X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój nawet nic nie powiedział, nic nie wspomniał sama nie wiem... Zadzwonię w środę do położnej czy dostane skierowanie a miedzy czasie będę szukała specjalisty.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści z badań genetycznych. Ja również już po. Lekarz powiedział, że wszystko jest jak najbardziej w porządku. Mierzył i mierzył, najpierw maluszek machał rączkami i się kręcił a później chyba zasnął bo nie chciał zmienić pozycji. Ciąża starsza o tydzień niż z terminu miesiączki. Tak mi ulżyło, spadł kamień z serca. A najlepsze jest to, że lekarz zasugerował, że to raczej dziewczynka :) a cały czas miałam przeczucie, że to chłopak :)

Olka25 bardzo ładny brzusio ciążowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 21:08

Wiki81, rastafanka, Gwiazdeczka27, Kawa, Paula44, olka25, jonka91, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka i zbadal Ci lekarz już te wszystkie markery w 12 tyg? Mi kazał czekać przynajmniej jak będzie 12+ coś. Ale jak piszesz dzidziuś był większy o tydzień.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Waszka i zbadal Ci lekarz już te wszystkie markery w 12 tyg? Mi kazał czekać przynajmniej jak będzie 12+ coś. Ale jak piszesz dzidziuś był większy o tydzień.
    Wiki ty mowisz o tych markerach?
    ja mam napisane tak:
    markery wad chromosonalnych: kosc nosowa prawidlowy, przeplyw w przewodzie zylnym w normie
    male markery: torbiete spolotu naczyniowkowego ( nie) ogniskohyperechogenne w sercu ( nie) hydronephrosis (nie), jelito hiperechogeniczne ( nie)

mialam robione w 12+6.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Paula44, zobacz sama, większość u mnie to tłuszcz... ;P Mam nadzieję, że po ciąży uda mi się go pozbyć... ;) Jak założę np. jakąś kieckę luźniejszą, to brzuszek fajnie wygląda.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e426e02c09c.jpg

Olcia! Jesteś kochana, ale Twój brzunio jest ciążowy !!!!! :) śliczny!

olka25 lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie mam takie pytanie bo już zglupiałam, mimo że mam 22 lata lekarz powinien dać mi skierowanie na usg genetyczne ew. poinformować że powinnam taki3 badanie zrobić na swój koszt..
    Ps piekne brzuszki ;) Mój również jest ewidentnie ciążowy i strasznie rzuca się w oczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 21:34

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WASZKA miałam tak samo jak ty przeczucia mówiły zupełnie coś innego albo może to podświadomość :)
    kurcze dziewiczy a ja znowu się zmagam z okropnym skurczem prawej ręki zaraz się chyba poryczę

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nic nie mówił mi o żadnych markerach, mam cały wydruk, jedynie co to mogę odczytać, że NB - prawidłowe, TR - prawidłowe, DV - prawidłowy, nie stwierdzono nieprawidłowości rozwoju płodu. W tych wszystkich pomiarach mam np. 12w5d lub 12w3d.

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek - ale cała ręka czy dłoń? Może brak mg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-od-pozadania-do-plodu/1wh6w

Nie wiem, czy widziałyście. Są w sumie 3 części. Fajnie się ogląda.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki ty mowisz o tych markerach?
    ja mam napisane tak:
    markery wad chromosonalnych: kosc nosowa prawidlowy, przeplyw w przewodzie zylnym w normie
    male markery: torbiete spolotu naczyniowkowego ( nie) ogniskohyperechogenne w sercu ( nie) hydronephrosis (nie), jelito hiperechogeniczne ( nie)

mialam robione w 12+6.

Tak, ale Ty też byłas w 13 tyg, czyli 12+6 więc tak jak mi mówił lekarz

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2cz tego filmu dotyczy 2trymestru ;) ale jak dla mnie za długi i troszkę nudnawy :)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA całe przedramię wraz ze zgięciem łokciowym dzisiaj zakupiłam magnez mam nadzieje ze mi przejdzie ale jak na razie to coś czuję że znowu w nocy nie będę z tego powodu spać

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... to opcji jest kilka.
    1. Brak mg ( nie wiem , jaki kupiłaś...ten w pastylkach musujących jest do d..., , najlepiej wchłania się cytrynian magnezu jest w preparacie Magnum b6)
    2. Na skutek gromadzenia się wody masz ucisk na nerw i stad bol i dretwienia - to podobno zupełnie normalny objaw w ciąży)
    3. Zla pozycja ciała - nadwyrężanie tej ręki - może praca albo na niej spisz.

Mam nadzieję, że Ci to minie. Spokojnej nocy wszystkim!

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy - ja polecam jeśli jeszcze nie macie obrączek to takie soczewkowe - są nieco droższe bo więcej złota (od wewnątrz są półokrągłe, więc na wierzchu grube a do palca dotyka niewielka część).
    Mam o tyle porównanie, że ja obrączkę noszę non stop (po za lepieniem ciasta :P ) a my jesteśmy sporo po ślubie cywilnym (były normalne obrączki - koszmar, latem odparzenia, bąbelki itp itd), na kościelny w zeszłym roku zaszalałam i kupiłam obrączki właśnie soczewkowe mojego własnego pomysłu na dodatek (z sercem a w środku 3 brylanciki i co ciekawe M ma identyczną niby damską bo mu się taka spodobała) hihi.

Więc jak dla mnie żadna inna tylko soczewkowa...

relgh371rphwpz6l.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hmmm.... to opcji jest kilka.
    1. Brak mg ( nie wiem , jaki kupiłaś...ten w pastylkach musujących jest do d..., , najlepiej wchłania się cytrynian magnezu jest w preparacie Magnum b6)
    2. Na skutek gromadzenia się wody masz ucisk na nerw i stad bol i dretwienia - to podobno zupełnie normalny objaw w ciąży)
    3. Zla pozycja ciała - nadwyrężanie tej ręki - może praca albo na niej spisz.

Mam nadzieję, że Ci to minie. Spokojnej nocy wszystkim!
    ja kupiłam prenalen mam nadzieje bo inaczej oszaleje dzięki za odp:) dobranoc

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak dzis ogarne dzien w pracy:/ cala noc nie spałam, do tego łeb mnie boli, jest strasznie parno i duszno, a rano myjąc głowę mój mały postanowił zapytać co u mnie... nad wanna:(
    miłego dnia wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 07:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Belldandy - ja polecam jeśli jeszcze nie macie obrączek to takie soczewkowe - są nieco droższe bo więcej złota (od wewnątrz są półokrągłe, więc na wierzchu grube a do palca dotyka niewielka część).
    Mam o tyle porównanie, że ja obrączkę noszę non stop (po za lepieniem ciasta :P ) a my jesteśmy sporo po ślubie cywilnym (były normalne obrączki - koszmar, latem odparzenia, bąbelki itp itd), na kościelny w zeszłym roku zaszalałam i kupiłam obrączki właśnie soczewkowe mojego własnego pomysłu na dodatek (z sercem a w środku 3 brylanciki i co ciekawe M ma identyczną niby damską bo mu się taka spodobała) hihi.
    Więc jak dla mnie żadna inna tylko soczewkowa...

My wlaśnie bardzo załujemy, ze nie wzięliśmy soczewkowych, ale ciut nastraszył nas jubiler, ze jak sie machnie ręką to one spadają...ale teraz jak pomyslę, to po pierwsze gdzie ja bym tak ręką wymachiwała, a po drugie to chyba nie bardzo mu się chciało, bo już na wzór powiedział, ze ciężki - my mamy jakby jedną obrączkę a na nią jest pod skorem nałożona druga. Ja z kolei nie chciałam kamyczków bo wydawało mi się to za dużo: białe i zołte złoto, do tego jakby podwójne i jeszcze maż się uparł na takie coś co wygląda jakby to zółte złoto było zmatowione. Teraz naszych obrączek nie nosimy bo sa dla nas niewygodne, a trochę nas kosztowały...trzeba było uprzec sie na te soczewkowe to może byśmy nosili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka chyba pytała o abonament premium...ja głupia wykupiłam bo jakaś promocja była, a później wyczytałam, ze niewiele opcji miałabym mniej...a i tak kożystam tylko z mojego kalendarza i forum, a to jest i bez Premium dostępne...trudno - mądry Polak po szkodzie :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    W końcu nadrobiłam wasze posty - zaszalałyście.
    U nas jakoś czas leci. Po piątkowej wizycie u ginekologa dostałam skierowanie do szpitala zakaźnego z podejrzeniem zakażenia toksoplazmozą. Na szczęście ciężarne mają wizyty bez kolejki, bo normalne zapisy do poradni chorób zakaźnych i pasożytniczych to za 6 tygodni. Dostałam zlecenie na szczegółowe badanie i we czwartek wyniki. Zobaczymy, co w trawie piszczy.
    Patrzę tak na wasze brzuszki - i zazdroszczę. U mnie ciąży nie widać, ale za to oponka wynikająca z nadwagi piękna! Każdy kto mnie nie znał wcześniej widzi mój ciążowy brzuch, ale rodzina już nie. Od stycznia schudłam 12,5kg, i nada z tendencją do spadku, choć już jem wszystko i szykuję się na same przyrosty...

Miłego dnia, tym zapracowanym :)

A pro pos obrączek - my mamy takie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1910098ca5f.jpg

Nosimy oboje. Są wygodne i nie mamy odparzeń a nosimy je prawie 3 lata (non stop niemalże). Teraz co prawda sprawia mi ona kłopot, jak puchną ręce, ale myślę, że ze 2 miesiące ponoszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:00

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ