Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez nie będę sobie go wykupowała szkoda mi kasy na jakieś tam duperelki :)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle a Ty kiedy masz badanie? Bo idziemy łeb w łeb z ciążą, ciekawe czy będziemy miały dzieci takiej samej płci :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    isabelle a Ty kiedy masz badanie? Bo idziemy łeb w łeb z ciążą, ciekawe czy będziemy miały dzieci takiej samej płci :)

Badanie mam w piątek wieczorem. Masz jakieś przeczucia co do płci? Ja na początku obstawiałam dziewczynkę, ale teraz coraz częściej myślę, że może jednak będzie chłopak? Może w piątek się dowiem. A jak u Ciebie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wykupiłam abonamentu:)

Isabell Zazdroszczę dużego brzuszka...

Właściwie to już nie mogę się doczekać narodzin, mój Małż w końcu się wczuł w rolę :)

Co do płci nie ma co zgadywać, my się bardzo nastawiliśmy na chłopaka, a okazało się że raczej dziewczynka... ale nie ważne no co będzie to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:04

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Faktycznie, nie da się już ukryć. Ale jak założę jakieś przedciążowe ubrania to jednak wyglądam jak bym się roztyła, a nie była w ciąży. Najlepiej więc czuję się w ciążowych ubrankach :))

Belldandy, a jak z Twoją sukienką ślubną? To już niedługo! Wszystko gotowe?
    Suknia wybrana, pod koniec lipca jade aby mnie pomierzyli:) czy wszystko gotowe? niee... powiem szczerze, ze dopiero w tym tygodniu zamawiamy zaproszenia, obraczki i mamy spotkanie z dj. tak sie zastanawiam nad obraczkami , chcialabym z 3 cyrkoniami, ale u jubilera strasza, ze potem nie zmniejsze / powieksze jakbym kiedys chciala...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masa rzeczy jeszcze do zrobienia. nie mam butow, bizuterii. narzeczony garnituru. trzeba tortczamowic, ale wczesniej smak wybrac. wszystko na mojej glowie...

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolalabym wszystko zalatwiac, gdy minie 1 trymestr. Najwieksze zagrozenie...

[*] 2014 i 2016

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś mam przeczucia, że dziewczynka, ginekolog dzisiaj próbował określić płeć ale nie dał rady, a powiedział, że zgadywać nie chce bo to bez sensu.
    Jak dla mnie patrząc na filmik z tego badania to ja tam widzę pipeńke :) Na jąderka jak by za małe i antenki nie widziałam, chociaż na tym etapie właśnie narządy płciowe są bardzo podobne. Ale tak na prawdę to co to za różnica, ważne żeby zdrowe było, a kochać i tak będę tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka :)

Iwuśka jeżeli chodzisz prywatnie do ginekologa to go koniecznie zmień. Poczytaj opinie o danym ginekologu. Bo to, że prowadziło się ciąże u jednego a poszło do innego to nie ma znaczenia, najważniejsza jesteś Ty i Twoje dziecko. To samo się tyczy i państwowego, wystarczy w rejestracji powiedzieć, że nie jest się zadowolonym z usług danego ginekologa i chce się przepisać do innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:19

isabelle, nick nieaktualny, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Witam ja również byłam dzisiaj u lekarza i mam wrażenie że ta wizyta nie powinna tak wyglądać.. tzn, trwała 5 minut, doktor zapytał się który to tydzień bo zapomniał że u niego potwierdzałam ciążę, zerkną na wyniki krwi i moczu, powiedział tylko że serce bije.. badanie było dopochwowe. I że wizyta za 5 tygodni.. Okazało się u położnej że nawet terminu porodu nie określił chociaż jak byłam u niego pierwszy raz już powinien to zrobić..(tak powiedziała położna) nie wspominając o tym że nie wiem czy ciąża jest starsza, młodsza, z jaką szybkością bije serduszko i jakiej jest wielkości.. masakra i okazało się że wizyta jednak za 6 tygodni ;( na pytanie czy partner może wejść ze mną raz powiedział że chwila bo coś pisze a za drugim albo nie słyszał albo mnie zlekceważył.. nie mówiąc o moich problemach żołądkowych powiedział że to muszę zmienić dietę, tylko że ja od kilku dni żyje na siemiu lnianym kaszach kisielach jogurtach i zupach i nadal nic mi nie pomaga. I tak ze łzami w oczach opuściłam jego gabinet.

To d**a a nie ginekolog. Po prostu go zmień. Niejedna dziewczyna tu pisała że na NFZ jest świetnie traktowana, więc nie ma się co zastanawiać.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy mam znajomoego złotnika i z cyrkoniami w obrączkach tak jest że "niby" nie można zmniejszyc/zwiększyć a w realu to wygląda tak że im się nie chce, bo można wymienić w razie czego cyrkonie na mniejsze lub większe tylko trzeba to samemu zaproponować ;))

Iwuskaa zmień ginekologa jak najszybciej to jakiś konował, na pierwszej wizycie powinien już date porodu podać wg ostatniej @ i wg usg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:33

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czy siak go zmienię bo już nie będzie żadnego ginekologa w mojej przychodni.. Dwóch innych z drugiej przychodni to również lekarze których lepiej nie polecać, nie mówiąc o tym że gabinet to taka komuna że przechodzisz przez pokój pielęgniarki wchodzisz do gabinetu lekarza, wielkości troszkę większej niż 2 na 2 on się pyta co ci jest i przy nim majtki w dól nawet nie ma gdzie swoich rzeczy położyć nie mówiąc o jakimś odświeżeniu.. nawet parawanu tam nie ma. Związku z tym nawet tam nie pójdę nie ważne kto by tam przyjmował. Jedyny specjalista jakiego mamy w tej miejscowości na terminy na kwiecień przyszłego roku... Wolała bym nie iść na dzisiejsze badanie.. teraz nic ju z nie wiem

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    o jej ty zmień szybko lekarza bo z tym to coś czuje ze nic się nie dowiesz

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może spróbuj prywatnie, to w ciągu 1-2 tyg powinnaś się dostać:)

Podpytaj koleżanek gdzie chodziły, czy polecają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:44

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę próbowała do ordynatora ginekologii.. nie wiem jak u niego z zapisami może być ciężko ale jakoś może mi się uda.. Chciała bym żeby zbadał ktoś dziecko między tym 12 a 14 tygodniem a nie dopiero w 18..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska a na Prenatalne się w ogóle zapisałaś? na pomiary kości nosowej i przezierności?

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam pewna że wszystko odbędzie się przy dzisiejszej wizycie.. ale w ciągu 2 minut badania raczej nie był w stanie nic sprawdzić

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja jakoś mam przeczucia, że dziewczynka, ginekolog dzisiaj próbował określić płeć ale nie dał rady, a powiedział, że zgadywać nie chce bo to bez sensu.
    Jak dla mnie patrząc na filmik z tego badania to ja tam widzę pipeńke :) Na jąderka jak by za małe i antenki nie widziałam, chociaż na tym etapie właśnie narządy płciowe są bardzo podobne. Ale tak na prawdę to co to za różnica, ważne żeby zdrowe było, a kochać i tak będę tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka :)

Mi dzisiaj lekarz tłumaczył płeć tak: na tym etapie jąder jeszcze nie ma dopiero ok 30 tyg się wykształcą w całości. Teraz albo widać siusiaczka (pojedyncza wypustka) albo duże wargi sromowe podwójna wypustka. Tak samo wystaje jak siusiak, tylko są przedzielone na środku.

Gwiazdeczka27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 jaki tam tłuszcz, to i ja widzę, że ciążowy!!! Widać typowo zaokrąglony ciążowy brzuszek. Jak jest bardziej spożywczy to widać , że to tłuszczyk nie jest brzuch taki jak by napięty i twardawy. Za 3 tygodnie będzie już o wiele większy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:56

olka25 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska nie każdy gin też wykonuje u siebie takie badanie też myślałam że standardowo wykonuje się je w każdym gabinecia, (większość dziewczyn tak miała) ja zostałam skierowana do innego ośrodka gdzie płaciłam za nie 240zł.

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ