*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Jonka, ja też zabieram się od miesiąca do przeglądu szafy, ale chęci brak...
Jeśli chodzi o szpital - nie myślałam jeszcze. Ja prowadzę ciążę w Uniwersyteckim Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka (dawna Klinika Dzieciątka Jezus) na pl. Starynkiewicza, więc rozważałam poród właśnie tam. Warunki co prawda głęboki PRL, ale opieka podobno nie najgorsza, choć fora różnie się rozpisują. Ilu ludzi tyle opinii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:21
jonka91 lubi tę wiadomość
-
Tak, wygląd szpitala - masakra. Ale jednak to szpital specjalistyczny, klinika uniwersytecka, mają sprzęty etc. Ale nie powiem, myślę o tym wołomińskim, bo też słyszałam pozytywne opinie i patrzyłam, że mają szkołę rodzenia. Może się razem do niej zapiszemy?
-
olka25 wrote:Cześć dziewczyny! Tak się zastanawiam właśnie - kiedyś jak była mowa o usg I trymestru (prenatalne, genetyczne), to podawałyście koszt takich badań i te kwoty wydawały mi się strasznie duże. Ja za każdą wizytę płacę 150 zł, a ta z usg I trym. ma kosztować 50 zł. Co prawda nic już nie będzie robił, poza tym usg, ale... co tu jest nie tak?
moze ma jakis kontrakt, dofinansowanie albo cos, niekoniecznie cos musi byc nie tak:)trzeba sie cieszyć, że mniej a nie więcej.
u mnie 240, 280 z płytką 4D płaciłam a za normalne tez 150 ale całkowicie prywatnie wiec nie ma co sie spodziewać dofinansowania:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:04
olka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Ja o 3 miałam pobudke - bol bioder. Rwało mi tez trochę podbrzusze, ale brzuch był zupełnie miękki. Potem pojawiło się pełno białego śluzu. Trochę się wyatraszylam.
Zasnęłam o 5 a Obudziłam się pół godziny temu. Mam nadzieję, że wszystko jest ok i po prostu rośniemy...
Melula - a jaki masz wyniki tej toxo???? IgM masz na + czy obie klasy? Wysoko? Kurcze... dali Ci antybiotyk czy czekają na wynik? -
W moim mieście jest jeden lekarz, który posiada certyfikat i usg 1 trymestru kosztuje 150 zł.
Jonka gratki! 2 trymestr < party>!jonka91 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
hej hej
Ja już dziś oddałam krew ale taka okropna była baba, że strasznie mnie bolało pobranie (pierwszy raz) i teraz cała ręka mnie boli... Jak ją drugi raz zobaczę to ucieknę...
A jutro na weekend na Roztocze ale się cieszę tylko oby temperatura trochę spadła bo mi słabo cały czas. Też tak macie?
-
Paula44 wrote:Melula - a jaki masz wyniki tej toxo???? IgM masz na + czy obie klasy? Wysoko? Kurcze... dali Ci antybiotyk czy czekają na wynik?
IgM - 1,85 indeks (obecne)
Nie dostałam antybiotyku. Byłam wczoraj w tym szpitalu zakaźnym. Zrobili dodatkowe badania - wyniki we czwartek razem z wizytą. Wtedy okaże się czy to świeże zakażenie czy sprzed ciąży, wówczas zapadnie decyzja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:49
-
nick nieaktualny
-
Martaaa wrote:hej hej
Ja już dziś oddałam krew ale taka okropna była baba, że strasznie mnie bolało pobranie (pierwszy raz) i teraz cała ręka mnie boli... Jak ją drugi raz zobaczę to ucieknę...
A jutro na weekend na Roztocze ale się cieszę tylko oby temperatura trochę spadła bo mi słabo cały czas. Też tak macie?
Musiała pielęgniarka nie trafić w żyłę. Wtedy strasznie piecze. Też tak miałam kiedyś.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Martaaa wrote:A jutro na weekend na Roztocze ale się cieszę tylko oby temperatura trochę spadła bo mi słabo cały czas. Też tak macie?
-
Ja też miałam wczoraj pobieraną krew. Najpierw lewa ręka, zapełniły się dwie probówki i przestała krew lecieć i trzeba było w drugą kłuć.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ewelina88 wrote:Niestety też tak mam, siedzę niedaleko wiatraka w pracy, ale to i tak nic nie daje, strasznie osłabiona jestem, głowa mnie boli i ledwo się ruszam. Jak będą nadal takie upały muszę L4 w pracy wziąć bo ciężko jest.
-
nick nieaktualnyhej hej
też muszę powoli wstawać bo mam mroczki przed oczami... chodzę sobie po domu w samej bieliźnie wysmarowałam się oliwką na spokojny sen dla dzieci z jonsona, dopiero 11 godzina a już duszno i upalnie..
Chyba pojadę dziś na kolejne zakupy dla maluszka i może jakieś biustonosze sportowe po domuAg..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Moje gardło ma się dużo lepiej, pewnie pomógł też wczorajszy dzień nad morzem- trochę jodu, kąpiel w morzu i od razu lepiej
Oczywiście nadal herbatka z miodem, cytryną, pastylki do ssania, ale jest już dużo lepiej.
Idę poczytać, co napisałyście od niedzieliAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Cześć mamuśki zaczęłam dzień od pierwszego ciążowego pawika. Belly napisało do mnie: "W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie". Tia, jasne, właśnie się poczułam jak mnie wydarło na czczo.
W dodatku mój lekarz się rozchorował a l4 mam do jutra i nici z jutrzejszej wizyty. ma być w sobotę.Paula44 lubi tę wiadomość