X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez nie będę sobie go wykupowała szkoda mi kasy na jakieś tam duperelki :)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle a Ty kiedy masz badanie? Bo idziemy łeb w łeb z ciążą, ciekawe czy będziemy miały dzieci takiej samej płci :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    isabelle a Ty kiedy masz badanie? Bo idziemy łeb w łeb z ciążą, ciekawe czy będziemy miały dzieci takiej samej płci :)

Badanie mam w piątek wieczorem. Masz jakieś przeczucia co do płci? Ja na początku obstawiałam dziewczynkę, ale teraz coraz częściej myślę, że może jednak będzie chłopak? Może w piątek się dowiem. A jak u Ciebie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wykupiłam abonamentu:)

Isabell Zazdroszczę dużego brzuszka...

Właściwie to już nie mogę się doczekać narodzin, mój Małż w końcu się wczuł w rolę :)

Co do płci nie ma co zgadywać, my się bardzo nastawiliśmy na chłopaka, a okazało się że raczej dziewczynka... ale nie ważne no co będzie to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:04

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Faktycznie, nie da się już ukryć. Ale jak założę jakieś przedciążowe ubrania to jednak wyglądam jak bym się roztyła, a nie była w ciąży. Najlepiej więc czuję się w ciążowych ubrankach :))

Belldandy, a jak z Twoją sukienką ślubną? To już niedługo! Wszystko gotowe?
    Suknia wybrana, pod koniec lipca jade aby mnie pomierzyli:) czy wszystko gotowe? niee... powiem szczerze, ze dopiero w tym tygodniu zamawiamy zaproszenia, obraczki i mamy spotkanie z dj. tak sie zastanawiam nad obraczkami , chcialabym z 3 cyrkoniami, ale u jubilera strasza, ze potem nie zmniejsze / powieksze jakbym kiedys chciala...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masa rzeczy jeszcze do zrobienia. nie mam butow, bizuterii. narzeczony garnituru. trzeba tortczamowic, ale wczesniej smak wybrac. wszystko na mojej glowie...

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolalabym wszystko zalatwiac, gdy minie 1 trymestr. Najwieksze zagrozenie...

[*] 2014 i 2016

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś mam przeczucia, że dziewczynka, ginekolog dzisiaj próbował określić płeć ale nie dał rady, a powiedział, że zgadywać nie chce bo to bez sensu.
    Jak dla mnie patrząc na filmik z tego badania to ja tam widzę pipeńke :) Na jąderka jak by za małe i antenki nie widziałam, chociaż na tym etapie właśnie narządy płciowe są bardzo podobne. Ale tak na prawdę to co to za różnica, ważne żeby zdrowe było, a kochać i tak będę tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka :)

Iwuśka jeżeli chodzisz prywatnie do ginekologa to go koniecznie zmień. Poczytaj opinie o danym ginekologu. Bo to, że prowadziło się ciąże u jednego a poszło do innego to nie ma znaczenia, najważniejsza jesteś Ty i Twoje dziecko. To samo się tyczy i państwowego, wystarczy w rejestracji powiedzieć, że nie jest się zadowolonym z usług danego ginekologa i chce się przepisać do innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:19

isabelle, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.

To d**a a nie ginekolog. Po prostu go zmień. Niejedna dziewczyna tu pisała że na NFZ jest świetnie traktowana, więc nie ma się co zastanawiać.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy mam znajomoego złotnika i z cyrkoniami w obrączkach tak jest że "niby" nie można zmniejszyc/zwiększyć a w realu to wygląda tak że im się nie chce, bo można wymienić w razie czego cyrkonie na mniejsze lub większe tylko trzeba to samemu zaproponować ;))

Iwuskaa zmień ginekologa jak najszybciej to jakiś konował, na pierwszej wizycie powinien już date porodu podać wg ostatniej @ i wg usg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:33

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czy siak go zmienię bo już nie będzie żadnego ginekologa w mojej przychodni.. Dwóch innych z drugiej przychodni to również lekarze których lepiej nie polecać, nie mówiąc o tym że gabinet to taka komuna że przechodzisz przez pokój pielęgniarki wchodzisz do gabinetu lekarza, wielkości troszkę większej niż 2 na 2 on się pyta co ci jest i przy nim majtki w dól nawet nie ma gdzie swoich rzeczy położyć nie mówiąc o jakimś odświeżeniu.. nawet parawanu tam nie ma. Związku z tym nawet tam nie pójdę nie ważne kto by tam przyjmował. Jedyny specjalista jakiego mamy w tej miejscowości na terminy na kwiecień przyszłego roku... Wolała bym nie iść na dzisiejsze badanie.. teraz nic ju z nie wiem

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    o jej ty zmień szybko lekarza bo z tym to coś czuje ze nic się nie dowiesz

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może spróbuj prywatnie, to w ciągu 1-2 tyg powinnaś się dostać:)

Podpytaj koleżanek gdzie chodziły, czy polecają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:44

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę próbowała do ordynatora ginekologii.. nie wiem jak u niego z zapisami może być ciężko ale jakoś może mi się uda.. Chciała bym żeby zbadał ktoś dziecko między tym 12 a 14 tygodniem a nie dopiero w 18..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska a na Prenatalne się w ogóle zapisałaś? na pomiary kości nosowej i przezierności?

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam pewna że wszystko odbędzie się przy dzisiejszej wizycie.. ale w ciągu 2 minut badania raczej nie był w stanie nic sprawdzić

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja jakoś mam przeczucia, że dziewczynka, ginekolog dzisiaj próbował określić płeć ale nie dał rady, a powiedział, że zgadywać nie chce bo to bez sensu.
    Jak dla mnie patrząc na filmik z tego badania to ja tam widzę pipeńke :) Na jąderka jak by za małe i antenki nie widziałam, chociaż na tym etapie właśnie narządy płciowe są bardzo podobne. Ale tak na prawdę to co to za różnica, ważne żeby zdrowe było, a kochać i tak będę tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka :)

Mi dzisiaj lekarz tłumaczył płeć tak: na tym etapie jąder jeszcze nie ma dopiero ok 30 tyg się wykształcą w całości. Teraz albo widać siusiaczka (pojedyncza wypustka) albo duże wargi sromowe podwójna wypustka. Tak samo wystaje jak siusiak, tylko są przedzielone na środku.

Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 jaki tam tłuszcz, to i ja widzę, że ciążowy!!! Widać typowo zaokrąglony ciążowy brzuszek. Jak jest bardziej spożywczy to widać , że to tłuszczyk nie jest brzuch taki jak by napięty i twardawy. Za 3 tygodnie będzie już o wiele większy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:56

olka25 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska nie każdy gin też wykonuje u siebie takie badanie też myślałam że standardowo wykonuje się je w każdym gabinecia, (większość dziewczyn tak miała) ja zostałam skierowana do innego ośrodka gdzie płaciłam za nie 240zł.

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ