X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja coś dzisiaj się okropnie czuję :/ Jeżeli chodzi o dentystę to ja już mam wszystkie ząbki zrobione przed ciążą miałam jeden ubytek i jak zaczął boleć to się okazało że jeszcze 4 inne są do zrobienia masakra ale robiła mi na szczęście po 2 na raz i mam nadzieję że nic więcej nie będzie do zrobienia.
    Jeśli chodzi o poduchę ja mam w kształcie litery "C" i nie odstępuje jej na krok:P
    Gratuluje wszystkim styczniówką dobrych wieści od gin
    A jeżeli chodzi o zdjęcia z USG to ja jeszcze ani jedne nie mam...:(
    Jutro jedziemy wypocząć na weekend nad jeziorko nawet M wziął wolne abyśmy jechali od rana :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wy się tak zachwycacie tymi poduchami a ja mojej nie używam, bo mi się nie sprawdziła. Na początku niby była super wygodna ale w nocy często spadała mi na ziemię i się wkurzałam, że przekręcając się z boku na bok musiałam się gimnastykować taka zaspana. Może jak będę w bardziej zaawansowanej ciąży to jakoś się do niej przekonam eh :/ powodzenia na wizytach! Ja też mam wizytę dzisiaj ale to tylko konsultacja bez USG - przynajmniej się nie stresuję to i ciśnienie powinno być w normie ( mam nadzieję ) ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) Dopiero piszę bo miałam zwariowany poranek i popołudnie na tym planie serialowym.Musiałam wstac o 5 rano co jest teraz dla mnie masakryczne, toż to środek nocy :p W Supraślu byłam na 7.30.Zdjęcia zaczeli kręcic ok 8.15.Dziś była scena z p.K.Kiersznowskim i jakąś nie znaną mi rudą kręconą aktorką( chyba nie polka z tego co słyszałam,okaże się jak odcinek obejrzę :P)Potem jeszcze dołączył A.Grabowski,udalo się synkowi z nim fotę strzelic choc powiem że nie był zbyt sympatyczny :p
    Powiem Wam że to ciężka praca,pojechałam jako opiekun dla mojego synka który miał byc statystą w kilku scenach a reżyser sobie mnie wkręcił i sama miałam epizod w dwóch scenach,w tym jedna z synkiem razem za rączkę hihi.Rola łatwa-po prostu iśc przed siebie ale jak trzeba scene powtarzac kilka,kilkanaście razy to już nie tak fajnie..Narobiłam ja się kilometrów że szok! I to na pełnym słońcu, dekolt i buzkę zjarane mam na maksa :p Ale ogólnie fajna atmosfera i przygoda.Powiedzieli że jak byśmy chcieli jeszcze coś zagrac itp to że nie ma problemu, dzwonic i pytac.Ale jak narazie mam dosyc wrażeń,umęczyłam się okrutnie :p. Kasa słabiutka ale na jakieś książki dla małego do szkoły się dołoży :)
    Kawa,Agus89 Selene gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę że poznałyście już płec maluszków :)
    Belldandy 3mam kciuki za Twoja wizytkę!!
    Malenqu w końcu się odezwałaś,fajnie że jesteś z powrotem :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 17:28

jonka91, Selene lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    INFORMACJA DLA JONKI!
    Dzwoniłam dziś do Wołomina, do Szkoły Rodzenia. Najbliższy termin zajęć to druga połowa września. Zapisałam się, mają się odezwać w połowie września, aby ustalić dokładniejszy termin rozpoczęcia zajęć - jak zbiorą liczbę chętnych :)
    Wołomin ehhh Miasto mojego dzieciństwa i młodych lat :)
    Teraz mieszkam w Białymstoku ale dokładnie połowę życia czyli 15 lat spędziłam właśnie w Wołominie :)

jonka91 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/353e4ef61ea0.jpg

Takie mama kupiła - bardziej dla wnuka ;) Wczoraj trochę o tym poczytałam i na jakimś forum babka pisała, że jedno dziecko na całej porodówce było w to "ubrane" i jako jedyne nie płakało. :) Aż jestem ciekawa.

Dziewczyny, tańsze niż ten Woombie są Otulaczki, bo kosztują ok. 40 zl. Ale uważajcie tez na te produkty, bo to sie nadaje własciwie tylko na chwilkę, bo ortopedzi mówią, ze to blokuje rozwój stawów. Znalazłam gdzies wypowiedź dziewczyny która pisała o dysplazji stawu biodrowego u swojego dziecka, i ortopeda jej powiedział, ze może (powtarzam - może) to byc wynikiem bardzo ciasnego owijania dziecka kocykiem czy czymś innym. Po urodzeniu dziecko musi mieć że tak nazwę "wolność" dla rozwoju stawów, te Otulaczyki czy Woombie to tylko dla naszej wygody. Pewnie jak tego użyjemy przez tydzień to nic sie nie stanie, ale uważajmy na wszystkie nowości.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonili do mnie z poradni gdzie robią genetyczne i zwolniło sie miejsce na jutro hurra

M4DZI4, MonikaDM, jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • neharika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) wszystko nadrobiłam, ale zajęło mi to kilka dni :)
    cieszę się z samych dobrych wieści :) bardzo podobają mi się ubranka, które wyszukujecie w ciuchlandach :) ja nie kupiłam jeszcze nic dla dziecka. Na razie czekam. Wszystko u mnie ok. Mam detektor tętna i jak dopada mnie niepokój usłyszę serducho i od razu jest lepiej :)macie rację, bardzo szybko mija czas...
    Ag miałam nadzieję że bedziesz mogła zabrać kotka ze sobą, ale jak napisałaś że jest taki cięzki to lepiej dla Ciebie że jednak został w domu, chociaż na pewno tęskni.
    Trzymam kciuk za Wasze wizyty :) liliana czytając ze mialaś już te wszystkie pomary to chyba bym nie szła kolejny raz na usg, póki co wszystko jest ok, pomiary ok, więc odpoczywaj :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Witajcie :) wszystko nadrobiłam, ale zajęło mi to kilka dni :)
    cieszę się z samych dobrych wieści :) bardzo podobają mi się ubranka, które wyszukujecie w ciuchlandach :) ja nie kupiłam jeszcze nic dla dziecka. Na razie czekam. Wszystko u mnie ok. Mam detektor tętna i jak dopada mnie niepokój usłyszę serducho i od razu jest lepiej :)macie rację, bardzo szybko mija czas...
    Ag miałam nadzieję że bedziesz mogła zabrać kotka ze sobą, ale jak napisałaś że jest taki cięzki to lepiej dla Ciebie że jednak został w domu, chociaż na pewno tęskni.
    Trzymam kciuk za Wasze wizyty :) liliana czytając ze mialaś już te wszystkie pomary to chyba bym nie szła kolejny raz na usg, póki co wszystko jest ok, pomiary ok, więc odpoczywaj :)
    wczoraj sie dowiedzialam ze jego wyniki sie znacznie pogorszyly ( ona ma chore nerki PKD konkretnie- genetyczna choroba) i ma kreatynine wysoką, mama ją zbija tabletami i wodą ze strzykawki- za 2 tyg kontrola- normalnie jak z dzieckiem. wiec i tak bym go nie wziela zeby nie narazac na dodatkowy stres.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny:)
    Pozazdrosciłam Wam waszych "Lumpkowych" zdobyczy i sama udałam sie dzis do takich sklepów :)
    niestety nie mam daru :( i na 5 lumpków znalazłam jedna rzecz..
    Ale praktycznie nowa :)
    2qk027n.jpg
    rozmiar 50/56 :)
    cena zakupu 3 zł (NowA Sprawdziłam na necie 60 zł z groszem :)
    Oczywiscie Gratuluje udanych wizyt :) fajnie,że już znacie płeć dziecka :)
    Ja obstaje przy chłopcu :) zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:25

Ag..., M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie nad czym zaczęłam się zastanawiać...? Czy nie kupować body ale tych kopertowych, jakoś mam obawy czy sobie poradzę zakładać to maluszkowi tak przez głowę... co o tym sądzicie??

Cynamonek30, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuś, a jakie to sa te kopertowe?? To takie na zatrzask na boku zapinane? Ja sie nie obawiam tyle przez głowę zakładania, co manewrowania tymi maleńkimi rączkami...a co jak złamię takią malutka rąsię??

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D Dziewczyny, nabierzecie wprawy :)
    Kawa kopertowe na pewno będzie łatwiej założyć, ale ja bym się akurat nie ograniczała do jednego typu :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chybe będę musiała poćwiczyć na kocie a on pewnie zareaguje tak :
    rjgnb6.jpg
    hahah :))

Tak Monia to te zapinane z boku.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:00

ania_29, Agus89, Gwiazdeczka27, Paula44, M4DZI4, jonka91, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to lepiej ze został w Polsce, ale się biedny męczy :(

Ja jak czytam o Waszych zakupach to własnie sie zastanawiałam jakie ubranka sa najwygodniejsze, żeby dziecku raki nóg nie połamać bo ja nigdy nie dotykałam nawet tak małego dziecka.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Ag to lepiej ze został w Polsce, ale się biedny męczy :(

Ja jak czytam o Waszych zakupach to własnie sie zastanawiałam jakie ubranka sa najwygodniejsze, żeby dziecku raki nóg nie połamać bo ja nigdy nie dotykałam nawet tak małego dziecka.
    nie no nie meczy sie:) on tego nie czuje zachowuje sie normalnie:)

a ja tez zawsze sie balam noworodkow:) ciekawe jak to bedzie ze swoim:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Stycznióweczki ;) wlasnie skonczylam nadrabiac zaleglosci w forum ;)
    dzis mialam gonitwe zakupowa bo jutro urodzinki i moj sie wygadal przez przypadek ze zoorganizowal dla mnie prezent ze jutro Moja rodzinka Mnie odwiedzi (bo ja bylam pewna ze znow spedze urodziny tak jak od 3lat czyli ze z moim w kameralnym gronie )tak ze od rana bede pichcic salatki ,tort popoludniu jade odebrac ....
    ufff dobrze ze wczoraj posprzatalam na blysk wiec mam o jedna prace mniej ;))

tutaj mam cos dla Was polecam obejrzenie wszystkich czesci filmiku od 2/10 do 10.
    jest super pokazane przez polozna jak kapac jak przewijac i duzo fajnych rad ;) ja ogladalam ostatnio - bo tez nigdy nie mialam doczynienia z malenstwem takim malym :)

a dzis widzialam slicznego Mojego malutkiego siostrzenca powiem Wam ze jest do schrupania:)) taki slodziaczek ;)
    jutro bede miala przyjemnosc podpatrzec jak przewijac i wogole bo takiego malenskiego nie przewijalam i troszke sie obawiam , ale wierze ze instyk macierzynski mi pomoze ;)

a teraz wklejam filmik bo zapomne zaraz

http://www.youtube.com/channel/UCnS4p3g4HRG4XARk1_zEyhQ ---musicie wybrac tam na dole jest wszystko;) "pielegnacja noworodka i niemowlecia"

milego ogladania:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie:) wszystko ok, wad nie wykryto. Dzidzius ma 68mm, a jeszcze tydzień temu było to 45 mm. NT 1,9 . Lekarz mówił, ze za wcześnie na płeć i nie chciał początkowo nic mowić. Potem natomiast stwierdził , ze prawdopodobnie to chłopczyk, ale więcej dowiemy się na kolejnej wizycie.

Dostaliśmy opis badania i 6 zdjeć. Mamy także 11 minutowe nagranie.

Dzidzius :
    http://i61.tinypic.com/55jjm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:26

Gwiazdeczka27, Agus89, Kawa, isabelle, M4DZI4, jonka91, nix, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podpytywałam się dziewczyn z innych forów na belly,co polecają najbardziej z ubranek dla dzieci i mówiły, że najlepiej sprawdzają się body kopertowe, pajace rozpinane na obu nogawkach.
    Kładzie się dziecko na ubranku i po prostu się zapina. A takie własnie zakładane przez główkę mówiły , że dzieci nie lubia za bardzo, i faktycznie tez były obawy ,że zrobią krzywdę dziecku tym bardziej , że taki niemowlak się wierci bardzo.

body kopertowe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6227d19da183.jpg

pajacyk

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d787e70239a.jpg

:) :)

M4DZI4, jonka91, aniafk, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam foto z dzisiejszego usg potwierdzające dziewczynkę. :)
    Strzałką zaznaczone wargi sromowe, które mogą się jeszcze w 20% zmienić na jądra. :D

10zv0hu.jpg

Gwiazdeczka27, Kawa, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Paula44, właśnie ja się w ogóle nie denerwuję jeszcze. :) Chyba św. JPII czuwa nie tylko nad moim dzieckiem, ale nade mną również. ;) Pilnuje, żebym się nie stresowała. ;)

Pisałyście o zębach - ja na szczęście mam tak zdrowe, że jak poszłam z 2 tygodnie temu do kontroli, to mi dentystka powiedziała, że z takimi zębami to chce mnie widzieć dopiero po porodzie. ;)

Co do pielęgnacji dziecka - też jakoś się nie martwię. Trochę miałam praktyki przy siostrzenicy od 2 tygodnia życia. Ona była maleńka, więc troszkę jak z wcześniakiem. Jestem pewna, że ze swoim dzieckiem tym bardziej sobie poradzę. Nawet sporo osób mi mówiło, że mam rękę do dzieci, więc może coś w tym jest ;)

Ja trzemam papieski różaniec o głęboko oddycham.

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ