X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam nowe osoby :) zaczynam rosnąć!
    e8k6y8.jpg

Ja do szkoły rodzenia się nie wybieram bo wybrałam prywatną klinikę i będę mieć cesarkę na życzenie:)
    ale wszystkie kumpele które rodziły bardzo polecają szkołe rodzenia, bo zazwyczaj Pani prowadząca bardzo realistycznie pokazuje jak to będzie wyglądać więc panowie przygotowuje to psychicznie do tego jak poród będzie wyglądał ;)

Ag..., Gwiazdeczka27, Paula44, jonka91, zielarka, M4DZI4, waszka88, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i przede wszystkim "obsługi" malucha uczą po porodzie, pokazują jak kąpać, przewijać, ubierać, dbać o pępuszek, mają wręcz taki obowiązek, jeśli tego nie zrobią wystarczy zapytać to pokażą (jeśli nie traficie na jakąś jędzę :) )

• belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aaa i przede wszystkim "obsługi" malucha uczą po porodzie, pokazują jak kąpać, przewijać, ubierać, dbać o pępuszek, mają wręcz taki obowiązek, jeśli tego nie zrobią wystarczy zapytać to pokażą (jeśli nie traficie na jakąś jędzę :) )

Kawa smarujesz już brzuszko, że tak błyszczy?;)
    Chudzinka jesteś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:21

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu proszę Was o radę. Które buty będą pasować do tej sukni? http://vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/11/topicid/888752/sortf/0/rev/0/range/0/page/0/

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell miałam wysmarowany brzuszek masłem kakaowym z Ziaji dlatego się świeci:)

Ja bym Ci osobiście radziła buty z pełnymi przodami, u mnie na weselu (a miałam 2 września 2012) było ciepło, ale jak wyszliśmy już z kościoła okazało się że w czasie mszy padał deszcz a jak wyszliśmy już było tylko mokro. Miałam pełne buty 12cm obcas (przebrałam dopiero coś koło 1 w nocy) z tym że ja jestem przyzwyczajona do chodzenia na "wysokościach", a wiadomo z brzuszkiem też szybciej się noga zmęczy. Osobiście nie wybrałabym butów zapinanych na ścięgnie achillesa bo mi zawsze spadały :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa Top Model ;)

jonka91, Kawa, M4DZI4, Ewelina88, Agus89 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze ładniejsze, ale te drugie jak dla mnie bardziej pasują do tej zresztą bardzo ślicznej sukni, taka ala grecki klimacik :) jak masz trochę czasu może jeszcze jakieś fajne wypatrzysz. Ważne , żeby były wygodne, bo z tego co widzę po kroju sukienki i tak ich chyba raczej widać nie będzie, ale wiadomo , to tak wyjątkowy dzień w życiu kobiety że trzeba mieć wszystko idealne :)

ach aż mój ślub mi się przypomniał, te przygotowania, zakupy, no i ten wielki cudowny niezapomniany dzień, moja mama to już chyba z milion razy oglądała nagranie ze ślubu , zresztą do tej pory ogląda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:35

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co 1 mi się osobiście bardziej podobają (i sama bym je sobie kupiła, bo aktualnie szukam butów do sukienki na wesele kuzynki, a te idealnie by pasowały!) ale z drugiej strony ja bym jednak stawiała na wygodę!! 2 mnie nie zachwycają (nie są brzydkie, o nie! po prostu nie w moim guście) ale to Tobie mają się podobać, muszą być wygodne i Ty masz się w nich dobrze czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:38

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie leje i zero słońca!
    Kawa jakoś tak inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :)

Te buty też mi mój ślub przypomniały. Jakieś 3 godziny przed rozcięłam piętę - miałam szytą w biegu w szpitalu i do ślubu poszłam w białych klapkach, które w ostatnich sekundach siostra mi na " placu targowym kupiła" :)

Paula44, Kawa, Maud11, jonka91, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nr 1:) są bardziej eleganckie :) A co do wesela to tez własnie wczoraj oglądałam prezentację przy czy trwa ona aż 40 min, więc nie wrzucę, ale za to pochwalę się co zrobiliśmy dla rodziców w ramach oryginalnego podziekowania( moi rodzice nie życzyli sobie tańca w kółeczku w rytm piosenki "cudownych rodziców mam" ;p

http://www.youtube.com/watch?v=1cy3k3fnLSI

Tak mi się na wspomnienia zebrało...dzięki belldandy :D

Kawa- super brzuchol :) Ja może coś pstryknę znowu w 2 trym tak na powitanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:44

Kawa, aniafk lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk tzn jak? :) to wieczorne zdjęcie w piżamce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam II trymestr.Witam wszystkich.

Paula44, M4DZI4, jonka91, zielarka, Agus89, Ag..., agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Dzień dobry :)
    U mnie leje i zero słońca!
    Kawa jakoś tak inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :)

Te buty też mi mój ślub przypomniały. Jakieś 3 godziny przed rozcięłam piętę - miałam szytą w biegu w szpitalu i do ślubu poszłam w białych klapkach, które w ostatnich sekundach siostra mi na " placu targowym kupiła" :)

Hahah! To ci pech. Ale jest co wspominać!
    Ja miałam piękna suknie! Jechaliśmy wypasionym autem. Tren na cza ceremonii byl przypiety do sukni. No i jak było "przekazcie sobie znak pokoju" to ruszyliśmy w kierunku rodziny. W drodze powrotnej mój juz wtedy mąż nadepna mi suknie i slyszalam tylko trrrrrrrrr....
    Myślałam, że go zabije ! Guziczek gdzieś się poturlał a ja do końca mszy myślałam tylko czy mam zadek na wierzchu czy tylko rozerwana suknie.
    W trakcie życzeń moja mama przyszywała tren jakaś byle jaka nitką.
    Haha. Pierwsza kłótnia po wyjściu z Kościoła. Ale wspomina BEZCENNE!
    Strasznie chce mi się spać.

Czy nystatyna jest na pewno bezpieczna?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Wg mnie nr 1:) są bardziej eleganckie :) A co do wesela to tez własnie wczoraj oglądałam prezentację przy czy trwa ona aż 40 min, więc nie wrzucę, ale za to pochwalę się co zrobiliśmy dla rodziców w ramach oryginalnego podziekowania( moi rodzice nie życzyli sobie tańca w kółeczku w rytm piosenki "cudownych rodziców mam" ;p

http://www.youtube.com/watch?v=1cy3k3fnLSI

Tak mi się na wspomnienia zebrało...dzięki belldandy :D

Kawa- super brzuchol :) Ja może coś pstryknę znowu w 2 trym tak na powitanie :D

My też nie chcemy tańca. Będą kwiaty i kosze ze słodyczami i alkoholem;)

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hahah! To ci pech. Ale jest co wspominać!
    Ja miałam piękna suknie! Jechaliśmy wypasionym autem. Tren na cza ceremonii byl przypiety do sukni. No i jak było "przekazcie sobie znak pokoju" to ruszyliśmy w kierunku rodziny. W drodze powrotnej mój juz wtedy mąż nadepna mi suknie i slyszalam tylko trrrrrrrrr....
    Myślałam, że go zabije ! Guziczek gdzieś się poturlał a ja do końca mszy myślałam tylko czy mam zadek na wierzchu czy tylko rozerwana suknie.
    W trakcie życzeń moja mama przyszywała tren jakaś byle jaka nitką.
    Haha. Pierwsza kłótnia po wyjściu z Kościoła. Ale wspomina BEZCENNE!
    Strasznie chce mi się spać.

Czy nystatyna jest na pewno bezpieczna?

Dlatego biorę bez trenu. Tren pięknie wygląda przy wejściu i wyjściu z kościoła czyli 2 minuty, a później jest już mało praktyczny. Byłam na weselu, gdzie Pani młoda obcinała tren nożyczkami.

[*] 2014 i 2016
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dziś wstałam z mega humorem bo małż przyjeżdża na weekend!!
    Migotka witamy,miło że do nas dołączyłaś :)
    Isabelle trzymam kciukasy za wizytę :) !! <3
    Belldandy sukienka sliczna! Co do butów to ładniejesze nr 1 ale tak jak niektóre dziewczyny pisały postawiłabym też na wygodę.Jeżeli nie chodziłaś nigdy dużo na wysokich obcasach itp to radzę wybrac wygodne buciki :)Ja na swoim weselu zmieniłam buty na wygodniejsze po północy bo wykończyła mnie wcześniejsza sesja foto w plenerze :p Buty muszą byc wygodne do tańców hehe a i tak wszyscy zwracają uwagę bardziej na sukienkę :)
    Kawa ty lasencjo !! super brzusio :)
    Co do ciuszków to ja narazie kupiłam tylko jeden bodziak i gatki w kerfurze bo jesteśmy przed remontem i nie chcę narazie dokładac sobie kolejnych łaszków jak i tak niezły rozpierdzielnik będzie :p Myślę że we wrześniu już coś zacznę kupowac, synalka do szkoły a ja siup na zakupy :)
    Szkołę rodzenia polecam tym które dzieci nie mają i nie mają zbyt pojęcia co i jak,duża pomoc jeśli chodzi o zajmowanie się dzieciaczkiem po porodzie :)Ja w pierwszej ciąży chodziłam chociaż i tak potem "w praniu" wszystko wyjdzie :) Teraz nie będę chodzic bo już jako takie doświadczenie mam a poród to raczej CC więc mi nie potrzeba.
    Miłego weekendu kochane!!!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczęta :) piekne brzucholki :) wg mnie kobieta w ciazy wyglada cudnie :) pisalyscie o ciuszkach , ja nic nie kupuje jeszcze jest ogrom czasu choc wiem ze mamy pierworodki doczekać sie nie mogą i szaleją na sxopingach od samego początku :) ja chyba podświadomie nie chce bo moze sie boje nie wiem :) co do przeczucia o płci ja czuje ze noszę pod sercem chłopca :) ciesze sie bardzo ze dzidziulkivWasze po usg maja sie dobrze i rosną :) moj Tymi pojechał z moimi rodzicami nad morze wczoraj a ja juz tęsknię .... No ale to taka tradycja , co rok zabierają go na wakacje , oczywiście dzwonię 5 razy dziennie o z nim rozmawiam heheh bo bym nie dała rady , wczoraj moj maluszek ruszał sie jak nie wiem , niesamowite znowu poczuć ruchy maleństwa :) ja jeszcze w pidżamie aaaa i zdecydowałam ze sama uszyje sobie taka poduche ,w sensie mam krawcowa od cięższych rzeczy ;) dzis zwinelam sobie kołdrę w rogala i nie powiem dobrze spałam :) jakie macie plany na weekend ? I pocieszcie mnie ze Wy tez nie zawsze zdrowo sie odżywiacie :/ odrzuciło mnie od razowych rzeczy i śmierdzi mi mięso dobrze chociaż ze na biały ser mam ochotę :) sorki ze pisze tak ciągiem ale jestem na telefonie :) miłego dnia brzuchatki :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 oglądałam i prawie nic nie widziałam bo zaczęłam płakać :) super!

bluegirl89 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa nie wiem ale inaczej. Na pewno nie jako blondynkę - pewnie przez kawę bo czarna. No i przez to zdjęcie przy nicku kojarzysz mi się z długą suknią kupiona w indyjskim sklepie :)

Wracając do ślubów to mój mąż się zająknął składając przysięgę i tam mnie to rozśmieszyło, że dobre 5 minut nie mogłam się powstrzymać - nawet ksiądz spokojnie czekał. Goście myśleli, że ja płacze i dopiero na filmie zauważyli, że śmiałam się jak głupia :)

jonka91 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72e31381c090.jpg

Kawa, Ewelina88, jonka91, M4DZI4, waszka88, agnb6 lubią tę wiadomość

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ