*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamuśki! Ale wam zazdroszczę dobrych humorów. Do mnie jakieś przeziębienie się przyplątało. Głowa mi pęka, gardło boli, katar. Masakra jakaś. Jak się nie poprawi do wieczora to muszę zaliczyć przychodnię bo teraz jestem w pracy ale tam nie chcą wypisywać recept i każą czekać do poniedziałku. Co można w ciąży na przeziębienie stosować?
Śliczne brzuchole.Wstawię wieczorem swój.
-
SELENE- nie pozalujesz:) ja tez spalam na brzuchu a teraz bez problemu na boku i to bez budzenia sie w nocy:) i ksiazke czy film sie nawet super czyta, do tego stopnia ze wczoraj po 10 min odlecialam na filmie:)
a wlosy tez farbuje, w I trym farbowalam nawet:) zawsze u fryzjera bo moja fryzjerka powiedziala ze spokojnie, teraz sa takie farby ze smialo mozna, teraz ide w sierpniu.
EWELINA- na gardlo kup tabletki ISLA do ssania albo sa tez PRENALEN. mozesz brac apap ( ja mialam zalecone 2x2 na przeziebienie, zeby sie nie rozprzestrzenilo) mozna tez psikac tantum verde, no a na katar to chyba inhalacje tylko. ZDRÓWKA:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:19
Ewelina88, Malenq, Selene lubią tę wiadomość
-
Selene wrote:Hej dziewczyny, skusiłam się na poduszkę poofi i czekam aż paczka przyjdzie
mam straszliwą, nie do pokonania tendencję do spania na brzuchu i ściskania go, za nic nie potrafię przerzucić się na spanie na bok czy na plecach więc moja nadzieja w tej podusi, że pomoże mi spać choć na boku..
Jutro idę na wesele i oczywiście mam kryzys w co mam się ubrać jak wszystkie sukienki za ciasne..
No i poszaleję dziś i pójdę do fryzjera. Już się dopytałam czy mają farby bez amoniaku i panie zapewniły mnie że mają specjalną serię dla kobiet w ciąży, te farby są "lżejsze", mają o wiele mniej chemii i oczywiście nie będę nakładać tuż przy skórze głowy. Minus jest taki, że szybciej się spłukują ale przeżyje.. chcę tylko odświerzyć kolor
Drogie te poduszki poofi, ja kupię z Mothercare
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Przypomniałam sobie, że robiłam badania na Cytomegalię w klasie IGG, tak zlecił lekarz. Wynik wyszedł 199... lekarz mówił, żeby się nie martwić bo to może oznaczać, że w przeszłości to przechodziłam, ale muszę teraz zrobić klasę IGM by zobaczyć czy wirus nie jest aktywny obecnie.
Troszkę się boje ;(Ag... lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
ja na przeziębienie stosowałam mleko z miodem, masłem i czosnkiem, pomagało najszybciej, ale jest cała seria prenalenów, syrop, tabletki w zalezności co potrzebujesz do kupienia w aptece
ja mam detektor baby sound, działa, serce słychać, na pewno sonoline jest lepszy, ale ten też działa i jest dużo tańszy a jeszcze kupiłam używany za 60 zł -
belldandy wrote:Przypomniałam sobie, że robiłam badania na Cytomegalię w klasie IGG, tak zlecił lekarz. Wynik wyszedł 199... lekarz mówił, żeby się nie martwić bo to może oznaczać, że w przeszłości to przechodziłam, ale muszę teraz zrobić klasę IGM by zobaczyć czy wirus nie jest aktywny obecnie.
Troszkę się boje ;( -
Ewelina88 wrote:Dzięki Ag.. wzięłam właśnie jedną tabletkę apapu ale się boję trochę. Chciałam po drodze do pracy coś kupić w aptece to jak na złość awaria. Żebym tylko wytrwała do wieczora...
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
rastafanka wrote:A ja ostatnio kupiłam na allegro "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karp Harvey, ale paczka idzie i idzie i dotrzeć nie może...
Ja też zamówiłam "Ciężarówkę", ale też dotrzeć nie mogła. Pisałam do sprzedającego to się tłumaczył głupio, że obecnie ich nie ma. I czekałam, czekałam aż w końcu zrezygnowałam. Poprosiłam o zwrot pieniędzy. -
Kawa wrote:cześć dziewczyny, przeglądłam sobie forum jeszcze raz i wiecie co... jak byłam na wizycie w środę to mi się wydaje że to co tu widać na zdj u mnie wyglądało tak samo, a gina powiedziała że to worek mosznowy i będzie chłopak, ale nie mogła się jeszcze dopatrzeć siusiaka, dlatego powiedziała że na następnej wizycie określimy to na 100%! Mam zamęt w głowie
Na tym zdjęciu mój gin z przekonaniem pokazywał mi wargi sromowe. Siusiaka póki co nie ma.
-
Agus89 wrote:Na tym zdjęciu mój gin z przekonaniem pokazywał mi wargi sromowe. Siusiaka póki co nie ma.
Agus89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Witam się w drugim trymestrze
Jak ten czas szybko leci...
Co do wagi to ja narazie +1kg więc nie jest zle, zważywszy że do chudych nie należę :p Ważę się tylko raz na miesiąc na wizycie u gina,w domu nawet nie wchodzę na wagę,schowałam głębokoUbrania ciążowe też już noszę, mam 3 pary długich spodni i jedne krótkie które spokojnie mi do końca lata wystarczą,do tego leginsy,sukienki itp.W tych ciążowych mega wygodnie i przynajmniej widac że to już ciąża a nie tylko tłuszczyk :p
Miłego dzionka i powodzenia na wizytach!!Malenq, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.loth wrote:Dostałam właśnie wyniki tego antygenu płytkowego HPA-1a i posiadam go, więc nie ma żadnego ryzyka
Miało być po 2 tygodniach, a jest dużo szybciej.
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
tam jest napisane, że z wypełnioną deklaracją można się zgłosić do lab Diagnostyki i zdać krew...uhmmm trzeba się nad tym zastanowić -
Malenq wrote:robiłaś bezpłatnie??
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
tam jest napisane, że z wypełnioną deklaracją można się zgłosić do lab Diagnostyki i zdać krew...uhmmm trzeba się nad tym zastanowić
mysle ze jak wroce do PL to sobie zrobie to badanie- jeszcze sie zmieszcze na bezplatne w czasie:)
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny