*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, ale kiedy taki noworodek jest niezadowolony z czegoś i płacze tak głośno, że nie słychać nic to raczej ciepłym słowem go nie uspokoisz. Nie miałam na myśli docierania przez zrozumienie bo to logiczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:16
-
Od urodzenia córci stosowałam metody postępowania z dzieckiem zebrane pod nazwą Rodzicielstwo Bliskości, bardzo mi to pomogło zobaczyć prawdziwe potrzeby i noworodka i starszego dziecka.
Polecam książkę pt: : W głębi kontinuum", wiele mi wyjaśniła. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka27 wrote:Iwuska to ja nie rozumiem za bardzo, to Ty w końcu nie miałaś zrobionych pomiarów typowych dla USG 11-14 tydzień? hmmm to bardzo zastanawiające, bo przecież za 3 dni już będzie jak to się mówi "po ptokach". Dziwie się, że tak ważne badanie a ginekolog nie przetrzymał Cie dłużej , żeby dokonać tak ważnych pomiarów na tym etapie ciąży.
W PL to jakaś dziwna zasada jest z tym 11-14tydz..... bo moja sis we Włoszech badanie genetyczne miała dopiero w połowie 4miesiąca, bo u niej wcześniej lekarz nie zalecał...wszytko dało się zmierzyć (przezierność itp). - nawet filmik z tego badania dostała, wszystko opisane - co kraj to obyczaj zatem.... więc sama nie wiem jaka jest prawda.....
Dzień dobry kochane:) w kolejny słoneczny dzień
A jak u Was z wagą??? u mnie mimo, że staram się jeść dość restrykcyjnie, bez wyskoków, waga rośnie około 400-500gr na tydzień.....nie wyglądam może jak wieloryb, wszystko idzie w brzuszek i piersi hehehe...ale martwi mnie, że nawet jeden tydzień nie stała w miejscu.....
a co z ćwiczeniami??? wykonujecie jakieś??? wzmacniające itp.??
Wczoraj posłuchaliśmy maluszka, detektor tętna to świetna sprawa...
mąż prawie codziennie chciałby siedzieć ze słuchawkami w uszach, twierdzi " Ty masz maleństwo 24/dobę, więc mi coś też się należy" hehehehe więc ulegam presji odsłaniam brzuchol hehehe i sobie słucha.....
Miłego dnia:)M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya propo książek...........
to może macie jakieś o macierzyństwie, porodzi, okresie niemowlęctwa....
u mnie to 1wsze dziecko i przydałoby się coś poczytać...mężowi też bym dała do zerknięcia...w księgarni jest tyle pozycji, ale nie wiadomo którą wziąć... -
Wlasnie sie wazylam jak co piatek i jest 300gr wiecej. W sumie 900gram od poczatku,.a zalozylam sobie nie wiecej jak 1 kg w pierwszym trymestrze. Przez cala ciaze 10-12 kg chcialabym max przytyc, ale jak to bedzie nie wie nikt:)
Lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie bedzie chlopiec. Myslicie,.ze jest jeszcze szansa na dziewczynke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:17
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja mam 3 kg na plusie...w pierwszej ciązy przytyłam w pierwszym trym 4 kg a potem równo 1 kg miesięcznie, łącznie ok 11. Teraz jednak startuję z wyższą wagą i nie mogę za bardzo ćwiczyć i szybko maszerować co robiłam codziennie w pierwszej ciąży(o marsze zapytam dziś gina).
Wprowadziła ograniczenia jedzeniowe, tylko 2 małe kromki własnego, pełnoziarnistego chleba dziennie, zero słodyczy, dużo zieleniny.
w ogóle trzymajcie kciuki za mnie dziś wieczorem najpewniej będę miała założony pessar. Zostanę zaobrączkowanaTrochę się boję, ale ponoć to trwa momencik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:36
jonka91, Malenq, polaola, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
a ja jak przytyłam na samym początku 3kg bo nie widziałam że jeszcze w ciąży jestem i miałam paniczne ataki głodu tak teraz cisza stoję w miejscu i tylko brzuchol rośnie:)
Zaraz się zbieramy i wyjeżdżamy jupiiiMalenq, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno ja od początku też mam już +4kg...i też mam rygor jedzeniowy...czyli ograniczenie mąki, pszenicy itp. ale cóż z tego.....ech to moja pierwsza ciąża i nie wiem jakiej wagi mam się spodziewać...cóż najwyżej 2miesiące po porodzie będę musiała wziąć się ostro za siebie....uhmmmm
co do ćwiczeń znalazłam parę na II trymestr i chyba włączę je do codziennego rytmu...
zielarko powodzenia i 3mam kciuki aby wszystko było dobrze:)
gosiaczek miłego wyjazdu:) wróć wypoczęta i uśmiechnięta:)
-
nick nieaktualnyCześć.
Boże, ale mam sny ! Śniło mi się, że jestem w jakimś super hotelu i tam było pełno czekolady! Ale takiej wypasionej. Jadłam i jadłam i była pyszna. Potem owoce. No i znowu jadłam i jadłam.
Obudziłam się cała spocona.
Ja muszę kupić nową wage, bo nasza zastrajkowała.
Jedziemy na badania ok 12, żeby na spokojnie dojechać.
Chociaż spokój to chyba nie jest dobre słowo - w środku cała się telepie.
Dam znać po. Trzymajcie proszę kciuki.Ewelina88, M4DZI4, marrtka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Wam
Ja dziś o dziwo dobrze się czuję, jutro zaczynam II trymestr, może to dobry znak, że mdłości sobie poszły... Tak piszecie o różnych ciuszkach, ja jeszcze nic nie kupiłam, dostałam tylko od znajomej dwie torby ubranek dla niemowlaka i bardzo się cieszę, bo niby używane, ale nie zniszczone no i różne dla chłopca i dla dziewczynki. Myślę, że kupować będę dopiero jak poznam płeć
W środę idę na prenatalne, oczywiście nie mogę się doczekać, ja mam wizyty co 3 tyg. i dopiero jedno zdjęcie dostałam.
Myślę, że na weekend też gdzieś wyjedziemy poleżeć w cieniu i poleniuchować
A nosicie już spodnie ciążowe? Mi wczoraj ciocia dała jedne i mam dzisiaj i czuję się super bo mają taki mięciutki pas i nic nie ciśnie, ale mój brzuszek to chyba bardziej tłuszczykowy niż ciążowy jest.... a Wasze? -
nick nieaktualnyaswariatka mam kilka ciuszków ciążowych, w tym 2 pary spodni i uwielbiam je nosić, tylko teraz za ciepło...muszę sobie jakieś rybaczki ciążowe nabyć, bo jakby nie było jeszcze miesiąc można ponosić
a brzuszek trochę ciążowy, trochę tłuszczowy....małż mówi "INNY niż zwykle był" heheheh -
Dzień dobry
Wnioskuję z Waszych wypowiedzi, że tylko ja szafa trójka będę
uwielbiam jeść
Malenq co do badań to ja miałam troszeczkę za późno w pierwszej ciąży i nie zmierzyli mi przezierności karkowej. Zgadza się, że między 11 a 145 tygodniem ale później ten fałd ulega wchłonięciu i nierealne jest go zmierzyć. Wydaje mi się, żę to światowe normyGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Witam, udało mi się nadrobić te 2 dni, ale nie było łatwo. Ag fajnie, że doleciałaś szczęśliwie i prezent od M fajny. Super niespodzianka.
Zielarko wszystko musi być dobrze, trzymam kciuki i daj koniecznie znać jak było na 'zabiegu'.
Ania powinnaś się cieszyć że nie tyjesz. Ja mam podobnie jak nix. Też przytyłam 4 kg !!! Czuję się ogromna, chociaż po udach, czy pupie tego nie widzę, głównie biust i brzuch!!! jest ogromny. To moje zdjęcie jak wyglądam rano, wyobrażacie sobie jak muszę wyglądać po południu jak mam mega wzdęcie jeszcze?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee346458ce6.jpgMalenq, polaola, jonka91, Gwiazdeczka27, Ag..., rastafanka, Agus89, Ewelina88, kejti91, agnb6 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl