X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam problem z cyckami. :) Rosną w zadziwiającym tempie, ale mi to odpowiada. :) Tylko właśnie te żyłki. Ciężko bluzkę z dekoltem założyć bo średnio to wygląda. Od dziś już nie ukrywam brzucha w pracy i super się z tym czuję. Taka jestem dumna! A mój mąż chyba jeszcze bardziej bo ja przyszłam na chwilę do niego do pracy tak czule go pogłaskał. Super widok.:)
    U mnie burza wczoraj była. Ze sklepu do taksówki miałam 2 kroki a i tak cała mokra byłam. Grzmiało okropnie, a taka mała chmurka się na początku wydawała.

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza straszna była i lało, ale teraz powietrze takie inne, lepiej się oddycha. Wyatraszylam się, bo gdy wstałam - wcale nie gwałtownie- to poczułam bardzo mocny bol po lewej stronie podbrzusza. .. aż mnie zgięło. Boże. Miałyscie też tak?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 często tak mam, czasem w nocy jak się przewracam na drugi bok, czasem jak buty sznuruję. Pewnie wiązadła macicy dają o sobie znać. A ogólnie jak się czujesz? Powiem Ci, że mi magnez na takie bóle pomaga.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Uspokoiłaś mnie. Czuje się juz ok. Tzn te mega okropn objawy minęły po zwiększeniu dawki hormonu tarczycy - bylo widocznie za mało już. Mdli mnie ale rzadko już wymiotuje. Najwyżej mnie naciąganie. Jestem trochę silniejsza :*

marrtka lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się cieszę. :) Bo sama miałam przez jakiś tydzień takie mdłości i wymioty, że prosiłam męża aby do szpitala mnie zawiózł, ale na szczęście się unormowało. Kiedy Ty masz wizytę? Chyba jakoś w tym tygodniu?

zplX18SyZp.gif
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Paula widzę że teraz jakieś dolegliwości ciebie złapały... Trzymam kciuki by Ci szybko przeszło pozdrawiam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny u mnie trochę lepiej ze sprawami żołądkowymi, nadal boli ale chyba się przyzwyczaiłam. U mnie w mieście nie ma lekarza który posiada certyfikat na badanie genetyczne, najbliższy jest aż 120 km ;/

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Witam dziewczyny u mnie trochę lepiej ze sprawami żołądkowymi, nadal boli ale chyba się przyzwyczaiłam. U mnie w mieście nie ma lekarza który posiada certyfikat na badanie genetyczne, najbliższy jest aż 120 km ;/
    skąd jestes?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z okolic Giżycka, swoją drogą zastanawiam się jak kobiety z całej okolicy sobie radzą gdzie robią te badanie

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    z okolic Giżycka, swoją drogą zastanawiam się jak kobiety z całej okolicy sobie radzą gdzie robią te badanie

no faktycznie dziwne,współczuje. I co jedziesz tak daleko?

swoją drogą jakby jakis sobie zrobił certyfikat i załozył gabinet to przy takiej niszy mógłby niezle wyjsc na tym. oczywsicie wiem ze sprzet pewnie nieziemsko drogi ale pewnie i tak by sie oplacało.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lekarz który ma niezły sprzęt 3d4d ale certyfikatu nie posiada, kolejki są takie że mogę zapisać się na marzec/ kwiecień..babki do niego lgną jak nie wiem co.. eh te mazury kochane;). Zadzwonię jutro do położnej i dowiem się co i jak, może ona mi coś poradzi. Ewentualnie w Poniedziałek będę w Poznaniu, sama nie wiem ;/ to głupie że mój nawet mi nie powiedział jakiej wielkości jest maleństwo

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Jest lekarz który ma niezły sprzęt 3d4d ale certyfikatu nie posiada, kolejki są takie że mogę zapisać się na marzec/ kwiecień..babki do niego lgną jak nie wiem co.. eh te mazury kochane;). Zadzwonię jutro do położnej i dowiem się co i jak, może ona mi coś poradzi. Ewentualnie w Poniedziałek będę w Poznaniu, sama nie wiem ;/ to głupie że mój nawet mi nie powiedział jakiej wielkości jest maleństwo

A czemu ci nie powiedział ? pozatym sprzęt sprzętem ale chyba ciezko prowadzic ciaze jak nie masz mozliwosci dostania sie do lekarza w razie konieczności i musisz czekać bardzo długo, nie o to w tym chodzi.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    A tez macie widoczne wszystkie zylki na ciele ? na piersiach najbardziej uhh
    Też mam całe ciało w żyłach: piersi, brzuch, uda.
    W pierwszej ciąży tak nie było.

FITop1.png
  • szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, przywitalam się z Wami jakis czas temu, pozniej przez jakis czas nie wchodzilam bo a to urlop, a to praca, ze w koncu zapomniałam hasla do konta, na wszystkie sposoby próbowałam sobie przypomniec, naszczescie po kilkunastu probach i dniach udalo się ;)

Wizyte u gin mialam pod koniec czerwca, wszystko było dobrze, maluszek machal raczkami, nozkami, lekarz zbadał NT- powiedział, ze wszytsko dobrze się rozwija, maluch rosnie. teraz musze na wizyte czekac do polowy sierpnia, ale stwierdzilam z M, że pod koniec lipca pojde na USG 3D połaczone bedzie razem z połówkowym, akurat sie zacznie 19tydz.

Dziewczyny które maja mdłości i wymioty- niedlugo powinno Wam przejsc,  ja dopiero od 4 dni funkcjonuje normalnie, codziennie rano po wstaniu musiałam przywitac się z kibelkiem, a jeszcze kilka tyg wczesniej to prawie nic je jadlam bo od razu bieglam. W 2 miesiace schudłam 3kg i lekarz powiedział ze na kolejna wizyte musze 1kg przytyc, ale ja to teraz jestem wiecznie glodna i caly czas bym cos jadla, te 3kg chyba bardzo szybko nadrobie ;p

Jestemm już na L4, wiec będę tu czesciej zaglądać jeśli nie macie nic przeciwko ;))
    Pozdrawiam mamusie 

Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Ag..., agnb6, M4DZI4 lubią tę wiadomość

14vyx7t.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 a powiedz mi jeszcze taką rzecz: czy lekarz dał Ci zdjęcia z USG i opis badania? Może masz to wszystko w opisie tylko użyto skrótów ginekologicznych?
    Powinno udać ci się załatwić ginekologa bo jest to nie możliwym aby pacjentka w ciąży nie miała prowadzonych badań i nie była pod opieką ginekologiczną. No chyba, że ciąże ukrywa i nie zgłasza tego lekarzowi.
    Tak jak pisałam wcześniej Polskie Towarzystwo ginekologiczne rekomenduje 3 badania USG 1,2,3 trymestru. I Ty powinnaś takie mieć z pełnym opisem badania w tym wielkości płodu, przezierności karkowej itp. Ja bym to zgłosiła.
    Dziewczyny musimy walczyć o swoje, bo przecież mamy swoje prawa!
    Rozumiem,że są ginekolodzy, którzy są gburami, którzy nie są zbyt wylewni ale swoje obowiązki muszą wypełniać, w tym rzetelne badanie- nawet lekarz może nic nie mówić ale pełen opis musi dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:03

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Iwuska ja jezdzilam do Bialegostoku na usg prenatalne...160 zł mnie to kosztowalo, ale lekarz super...ja z Elku jestem i mam tez problem z lekarzami...a i mi sie wydaje, ze moja obecna ginka robi tez takie usg...

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 7 tygodniu zdjęcia nie dostałam bo za późno powiedziałam że chce a obraz już zdążył skasować z monitorka, dla siebie wydrukował do dokumentacji. A teraz dostałam zdjęcie bo się upomniałam. Na zdjęciu coś jest napisane, zaraz je wstawię jak któraś z Was mi podpowie jak to zrobić;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję na zapodaj.net
    po lewej stronie jest "na forum", jak chcesz z miniaturką...
    potem "przeglądaj" - znajdź zdjęcie
    wybierz rozmiar miniaturki - najlepiej 200x200
    i "zapodaj"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:32

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chodzi o wygodny i cienki biustonosz to polecam;-)w,Tchibo kupilam ostatnio z miekka miseczka i drucikiem ;-) fajnie bo mozna przymiezyc ;-) i poczuc czy wygodny.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska ale samo zdjęcie jedno ci dał, czy jednak jest też jakaś kartka ze skrótami z tego badania? ( w końcu to też dokumentacja dla Ciebie) i lekarz musi taka wydać pacjentce ponieważ może ona być przydatna np. w razie jakiś zleconych dodatkowych badań ( chociażby gdyby wyszły jakieś nieprawidłowości)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 17:40

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ