X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:11

Ag..., Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki! Ale wam zazdroszczę dobrych humorów. Do mnie jakieś przeziębienie się przyplątało. Głowa mi pęka, gardło boli, katar. Masakra jakaś. Jak się nie poprawi do wieczora to muszę zaliczyć przychodnię bo teraz jestem w pracy ale tam nie chcą wypisywać recept i każą czekać do poniedziałku. Co można w ciąży na przeziębienie stosować?
    Śliczne brzuchole. :) Wstawię wieczorem swój.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SELENE- nie pozalujesz:) ja tez spalam na brzuchu a teraz bez problemu na boku i to bez budzenia sie w nocy:) i ksiazke czy film sie nawet super czyta, do tego stopnia ze wczoraj po 10 min odlecialam na filmie:)
    a wlosy tez farbuje, w I trym farbowalam nawet:) zawsze u fryzjera bo moja fryzjerka powiedziala ze spokojnie, teraz sa takie farby ze smialo mozna, teraz ide w sierpniu.
    EWELINA- na gardlo kup tabletki ISLA do ssania albo sa tez PRENALEN. mozesz brac apap ( ja mialam zalecone 2x2 na przeziebienie, zeby sie nie rozprzestrzenilo) mozna tez psikac tantum verde, no a na katar to chyba inhalacje tylko. ZDRÓWKA:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:19

Ewelina88, Malenq, Selene lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Hej dziewczyny, skusiłam się na poduszkę poofi i czekam aż paczka przyjdzie :D mam straszliwą, nie do pokonania tendencję do spania na brzuchu i ściskania go, za nic nie potrafię przerzucić się na spanie na bok czy na plecach więc moja nadzieja w tej podusi, że pomoże mi spać choć na boku..

Jutro idę na wesele i oczywiście mam kryzys w co mam się ubrać jak wszystkie sukienki za ciasne.. :P

No i poszaleję dziś i pójdę do fryzjera. Już się dopytałam czy mają farby bez amoniaku i panie zapewniły mnie że mają specjalną serię dla kobiet w ciąży, te farby są "lżejsze", mają o wiele mniej chemii i oczywiście nie będę nakładać tuż przy skórze głowy. Minus jest taki, że szybciej się spłukują ale przeżyje.. chcę tylko odświerzyć kolor ;)

Drogie te poduszki poofi, ja kupię z Mothercare

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie, że robiłam badania na Cytomegalię w klasie IGG, tak zlecił lekarz. Wynik wyszedł 199... lekarz mówił, żeby się nie martwić bo to może oznaczać, że w przeszłości to przechodziłam, ale muszę teraz zrobić klasę IGM by zobaczyć czy wirus nie jest aktywny obecnie.

Troszkę się boje ;(

Ag... lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • neharika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na przeziębienie stosowałam mleko z miodem, masłem i czosnkiem, pomagało najszybciej, ale jest cała seria prenalenów, syrop, tabletki w zalezności co potrzebujesz do kupienia w aptece :)

ja mam detektor baby sound, działa, serce słychać, na pewno sonoline jest lepszy, ale ten też działa i jest dużo tańszy a jeszcze kupiłam używany za 60 zł :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ag.. wzięłam właśnie jedną tabletkę apapu ale się boję trochę. Chciałam po drodze do pracy coś kupić w aptece to jak na złość awaria. Żebym tylko wytrwała do wieczora...

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Przypomniałam sobie, że robiłam badania na Cytomegalię w klasie IGG, tak zlecił lekarz. Wynik wyszedł 199... lekarz mówił, żeby się nie martwić bo to może oznaczać, że w przeszłości to przechodziłam, ale muszę teraz zrobić klasę IGM by zobaczyć czy wirus nie jest aktywny obecnie.

Troszkę się boje ;(
    tez panikowalam bo mialam ponad 500. lekarz powiedzial ze to bdb wynik bo znaczy ze kiedys chorowalam. Wazne zeby IGM bylo ujemne bo to swiadczy o "swiezej" chorobie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dzięki Ag.. wzięłam właśnie jedną tabletkę apapu ale się boję trochę. Chciałam po drodze do pracy coś kupić w aptece to jak na złość awaria. Żebym tylko wytrwała do wieczora...
    nie boj sie, jak mowilam lekarzowi o migrenach teraz to tez mowil zeby paracetamol brac.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Drogie te poduszki poofi, ja kupię z Mothercare
    to 2 rozne poduchy, inne ksztaly, material, wypelnienie. Ale przeznaczenie takie samo:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    A ja ostatnio kupiłam na allegro "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karp Harvey, ale paczka idzie i idzie i dotrzeć nie może...

Ja też zamówiłam "Ciężarówkę", ale też dotrzeć nie mogła. Pisałam do sprzedającego to się tłumaczył głupio, że obecnie ich nie ma. I czekałam, czekałam aż w końcu zrezygnowałam. Poprosiłam o zwrot pieniędzy.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    cześć dziewczyny, przeglądłam sobie forum jeszcze raz i wiecie co... jak byłam na wizycie w środę to mi się wydaje że to co tu widać na zdj u mnie wyglądało tak samo, a gina powiedziała że to worek mosznowy i będzie chłopak, ale nie mogła się jeszcze dopatrzeć siusiaka, dlatego powiedziała że na następnej wizycie określimy to na 100%! Mam zamęt w głowie :)

Na tym zdjęciu mój gin z przekonaniem pokazywał mi wargi sromowe. Siusiaka póki co nie ma. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Na tym zdjęciu mój gin z przekonaniem pokazywał mi wargi sromowe. Siusiaka póki co nie ma. :)
    on pewnie widzi znacznie wiecej niz my i zwraca uwage na wiecej szczegolow o ktorych niekoniecznie musi mowic:) w koncu dlatego to ON jest lekarzem.

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie wyniki tego antygenu płytkowego HPA-1a i posiadam go, więc nie ma żadnego ryzyka :) Miało być po 2 tygodniach, a jest dużo szybciej.

Ag..., Malenq, ania_29, bluegirl89, Kawa lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w drugim trymestrze :) Jak ten czas szybko leci...
    Co do wagi to ja narazie +1kg więc nie jest zle, zważywszy że do chudych nie należę :p Ważę się tylko raz na miesiąc na wizycie u gina,w domu nawet nie wchodzę na wagę,schowałam głęboko :D Ubrania ciążowe też już noszę, mam 3 pary długich spodni i jedne krótkie które spokojnie mi do końca lata wystarczą,do tego leginsy,sukienki itp.W tych ciążowych mega wygodnie i przynajmniej widac że to już ciąża a nie tylko tłuszczyk :p
    Miłego dzionka i powodzenia na wizytach!! <3

Malenq, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Dostałam właśnie wyniki tego antygenu płytkowego HPA-1a i posiadam go, więc nie ma żadnego ryzyka :) Miało być po 2 tygodniach, a jest dużo szybciej.
    robiłaś bezpłatnie??
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    tam jest napisane, że z wypełnioną deklaracją można się zgłosić do lab Diagnostyki i zdać krew...uhmmm trzeba się nad tym zastanowić

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    robiłaś bezpłatnie??
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    tam jest napisane, że z wypełnioną deklaracją można się zgłosić do lab Diagnostyki i zdać krew...uhmmm trzeba się nad tym zastanowić
    dzięki za linka- ja pobieram krew w diagnostyce bo tam mam przesympatyczną i przefajną panią u ktorej nigdy nie boli:)
    mysle ze jak wroce do PL to sobie zrobie to badanie- jeszcze sie zmieszcze na bezplatne w czasie:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę na drzemkę hehehehe...trza przymknąć na chwilkę oczka...

dla mnie najbliżej do Diagnostyki dlatego mnie to ucieszyło....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:00

Ag... lubi tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, korzystałam z tego programu bezpłatnie. Pobranie w Diagnostyce. Wysyłali krew z Wrocławia do Warszawy.

Malenq lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:57

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ