*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:isabelle a Ty kiedy masz badanie? Bo idziemy łeb w łeb z ciążą, ciekawe czy będziemy miały dzieci takiej samej płci
Badanie mam w piątek wieczorem. Masz jakieś przeczucia co do płci? Ja na początku obstawiałam dziewczynkę, ale teraz coraz częściej myślę, że może jednak będzie chłopak? Może w piątek się dowiem. A jak u Ciebie? -
nick nieaktualnyTeż nie wykupiłam abonamentu:)
Isabell Zazdroszczę dużego brzuszka...
Właściwie to już nie mogę się doczekać narodzin, mój Małż w końcu się wczuł w rolę
Co do płci nie ma co zgadywać, my się bardzo nastawiliśmy na chłopaka, a okazało się że raczej dziewczynka... ale nie ważne no co będzie to będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:04
-
Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.
-
isabelle wrote:Faktycznie, nie da się już ukryć. Ale jak założę jakieś przedciążowe ubrania to jednak wyglądam jak bym się roztyła, a nie była w ciąży. Najlepiej więc czuję się w ciążowych ubrankach )
Belldandy, a jak z Twoją sukienką ślubną? To już niedługo! Wszystko gotowe?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Masa rzeczy jeszcze do zrobienia. nie mam butow, bizuterii. narzeczony garnituru. trzeba tortczamowic, ale wczesniej smak wybrac. wszystko na mojej glowie...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Wolalabym wszystko zalatwiac, gdy minie 1 trymestr. Najwieksze zagrozenie...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
ja jakoś mam przeczucia, że dziewczynka, ginekolog dzisiaj próbował określić płeć ale nie dał rady, a powiedział, że zgadywać nie chce bo to bez sensu.
Jak dla mnie patrząc na filmik z tego badania to ja tam widzę pipeńke Na jąderka jak by za małe i antenki nie widziałam, chociaż na tym etapie właśnie narządy płciowe są bardzo podobne. Ale tak na prawdę to co to za różnica, ważne żeby zdrowe było, a kochać i tak będę tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka
Iwuśka jeżeli chodzisz prywatnie do ginekologa to go koniecznie zmień. Poczytaj opinie o danym ginekologu. Bo to, że prowadziło się ciąże u jednego a poszło do innego to nie ma znaczenia, najważniejsza jesteś Ty i Twoje dziecko. To samo się tyczy i państwowego, wystarczy w rejestracji powiedzieć, że nie jest się zadowolonym z usług danego ginekologa i chce się przepisać do innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:19
isabelle, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylwuska55592 wrote:Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.
To d**a a nie ginekolog. Po prostu go zmień. Niejedna dziewczyna tu pisała że na NFZ jest świetnie traktowana, więc nie ma się co zastanawiać.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybelldandy mam znajomoego złotnika i z cyrkoniami w obrączkach tak jest że "niby" nie można zmniejszyc/zwiększyć a w realu to wygląda tak że im się nie chce, bo można wymienić w razie czego cyrkonie na mniejsze lub większe tylko trzeba to samemu zaproponować )
Iwuskaa zmień ginekologa jak najszybciej to jakiś konował, na pierwszej wizycie powinien już date porodu podać wg ostatniej @ i wg usg!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:33
-
No tak czy siak go zmienię bo już nie będzie żadnego ginekologa w mojej przychodni.. Dwóch innych z drugiej przychodni to również lekarze których lepiej nie polecać, nie mówiąc o tym że gabinet to taka komuna że przechodzisz przez pokój pielęgniarki wchodzisz do gabinetu lekarza, wielkości troszkę większej niż 2 na 2 on się pyta co ci jest i przy nim majtki w dól nawet nie ma gdzie swoich rzeczy położyć nie mówiąc o jakimś odświeżeniu.. nawet parawanu tam nie ma. Związku z tym nawet tam nie pójdę nie ważne kto by tam przyjmował. Jedyny specjalista jakiego mamy w tej miejscowości na terminy na kwiecień przyszłego roku... Wolała bym nie iść na dzisiejsze badanie.. teraz nic ju z nie wiem
-
lwuska55592 wrote:Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczka27 wrote:ja jakoś mam przeczucia, że dziewczynka, ginekolog dzisiaj próbował określić płeć ale nie dał rady, a powiedział, że zgadywać nie chce bo to bez sensu.
Jak dla mnie patrząc na filmik z tego badania to ja tam widzę pipeńke Na jąderka jak by za małe i antenki nie widziałam, chociaż na tym etapie właśnie narządy płciowe są bardzo podobne. Ale tak na prawdę to co to za różnica, ważne żeby zdrowe było, a kochać i tak będę tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka
Mi dzisiaj lekarz tłumaczył płeć tak: na tym etapie jąder jeszcze nie ma dopiero ok 30 tyg się wykształcą w całości. Teraz albo widać siusiaczka (pojedyncza wypustka) albo duże wargi sromowe podwójna wypustka. Tak samo wystaje jak siusiak, tylko są przedzielone na środku.Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
olka25 jaki tam tłuszcz, to i ja widzę, że ciążowy!!! Widać typowo zaokrąglony ciążowy brzuszek. Jak jest bardziej spożywczy to widać , że to tłuszczyk nie jest brzuch taki jak by napięty i twardawy. Za 3 tygodnie będzie już o wiele większy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:56
olka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny