X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noworodka nie dociera się przez rozum a przez emocje. Może nie rozumie ale czuje.

FITop1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale kiedy taki noworodek jest niezadowolony z czegoś i płacze tak głośno, że nie słychać nic to raczej ciepłym słowem go nie uspokoisz. Nie miałam na myśli docierania przez zrozumienie bo to logiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:16

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówimy chyba innymi językami :)

FITop1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha właśnie to samo pomyślałam :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od urodzenia córci stosowałam metody postępowania z dzieckiem zebrane pod nazwą Rodzicielstwo Bliskości, bardzo mi to pomogło zobaczyć prawdziwe potrzeby i noworodka i starszego dziecka.
    Polecam książkę pt: : W głębi kontinuum", wiele mi wyjaśniła.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać.
    Piersi mnie bolą. Jestem głodna.
    Pije herbatę z sokiem malinowym i cytryną.
    Mąż chrapie. Odezwał się tylko jak byłam w kuchni:
    "Kochanie, rzygasz?" ;)

lwuska55592, Malenq, zielarka, jonka91, M4DZI4, marrtka, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Iwuska to ja nie rozumiem za bardzo, to Ty w końcu nie miałaś zrobionych pomiarów typowych dla USG 11-14 tydzień? hmmm to bardzo zastanawiające, bo przecież za 3 dni już będzie jak to się mówi "po ptokach". Dziwie się, że tak ważne badanie a ginekolog nie przetrzymał Cie dłużej , żeby dokonać tak ważnych pomiarów na tym etapie ciąży.

W PL to jakaś dziwna zasada jest z tym 11-14tydz..... bo moja sis we Włoszech badanie genetyczne miała dopiero w połowie 4miesiąca, bo u niej wcześniej lekarz nie zalecał...wszytko dało się zmierzyć (przezierność itp). - nawet filmik z tego badania dostała, wszystko opisane - co kraj to obyczaj zatem.... więc sama nie wiem jaka jest prawda.....

Dzień dobry kochane:) w kolejny słoneczny dzień :)
    A jak u Was z wagą??? u mnie mimo, że staram się jeść dość restrykcyjnie, bez wyskoków, waga rośnie około 400-500gr na tydzień.....nie wyglądam może jak wieloryb, wszystko idzie w brzuszek i piersi hehehe...ale martwi mnie, że nawet jeden tydzień nie stała w miejscu.....
    a co z ćwiczeniami??? wykonujecie jakieś??? wzmacniające itp.??

Wczoraj posłuchaliśmy maluszka, detektor tętna to świetna sprawa...
    mąż prawie codziennie chciałby siedzieć ze słuchawkami w uszach, twierdzi " Ty masz maleństwo 24/dobę, więc mi coś też się należy" hehehehe więc ulegam presji odsłaniam brzuchol hehehe i sobie słucha.....

Miłego dnia:)

M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo książek...........
    to może macie jakieś o macierzyństwie, porodzi, okresie niemowlęctwa....
    u mnie to 1wsze dziecko i przydałoby się coś poczytać...mężowi też bym dała do zerknięcia...w księgarni jest tyle pozycji, ale nie wiadomo którą wziąć...

• belldandy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie wazylam jak co piatek i jest 300gr wiecej. W sumie 900gram od poczatku,.a zalozylam sobie nie wiecej jak 1 kg w pierwszym trymestrze. Przez cala ciaze 10-12 kg chcialabym max przytyc, ale jak to bedzie nie wie nikt:)

Lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie bedzie chlopiec. Myslicie,.ze jest jeszcze szansa na dziewczynke?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:17

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znów waga spadła, prawie 0,5kg w porównaniu do wczoraj. Wolałabym żeby już się zatrzymała i brzuszek rósł, bo mam malutki...

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 kg na plusie...w pierwszej ciązy przytyłam w pierwszym trym 4 kg a potem równo 1 kg miesięcznie, łącznie ok 11. Teraz jednak startuję z wyższą wagą i nie mogę za bardzo ćwiczyć i szybko maszerować co robiłam codziennie w pierwszej ciąży(o marsze zapytam dziś gina).
    Wprowadziła ograniczenia jedzeniowe, tylko 2 małe kromki własnego, pełnoziarnistego chleba dziennie, zero słodyczy, dużo zieleniny.
    w ogóle trzymajcie kciuki za mnie dziś wieczorem najpewniej będę miała założony pessar. Zostanę zaobrączkowana :D :D :D Trochę się boję, ale ponoć to trwa momencik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:36

jonka91, Malenq, polaola, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia zielarko. Chyba wczoraj grudniówka miała zakładany i jest zadowolona :)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak przytyłam na samym początku 3kg bo nie widziałam że jeszcze w ciąży jestem i miałam paniczne ataki głodu tak teraz cisza stoję w miejscu i tylko brzuchol rośnie:)
    Zaraz się zbieramy i wyjeżdżamy jupiii

Malenq, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja od początku też mam już +4kg...i też mam rygor jedzeniowy...czyli ograniczenie mąki, pszenicy itp. ale cóż z tego.....ech to moja pierwsza ciąża i nie wiem jakiej wagi mam się spodziewać...cóż najwyżej 2miesiące po porodzie będę musiała wziąć się ostro za siebie....uhmmmm
    co do ćwiczeń znalazłam parę na II trymestr i chyba włączę je do codziennego rytmu...
    zielarko powodzenia i 3mam kciuki aby wszystko było dobrze:)

gosiaczek miłego wyjazdu:) wróć wypoczęta i uśmiechnięta:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Boże, ale mam sny ! Śniło mi się, że jestem w jakimś super hotelu i tam było pełno czekolady! Ale takiej wypasionej. Jadłam i jadłam i była pyszna. Potem owoce. No i znowu jadłam i jadłam.

Obudziłam się cała spocona.
    Ja muszę kupić nową wage, bo nasza zastrajkowała.

Jedziemy na badania ok 12, żeby na spokojnie dojechać.
    Chociaż spokój to chyba nie jest dobre słowo - w środku cała się telepie.

Dam znać po. Trzymajcie proszę kciuki.

Ewelina88, M4DZI4, marrtka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 3mam;)

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Ja dziś o dziwo dobrze się czuję, jutro zaczynam II trymestr, może to dobry znak, że mdłości sobie poszły... Tak piszecie o różnych ciuszkach, ja jeszcze nic nie kupiłam, dostałam tylko od znajomej dwie torby ubranek dla niemowlaka i bardzo się cieszę, bo niby używane, ale nie zniszczone no i różne dla chłopca i dla dziewczynki. Myślę, że kupować będę dopiero jak poznam płeć :)

W środę idę na prenatalne, oczywiście nie mogę się doczekać, ja mam wizyty co 3 tyg. i dopiero jedno zdjęcie dostałam.

Myślę, że na weekend też gdzieś wyjedziemy poleżeć w cieniu i poleniuchować :)

A nosicie już spodnie ciążowe? Mi wczoraj ciocia dała jedne i mam dzisiaj i czuję się super bo mają taki mięciutki pas i nic nie ciśnie, ale mój brzuszek to chyba bardziej tłuszczykowy niż ciążowy jest.... a Wasze?

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka mam kilka ciuszków ciążowych, w tym 2 pary spodni i uwielbiam je nosić, tylko teraz za ciepło...muszę sobie jakieś rybaczki ciążowe nabyć, bo jakby nie było jeszcze miesiąc można ponosić:)
    a brzuszek trochę ciążowy, trochę tłuszczowy....małż mówi "INNY niż zwykle był" heheheh

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wnioskuję z Waszych wypowiedzi, że tylko ja szafa trójka będę :)
    uwielbiam jeść :)

Malenq co do badań to ja miałam troszeczkę za późno w pierwszej ciąży i nie zmierzyli mi przezierności karkowej. Zgadza się, że między 11 a 145 tygodniem ale później ten fałd ulega wchłonięciu i nierealne jest go zmierzyć. Wydaje mi się, żę to światowe normy :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, udało mi się nadrobić te 2 dni, ale nie było łatwo. Ag fajnie, że doleciałaś szczęśliwie i prezent od M fajny. Super niespodzianka.
    Zielarko wszystko musi być dobrze, trzymam kciuki i daj koniecznie znać jak było na 'zabiegu'.
    Ania powinnaś się cieszyć że nie tyjesz. Ja mam podobnie jak nix. Też przytyłam 4 kg !!! Czuję się ogromna, chociaż po udach, czy pupie tego nie widzę, głównie biust i brzuch!!! jest ogromny. To moje zdjęcie jak wyglądam rano, wyobrażacie sobie jak muszę wyglądać po południu jak mam mega wzdęcie jeszcze?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee346458ce6.jpg

Malenq, polaola, jonka91, Gwiazdeczka27, Ag..., rastafanka, Agus89, Ewelina88, kejti91, agnb6 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ