X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusiowe styczniowki :) ja mam termin na 16 styczen , wczoraj bylam na pierwszym usg fasolka rozwija sie prawidlowo . Piekne uczucie widziec taki maly cud rozwijajacy sie w moim brzuszku . Pozdrawiam

zielarka, Ag..., nix, Agataa, Wiki81, agnb6, Paula44, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy w styczniówkach:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko witaj :)

FITop1.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy ja tu pasuje do Was bo chyba wszystkie mieszkacie w Polsce ale postanowilam ze zaryzykuje , teraz mam duzo wolnego czasu wiec chetnie pogadam z kims kto mnie rozumie;) Ja mieszkam w Szkocji a dokladnie w Aberdeen .

Jak tam sie czujecie kolezanki?

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie przyjdzie czas ze zaczniesz kupowac , teraz najwazniejsze zebys dbala o siebie bardziej niz kiedykolwiek ;)
    Ja na szczescie nie musze nic kupowac z ubranek bo moja siostra -powinna juz urodzic 10dni temu ale maly nie spieszy sie , wiec wszystko bede miala od niej , w 3trymestrze czeka mnie kupowanie wozka ,wanienki ....itd
    ja co do imienia to juz mam dla chlopca -Staney-Staś , a dla dziewczynki Lena.

jak zrobic zebym pod postem miala tak jak wy wykres ?
    i jak zmienic zdjecie profilowe?
    Dzieki dziewczyny :)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16ud90bvihhro7z8.png

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze juz Was nie ma dziewczyny wiec dobranoc ;) ja sobie poczytam wasze forum od poczatku zeby byc na biezaco;)

16ud90bvihhro7z8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 22:42

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Spokojnie przyjdzie czas ze zaczniesz kupowac , teraz najwazniejsze zebys dbala o siebie bardziej niz kiedykolwiek ;)
    Ja na szczescie nie musze nic kupowac z ubranek bo moja siostra -powinna juz urodzic 10dni temu ale maly nie spieszy sie , wiec wszystko bede miala od niej , w 3trymestrze czeka mnie kupowanie wozka ,wanienki ....itd

Hihi wybrałaś takie same imiona jak ja :) Tyle, że z Leny musiałam zrezygnować niestety. U mnie wszystko ok, prócz ciągłego zmęczenia i bólu kręgosłupa;. W środę byłam na usg niezbyt dobrze było widać czy to chłopczyk, czy dziewczynka, ale po wyduszeniu z mojego lekarza powiedział, że gdyby miał wróżyć z fusów, to powiedziałby, że to będzie chłopiec ;)

Wszystko zmienisz w ustawieniach, a tu link do suwaczka https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałyście już może o szkole rodzenia? Idziecie, czy nie?
    Mnie zastanawia ten wybór położnej... Trochę wymuszają wybranie jej by mieć szkołę rodzenia na NFZ.

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:

Żeby zrobić suwaczek kliknij na któryś u nas i wklej kod który sobie zrobisz w podpisie w ustawieniach forum, a zdjęcie profilowe też ustawiasz w ustawienia - społeczność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:26

MigoTtTka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na usg mialam wrazenie ze widzialam miedzy nogami cos, i ze to chlopiec -choc na tak wczesnym etapie trudno powiedziec , bo mogla to byc poprostu pepowina... U nas w Szkocji nie mowia plci maja zakaz wiec jezeli we wrzesniu (na 2usg-ostatnim na cala ciaze) nie zobacze nic na ekranie to bede szla prywatnie ;)

MecZylam sie z suwaczkami bo co chwile cos zle sie ustawialo ale juz mi sie udalo ;))

A co do poloznej to zostala mi przydzielona-ale mialam i mam prawo ja zmienic jak by cos bylo nie tak , Ale powiem Wam ze uwielbiam spotkania z moja polozna jest zawsze tak milo ,smiejemy sie i ona zawsze mnie prosi zebym ja po polski nauczyla jakiegos slowka -wiec na kazdej wyzycie ona sie uczy polskiego , a ja szkole swoj angielski -ktory jest ..hmmmm...kiepski ...

Co to tematu szkoly rodzenia to dopiero mam miec rozmowe z polozna .

Mi na szczescie mdlosci ustapily okolo tydz temu -uuu moje poczatki ciazy byly nie zaciekawe , zaczelo sie od mdlosci -calodniowe , balam sie wychodzic do pracy bo po drodze szlam i wymiotowalam ;/ potem jak sie zwolnilam z pracy-opieka nad 3letnim dzieckiem (bo juz nie dawalam rady dziecko robilo co chcialo -ROZPUSZCZONE OKROPNIE , rodzice stwierdzili ze oni nic na to nie poradza bo maly ich juz nie slucha -i robi co chce , a mi kazali go rozpieszczac i dawac co chcial bo inaczej mialam terror-tak w skrocie)
    potem skonczyly sie calodniowe wymioty ale mdlosci zostaly ....do tego doszlo 2tygodniowe przeziebienie ... a w 10tyg mialam okropne spedzenie dziasel -myslalam ze oszaleje 3dni nie moglam spac , myslalam ze wydrapie sobie dziasla ale znalazlam super zel na dziasla i i ulzylo;)
    TerAZ jestem szczesliwa bo mam apetyt i moge jesc prawie wszystko ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole przyszle mamusie mam na imie Ola i mam 24lata , obecnie pracuje w restauracji-ale tylko na weekend'y . Milo do Was dolaczyc ;))
    a jak wasze samopoczucie ? opowiadajcie :)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczęta :)
    Migotko witam cię serdecznie...jest nas tu kilka "zagranicznych" ciężarowek, ale na szczęście po polsku się wspieramy i dogadujemy :)

Ja kiedyś piekłam chleby ale w maszynie, były ok, nawet wynalazłam jednąświetną gotową mieszankę do której dodawałam tylko wodę i drożdze była super, ale fakt, ze chleb na zakwasie to bajka. Ja nigdy zakwasu nie zrobiłam alemiałam z tradycyjnej piekarni w mojego osiedla z dzieciństwa. Chleb był boski, jednak jak pojechaliśmy na urlop tata miał ten zakwas dokarmiać noi go zaniedbał i zakwas przestał pracować :/
    Teraz skoro tak zielarka zachwala i nas kusi takim chlebkiemto moze się zdecyduję na samodzielne zrobienie zakwasu, jestem tylko ciekawa czy w DE dostanę wszystkie składniki bo np. ze świeżymi drożdżami jest tu problem, póki co jeszcze nie spotkałam, do robienia spodu na pizzę używam drożdży suszonych.

Aha, ja do szkoły rodzenia raczej nie idę bo będę miała cc, ale u nas są takie kursy pielęgnacji noworodka, takie 5-cio godzinne i na ten się chyba wybiorę - nigdy nie kąpałam noworodka więc mam stracha, pielucha nie jest dla mnie niczym nowym ale kąpiel...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajna sprawa taki kurs, aż popatrzę czy w PL takich nie ma bo ja to nawet z pieluchami zielona jestem, a co dopiero z kąpaniem:) a ja szczęśliwa po przespanej nocy, pogoda deszczowa wiec też super bo chłodno, w pracy tylko do 12:) same dobre wiadomości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 07:58

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    witam nową koleżankę:) jeśli chodzi o moje samopoczucie i dolegliwości to ja nic u siebie nie zauważyłam oprócz gazów i szybko rosnącego brzucha a tak to ok.

zielarka ale mi smaka zrobiłaś na ten chleb nigdy takiego nie jadłam ale boje się ze mi coś nie wyjdzie.

Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia to ja też będę miała cc wiec nie idę.

miłego dnia wszystkim życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:11

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjdzie, wyjdzie :)
    Warto robić zakwas teraz w lecie, szybko fermentuje i nie trzeba szukać ciepłego miejsca jak w zimie.
    Może uda mi się wstawić zdjęcie wczorajszego bochenka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:06

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki;))

dzisiaj piątek, a dla mnie to dzień pomiarów i zdjęć;) Od początku ciąży przytyłam 600 gram. Pochwale się także brzuszkiem. Moim zdaniem jest spory jak na ten tydzień. Nawet kolega brata(12 lat) pytał się go czy siostra czasem nie jest w ciąży...
    Dodam, że miałam wtedy ubraną obcisłą sukienkę, a o ciąży nie wie nikt poza rodziną. 

Brat mnie wczoraj pocieszył słowami " robisz się pulchna. Myślałem, że to mama weszła do kuchni, nie Ty " ;p

[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:17

Kawa, Agus89 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chleba to u mnie odpada, tak jak zawsze uwielbiałam chleby ziarniste, tak teraz mnie od nich odrzuca i jedyne co mi wchodzi to białe bułki( co może nie do końca jest dobre dla mojej figury). Jeśli chodzi o ciuszki dla maluszka to postanowiliśmy, że kupimy je nieco później, może zaczniemy już po prenatalnym, mam już w niedzielę, więc zobaczymy :) Trochę się już zaczynam, nie tyle bać co niepokoić i niecierpliwić przed tymi badaniami. Ale powtarzam sobie, że skoro brzuchol rośnie to MUSI być wszystko ok.
    A od wczoraj 12t0d rozpoczęłam nowe leki, co prawda kończę jeszcze duphaston, bo nie pamiętam czy miałam już odstawić(dopytam w niedzielę), do tego kwas foliowy, ale 1 tab, witaminy prenatalne, zdecydowałam się na vita miner prenatal DHA, bo skład niemal nie różnił się od femibionu, a był o 15 zł tańszy, z resztą lekarz w tej kwestii dał mi wolną rękę. I jeszcze laktomag z B6.
    Ależ się rozpisałam dzisiaj.
    Miłego dnia wszystkim życzę :D Buziaki :*

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    A tak wogole przyszle mamusie mam na imie Ola i mam 24lata , obecnie pracuje w restauracji-ale tylko na weekend'y . Milo do Was dolaczyc ;))
    a jak wasze samopoczucie ? opowiadajcie :)

Witaj Olu!:))

Dziewczyny, skąd wiecie, że będziecie miały cesarki? Wskazanie czy na życzenie?

Ja do szkoły rodzenia się wybieram. Nie wiem jeszcze jak będę rodzić, ale lepiej ją zaliczę !:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na najnudniejszej w życiu naradzie:/ ziewam i umieram z nudow:) a ssie mnie w żołądku okropnie, a w szufladzie paczek czeka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ