*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że nie tylko ja mam problem z cyckami. Rosną w zadziwiającym tempie, ale mi to odpowiada. Tylko właśnie te żyłki. Ciężko bluzkę z dekoltem założyć bo średnio to wygląda. Od dziś już nie ukrywam brzucha w pracy i super się z tym czuję. Taka jestem dumna! A mój mąż chyba jeszcze bardziej bo ja przyszłam na chwilę do niego do pracy tak czule go pogłaskał. Super widok.
U mnie burza wczoraj była. Ze sklepu do taksówki miałam 2 kroki a i tak cała mokra byłam. Grzmiało okropnie, a taka mała chmurka się na początku wydawała.Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula44 często tak mam, czasem w nocy jak się przewracam na drugi bok, czasem jak buty sznuruję. Pewnie wiązadła macicy dają o sobie znać. A ogólnie jak się czujesz? Powiem Ci, że mi magnez na takie bóle pomaga.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję. Uspokoiłaś mnie. Czuje się juz ok. Tzn te mega okropn objawy minęły po zwiększeniu dawki hormonu tarczycy - bylo widocznie za mało już. Mdli mnie ale rzadko już wymiotuje. Najwyżej mnie naciąganie. Jestem trochę silniejsza :*
marrtka lubi tę wiadomość
-
lwuska55592 wrote:z okolic Giżycka, swoją drogą zastanawiam się jak kobiety z całej okolicy sobie radzą gdzie robią te badanie
no faktycznie dziwne,współczuje. I co jedziesz tak daleko?
swoją drogą jakby jakis sobie zrobił certyfikat i załozył gabinet to przy takiej niszy mógłby niezle wyjsc na tym. oczywsicie wiem ze sprzet pewnie nieziemsko drogi ale pewnie i tak by sie oplacało. -
Jest lekarz który ma niezły sprzęt 3d4d ale certyfikatu nie posiada, kolejki są takie że mogę zapisać się na marzec/ kwiecień..babki do niego lgną jak nie wiem co.. eh te mazury kochane;). Zadzwonię jutro do położnej i dowiem się co i jak, może ona mi coś poradzi. Ewentualnie w Poniedziałek będę w Poznaniu, sama nie wiem ;/ to głupie że mój nawet mi nie powiedział jakiej wielkości jest maleństwo
-
lwuska55592 wrote:Jest lekarz który ma niezły sprzęt 3d4d ale certyfikatu nie posiada, kolejki są takie że mogę zapisać się na marzec/ kwiecień..babki do niego lgną jak nie wiem co.. eh te mazury kochane;). Zadzwonię jutro do położnej i dowiem się co i jak, może ona mi coś poradzi. Ewentualnie w Poniedziałek będę w Poznaniu, sama nie wiem ;/ to głupie że mój nawet mi nie powiedział jakiej wielkości jest maleństwo
A czemu ci nie powiedział ? pozatym sprzęt sprzętem ale chyba ciezko prowadzic ciaze jak nie masz mozliwosci dostania sie do lekarza w razie konieczności i musisz czekać bardzo długo, nie o to w tym chodzi. -
Czesc dziewczyny, przywitalam się z Wami jakis czas temu, pozniej przez jakis czas nie wchodzilam bo a to urlop, a to praca, ze w koncu zapomniałam hasla do konta, na wszystkie sposoby próbowałam sobie przypomniec, naszczescie po kilkunastu probach i dniach udalo się
Wizyte u gin mialam pod koniec czerwca, wszystko było dobrze, maluszek machal raczkami, nozkami, lekarz zbadał NT- powiedział, ze wszytsko dobrze się rozwija, maluch rosnie. teraz musze na wizyte czekac do polowy sierpnia, ale stwierdzilam z M, że pod koniec lipca pojde na USG 3D połaczone bedzie razem z połówkowym, akurat sie zacznie 19tydz.
Dziewczyny które maja mdłości i wymioty- niedlugo powinno Wam przejsc, ja dopiero od 4 dni funkcjonuje normalnie, codziennie rano po wstaniu musiałam przywitac się z kibelkiem, a jeszcze kilka tyg wczesniej to prawie nic je jadlam bo od razu bieglam. W 2 miesiace schudłam 3kg i lekarz powiedział ze na kolejna wizyte musze 1kg przytyc, ale ja to teraz jestem wiecznie glodna i caly czas bym cos jadla, te 3kg chyba bardzo szybko nadrobie ;p
Jestemm już na L4, wiec będę tu czesciej zaglądać jeśli nie macie nic przeciwko )
Pozdrawiam mamusie
Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Ag..., agnb6, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
lwuska55592 a powiedz mi jeszcze taką rzecz: czy lekarz dał Ci zdjęcia z USG i opis badania? Może masz to wszystko w opisie tylko użyto skrótów ginekologicznych?
Powinno udać ci się załatwić ginekologa bo jest to nie możliwym aby pacjentka w ciąży nie miała prowadzonych badań i nie była pod opieką ginekologiczną. No chyba, że ciąże ukrywa i nie zgłasza tego lekarzowi.
Tak jak pisałam wcześniej Polskie Towarzystwo ginekologiczne rekomenduje 3 badania USG 1,2,3 trymestru. I Ty powinnaś takie mieć z pełnym opisem badania w tym wielkości płodu, przezierności karkowej itp. Ja bym to zgłosiła.
Dziewczyny musimy walczyć o swoje, bo przecież mamy swoje prawa!
Rozumiem,że są ginekolodzy, którzy są gburami, którzy nie są zbyt wylewni ale swoje obowiązki muszą wypełniać, w tym rzetelne badanie- nawet lekarz może nic nie mówić ale pełen opis musi dać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:03
-
nick nieaktualnylwuska55592 wrote:z okolic Giżycka, swoją drogą zastanawiam się jak kobiety z całej okolicy sobie radzą gdzie robią te badanie
-
w 7 tygodniu zdjęcia nie dostałam bo za późno powiedziałam że chce a obraz już zdążył skasować z monitorka, dla siebie wydrukował do dokumentacji. A teraz dostałam zdjęcie bo się upomniałam. Na zdjęciu coś jest napisane, zaraz je wstawię jak któraś z Was mi podpowie jak to zrobić
-
Iwuska ale samo zdjęcie jedno ci dał, czy jednak jest też jakaś kartka ze skrótami z tego badania? ( w końcu to też dokumentacja dla Ciebie) i lekarz musi taka wydać pacjentce ponieważ może ona być przydatna np. w razie jakiś zleconych dodatkowych badań ( chociażby gdyby wyszły jakieś nieprawidłowości)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:40