*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaswariatka ja kupiłam sobie takie dżiny w Italii co prawie na 9miesięcy są dobre...bo nie dosyć że z gumką to jeszcze z zatrzaskami z tyłu, że im więcej "mnie będzie" tym sobie poszerzać będę....super sprawa....
tak...ale zimą to mi najwięcej dresiaków będzie potrzebnych, i kilka ciuchów do lekarza....bo i tak większość w domku... -
Wiki81 wrote:Ania powinnaś się cieszyć że nie tyjesz.
Tylko brzuszek mam przy Was tyci, zatrzymał się na pewnym etapie.
Nie czując rozciągania, nie widząc że coś się powiększa, włączył mi się tryb schizy
A ja wcale nie jem mało. Baaa... ostatnio swoją dietę mocno naciągam. Zachciało mi się pryncypałków to wchłonęłam 15dkg narazA że później zdychałam z przejedzenia to już inna sprawa
Oszalałabym, gdybym przez całą ciążę miała zaledwie 3 badania USGWiki81 lubi tę wiadomość
-
Ja przytyłam na razie ok. 2,5 kg i właśnie dobijam do 50 kg. Czuję się dziwnie, bo wagę miałam zawsze prawie tą samą od liceum i nigdy w życiu nie ważyłam więcej niż 50.
Mam już też kilka legginsów ciążowych i jak będzie chłodniej, to będę w nich chodzić, bo wszystko mnie ciśnie. Większość ubrań mam dopasowanych, więc prawie codziennie coś ląduje w szafie na dłuższy już czas bo mi za ciasno w brzuchu albo w cyckach
Zielarka, trzymam kciuki za bezstresowy zabieg obrączkowaniaMalenq, zielarka lubią tę wiadomość
-
Ja takze przytylam 3 kg potem w ciagu 10 dni schudlam 1,5 zobaczymy teraz jak po 3 tyg. bedzie.
Ja się śmieje że w zimie dwie kurteczki zszyjemy i wszystko,bedzie pasować.
Takze czuje sie wielorybkowato i to mam juz tak od 7 tygodnia wywalony zoladek w,gorze obecnie czuje jak rosnie dol brzuszka ale wlasnie to bardziej galaretkowate jest.
Przynajmniej mam gdzie walić sobie clexane
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie galaretka tylko wyraźny twardy element się rozrasta w brzuchu. Rano, jak leżę, to wyłazi jakoś bardziej i sięga mi do pępka. A jak wstanę, to opada i lokalizuje się bardziej na dole. Śmieszne to trochę - mam wędrującą macicę
Już się martwię, bo kurtka zimowa na pewno nie będzie pasować. Chyba wyciągnę stary za duży kożuszek, w którym w grudniu będę wyglądać jak Bukajonka91, Malenq, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
A ja początkowo schudłam minus 2-3kg, teraz wróciłam do wagi pierwotnej czyli 70kg i tak mi się waha wczoraj miałam 70,9kg a dziś już 70,1kg, więc ciężko się do tej wagi odnosić. Ale aż się zdziwiłam, bo stałe klientki zauważają, że schudłam, gdzie tak na prawdę brzuch mi wydęło, a zawsze miałam płaski(w miarę), ale za to schudłam faktycznie z ud i pośladków
Ja po wczorajszej wizycie kontrolnej jestem spokojna, gin chce mnie wysłać w 18 tyg na badanie serduszka maluszka, bo u nas w szpitalu są specjaliści w tej dziedzinie i połówkowe powiedział, że zrobimy 20-22 tydz. Także ja mam stosunkowo mało USG, ale skoro wszystko jest ok to po co stresować maluszkaDo tej pory miałam łącznie 2 razy robione USG. Ponoć na tym badaniu serca jest opcja, że poznamy płeć...oby, bo już mnie ciekawość zżera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:47
Malenq lubi tę wiadomość
-
aswariatka ja również od miesiąca mam spodnie ciążowe bo już nie mieściłam się z brzuchem w starych.. ja to z rana nie mam jeszcze tak duuużego jak wieczorem brzucha, bo pod wieczór robi mi się taki jak u niektórych dziewczyn w 28 tygodniu ciąży. ( jak tak patrzyłam na forum "nasze brzuszki i dzieciaczki" )chyba tak się nazywa)
Mogę śmiało powiedzieć, że mam damską wersję lustrzycy
postanowiłam wkleić jedno z rana zdjęcie brzuchola a drugie postaram się wkleić wieczorem
10 tydzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec82e8013292.jpg
14 tydzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62534dbb1ef9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:28
Malenq, Ag..., Agus89, Wiki81, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, marrtka, agnb6 lubią tę wiadomość
-
A.loth wrote:Już się martwię, bo kurtka zimowa na pewno nie będzie pasować. Chyba wyciągnę stary za duży kożuszek, w którym w grudniu będę wyglądać jak Buka
Ja na szczęście z kurtką nie będę miała problemu, bo w zeszłym roku kuzynka będąc w ciąży zakupiła sobie taką większą z mohito i mi ją pożyczyła, nawet nieźle wygląda jak na taki rozmiar -
Malenq wrote:a propo książek...........
to może macie jakieś o macierzyństwie, porodzi, okresie niemowlęctwa....
u mnie to 1wsze dziecko i przydałoby się coś poczytać...mężowi też bym dała do zerknięcia...w księgarni jest tyle pozycji, ale nie wiadomo którą wziąć...Malenq lubi tę wiadomość
-
Mam obydwie te książki, dostałam od teściowej w pierwszej ciąży
Kurtkę zimową też już kupiłam więc mam z głowy i plus taki, że w uk to prawie zimy niema. Dzisiaj od rana jest ciemno i burze a to też jak na ten kraj to anomalia bo w przeciągu kilku lat to burze a raczej burzyczki na palcach można policzyć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny