest maleństwo

A czemu ci nie powiedział ? pozatym sprzęt sprzętem ale chyba ciezko prowadzic ciaze jak nie masz mozliwosci dostania sie do lekarza w razie konieczności i musisz czekać bardzo długo, nie o to w tym chodzi.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    A tez macie widoczne wszystkie zylki na ciele ? na piersiach najbardziej uhh
    Też mam całe ciało w żyłach: piersi, brzuch, uda.
    W pierwszej ciąży tak nie było.

FITop1.png
  • szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, przywitalam się z Wami jakis czas temu, pozniej przez jakis czas nie wchodzilam bo a to urlop, a to praca, ze w koncu zapomniałam hasla do konta, na wszystkie sposoby próbowałam sobie przypomniec, naszczescie po kilkunastu probach i dniach udalo się ;)

Wizyte u gin mialam pod koniec czerwca, wszystko było dobrze, maluszek machal raczkami, nozkami, lekarz zbadał NT- powiedział, ze wszytsko dobrze się rozwija, maluch rosnie. teraz musze na wizyte czekac do polowy sierpnia, ale stwierdzilam z M, że pod koniec lipca pojde na USG 3D połaczone bedzie razem z połówkowym, akurat sie zacznie 19tydz.

Dziewczyny które maja mdłości i wymioty- niedlugo powinno Wam przejsc,  ja dopiero od 4 dni funkcjonuje normalnie, codziennie rano po wstaniu musiałam przywitac się z kibelkiem, a jeszcze kilka tyg wczesniej to prawie nic je jadlam bo od razu bieglam. W 2 miesiace schudłam 3kg i lekarz powiedział ze na kolejna wizyte musze 1kg przytyc, ale ja to teraz jestem wiecznie glodna i caly czas bym cos jadla, te 3kg chyba bardzo szybko nadrobie ;p

Jestemm już na L4, wiec będę tu czesciej zaglądać jeśli nie macie nic przeciwko ;))
    Pozdrawiam mamusie 

Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Ag..., agnb6, M4DZI4 lubią tę wiadomość

14vyx7t.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 a powiedz mi jeszcze taką rzecz: czy lekarz dał Ci zdjęcia z USG i opis badania? Może masz to wszystko w opisie tylko użyto skrótów ginekologicznych?
    Powinno udać ci się załatwić ginekologa bo jest to nie możliwym aby pacjentka w ciąży nie miała prowadzonych badań i nie była pod opieką ginekologiczną. No chyba, że ciąże ukrywa i nie zgłasza tego lekarzowi.
    Tak jak pisałam wcześniej Polskie Towarzystwo ginekologiczne rekomenduje 3 badania USG 1,2,3 trymestru. I Ty powinnaś takie mieć z pełnym opisem badania w tym wielkości płodu, przezierności karkowej itp. Ja bym to zgłosiła.
    Dziewczyny musimy walczyć o swoje, bo przecież mamy swoje prawa!
    Rozumiem,że są ginekolodzy, którzy są gburami, którzy nie są zbyt wylewni ale swoje obowiązki muszą wypełniać, w tym rzetelne badanie- nawet lekarz może nic nie mówić ale pełen opis musi dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:03

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Iwuska ja jezdzilam do Bialegostoku na usg prenatalne...160 zł mnie to kosztowalo, ale lekarz super...ja z Elku jestem i mam tez problem z lekarzami...a i mi sie wydaje, ze moja obecna ginka robi tez takie usg...

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 7 tygodniu zdjęcia nie dostałam bo za późno powiedziałam że chce a obraz już zdążył skasować z monitorka, dla siebie wydrukował do dokumentacji. A teraz dostałam zdjęcie bo się upomniałam. Na zdjęciu coś jest napisane, zaraz je wstawię jak któraś z Was mi podpowie jak to zrobić;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję na zapodaj.net
    po lewej stronie jest "na forum", jak chcesz z miniaturką...
    potem "przeglądaj" - znajdź zdjęcie
    wybierz rozmiar miniaturki - najlepiej 200x200
    i "zapodaj"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:32

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chodzi o wygodny i cienki biustonosz to polecam;-)w,Tchibo kupilam ostatnio z miekka miseczka i drucikiem ;-) fajnie bo mozna przymiezyc ;-) i poczuc czy wygodny.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska ale samo zdjęcie jedno ci dał, czy jednak jest też jakaś kartka ze skrótami z tego badania? ( w końcu to też dokumentacja dla Ciebie) i lekarz musi taka wydać pacjentce ponieważ może ona być przydatna np. w razie jakiś zleconych dodatkowych badań ( chociażby gdyby wyszły jakieś nieprawidłowości)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:40

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ