X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy im bliżej II trymestru tym bardziej objawy zanikają. Wyluzuj :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, mi tez objawy zniknely. Chociaz ostatnio pisalam, ze piersi tez przestaly bolec ale wieczorem lekko je odczuwalam (przy dotyku).

Czasem (sporadycznie, raczej rzadziej niz czesciej) boli mnie podbrzusze jakos 2-3cm pod pepkiem ale nie wiem czemu, co to i czy to normalne. Pojutrze wizyta i w sumie tez sie stresuje, moze dlatego ze pierwszy raz jade sama bo Moj niestety nie moze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 17:04

wff22n0ab6iac00e.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    cath! pytanie! :)
    jak sobie radzisz z kłakami przecież to wielkie sierściuchy! Lubię psy i planuję kupno jak dziecko będzie miało rok-dwa. Ale nie toleruję furgającej sierści, moja kotka dachowiec jest wyczesywana średnio 2 razy tyg i przede wszystkim ma dostęp tylko do salonu i kuchni otwartej tak że zawsze mam ją na oku, po blatach i stole nie może chodzić, nigdy nie zostaje sama w domu, wypuszczam ją na dwór, do sypialnie nie ma wstępu a co dopiero do łóżka!
    Jak dla mnie masakra! :P

Kawa u mnie tak samo, kot nigdy nie zostaje sam w domu no i do kuchni i pokoi nie ma wstępu. Tylko kanapa jej zostaje w salonie i to na kocyku. Szybko zrozumiała że do kuchni i jadalni tez nie ma wstępu.

Kawa lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kilka z was miało dziś, tak jak ja, badania. I jak wam poszło?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się melduje po badaniu. Na szczęście wszystko jest idealnie.
    CRL 58 mm o jeden dzień starsze bo 12 i 2 dni :)
    akcja serca FHR 166 ud/min
    Przezierność karkowa NT 1,2
    Dwie cudne rączki, dwie cudne nóżki i stópki,
    płyn owodniowy w normie,
    kość nosowa prawidłowa
    mózg w normie, napływ krwi do serduszka do obu komór prawidłowy, brzuszek,żołądek, pęcherz moczowy są widoczne i na miejscu :)
    Ryzyko wad genetycznych baaardzo malutkie
    Boże jak ja się ciesze.
    Wam też życzę z całego serducha takich udanych wizyt bo to na prawdę cudowne uczucie oglądać dziecko i wiedzieć, że wszystko jest ok.

Martaaa, Ag..., szpilka, ania_29, Kawa, kaarolaa, MonikaDM, isabelle, Patrycha, Ewelina88, rastafanka, waszka88, Izabelka88, Monifah, bluegirl89, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów została tylko mega senność. Spać mogę non stop i wszędzie :)
    U mnie już tylko 8 dni do wizyty :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czekam na wieści. ...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka super wiadomości :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka super, mam nadzieję, że w czwartek po wizycie będę tak samo szczęśliwa jak Ty :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po badaniu. Oczywiście każda z nas się martwi od badania do badania także u Ciebie belldandy i agattee tez tak jest. A że czujecie się lepiej to w ogóle super, tylko gratulować.

Ja miałam badanie u mojej doktor ponad tydzień temu ale byłam strasznie niepewna, bo dziecko nie chciało sie odwrócić i tylko z boku i to tez pod kątem wszystko mierzyła. Godzinę mnie trzymała. Ponieważ nie chciałam robić dodatkowych testów i badań genetycznych wymyśliłam sobie, że pójdę do innego lekarza w mieście u siebie, który ma bardzo dobre opinie i ma USG 4D i powiedziałam mu szczerze że miała badanie, jednak zależy mi na ponownym zmierzeniu markerów. Zobaczył ostatnie USG i od razu powiedział, że na tych zdjęciach niewiele widac i to było to o co mi chodziło.

Dziewczyny !!! nie uwierzycie jak różne może być to badanie. Ten lekarz robił przekrój po przekroju mówił o każdym narządzie, całą czaszkę omówił, wszystkie przegrody, pod kątek sprawdzał linie przecięcia: linię czaszki i przekroju żuchwy, komory serca wszystkie, kości udowe, piszczelowe, organy wewnętrzne: żołądek, nerki, wątrobę, jelita, nawet przepływ moczu, który był już w nerkach, przepływ pokarmu w żołądku - bo widać było że był wypełniony, oczy, nawet rozszerzenie źrenic - mówił, że odruchy są prawidłowe, bo były mocno źrenice rozszerzone w ciemności, wszystkie palce odnalazł. Powiedział że przyzierność karkowa to jeden z pięciu markerów, które się sprawdza na przekroju czaszki, a pierwsza doktor tylko to sprawdziła. Ja czuję się spokojna. Fakt że wizyta z tym USG kosztowała mnie 200 zł (normalna mówił , że 100 zł, ale zastanawiam się, czy nie zmienić lekarza na niego. Do mojej dr jeździłam ponad 140 km do Lublina a okazuje się że na miejscu mam lekarza, który sprawia wrażenie bardzo wiarygodnego. Tylko jak on mi założy kartę ciąży od 13 tyg to co z pierwszymi wizytami. Tyle że badania mam z całego okresu.

A zauważyłyście Dziewczyny, że wszystkie po badaniach jesteśmy bardzo zadowolone. Nie chce zapeszać, ale super, że na forum tak nam sie fajnie układa.

Gwiazdeczka27, jonka91, Patrycha, rastafanka, agnb6 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja się melduje po badaniu. Na szczęście wszystko jest idealnie.
    CRL 58 mm o jeden dzień starsze bo 12 i 2 dni :)
    akcja serca FHR 166 ud/min
    Przezierność karkowa NT 1,2
    Dwie cudne rączki, dwie cudne nóżki i stópki,
    płyn owodniowy w normie,
    kość nosowa prawidłowa
    mózg w normie, napływ krwi do serduszka do obu komór prawidłowy, brzuszek,żołądek, pęcherz moczowy są widoczne i na miejscu :)
    Ryzyko wad genetycznych baaardzo malutkie
    Boże jak ja się ciesze.
    Wam też życzę z całego serducha takich udanych wizyt bo to na prawdę cudowne uczucie oglądać dziecko i wiedzieć, że wszystko jest ok.

Super Gwiazdeczka. Gratuluję. To tylko potwierdza moje założenie, że wszystkie jesteśmy szczęśliwe po badaniach.

U mnie dziewczynka, a u Ciebie juz wiadomo?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    O Bio-oil mówiła mi moja siostra ze szwagrem - ponoć jest super :)
    Ja kupiłam dzisiaj oliwkę w Rossmanie.

W pierwszej ciąży używałam tylko oliwki i muszę przyznać że na brzuchu nie mam żadnego rozstępu. Tylko na pośladkach mam takie malutkie (kilka). Nie wiem czy do końca mamy na to wpływ, ale ja w miarę możliwości będę się smarowała.

• Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny strasznie dlugo nic nie pisalam , ale jestem juz na biezaco nadrobilam :)

27 czerwca mialam badnie prenatalne cieszylam sie strasznie bo ryzyko wad wyszlo male , wszystko w najlepszym porzadku
    wyniki dl ciemieniowa 67,6 mm
    przeziernosc karku - 1,70 mm

Pobrali mi tez krew i dzis wlasnie dostalam wiadomosc ze jeden z wynikow chodzi o trisomia 21 wynosi 1:65 lekarz przez telefon stwierdzil ze jego obowowiazkiem jest poiformowac mnie o tym i mam wybor czy chce wykonac aminiopunkcje .
    Nie wytlumaczyl nic konkretnie , jestem strasznie zmartwiona , a wizyte u mojego ginekologa mam w przyszlym tygodniu .
    Czy ktoras z was miala albo slyszala o podobnym problemie , ja wiem ze to sa statystyki ale strasznie sie martwie :(

relgh371f0w1gfqs.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Hej dziewczyny strasznie dlugo nic nie pisalam , ale jestem juz na biezaco nadrobilam :)

27 czerwca mialam badnie prenatalne cieszylam sie strasznie bo ryzyko wad wyszlo male , wszystko w najlepszym porzadku
    wyniki dl ciemieniowa 67,6 mm
    przeziernosc karku - 1,70 mm

Pobrali mi tez krew i dzis wlasnie dostalam wiadomosc ze jeden z wynikow chodzi o trisomia 21 wynosi 1:65 lekarz przez telefon stwierdzil ze jego obowowiazkiem jest poiformowac mnie o tym i mam wybor czy chce wykonac aminiopunkcje .
    Nie wytlumaczyl nic konkretnie , jestem strasznie zmartwiona , a wizyte u mojego ginekologa mam w przyszlym tygodniu .
    Czy ktoras z was miala albo slyszala o podobnym problemie , ja wiem ze to sa statystyki ale strasznie sie martwie :(
    skoro się martwisz to skonsultuj się np telefonicznie jeszcze przed wizytą z ginem, który robil usg, ale raczej wszystko jest ok bo to badanie z krwi to statystyka, może da Ci skierowanie na dokładniejsze usg a niekoniecznie od razu badania inwazyjne, będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 18:27

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak .. dzwonilam do mojego lekarza stwierdzil ze mam sie nie martwic ale umowic sie na aminopunkcje , tez mowil ze to statystyki ale jest to temat na wizyte nie na telefon .

relgh371f0w1gfqs.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    No tak .. dzwonilam do mojego lekarza stwierdzil ze mam sie nie martwic ale umowic sie na aminopunkcje , tez mowil ze to statystyki ale jest to temat na wizyte nie na telefon .
    na pewno woli dmuchac na zimne a wszystko okaże się ok, na razie staraj sie nie denerwować, choć wiem ,że Ci cieżko

Cookie lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wyniki te 1:5 wychodzą fałszywie dodatnie. Czyli co u piątej dziewczyny wynik jest nieprawidłowy. Moja doktor nie poleciała mi w ogóle tego robić. Ja chcąc się upewnić zrobiłam usg 4d. Wszystko jest na pewno dobrze. Pisałaś że USG wyszlo Ci bardzo dobrze.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem również po badaniu, naczekałam się w kolejce ponad 30 minut, lekarz był spóźniony 15... Ale już się przyzwyczaiłam, bo zawsze jest opóźniony...
    No ale do rzeczy :)
    Przepiszę to co wystukał mi lekarz:)
    Płód pojedynczy w położeniu zmiennym. (szalał straszliwie w brzuchu, nawet BEZ cukierka!)
    Biometria płodu odpowiada 13 tyg (dziś mam 12+6, więc ok:))
    Uwidoczniono prawidłowe pokrywy czaszki, struktury mózgu, twarzoczaszkę. Prawidłowe powłoki brzuszne, żołądek. Prawidłowy kręgosłup, kończyny górne i dolne.
    NT: 1,3 mm
    CRL: 65,6 mm
    BPD: 19,1 mm
    AC: 69,4 mm
    CER: 62,8 mm
    HC: 74,5 mm
    Wszystko w normie, co do płci nie wiadomo, bo Bąbelo wiercił się niesamowicie, lekarz ledwo co go pomierzył :)

A dziś zaszalałyśmy ze szwagierką.. kupiłam troszkę ciuszków w Smyku na wyprzedaży.. skarpetek, kaftaników, śpiochów i półśpiochów:) wszystko w kolorach szarości, beży i ecru :)jutro może popstrykam fotki to wrzucę, dziś nie mam już siły. Głowa mi pęka przez tą pogodę.. Chyba zaraz się zdrzemnę :)

Gratuluje udanych wizyt i pięknie rosnących Dzieciaczków :)

Gwiazdeczka27, Kawa, Cookie, Ag..., MonikaDM, Paula44, kejti91, Patrycha, rastafanka, bluegirl89, agnb6 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Jonka. Cieszę się razem z Tobą.

jonka91 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie badanie testu pappa to tylko statystyka, wcześniej już pisałam, że może być tak, że badanie usg jest ok, a test papa jest zły, tak samo może być że usg jest niepokojące a test pappa jest dobry.
    Ja miałam w pierwszej ciąży robioną amniopunkcję, i nie jest ona taka straszna jak się wydaje. Daje za to 100 % pewności , że dziecko ma genotyp prawidłowy.
    Mam nadzieje, że wszystko skończy się pomyślnie u Ciebie bo rozumiem teraz stres w jakim jesteś. Trzymam mocno kciuki aby było dobrze.

Cookie, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ