X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się zaczynam rozglądać za ciuszkami, ale u nas pewnie większy problem będzie jesienią i zimą, kurtki itp. Bo wtedy brzuszki będą największe :)

Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki chudzinko :P

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka ja kupiłam sobie takie dżiny w Italii co prawie na 9miesięcy są dobre...bo nie dosyć że z gumką to jeszcze z zatrzaskami z tyłu, że im więcej "mnie będzie" tym sobie poszerzać będę....super sprawa....
    tak...ale zimą to mi najwięcej dresiaków będzie potrzebnych, i kilka ciuchów do lekarza....bo i tak większość w domku...

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    uhmmmm
    co do ćwiczeń znalazłam parę na II trymestr i chyba włączę je do codziennego rytmu...

A skąd masz te ćwiczenia, jakieś konkretne? Jakaś stronka?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ania powinnaś się cieszyć że nie tyjesz.
    No tak, powinnam :) Tylko brzuszek mam przy Was tyci, zatrzymał się na pewnym etapie.
    Nie czując rozciągania, nie widząc że coś się powiększa, włączył mi się tryb schizy ;)
    A ja wcale nie jem mało. Baaa... ostatnio swoją dietę mocno naciągam. Zachciało mi się pryncypałków to wchłonęłam 15dkg naraz :D A że później zdychałam z przejedzenia to już inna sprawa ;)
    Oszalałabym, gdybym przez całą ciążę miała zaledwie 3 badania USG ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam na razie ok. 2,5 kg i właśnie dobijam do 50 kg. Czuję się dziwnie, bo wagę miałam zawsze prawie tą samą od liceum i nigdy w życiu nie ważyłam więcej niż 50.
    Mam już też kilka legginsów ciążowych i jak będzie chłodniej, to będę w nich chodzić, bo wszystko mnie ciśnie. Większość ubrań mam dopasowanych, więc prawie codziennie coś ląduje w szafie na dłuższy już czas bo mi za ciasno w brzuchu albo w cyckach ;)
    Zielarka, trzymam kciuki za bezstresowy zabieg obrączkowania ;)

Malenq, zielarka lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze przytylam 3 kg potem w ciagu 10 dni schudlam 1,5 zobaczymy teraz jak po 3 tyg. bedzie.
    Ja się śmieje że w zimie dwie kurteczki zszyjemy i wszystko,bedzie pasować.
    Takze czuje sie wielorybkowato i to mam juz tak od 7 tygodnia wywalony zoladek w,gorze obecnie czuje jak rosnie dol brzuszka ale wlasnie to bardziej galaretkowate jest.
    Przynajmniej mam gdzie walić sobie clexane ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ćwiczenia:
    http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/
    http://www.youtube.com/watch?v=Ni8yC0yGrY4
    http://www.youtube.com/watch?v=-TM2YkHDOns

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie galaretka tylko wyraźny twardy element się rozrasta w brzuchu. Rano, jak leżę, to wyłazi jakoś bardziej i sięga mi do pępka. A jak wstanę, to opada i lokalizuje się bardziej na dole. Śmieszne to trochę - mam wędrującą macicę ;)
    Już się martwię, bo kurtka zimowa na pewno nie będzie pasować. Chyba wyciągnę stary za duży kożuszek, w którym w grudniu będę wyglądać jak Buka :)

jonka91, Malenq, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja początkowo schudłam minus 2-3kg, teraz wróciłam do wagi pierwotnej czyli 70kg i tak mi się waha wczoraj miałam 70,9kg a dziś już 70,1kg, więc ciężko się do tej wagi odnosić. Ale aż się zdziwiłam, bo stałe klientki zauważają, że schudłam, gdzie tak na prawdę brzuch mi wydęło, a zawsze miałam płaski(w miarę), ale za to schudłam faktycznie z ud i pośladków :)
    Ja po wczorajszej wizycie kontrolnej jestem spokojna, gin chce mnie wysłać w 18 tyg na badanie serduszka maluszka, bo u nas w szpitalu są specjaliści w tej dziedzinie i połówkowe powiedział, że zrobimy 20-22 tydz. Także ja mam stosunkowo mało USG, ale skoro wszystko jest ok to po co stresować maluszka :D Do tej pory miałam łącznie 2 razy robione USG. Ponoć na tym badaniu serca jest opcja, że poznamy płeć...oby, bo już mnie ciekawość zżera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:47

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka ja również od miesiąca mam spodnie ciążowe bo już nie mieściłam się z brzuchem w starych.. ja to z rana nie mam jeszcze tak duuużego jak wieczorem brzucha, bo pod wieczór robi mi się taki jak u niektórych dziewczyn w 28 tygodniu ciąży. ( jak tak patrzyłam na forum "nasze brzuszki i dzieciaczki" )chyba tak się nazywa)
    Mogę śmiało powiedzieć, że mam damską wersję lustrzycy ;)

postanowiłam wkleić jedno z rana zdjęcie brzuchola a drugie postaram się wkleić wieczorem :)

10 tydzień

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec82e8013292.jpg

14 tydzień
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62534dbb1ef9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:28

Malenq, Ag..., Agus89, Wiki81, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, marrtka, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Już się martwię, bo kurtka zimowa na pewno nie będzie pasować. Chyba wyciągnę stary za duży kożuszek, w którym w grudniu będę wyglądać jak Buka :)

Ja na szczęście z kurtką nie będę miała problemu, bo w zeszłym roku kuzynka będąc w ciąży zakupiła sobie taką większą z mohito i mi ją pożyczyła, nawet nieźle wygląda jak na taki rozmiar :)

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a propo książek...........
    to może macie jakieś o macierzyństwie, porodzi, okresie niemowlęctwa....
    u mnie to 1wsze dziecko i przydałoby się coś poczytać...mężowi też bym dała do zerknięcia...w księgarni jest tyle pozycji, ale nie wiadomo którą wziąć...
    w oczekiwaniu na dziecko + 1 rok zycia dziecka

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te brzusie macie:) mi dzis waga spadla do tylu troszke. Postaram sie zrobic jakas fotke i wrzucic tez. Milego dnia:)

Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocze brzuszki :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w oczekiwaniu na dziecko można sobie ściągnąć z internetu w wersji pdf. :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam obydwie te książki, dostałam od teściowej w pierwszej ciąży :D
    Kurtkę zimową też już kupiłam więc mam z głowy i plus taki, że w uk to prawie zimy niema. Dzisiaj od rana jest ciemno i burze a to też jak na ten kraj to anomalia bo w przeciągu kilku lat to burze a raczej burzyczki na palcach można policzyć :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:17

Malenq, Gwiazdeczka27, jonka91, Ag..., M4DZI4, polaola, agnb6 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    i "Pierwszy rok życia dziecka" - skarbnica wiedzy.

a jakiego autora???bo tu:
    http://aros.pl/szukaj/Pierwszy+rok+%BFycia+dziecka/0
    jest kilka pozycji o tym tytule....:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że dziewczynom chodzi o tę autorkę - Heidi Murkoff.

Malenq, Ag... lubią tę wiadomość

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ