X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noworodka nie dociera się przez rozum a przez emocje. Może nie rozumie ale czuje.

FITop1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale kiedy taki noworodek jest niezadowolony z czegoś i płacze tak głośno, że nie słychać nic to raczej ciepłym słowem go nie uspokoisz. Nie miałam na myśli docierania przez zrozumienie bo to logiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:16

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówimy chyba innymi językami :)

FITop1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha właśnie to samo pomyślałam :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od urodzenia córci stosowałam metody postępowania z dzieckiem zebrane pod nazwą Rodzicielstwo Bliskości, bardzo mi to pomogło zobaczyć prawdziwe potrzeby i noworodka i starszego dziecka.
    Polecam książkę pt: : W głębi kontinuum", wiele mi wyjaśniła.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać.
    Piersi mnie bolą. Jestem głodna.
    Pije herbatę z sokiem malinowym i cytryną.
    Mąż chrapie. Odezwał się tylko jak byłam w kuchni:
    "Kochanie, rzygasz?" ;)

lwuska55592, Malenq, zielarka, jonka91, M4DZI4, marrtka, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Iwuska to ja nie rozumiem za bardzo, to Ty w końcu nie miałaś zrobionych pomiarów typowych dla USG 11-14 tydzień? hmmm to bardzo zastanawiające, bo przecież za 3 dni już będzie jak to się mówi "po ptokach". Dziwie się, że tak ważne badanie a ginekolog nie przetrzymał Cie dłużej , żeby dokonać tak ważnych pomiarów na tym etapie ciąży.

W PL to jakaś dziwna zasada jest z tym 11-14tydz..... bo moja sis we Włoszech badanie genetyczne miała dopiero w połowie 4miesiąca, bo u niej wcześniej lekarz nie zalecał...wszytko dało się zmierzyć (przezierność itp). - nawet filmik z tego badania dostała, wszystko opisane - co kraj to obyczaj zatem.... więc sama nie wiem jaka jest prawda.....

Dzień dobry kochane:) w kolejny słoneczny dzień :)
    A jak u Was z wagą??? u mnie mimo, że staram się jeść dość restrykcyjnie, bez wyskoków, waga rośnie około 400-500gr na tydzień.....nie wyglądam może jak wieloryb, wszystko idzie w brzuszek i piersi hehehe...ale martwi mnie, że nawet jeden tydzień nie stała w miejscu.....
    a co z ćwiczeniami??? wykonujecie jakieś??? wzmacniające itp.??

Wczoraj posłuchaliśmy maluszka, detektor tętna to świetna sprawa...
    mąż prawie codziennie chciałby siedzieć ze słuchawkami w uszach, twierdzi " Ty masz maleństwo 24/dobę, więc mi coś też się należy" hehehehe więc ulegam presji odsłaniam brzuchol hehehe i sobie słucha.....

Miłego dnia:)

M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo książek...........
    to może macie jakieś o macierzyństwie, porodzi, okresie niemowlęctwa....
    u mnie to 1wsze dziecko i przydałoby się coś poczytać...mężowi też bym dała do zerknięcia...w księgarni jest tyle pozycji, ale nie wiadomo którą wziąć...

• belldandy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie wazylam jak co piatek i jest 300gr wiecej. W sumie 900gram od poczatku,.a zalozylam sobie nie wiecej jak 1 kg w pierwszym trymestrze. Przez cala ciaze 10-12 kg chcialabym max przytyc, ale jak to bedzie nie wie nikt:)

Lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie bedzie chlopiec. Myslicie,.ze jest jeszcze szansa na dziewczynke?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:17

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znów waga spadła, prawie 0,5kg w porównaniu do wczoraj. Wolałabym żeby już się zatrzymała i brzuszek rósł, bo mam malutki...

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 kg na plusie...w pierwszej ciązy przytyłam w pierwszym trym 4 kg a potem równo 1 kg miesięcznie, łącznie ok 11. Teraz jednak startuję z wyższą wagą i nie mogę za bardzo ćwiczyć i szybko maszerować co robiłam codziennie w pierwszej ciąży(o marsze zapytam dziś gina).
    Wprowadziła ograniczenia jedzeniowe, tylko 2 małe kromki własnego, pełnoziarnistego chleba dziennie, zero słodyczy, dużo zieleniny.
    w ogóle trzymajcie kciuki za mnie dziś wieczorem najpewniej będę miała założony pessar. Zostanę zaobrączkowana :D :D :D Trochę się boję, ale ponoć to trwa momencik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:36

jonka91, Malenq, polaola, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia zielarko. Chyba wczoraj grudniówka miała zakładany i jest zadowolona :)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak przytyłam na samym początku 3kg bo nie widziałam że jeszcze w ciąży jestem i miałam paniczne ataki głodu tak teraz cisza stoję w miejscu i tylko brzuchol rośnie:)
    Zaraz się zbieramy i wyjeżdżamy jupiii

Malenq, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja od początku też mam już +4kg...i też mam rygor jedzeniowy...czyli ograniczenie mąki, pszenicy itp. ale cóż z tego.....ech to moja pierwsza ciąża i nie wiem jakiej wagi mam się spodziewać...cóż najwyżej 2miesiące po porodzie będę musiała wziąć się ostro za siebie....uhmmmm
    co do ćwiczeń znalazłam parę na II trymestr i chyba włączę je do codziennego rytmu...
    zielarko powodzenia i 3mam kciuki aby wszystko było dobrze:)

gosiaczek miłego wyjazdu:) wróć wypoczęta i uśmiechnięta:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Boże, ale mam sny ! Śniło mi się, że jestem w jakimś super hotelu i tam było pełno czekolady! Ale takiej wypasionej. Jadłam i jadłam i była pyszna. Potem owoce. No i znowu jadłam i jadłam.

Obudziłam się cała spocona.
    Ja muszę kupić nową wage, bo nasza zastrajkowała.

Jedziemy na badania ok 12, żeby na spokojnie dojechać.
    Chociaż spokój to chyba nie jest dobre słowo - w środku cała się telepie.

Dam znać po. Trzymajcie proszę kciuki.

Ewelina88, M4DZI4, marrtka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 3mam;)

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Ja dziś o dziwo dobrze się czuję, jutro zaczynam II trymestr, może to dobry znak, że mdłości sobie poszły... Tak piszecie o różnych ciuszkach, ja jeszcze nic nie kupiłam, dostałam tylko od znajomej dwie torby ubranek dla niemowlaka i bardzo się cieszę, bo niby używane, ale nie zniszczone no i różne dla chłopca i dla dziewczynki. Myślę, że kupować będę dopiero jak poznam płeć :)

W środę idę na prenatalne, oczywiście nie mogę się doczekać, ja mam wizyty co 3 tyg. i dopiero jedno zdjęcie dostałam.

Myślę, że na weekend też gdzieś wyjedziemy poleżeć w cieniu i poleniuchować :)

A nosicie już spodnie ciążowe? Mi wczoraj ciocia dała jedne i mam dzisiaj i czuję się super bo mają taki mięciutki pas i nic nie ciśnie, ale mój brzuszek to chyba bardziej tłuszczykowy niż ciążowy jest.... a Wasze?

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka mam kilka ciuszków ciążowych, w tym 2 pary spodni i uwielbiam je nosić, tylko teraz za ciepło...muszę sobie jakieś rybaczki ciążowe nabyć, bo jakby nie było jeszcze miesiąc można ponosić:)
    a brzuszek trochę ciążowy, trochę tłuszczowy....małż mówi "INNY niż zwykle był" heheheh

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wnioskuję z Waszych wypowiedzi, że tylko ja szafa trójka będę :)
    uwielbiam jeść :)

Malenq co do badań to ja miałam troszeczkę za późno w pierwszej ciąży i nie zmierzyli mi przezierności karkowej. Zgadza się, że między 11 a 145 tygodniem ale później ten fałd ulega wchłonięciu i nierealne jest go zmierzyć. Wydaje mi się, żę to światowe normy :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, udało mi się nadrobić te 2 dni, ale nie było łatwo. Ag fajnie, że doleciałaś szczęśliwie i prezent od M fajny. Super niespodzianka.
    Zielarko wszystko musi być dobrze, trzymam kciuki i daj koniecznie znać jak było na 'zabiegu'.
    Ania powinnaś się cieszyć że nie tyjesz. Ja mam podobnie jak nix. Też przytyłam 4 kg !!! Czuję się ogromna, chociaż po udach, czy pupie tego nie widzę, głównie biust i brzuch!!! jest ogromny. To moje zdjęcie jak wyglądam rano, wyobrażacie sobie jak muszę wyglądać po południu jak mam mega wzdęcie jeszcze?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee346458ce6.jpg

Malenq, polaola, jonka91, Gwiazdeczka27, Ag..., rastafanka, Agus89, Ewelina88, kejti91, agnb6 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ